X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • summis Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju- dziękuję za informacje ;) przydatna ;p
    ja mam ból lewego jajnika, szczególnie przy bieganiu :/

majju lubi tę wiadomość

1 cykl starań
    Termin @ 19.11
    Długość cyklu 28-30
  • majju Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jestem i piszę. U mnie na lewym jajniku "coś" wielkości, uwaga, 3 cm! Prawdopodobnie jest to mocno wyrośnięte ciałko żółte (stąd ten silny ból jajnika po owu). Może też to być nie pęknięty pęcherzyk ale tą opcję gin raczej odrzuca bo przecież był Pregnyl na pęknięcie i "coś" ma inną strukturę i ścianki niż pęcherzyk. Aby to wyjaśnić mam w 21 dc (niedziela) zrobić badanie progesteronu. Pożądany jest wynik >10. Mam zadzwonić jak będę miała wynik. Jeśli prog. będzie niższy to będzie znaczyło, że to pęcherzyk, który może spowodować, że w następnym cyklu nie będzie owu. A tego byśmy nie chcieli.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju widzę fachowo i rzetelnie.Dobrze że byłaś u lekarza.No nic cierpliwie czekamy aż w 21dc zrobisz badanie i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju o kurczę. A masz gdzie w niedziele zbadać? Ale nie martw się mojej koleżance ciałko żółte w ciąży urosło wielgachne- 10x10 centymetrów ale wszystko dobrze u niej :) wchłonęło się samo tzn. dokładnie nie wiem czy leku żadnego na to nie brała, w każdym bądź razie miała częściej USG na początku ciąży z tego powodu.

atdc15nmjt4tk663.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju trzymam kciuki, by było dobrze :*

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju dobry lekarz konkret i działanie. Czyli po niedzieli będziesz już wiedziała, dobrze, że nie musisz dłużej czekać:*
    A bardzo Cię to bolało, że poszłaś do gina?

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • majju Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene na szczęście jest u mnie w mieście laboratorium całodobowe. Można się badać w świątek, piątek czy niedzielę ;)
    Tak mnie wczoraj rozgrzał ten termofor, że zasnęłam w salonie na meczu Lecha :D
    Paryzetka, uwielbiam Kuśka Brothers!
    Dziękuję za ciepłe słowa, kochane jesteście :) Aga, wizytę miałam wcześniej umówioną po to żeby zobaczyć czy pęcherzyk pękł. O ból w jajniku zapytałam przy okazji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 13:43

AgaL, Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju no i wiesz no prawie wiesz na czym stoisz, będziesz wiedziała w niedzielę po wynikach, rozumiem, że jak wynik będzie ok to jest szansa że coś się wykluje? mocno trzymam kciuki kochana:)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam spytać o to co Ruby - czy jest szansa, że coś z tego cosia będzie?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • majju Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Majju no i wiesz no prawie wiesz na czym stoisz, będziesz wiedziała w niedzielę po wynikach, rozumiem, że jak wynik będzie ok to jest szansa że coś się wykluje? mocno trzymam kciuki kochana:)
    Podobno tak właśnie może być, ale nawet boję się o tym myśleć i mówić ;)

Przyznam się Wam, że od dzieciństwa UWIELBIAM "Jeżycjadę" Małgorzaty Musierowicz. Mimo tego, że to raczej literatura dla młodszej młodzieży ;) to niektóre części czytałam nawet po kilka razy. Co jakiś czas wychodzą nowe części, które natychmiast połykam. I właśnie przed chwilą kurier mi przyniósł świeżutką, pachnącą książeczkę. Zajmę sobie głowę i myśli książką i nie będę przynajmniej myślała o badaniu :)

Paryzetka83, Ejrene, Edycik, AgaL, Mundek, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju ja poluję na brulion bebe b. w pdf lub innej wersji ebookowej bo utknęłam na tej części a chcę przeczytac całość w dodatku z zachowaniem kolejności ;)
    A Kuśkę uwielbiam, zawsze ładuję akumulatory na ich koncercie ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę w Matrasie rzuciła mi się w oczy nowa książka Musierowicz...i te znajome okładki, az się do siebie uśmiechnęłam,bo pochłaniałam je kiedyś z rozkoszą. Chyba do nich wrócę, żeby poczuć beztroskę tamtych lat ;)
    Majju a ta nowa to "Feblik"?

• madzikk Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    To jestem i piszę. U mnie na lewym jajniku "coś" wielkości, uwaga, 3 cm! Prawdopodobnie jest to mocno wyrośnięte ciałko żółte (stąd ten silny ból jajnika po owu). Może też to być nie pęknięty pęcherzyk ale tą opcję gin raczej odrzuca bo przecież był Pregnyl na pęknięcie i "coś" ma inną strukturę i ścianki niż pęcherzyk. Aby to wyjaśnić mam w 21 dc (niedziela) zrobić badanie progesteronu. Pożądany jest wynik >10. Mam zadzwonić jak będę miała wynik. Jeśli prog. będzie niższy to będzie znaczyło, że to pęcherzyk, który może spowodować, że w następnym cyklu nie będzie owu. A tego byśmy nie chcieli.
    Cialko zolte 3cm, masakra :/ mam nadzieje ze wynik progesteronu bedzie prawidlowy.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • majju Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie "Feblik, właśnie za tą beztroskę tak lubię te książki. Ruby mam sporo części a akurat Brulionu nie mam,a bym Ci podesłała :)
    Co do badań to jestem dobrej myśli. Gin powiedziała, że nawet jeśli jest to pecherzyk to nie mam się tym przejmować bo to nie jest zmiana chorobowa tylko fizjologia.

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    W środę w Matrasie rzuciła mi się w oczy nowa książka Musierowicz...i te znajome okładki, az się do siebie uśmiechnęłam,bo pochłaniałam je kiedyś z rozkoszą. Chyba do nich wrócę, żeby poczuć beztroskę tamtych lat ;)
    Majju a ta nowa to "Feblik"?

też czytałam kiedyś jej książki:) i bardzo je lubiłam :)

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli lata temu czytałam całą Jeżycjadę i teraz sięgnę po Feblika, będę w temacie?:)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoś jeszcze poza mną lubił...Anie z Zielonego Wzgórza?:P

madzikk, Edycik, Mundek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    A czy ktoś jeszcze poza mną lubił...Anie z Zielonego Wzgórza?:P

Pytanie! no pewnie że tak! :)

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce nic mówić Ruby...ale ostatnie trzy strony rozpoczynałam ja :P

madzikk, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Pytanie! no pewnie że tak! :)

Mam wszystkie części :) i tak sobie zawsze marzyłam... że jeśli miałabym szczęście mieć dzieci, może córkę to poczytam jej to kiedyś;)
    choć teraz inne czasy i tematy na topie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 14:19

Ruby, Jasminowa, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ