X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia CzekajacaMama dawno już u nas nie była....

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku- jak wiadomo, co nie hula to już połowa sukcesu, druga połowa to wyprowadzić to na prostą. Masz przynajmniej poczucie, że robisz wszystko, co trzeba i nie tracisz czasu, a efekty pewnie przyjdą wkrótce : )

Imię Róży- odpoczynek i to jeszcze imprezowy na pewno dobrze Ci zrobi. Już drugi miesiąc u Ciebie coś się dzieje, ale nie do końca. Tak jakby doszło do zapłodnienia, ale nie do zagnieżdżenia hm sama nie wiem, dobry plan, aby pogadać o tym z dr.

Kamisia- pozdrawiam, jak się czujesz, brzuch już trochę widać ?, już wiesz czy będzie chłopiec, czy dziewczynka?
    Czekającej Mamy nie było u nas długo, niestety.

Zaraz idę do kosmetyczki, więc uciekam.

Imię_Róży, Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem czy się dzieje... za dwa może nawet trzy miechy zmienię laboratorium, w tym miesiącu muszę odpocząć, chce mi sie takiego normalnego życia bez myślenie po owu czy to już, mam przepalone styki i muszę zluzować, M.mnie popiera, chyba też chłopina ma dość:-)

Jasminowa lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Bratku- jak wiadomo, co nie hula to już połowa sukcesu, druga połowa to wyprowadzić to na prostą. Masz przynajmniej poczucie, że robisz wszystko, co trzeba i nie tracisz czasu, a efekty pewnie przyjdą wkrótce : )

Imię Róży- odpoczynek i to jeszcze imprezowy na pewno dobrze Ci zrobi. Już drugi miesiąc u Ciebie coś się dzieje, ale nie do końca. Tak jakby doszło do zapłodnienia, ale nie do zagnieżdżenia hm sama nie wiem, dobry plan, aby pogadać o tym z dr.

Kamisia- pozdrawiam, jak się czujesz, brzuch już trochę widać ?, już wiesz czy będzie chłopiec, czy dziewczynka?
    Czekającej Mamy nie było u nas długo, niestety.

Zaraz idę do kosmetyczki, więc uciekam.[/QUOTE

To mój brzuch sprzed 2 tygodni więc teraz jest wiele wiekszy
    2sb4w01.jpg
    Dzięki ja czuję się bardzo dobrze brzuchol duży już, dopiero się dowiem jaka płeć za 3 tygodnie. Marzy mi się córcia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 14:39

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    kamisia CzekajacaMama dawno już u nas nie była....
    Wiem, wiem ona już odeszła jak ja tu jeszcze byłam....jak coś to ją pozdrówcie :)

Edycik lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko wygooglowałam sobie z ciekawości wykresy ciążowe na mamo-tato.pl i właściwie w każdym z nich jest spadek temp, w niektórych bardzo mocny. Więc chyba nie ma reguły z tą temp po owulacji. Tak samo wzrost temp po owu, w niektórych przypadkach jest bardzo duży skok, w innych stopniowy.
    Także nie ma co się, aż tak sugerować temp. Co ma być to będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 15:15

Paryzetka83, Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, Ruby powodzenia na wizytach:*

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Paryzetko wygooglowałam sobie z ciekawości wykresy ciążowe na mamo-tato.pl i właściwie w każdym z nich jest spadek temp, w niektórych bardzo mocny. Więc chyba nie ma reguły z tą temp po owulacji. Tak samo wzrost temp po owu, w niektórych przypadkach jest bardzo duży skok, w innych stopniowy.
    Także nie ma co się, aż tak sugerować temp. Co ma być to będzie :)
    No wiem, wiem ;) Zobaczymy co będzie jutro, ale już się nie nastawiam.

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisia- brzuch już całkiem spory, rośnie maluch : )
    Jak już się dowiesz jaka płeć, zajrzyj tu do nas i się pochwal : )

kamisia88 lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik daj znać jak po wizycie :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem,jestem bez dobrych wieści niestety :(
    u innego lekarza opinia ta sama - zrobić histeroskopię niestety
    a co do owulacji to naprawdę wywalam testy owulacyjne,nie wiem po co wyznaczały pozytyw skoro owulacji nie było i nie wiadomo czy będzie :( pęcherzyki bez zmian 8 mm i 9mm ,nic nie urosły.Także niestety dla mnie to pechowy piątek 13go.
    Kolejna wizyta w poniedziałek,lekarz dał iskierkę nadziei skoro owulacja była w zeszłym mcu późno to może i w tym tak będzie dziś 16dc także do 23 dc mam jeszcze czas.
    Gwałty na mężu mogę przez weekend odpuścić,bo nie ma to sensu.

zasugerowano,że po histeroskopii będziemy może stymulować owulację...ale to na razie tylko pomysł

generalnie wróciłam do domku dobita

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik to jeszcze nic straconego, nie martw się na zapas :* faktycznie pewnie znów będziesz miała późną owulację.. A skoro trzeba wykonać tą histeroskopię to trzeba, przynajmniej będzie wszystko jasne :*

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik jak drugi lekarz zaleca histero to się nie ma co zastanawiać. A to coś w macicy nadal jest? Czy juz coś pomylilam? Zrob badanka, a potem stymulacja i będzie dobrze. Buziaki kochana i nie smutaj :-*

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik weszłam zobaczyć co u Ciebie....przykro mi, uwierz, że wiem co czujesz niestety i nie chciałam slyszeć że Ty tez wrócisz przybita od gina. Ale skoro dziś 16dc....to jeszcze jest tydzień czasu w którym owulka może być. Dobrze że w poniedziałek idziesz od razu.
    Tulę mocno :*

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, a testy wywal i obserwuj śluz i tempkę. Testy są niestety zawodne ja już się o tym przekonałam. Poza tym przy nieregularnych cyklach jak najbardziej możesz mieć owulkę koło 20 dc i np miesiaczke w 32 dc i wtedy wszystko jest ok łącznie z faza lutealna. Sporadycznie kobiety maja 28 dc i 14 dniowa fazę lutealna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:28

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik robaczku masz długie cykle więc to całkiem prawdopodobne że będzie później :* A testów faktycznie może nie rób bo szkoda pieniędzy.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku,agatia,Aguś,Ejrene dziękuję za ciepłe słowa.
    agatia tak to " coś" dalej jest w macicy,o cechach bezobjawowych jak to napisane mam w opisie.
    Ejrene masz rację wywalam testy szkoda pieniędzy.
    Obyście miały rację i oby owulacja przyszła ....DZIĘKUJE

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, skoro w zeszłym miesiącu owulacja była tak późno, to jest szansa, że tak samo będzie i tym razem. Dobrze, że monitorujesz, zobaczysz,co będzie widać w poniedziałek. Mam nadzieję, ze będzie owulacja : ) oczywiście życzę owulacji i pozytywnego zakończenia tego cyklu : ). Jeśli będzie inaczej, to trzeba będzie zrobić tą histeroskopię, jeśli 2 lekarzy to potwierdziło, a jeśli po tym miałaby być stymulacja, to widać, że doktorek ma plan na Twoje zaciążenie : )
    Przytulam

Edycik lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, dziewczyny mają rację - owulka jeszcze przed Tobą, monitoring na pewno powie Ci więcej niż testy :) A jak histeroskopia będzie konieczna to chyba warto ją zrobić? Może wtedy dowiesz się co tam "pływa" w Twojej macicy. Tulę Cię mocno :*

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

W ramach rozrywki kopiuję raport dziwnych imion nadanych dzieciom w 2015 roku:

Według raportu Ministerstwa Spraw Wewnętrznych w roku 2015 do najrzadszych imion żeńskich należały m.in.: Zenuta, Łesia, Rosalinda, Roksolana, Panajota, Melina, ale również Ambrozja, Bogdanka, Piotra, Gisele oraz Godysława.

Wśród męskich imion pojawiły się takie "unikaty" jak: Gunter, Hung, Alicjusz, Baldwin, Eliusz, Godfryd oraz Leosław, Nil, Rolisław, Rudy i Tadek.

Marietta, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ