X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Mi sie wydaje ze z tym kluciem jajnikow po owulce to jest tak ze progesteron jest wyzszy a to powoduje zaleganie przetrawionego jedzonka w jelitach ktore moga powodowac taki dyskomfort i "bol jajnikow". Lekarzem nie jestem ale to mi przeszlo przez mysl. Pijecie siemie lniane rowniez po owulce?

Ja nie piję....a powinno sie czy nie
    Madzikk dużo wiesz:)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • majju Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki! Ból jajnika po owulacji spowodowany jest tworzeniem się i wzrostem ciałka żółtego. Ot i cała kołomyja :) Co do szczegółów mojej wizyty to napiszę z domu bo męczę się na telefonie.

cinnamon cookie, Imię_Róży, Paryzetka83, Edycik, madzikk, Ejrene, summis, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Nie no, nie mogłabym tak Siostrzyczki przezywać, czasami tylko :P:)
    Masz haka na mnie :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Kobietki! Ból jajnika po owulacji spowodowany jest tworzeniem się i wzrostem ciałka żółtego. Ot i cała kołomyja :) Co do szczegółów mojej wizyty to napiszę z domu bo męczę się na telefonie.
    Tadaaaaam! Zagadka rozwiązana :D

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:

Dzięki Majjuuu to chyba dobrze:) Madzikk napisz;)

madzikk lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Masz haka na mnie :P

Tylko jak będziesz niegrzeczna :P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Poważnie?:) a który to dzień był? szalone jesteście, ale może to Was uodparnia na widok bieli na teście....mi się aż ręce trzesą..
    No u mnie to był 9 albo 10 dpo, i tak masz rację w takim dniu stres zobaczenia bieli jest mniejszy, bo to przecież za wcześnie!!!( mówi mi głos w głowie)i tym sposobem @ nie jest taka straszna:-PP bo się człowiek już z tym oswoi:-)

AgaL, Paryzetka83, Jasminowa, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ja nie piję....a powinno sie czy nie
    Madzikk dużo wiesz:)
    Siemie lniane pomaga przetrawiinemu jedzonku latwiej przejsc przez jelita, ale jak sie naduzywa to moze wyplukac mineraly z organizmu (bo ma duzo blonnika). Ja pije codziennie, dwie lyzeczki zalewam wrzatkiem i jak wystygnie to pije, najlepiej jest pic malymi lyczkami przez caly dzien. Ale przyznam ze tez mi pikaja jajniki, tyle ze ja bardzo duzo jem, wiecej niz tato czy moj ukochany, jedyna osoba ktora je wiecej niz ja to moj najstarszy brat ktory ma ponad 2 metry:)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie przed owulką taki ból jak na @? Wiem, że to debilne pytanie, bo każda ma inne odczucia ;) ale ja nigdy tak nie miałam. Mam 13 dc i ból podbrzusza jak na @... Wariacje jakieś w moim organizmie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 12:43

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia gdzieś mi Twój wpis uciekł ;) Idę na Kuśkę Brothers :D

Majju dzięki za wyjaśnienie przyczyn naszych bóli :)

Cholercia tak jak Was czytam, to z góry moje testowanie 13go mogę skreślić bo nic nie będzie widać :/

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Dzięki Majjuuu to chyba dobrze:) Madzikk napisz;)
    Pewnie tak, jezeli taki bol wystepuje w pierwszych dniach po owolce, ale jezeli ktos ma bole po 7dpo to napewno nie jest to cialko zolte chyba ze jest sie w ciazy

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dziewczyny czy macie przed owulką taki ból jak na @? Wiem, że to debilne pytanie, bo każda ma inne odczucia ;) ale ja nigdy tak nie miałam. Mam 13 dc i ból podbrzusza jak na @... Wariacje jakieś w moim organizmie...

Ja wcześniej raczej tego nie zauważałam, ale w tym właśnie cyklu co się udało to bardzo mnie bolało na tyle że nawet seksów mi się odechciało- ale dobrze że się zmusiłam :D

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja miewam takie bóle :) czasami boli mnie mocniej niż przed @ :/ wtedy wiem, że będzie owu...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja taki ból miałam w poprzednim cyklu,ale to chyba pierwszy raz.Może to zasługa inofolica była że bardziej czułam to niż zwykle.
    Ciekawe jak będzie w tym cyklu....

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrena ją zawsze mam silny ból około owulacyjny, miałam nawet w cyklu bez owulacji, więc pewnie czułam jak pęcherzyk rośnie. Ale nigdy nie był to ból jak przy @.

Paryzetka fajnie :) byłam kiedyś na ich koncercie :) wyszalejesz się :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kolejny objaw ciąży ja też miałam w tym cyklu bóle przed owu aż mnie jajniki zarzynały:-)) eeee to ja testu nie robię na pewno w ciąży jestem;-)

Paryzetka83, AgaL, Edycik, cinnamon cookie, madzikk, Mundek, Jasminowa lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Pewnie tak, jezeli taki bol wystepuje w pierwszych dniach po owolce, ale jezeli ktos ma bole po 7dpo to napewno nie jest to cialko zolte chyba ze jest sie w ciazy

No to jestem w cionszy :)

Edycik, madzikk, majju, Mundek lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam taki jak na @ ale bardzo delikatny :) Przed owu to myślałam, że mi jajnik pęknie, chyba rzeczywiście to inofem tak zadziałał.

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju dzięki raz jeszcze za informację od ginekologa;)
    my to już tak zżyte tu na forum jesteśmy, ze nawet na wizyty chodzimy "razem" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 13:02

Edycik, Paryzetka83, madzikk, majju, Mundek, Jasminowa, katiuszaa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju to jak zajedziesz do domku napisz co tam ciekawego się dowiedziałaś u lekarza :)

majju lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ