WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Jaśminowa piękny masz podpis ....normalnie aż w gardle ściska :)

Edycik- dziękuję, wiele cytatów Jana Pawła II powoduje u mnie ścisk w gardle, miał dar docierania do ludzi swoimi słowami : )

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja dzisiaj jeszcze machnę testa , zobaczymy co pokaże, u mnie był dość duży pęcherzyk więc może organizm się przygotowuje aczkolwiek o 2 dni czuję ciągle lewy jajnik a na tym były zaledwie 8 mm pęcherzyki...no nic USG rozwieje nasze wątpliwości ;)

Chyba dzisiaj sobie kupię spodnie do ćwiczenia na poprawę humoru :)

porównasz sobie przynajmniej jak się ma pierwszy pozytywny test owu do faktycznej owulacji, pewnie dzisiaj na monitoringu się dowiesz.

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku mam nadzieję, że humor się poprawi... Będzie dobrze :* trzeba badać i działać, nie ma wyjścia... No i wierzyć, że wszystko się ułoży :) też trzymam kciuki za Agę... Żeby wredny małpiszon się nie pojawił..

Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka- zobacz na mój wykres miałam pierwszy spadek w 6 dniu po owu, a drugo 10 dni po owu, nie wiem czemu aż 2 spadki. Ten mój wykres do owulacji wyglądał dobrze, a po owulacji też dziwnie przez te 10 dni, góry i doliny.

Kciuki cały czas zaciśnięte : )

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Paryzetka- zobacz na mój wykres miałam pierwszy spadek w 6 dniu po owu, a drugo 10 dni po owu, nie wiem czemu aż 2 spadki. Ten mój wykres do owulacji wyglądał dobrze, a po owulacji też dziwnie przez te 10 dni, góry i doliny.

Kciuki cały czas zaciśnięte : )
    Dzięki kochana :) Ja tam wolę się nie łudzić - łatwiej się pogodzić z porażką :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braktu- widzę, że cały czas intensywnie działasz, to najważniejsze, aby osiągnąć swój cel. Jeszcze @ nie przyszła, a już myślisz o kolejnym lekarzu, bardzo dobrze, najważniejsze, to się nie poddawać, a popłakać czasami trzeba.

Madzikk- nie ma to jak mama, zawsze zrozumie i pocieszy : )

Agatia- jak przeczytałam pierwsze zdanie, że chodzi o Zdzisławę Czeską myślałam, ze sobie żartujesz : ), tylko ze względu na to imię z nazwiskiem, które zabrzmiało w pierwszej chwili zabawnie : ), ale wierzę w moc takich spraw.
    Moja mama modliła się do św Judy Tadeusza, który jest patronem spraw beznadziejnych, tuż po urodzeniu mnie i mojego brata ( pamiętacie, jak pisałam, że mam brata bliźniaka), mój brat miał zaraz po urodzeniu w ciągu kilku tygodni kilka śmierci klinicznych, leżał pod respiratorem, nie dawali mu szans. Jednak jest w pełni zdrowym facetem, który ma ponad 1,90cm, mama uznaje to za cud.

Ja z kolei mówiłam nowennę pompejańską, gdy moja mama chorowała na raka piersi w zeszłym roku.Oczywiście była operacja, chemia i modlitwa dodatkowo.Mama, odpukać, jest zdrowa.

A tak poza tym u mnie padło dzisiaj na sernik, zakupiłam produkty i będę robić. Jak dzisiaj zrobię, jutro będzie akurat taki jak trzeba.
    Jeszcze tylko przeglądam przepisy, bo nie wiem, na który się zdecydować.

madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa św. Zdzisława pochodzi z Czech :) tam jest klasztor jej opatrzności :) nie ma to nic wspólnego z nazwiskiem, ale tak niedokładnie może napisalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 12:07

Jasminowa lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Jaśminowa św. Zdzisława pochodzi z Czech :) tam jest klasztor jej opatrzności :) nie ma to nic wspólnego z nazwiskiem, ale tak niedokładnie może napisalam

dzięki za info : ) już ją sobie wygooglałam : )

agatia lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabieram się za ogarnięcie tej " stajni Augiasza", w którą zamieniła się ostatnio moja chałupa. Myślę, że dobra godzinka i będzie po sprzątaniu.

Paryzetka- plan na aktywność fizyczną jest zacny, same laski tu zaraz będą ; )

Edycik- strój mikołajki mógłby mężowi się spodobać, dobry pomysł na owulacje grudniowe ; )

Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja już marzę by wyjść z pracy mam takie urwanie głowy,że szok.Szczerze za dużo nerwów w tej robocie ostatnio.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wreszcie obrobiłam się z prasowaniem ;) nie cierpię prasować :P

Za chwilę się muszę zbierać na zakupy a potem po młodą , z młodą do jej koleżanki, potem z młodą do lekarza po receptę, a potem ze sobą do lekarza :D ale mam dzisiaj maraton :P w tym wszystkim nie ma już miejsca na wieczorne ćwiczenia, ale to nawet dobrze bo czuję się mega słaba dzisiaj....

Ja też muszę się za ciasto zabrać, jutro jedziemy na imprezkę do mamy bo rodzina z Zamościa się zjeżdża a w niedzielę oni do mnie zawitają także trzeba się odpowiednio przygotować ;)

Edycik - u mnie dzisiaj też pozytyw, machnęłam przed chwilą bo potem już nie mam kiedy, a chcę doktorkowi powiedzieć jakby co...

• Edycik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to trzymam kciuki za Twoją wizytę kochana :) rzeczywiście masz dziś pracowity dzionek

Ruby lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Agusia81 Nowa

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby powodzenia na wizycie :)

Ruby lubi tę wiadomość

Agnieszka
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby i gdzie Ty znajdziesz czas i miejsce na <3? ;)

Ruby lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby taki masz dzisiaj maraton, że fitness niepotrzebny :)

Ruby lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia81 wrote:
    Ruby powodzenia na wizycie :)

Agusia- czy ten avatarek to Twoje dziecko? cudne!

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzięki za pozdrowienia, wszystko u nas ok:) Ciekawa jestem czy odzywała sie do was CzekającaMama?

madzikk, Bratek, Marietta lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Braktu- widzę, że cały czas intensywnie działasz, to najważniejsze, aby osiągnąć swój cel. Jeszcze @ nie przyszła, a już myślisz o kolejnym lekarzu, bardzo dobrze, najważniejsze, to się nie poddawać, a popłakać czasami trzeba.
    To daje mi siłę, by nie zwariować. Poza tym to niby "dopiero" 10 cykl starań, ale już wiadomo, że kilka rzeczy nie gra. Gdybym się prywatnie za to nie wzięła, to jeszcze byśmy tak w ciemno strzelali pewnie dobrych parę miesięcy....
    Więc jak wiem, że coś nie hula, o tym bardziej muszę czuć, że jestem pod dobrą opieką. Tej lekarki na razie nie zostawiam, ale z nią raczej ciężko pewnie będzie zrobić monitoring. Poza tym wiesz - wczoraj powiedziałam Mężowi, że dochodzę do momentu, w którym wprawdzie mam jeszcze zachowany rozsądek i uważam na wydawanie pieniędzy, ale.... zaczynam czuć, że wolałabym zacisnąć pasa, spiąć domowy budżet i wydać 2.000-3.000, ale niech ktoś mi zrobi taki możliwie najlepszy nadzór, diagnostykę hormonalną bla bla - bylebym miesiąc w miesiąc nie przeżywała tego samego. Bo na razie nie jestem na etapie, że mi to lata. Jestem raczej na etapie, że z miesiąca na miesiąc jest mi coraz trudniej...
    P.S. Cudowny masz ten wózeczek w podpisie <3 <3 <3 :)

Oooooo, kamisia, jesteś :)))))))))))))))))))))))))

Jasminowa, kamisia88 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć moje mamuśki:-)
    Wiolu tobie jeszcze nie gratulowałam co niniejszym czynię:-))

Dziękuję za wszystkie miłe słowa:-)
    Bratku tulam i wysyłam ci dużo słoneczka:-)
    Echhh dziewczynki dobrze mi na tym urlopie od zachodzenia w ciążę, wczoraj już piwo ze smakiem wypiłam, w weekend idziemy do kumpla na imprezkę i do kina:-))

Chciałam zarzucić wszystkie sprawy kojarzące sie z ciążą, aleee od forum się uzależniłam także nie pozbędziecie sie mojej okrągłej buźki:-))

Kjopa tak z tą betą to ...hmmmm.... drugi raz tak dziwnie, i :
    albo normy w laboratorium takie mają albo może coś zaskakuje, ale jest nie do końca prawidłowe, ileś tam % bardzo wczesnych ciąż kończy sie mikroporonieniami, i tak naprawdę gdyby nie te bladziochy to bym pomyślała, że mi się okres o dwa dni przesunął. Pójdę w grudniu lub styczniu do ginki to pogadam z nią na żywo.

Kiedyś w końcu się uda:-))a do tego czasu wakacje i wietrzenie mózgownicy:-)
    Paryzetka a Ty jak? o Ruby zaraz doczytam:-)

AgaL, Jasminowa, Paryzetka83, Kjopa3, Wiola90, Bratek lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, Jaśminowa, Edycik, AgaL, Cynamonku, Mundek, Katiuszaa o was też kochane myślę i czytam:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 14:16

AgaL, Jasminowa, Edycik, agatia, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ