Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
To jestem i piszę. U mnie na lewym jajniku "coś" wielkości, uwaga, 3 cm! Prawdopodobnie jest to mocno wyrośnięte ciałko żółte (stąd ten silny ból jajnika po owu). Może też to być nie pęknięty pęcherzyk ale tą opcję gin raczej odrzuca bo przecież był Pregnyl na pęknięcie i "coś" ma inną strukturę i ścianki niż pęcherzyk. Aby to wyjaśnić mam w 21 dc (niedziela) zrobić badanie progesteronu. Pożądany jest wynik >10. Mam zadzwonić jak będę miała wynik. Jeśli prog. będzie niższy to będzie znaczyło, że to pęcherzyk, który może spowodować, że w następnym cyklu nie będzie owu. A tego byśmy nie chcieli.
-
Majju o kurczę. A masz gdzie w niedziele zbadać? Ale nie martw się mojej koleżance ciałko żółte w ciąży urosło wielgachne- 10x10 centymetrów ale wszystko dobrze u niej
wchłonęło się samo tzn. dokładnie nie wiem czy leku żadnego na to nie brała, w każdym bądź razie miała częściej USG na początku ciąży z tego powodu.
-
Ejrene na szczęście jest u mnie w mieście laboratorium całodobowe. Można się badać w świątek, piątek czy niedzielę
Tak mnie wczoraj rozgrzał ten termofor, że zasnęłam w salonie na meczu Lecha
Paryzetka, uwielbiam Kuśka Brothers!
Dziękuję za ciepłe słowa, kochane jesteścieAga, wizytę miałam wcześniej umówioną po to żeby zobaczyć czy pęcherzyk pękł. O ból w jajniku zapytałam przy okazji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 13:43
AgaL, Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ruby wrote:Majju no i wiesz no prawie wiesz na czym stoisz, będziesz wiedziała w niedzielę po wynikach, rozumiem, że jak wynik będzie ok to jest szansa że coś się wykluje? mocno trzymam kciuki kochana:)
Przyznam się Wam, że od dzieciństwa UWIELBIAM "Jeżycjadę" Małgorzaty Musierowicz. Mimo tego, że to raczej literatura dla młodszej młodzieżyto niektóre części czytałam nawet po kilka razy. Co jakiś czas wychodzą nowe części, które natychmiast połykam. I właśnie przed chwilą kurier mi przyniósł świeżutką, pachnącą książeczkę. Zajmę sobie głowę i myśli książką i nie będę przynajmniej myślała o badaniu
Paryzetka83, Ejrene, Edycik, AgaL, Mundek, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
Majju ja poluję na brulion bebe b. w pdf lub innej wersji ebookowej bo utknęłam na tej części a chcę przeczytac całość w dodatku z zachowaniem kolejności
A Kuśkę uwielbiam, zawsze ładuję akumulatory na ich koncercie8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
W środę w Matrasie rzuciła mi się w oczy nowa książka Musierowicz...i te znajome okładki, az się do siebie uśmiechnęłam,bo pochłaniałam je kiedyś z rozkoszą. Chyba do nich wrócę, żeby poczuć beztroskę tamtych lat
Majju a ta nowa to "Feblik"?Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
majju wrote:To jestem i piszę. U mnie na lewym jajniku "coś" wielkości, uwaga, 3 cm! Prawdopodobnie jest to mocno wyrośnięte ciałko żółte (stąd ten silny ból jajnika po owu). Może też to być nie pęknięty pęcherzyk ale tą opcję gin raczej odrzuca bo przecież był Pregnyl na pęknięcie i "coś" ma inną strukturę i ścianki niż pęcherzyk. Aby to wyjaśnić mam w 21 dc (niedziela) zrobić badanie progesteronu. Pożądany jest wynik >10. Mam zadzwonić jak będę miała wynik. Jeśli prog. będzie niższy to będzie znaczyło, że to pęcherzyk, który może spowodować, że w następnym cyklu nie będzie owu. A tego byśmy nie chcieli.
mam nadzieje ze wynik progesteronu bedzie prawidlowy.
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Dokładnie "Feblik, właśnie za tą beztroskę tak lubię te książki. Ruby mam sporo części a akurat Brulionu nie mam,a bym Ci podesłała
Co do badań to jestem dobrej myśli. Gin powiedziała, że nawet jeśli jest to pecherzyk to nie mam się tym przejmować bo to nie jest zmiana chorobowa tylko fizjologia.AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgaL wrote:W środę w Matrasie rzuciła mi się w oczy nowa książka Musierowicz...i te znajome okładki, az się do siebie uśmiechnęłam,bo pochłaniałam je kiedyś z rozkoszą. Chyba do nich wrócę, żeby poczuć beztroskę tamtych lat
Majju a ta nowa to "Feblik"?
też czytałam kiedyś jej książki:) i bardzo je lubiłamAgaL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ruby wrote:Pytanie! no pewnie że tak!
Mam wszystkie częścii tak sobie zawsze marzyłam... że jeśli miałabym szczęście mieć dzieci, może córkę to poczytam jej to kiedyś
choć teraz inne czasy i tematy na topie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 14:19
Ruby, Jasminowa, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę