X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś kochana gdzie jesteś? Jak się czujesz? Martwię się o Ciebie..

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Ja byłam też trochę krwi upuścić i teraz zasiadam do śniadanka :)

Kjopaa ja jutro mam wizytę, założyłam kartę stałego klienta więc podglądnę badania już dzisiaj i się nastawię...

Jaśminowa-kciuki zaciśnięte :)

Aga <3

Miłego, ja dzisiaj popołudnie w pracy i potem fitness także w domu o 22 będę :/ale w pracy będę zaglądać of course :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wchodzę do lekarza a tam za mną w kolejce małolata na oko 13 lat z opiekunem pobrać wymaz i co z tego pewnie myślicie...no nic tylko, że ona była w ciąży... nie wiem w jakich okolicznościach zaszła ale jak w normalnych a nie tragicznych to wiecie no...

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

agatia cieszę się że owulka chyba była :)

Kjopa3 jak tam piesek? Zadomowił się?

Jasminowa trzymam kciuki za piękny przyrost

Edycik i jak kawka smakowała? Jak humorek dzisiaj?

Też myślami od wczoraj jestem z Agą.

Byłam u tego lekarza rano i dopiero do pracy dotarłam. wiecie co- myślę że przesadza.
    Krwawienie tak jak podejrzewałam nie wiadomo skąd. Przepisał mi luteinę dopochwową mam brać 3 razy dziennie. Ale zrobił mi USG i twierdził że już powinno bić dziś serduszko- a nie biło. I z tym myślę że chyba przesadził że już musi? Mam 5t+4d. Na USG tydzień temu był tylko pusty pęcherzyk a dziś było widać w nim zarodek tylko to serduszko nie biło.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ja tej szyjki nie ogarniam - poza tym wysoko czy nisko,miękka czy twarda reszta to dla mnie czarna magia.
    Jutro wizyta to będę miała jasną sytuację.

Ruby no ładnie 13 latka, a gdzie miejsce dla nas ...gdzie tu sprawiedliwość..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik jak wiemy sprawiedliwości nie ma :(

Jeszcze zapomniałam wam powiedzieć, że podjęłam pewną decyzję...tzn nie tyle co podjęłam, ale pogodziłam się z tym i uważam, że wcale to nie musi być takie złe...
    Mianowicie jeśli lekarz po tym lub po następnym cyklu zaproponuję antyki to przyjmę to ze spokojem...pomyślałam sobie, że w tym czasie wykupię znowu sobie karneciki skupię się na utracie tych kilogramów co mi się przyda przed zajściem w ciążę, nie będę brała tych co powodują tycie więc powinno iść gładko. Skupię się też na towarzyskim życiu i jakoś to zleci. Być może z większą siłą wejdę w ten czas starań później...także nie ma tego złego...na forum będę oczywiście i mam cichą nadzieję, że wy ten czas przeczekacie ze mną tutaj?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Cześć

agatia cieszę się że owulka chyba była :)

Kjopa3 jak tam piesek? Zadomowił się?

Jasminowa trzymam kciuki za piękny przyrost

Edycik i jak kawka smakowała? Jak humorek dzisiaj?

Też myślami od wczoraj jestem z Agą.

Byłam u tego lekarza rano i dopiero do pracy dotarłam. wiecie co- myślę że przesadza.
    Krwawienie tak jak podejrzewałam nie wiadomo skąd. Przepisał mi luteinę dopochwową mam brać 3 razy dziennie. Ale zrobił mi USG i twierdził że już powinno bić dziś serduszko- a nie biło. I z tym myślę że chyba przesadził że już musi? Mam 5t+4d. Na USG tydzień temu był tylko pusty pęcherzyk a dziś było widać w nim zarodek tylko to serduszko nie biło.

ejrene ja tez uważam, że lekarz trochę panikuje ale wiadomo rękę na pulsie trzeba trzymać, kiedy następne usg?

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    ejrene ja tez uważam, że lekarz trochę panikuje ale wiadomo rękę na pulsie trzeba trzymać, kiedy następne usg?

Właśnie nie wiem, on mówił żebym za tydzień poszła skontrolować. Ale wizytę u swojego mam za dwa tygodnie. I szczerze mówiąc poczekała bym cierpliwie te dwa tygodnie, bo też nie chce tydzień w tydzień latać i USG robić ale zabraknie mi tej luteiny na 4 dni. Tak że chyba nie będę miała wyjścia i będę musiała pójść za tydzień.

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Właśnie nie wiem, on mówił żebym za tydzień poszła skontrolować. Ale wizytę u swojego mam za dwa tygodnie. I szczerze mówiąc poczekała bym cierpliwie te dwa tygodnie, bo też nie chce tydzień w tydzień latać i USG robić ale zabraknie mi tej luteiny na 4 dni. Tak że chyba nie będę miała wyjścia i będę musiała pójść za tydzień.

To idź za tydzień, lepiej żebyś lutkę miała w domu jak co...a i uspokoisz się jak juz serduszko zabije :)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak chyba zrobię. Wiadomo stresu trochę jest, ale chyba bardziej bym się bała jak by dziś był pusty pęcherzyk, a jednak zarodek przez tydzień się pojawił. Żałuje że tej wizyty nie miałam popołudniu bo może już by zabiło.

A Ty co dziś badałaś? Progesteron pewnie? i co jeszcze? Ta karta stałego klienta jakieś zniżki Ci daje choć by na badania?

atdc15nmjt4tk663.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrena u mnie w ciąży serduszko było widoczne w 7 z hakiem tc, wcześniej tylko pęcherzyk. Lekarz w 5 tyg kazał mi przyjść za 2 tyg, żeby zobaczyć serduszko co bym się jego brakiem nie stresowala. I miał rację :)

Też myślę o Agnieszce, ale myślę, że musi sobie pewne rzeczy poukładać w głowie, z pewnymi rzeczami się przespać i przetrawić. Jak nabierze sił to pewnie do nas wróci. Ale dajmy jej czas...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 09:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    I tak chyba zrobię. Wiadomo stresu trochę jest, ale chyba bardziej bym się bała jak by dziś był pusty pęcherzyk, a jednak zarodek przez tydzień się pojawił. Żałuje że tej wizyty nie miałam popołudniu bo może już by zabiło.

A Ty co dziś badałaś? Progesteron pewnie? i co jeszcze? Ta karta stałego klienta jakieś zniżki Ci daje choć by na badania?

Tak zniżki 5% na każde badanie i promocje dla stałych klientów no i dostęp do wyników online...no właśnie założyłam , ale kurde nie mogę się zalogować nie wiem czemu :/
    Badałam prog, lh i estradiol ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 09:34

• madzikk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulek kochana tule ciebie mocno. Jestem myslami z toba. Wierze ze sie tobie uda. Bedziesz teraz pod opieka lekarza ktory zrobi wszystko zeby sie udalo. Musisz to wszystko na spokojnie przetrawic zeby miec sile dalej walczyc. Wroc do nas jak bedziesz gotowa.

No i mam na dzisiaj lekture, co powoduje wczesna menopauze.

Ruby bardzo dobre podjescie. Od kiedy mieszkam z lubym przybylo mi kilka kilogramow, myslalam ze szybciej zaciaze to po rozwiazaniu moglabym o siebie zadbac no ale ile mozna czekac. Wiec cwicz ile sie da ale uwazaj z dieta, jedz zdrowo, nie odchudzaj sie bo to zle wplywa na jajeczka.

Moj poszedl dzisiaj na badanie nasienia, troszke sie stresowal ale jest juz duzym chlopcem. Ciekawe jak mu poszlo albo nadzal idzie:) Az mu dzisiaj piwko kupie.

Milego dnia!

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam Was :) a więc...

Katiuszka trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :*

Ruby - dobre podejście! Tak trzymaj :) my nigdzie się nie wybieramy a poza tym masz brać antyki 2 cykle tak? Pfff co to jest ;) szybko zleci :) a z tą małolatką w ciąży... Brak słów :( dosłownie :/

Agatia u Ciebie nic straconego :) trzymam kciuki za owulkę :)

Edycik jak u Ciebie? Kiedy wizyta bo nie pamiętam?

Ejrene bez stresów tylko... To faktycznie wcześnie a lekarz jakiś przewrażliwiony :/ niepotrzebnie tylko Cię zmartwił :/

Jasminowa - kciuki za betę zaciśnięte :)

Majju u Ciebie to ciekawie się zapowiada... Jak wytrzymasz bez testu do poniedziałku to pełen szac! ;)

Paryzetka Ty też już na fioletową się chcesz wybierać? I nie chcesz mnie do pary? Osz Wy! Zostałam sama :(

Aga smutno bez Ciebie... :(

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku zgadzam się smutno bez Agi :(

Wizytę mam już super data 13 i to piątek ...idę na 16 i na samą myśl już brzuch boli

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane weszłam bo tęskniłam za Wami,nie chciałam żebyście sie martwily.No i nie umiem przestac myśleć co tam u kazdej z Was się dzieje :* dzis kolejne wizyty,trzymam kciuki baaardzo mocno za Was.
    Wczoraj byl koszmarny dzień,mój rozpacz,nieporozumienie z mężem....teraz jest lepiej.Jedziemy tak jak planowaliśmy do Krakowa.Nie mam nastroju ale musze myśli oderwać.

A Imię Róży dala znac?

U mnie okresu narazie brak...ale do soboty jeszcze może przyjść.
    Tulę Was wszystkie i dziękuje za wsparcie,jesteście Kochane :*

Bratek lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

Jeszcze zapomniałam wam powiedzieć, że podjęłam pewną decyzję...tzn nie tyle co podjęłam, ale pogodziłam się z tym i uważam, że wcale to nie musi być takie złe...
    Mianowicie jeśli lekarz po tym lub po następnym cyklu zaproponuję antyki to przyjmę to ze spokojem...pomyślałam sobie, że w tym czasie wykupię znowu sobie karneciki skupię się na utracie tych kilogramów co mi się przyda przed zajściem w ciążę, nie będę brała tych co powodują tycie więc powinno iść gładko. Skupię się też na towarzyskim życiu i jakoś to zleci. Być może z większą siłą wejdę w ten czas starań później...także nie ma tego złego...na forum będę oczywiście i mam cichą nadzieję, że wy ten czas przeczekacie ze mną tutaj?

Ruby bardzo rozsądnie to napisałaś,ale mam nadzieję,że obejdzie się bez tych antykoncepcyjnych u Ciebie

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś... Tulę :* będzie dobrze... Musi być!

Edycik będę trzymać kciuki jutro :) a piątkiem 13-go się nie przejmuj :) niektórzy mówią, że właśnie mają szczęście w ten dzień a nie pecha ;)

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Cześć Kochane weszłam bo tęskniłam za Wami,nie chciałam żebyście sie martwily.No i nie umiem przestac myśleć co tam u kazdej z Was się dzieje :* dzis kolejne wizyty,trzymam kciuki baaardzo mocno za Was.
    Wczoraj byl koszmarny dzień,mój rozpacz,nieporozumienie z mężem....teraz jest lepiej.Jedziemy tak jak planowaliśmy do Krakowa.Nie mam nastroju ale musze myśli oderwać.

A Imię Róży dala znac?

U mnie okresu narazie brak...ale do soboty jeszcze może przyjść.
    Tulę Was wszystkie i dziękuje za wsparcie,jesteście Kochane :*

Aż mi się buzia uśmiechnęła jak zobaczyłam że napisałaś. Spędź dzisiaj z mężem fajny dzień,zakupy, kino dobry obiad :* Imię_Róży dalej nas trzyma w napięciu i milczy.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku dziękuję,zobaczymy co mi ten dzień przyniesie.

Aguś cieszę się,że zajrzałaś do nas.Trzymam kciuki by @ nie przyszła..

‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ