X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa o jaaaa ale super wieści :) Takie malutkie i nieśmiałe gratki, trzymam kciuki za piękny przyrost ;)

Jasminowa lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa - gratulacje, bomba! 10 dni po i tak szybko się to okazało, super :)

Agatia - może ci się akurat wydłużyć cykl, ja tak miałam i z 30 do 34 dni się wydłużył przez późną owulację, także korzystaj , zaciągnij męża do łóżka i działajcie:)

Wiolka odpoczywaj, korzystaj z urlopu jak możesz po co sie stresować :)

Aguś - a ty jutro miałaś pracować? bo jutro świeto jest, będę trzymać mocno kciuki już od dzisiaj za twoją wizytę! i miłego dnia kochana z m ci życzę, kino ...rozmarzyłam się :)

Paryzetka a ty jutro nie sikasz?

Ale się dzieje dziewczyny..mało nas już nie zaciążonych zostało...musimy się sprężać chyba...

Edycik i bardzo dobrze że sobie to powtarzasz, jak lekarz zobaczył te 8mm u mnie to fakt powiedział że szału niema ale od razu też zaznaczył, że mogę mieć późną owulację ( nie pamiętał że mam długie cykle ) a ty przecież cykle masz długie więc nic tu nie należy przkreślać tylko działać :) sikałaś na owulacyjny? u mnie coraz ciemniejsza druga krecha ale jeszcze nie pozytyw...ale chyba już blisko...myślę że może nawet i przed weekendem może być...

Wróciłam , wykąpałam się i za chwilę zasiadam do winka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 19:54

Jasminowa, Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby no to zdrówko 45chill.gif Ja już spijam winko i bardzo mi z tym dobrze ;) A co do testowania to ... Ty byś testowała w 8dpo, mistrzu? ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ruby no to zdrówko 45chill.gif Ja już spijam winko i bardzo mi z tym dobrze ;) A co do testowania to ... Ty byś testowała w 8dpo, mistrzu? ;)

eee ja pewnie tak, ale obliczyłam z dnia spodziewanej @ że jesteś 10 dni po a chyba masz krótszą fazę ostatnią :P

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby w ostatnim cyklu trwającym 29 dni w 19 DC pęcherzyk nie pekl, więc jeżeli była późną owulka to faza lutealna do kitu. A jak nie było owulki no to wiadomo lipa...

Naprawdę same zaciążone :) niedługo będę sama na placu boju :)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzedni cykl (z krótką fazą ;) ) był dziwny i ja go nie traktuję poważnie tak jak tetminu @ proonowanego przez OF ;) Więc siknę sobię. Mam ten test co to pokazuje kreskę 6 dni po zapłodnieniu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 20:17

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby w ostatnim cyklu trwającym 29 dni w 19 DC pęcherzyk nie pekl, więc jeżeli była późną owulka to faza lutealna do kitu. A jak nie było owulki no to wiadomo lipa...

Agatia my tu wszystkie mamy obawy, że będziemy "gasić światło" na naszym forum. Głowa do góry i do boju, nie zostawimy Cię samej :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Poprzedni cykl (z krótką fazą ;) ) był dziwny i ja go nie traktuję poważnie tak jak tetminu @ proonowanego przez OF ;) Więc siknę sobię. Mam ten test co to pokazuje kreskę 6 dni po zapłodnieniu :D

acha no chyba, że tak...ty masz taki a ja mam taki co już płeć pokazuje więc nic tylko sikać dla sportu i przyjemności :) Ja dzisiaj w rossmanie dokupiłam testów owulacyjnych bo został mi jeden a sikać trzeba, hobby,pasja zwał jak zwał ale to zobowiązuje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:

Mam ten sam strach w oczach co ty ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Agatia my tu wszystkie mamy obawy, że będziemy "gasić światło" na naszym forum. Głowa do góry i do boju, nie zostawimy Cię samej :)
    Ja mogę zgasić światło oby się tylko udało :) zaciążajcie, na mnie nie czekajcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 20:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja mogę zgasić światło oby się tylko udało :) zaciążajcie, na mnie nie czekajcie :)

Uda, jak się z pierwszym udało to nie ma opcji , że z drugim się nie uda, to są słowa moje doktorka i tego się trzymajmy:)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa 041.gif ale nie zapeszam i czekam na przyrost.
    Dziewczyny wy tak zaczęłyście ten listopad że niestarczy dla mnie zielonych fasolek ;)
    Agatia możemy się prześcigać kto będzie gasił światło. Bylebyśmy wszystkie wygrały i za zielonym na fioletową podążyły.
    Byłam w sklepie i kupiłam lekarstwo na endometrium ;) i niech ktoś mądry mi wytłumaczy za jaką cholerę tak napi....... mnie cycki. Przeciwbólowy nie pomaga.

agatia, Jasminowa lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Jaśminowa - gratulacje, bomba! 10 dni po i tak szybko się to okazało, super :)

Agatia - może ci się akurat wydłużyć cykl, ja tak miałam i z 30 do 34 dni się wydłużył przez późną owulację, także korzystaj , zaciągnij męża do łóżka i działajcie:)

Wiolka odpoczywaj, korzystaj z urlopu jak możesz po co sie stresować :)

Aguś - a ty jutro miałaś pracować? bo jutro świeto jest, będę trzymać mocno kciuki już od dzisiaj za twoją wizytę! i miłego dnia kochana z m ci życzę, kino ...rozmarzyłam się :)

Paryzetka a ty jutro nie sikasz?

Ale się dzieje dziewczyny..mało nas już nie zaciążonych zostało...musimy się sprężać chyba...

Edycik i bardzo dobrze że sobie to powtarzasz, jak lekarz zobaczył te 8mm u mnie to fakt powiedział że szału niema ale od razu też zaznaczył, że mogę mieć późną owulację ( nie pamiętał że mam długie cykle ) a ty przecież cykle masz długie więc nic tu nie należy przkreślać tylko działać :) sikałaś na owulacyjny? u mnie coraz ciemniejsza druga krecha ale jeszcze nie pozytyw...ale chyba już blisko...myślę że może nawet i przed weekendem może być...

Wróciłam , wykąpałam się i za chwilę zasiadam do winka :)

Ruby jutro nie pracuje, ale za to mój gin tak - mam wizytę o 15:30 ;)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tu optymizmem powiało, myślenie się zmienia...pięknie :)
    zielonych będzie przybywać ;)

zdrowie pijących wino, ja popijam wodę z cytryną :)

Paryzetka83, madzikk lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że jestem pozytywnie nastawiona na jutro, cokolwiek się nie dowiem. Powodem jest dzisiejsza wiadomość od mojej Rodzonej Siostrzyczki (tak piszę, żeby z Cinnamonkiem Siostrą nie mylić;) która właśnie była w odwiedzinach u naszej wspólnej koleżanki, która to dłuugo starała się o dziecko, trafiła do mojego obecnego gina, który jak zobaczył jej wyniki, AMH itp pokręcił głową ż łatwo nie będzie, było przymierzanie się powolne do in vitro, ale wciąż starania trwały i udało się, dziś ma 2letnią córeczkę . Także wierzę że jestem w dobrych rękach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 20:59

Bratek, Paryzetka83, Wiola90, madzikk, Jasminowa, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa Gratuluje :-)
    Gdzie Imię_Róży bo nie wytrzymam :-P

Jasminowa lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL bardzo się cieszę że masz dobry humorek i pozytywne nastawienie. To bardzo dużo.

AgaL, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Jasminowa Gratuluje :-)
    Gdzie Imię_Róży bo nie wytrzymam :-P

właśnie gdzie jesteś Imię_Róży??

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała być po 20 i wciąż nie ma. Czekam jak na szpilkach!

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży melduj się bo spać nie pójdziemy :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ