X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola nic nie czuję,nie wiem czy owu była wczoraj temperatura skoczyła do 37 z hakiem a dziś już 36,54..jutro mam wizytę to dowiem się czy coś było...ja nie mam żadnych objawów owulacji.
    Dobrze że masz urlop od wtorku odpoczniesz sobie.

Paryzetka też oglądam Kingsmanów super film :) zdrowiej kochana,zdrowiej.

Jaśminowa to miłej pracy biurowej kochana.

Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Urlop mam cały grudzień a później mam nadzieje na zwolnienie. Boje się żeby czegoś w pracy nie złapać bo jestem narażona na wszelkie choróbska. A jak Ty się czujesz ?

Ja się czuję dobrze, trochę mdli mnie rano, 2 razy miałam hafting poranny. Chcę iść na zwolnienie od 4/stycznia ( sprawdziłam sobie w kalendarzu, że tak by najlepiej pasowało po Świętach). To jak dobrze pójdzie, będziemy razem na zwolnieniu od stycznia : )
    Chyba pod koniec tego tygodnia powiem w pracy. Dam im miesiąc, żeby przygotować kogoś do przejęcia moich obowiązków, dopóki jestem w pracy.

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Jaśminowa nie mam pojęcia kiedy owu ma być. Też mnie ten spadek zaskoczył, bo obstawiałam przyszły weekend :) Jajnik pobolewa jak na @ więc zgłupiałam, może to przez chorobę? Co będzie to będzie, lepiej się czuję, oboje jesteśmy wyposzczeni więc <3 i tak pewnie się dziś zdarzy ;) A jak nie to trudno. Jakoś mi to wisi w tym miesiącu ;)
    A Ty nie za dużo pracujesz przypadkiem? Weekend jest od odpoczywania ;)

Oż,to już 2 objawy owulacyjne: spadek i ból jajnika, organizm potrafi nas zaskoczyć, szczególnie w czasie choroby, kiedy się trochę rozregulujemy. Wygląda na to, że owulka przychodzi wcześniej : )

Co do pracy, mam cały czas w głowie, że za kilka tygodni uciekam na zwolnienie i chcę wszystko zostawić potomności w jak najlepszym stanie, bez zaległości i dlatego trochę podkręciłam śrubę. Ale ten najblizszy tydzień prawdopodobnie będzie już ostatnim na " piątym biegu", w kolejnym już będzie luźniej.

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Wiola nic nie czuję,nie wiem czy owu była wczoraj temperatura skoczyła do 37 z hakiem a dziś już 36,54..jutro mam wizytę to dowiem się czy coś było...ja nie mam żadnych objawów owulacji.
    Dobrze że masz urlop od wtorku odpoczniesz sobie.

Paryzetka też oglądam Kingsmanów super film :) zdrowiej kochana,zdrowiej.

Jaśminowa to miłej pracy biurowej kochana.

Edycik- Twój wykres to istne zadanie na szóstkę ; ) skok był, a po skoku ostry spadek, doktorek jutro rozwieje wątpliwości, jestem bardzo ciekawa : )

Edycik lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Oż,to już 2 objawy owulacyjne: spadek i ból jajnika, organizm potrafi nas zaskoczyć, szczególnie w czasie choroby, kiedy się trochę rozregulujemy. Wygląda na to, że owulka przychodzi wcześniej : )

Co do pracy, mam cały czas w głowie, że za kilka tygodni uciekam na zwolnienie i chcę wszystko zostawić potomności w jak najlepszym stanie, bez zaległości i dlatego trochę podkręciłam śrubę. Ale ten najblizszy tydzień prawdopodobnie będzie już ostatnim na " piątym biegu", w kolejnym już będzie luźniej.
    Ale Ty dobra koleżanka jesteś ;) Ja swoje współpracowniczki uprzedziłam, że się statam więc się liczą z tym, że mogę zniknąć któregoś dnia :) A pracodawca dowie się jako ostatni - u mnie gdybym się zdradziła nieodpowiednim osobom znaleźli by pretekst żeby się mnie pozbyć :( A co do owulacji - to w sumie może być, że to już. Hormony szaleją skoro na bajce "w głowie się nie mieści" płakałam jak bóbr ;)

Jasminowa lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, Jaśminowa ma rację - Twój wykres rzeczywiście wymaga solidnej kryształowej kuli, żeby cokolwiek wywróżyć. A w ogóle w czasie tego cyklu czułaś się jak no owu?

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik- Twój wykres to istne zadanie na szóstkę ; ) skok był, a po skoku ostry spadek, doktorek jutro rozwieje wątpliwości, jestem bardzo ciekawa : )

Kochana wiem mój wykres to istne szaleństwo :P ale już jakoś zbytnio nie zwracam na niego uwagi

• Edycik Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Edycik, Jaśminowa ma rację - Twój wykres rzeczywiście wymaga solidnej kryształowej kuli, żeby cokolwiek wywróżyć. A w ogóle w czasie tego cyklu czułaś się jak no owu?

W czasie tego cyklu obecnie nie czuję totalnie nic.
    Nie wiem skąd wczoraj taki skok, dziś spadek...ale jakoś nie zaśmiecam sobie tym główki Paryzetko,wczoraj seksik był na spontanie i było jak dawniej ;)
    dobrze że nie mam testów owulacyjnych już w domu bo by mnie korciło :P

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie korciło dopóki mi Jaśminowa nie napisała o moim wykresie ;) I też się cieszę, że nie mam testów - w tym cyklu co ma być to będzie :) A za Twoją jutrzejszą wizytę kciuki zaciśnięte ;)

Jasminowa, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    w niedzielne popołudnie

jutro wizyta startowa IVF
    ale życie napisało scenariusz
    obecny cykl pójdzie na straty
    a raczej będzie odpoczynkiem od starania się

procedurę invitro rozpocznę w styczniu
    odległość moja i mojej drugiej połówki i sprawy zawodowe tu i tam nie pozwolą nam na przeprowadzenie zabiegu

trochę mi smutno z tego powodu bo myślałam, że na święta może już się uda
    i będzie radośnie...
    ale widać tak musi być

odpoczniemy od tego starania się.

Jasminowa, MamaTuśka lubią tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Wiola90 na mdłości polecam herbatkę z rumianku lub z imbirem swiezym. A jak nie pomoze osobno to razem wypij :)

Ruby duzo zdrówka :)

kas50, jesli chodzi o krzywa cukrowa możesz oczywiście prywatnie zrobic, ale internista tez moze dac ci skierowanie. Ostatnio byłam i mowila mi o tym lekarka.

Jutro z rana ide na badania z krwi, mam nadzieje ze kiedys minie mi ten lek.

Ja mija Wam niedziela? Ja miałam dzis szał zakupów :D

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądałam ten film "do utraty sił" dobry był, też się spłakałam :P

Trzymam kciuki za wasze owulacje :) u mnie lekkie plamienie więc @ chyba jednak się zbliża powoli :)

Kamila co tam fajnego kupiłaś? :)chawl się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 16:50

Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wydałam 520zł :D a nic nie kupilam...:D
    W ziaja dwa kremy do twarzy i jeden do rak, pierwszy raz bede używać. Ale polecają, wiec wypróbuje.
    Kopiłam mezowi pizamke bo jest taki chudziutki ze wszystkie spodnie spadają z niego :D
    Sobie jeansy :)
    Zestaw alkoholu bratu na prezent :D
    i duuuzo mięska....moj maz naprawdę duzo je. A chce spróbować zrobic sama wedline, własnie szukam przepisu.

Ten film do utraty sił ściągnął mi sie bez napisow :( bede szukać napisów do niego.

Ruby lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Ruby wydałam 520zł :D a nic nie kupilam...:D
    W ziaja dwa kremy do twarzy i jeden do rak, pierwszy raz bede używać. Ale polecają, wiec wypróbuje.
    Kopiłam mezowi pizamke bo jest taki chudziutki ze wszystkie spodnie spadają z niego :D
    Sobie jeansy :)
    Zestaw alkoholu bratu na prezent :D
    i duuuzo mięska....moj maz naprawdę duzo je. A chce spróbować zrobic sama wedline, własnie szukam przepisu.

Ten film do utraty sił ściągnął mi sie bez napisow :( bede szukać napisów do niego.
    Na CDA online oglądaj , nie tnie się wcale także płynnie można oglądać bez wcześniejszego ładowania, z napisami jest oczywiście ;)

No to coś tam jednak kupilas ;) nie jest tak źle ;)

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakość filmu jest dobra? na CDA o ktorym piszesz?

Najbardziej jestem ciekawa kremu do twarzy oby mi spasował :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    a jakość filmu jest dobra? na CDA o ktorym piszesz?

Najbardziej jestem ciekawa kremu do twarzy oby mi spasował :)
    luknij tu masz: http://www.cda.pl/video/513628bc

jakość dobra :)

a co to za krem 30 + ? jakiś extra?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 17:24

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ;)
    Moze dzis wieczorem obejrzę :)
    Tymczasem ide peklować mięsko.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, i tak idziesz jak burza, dopiero co inseminacja i za miesiąc z kawałkiem już IVF. Daj znać, jak jutro po wizycie : ) a z Ukochanym do stycznia nie będziecie mieli okazji się spotkać? może jeszcze jakiś naturlany spontan przed IVF i kto wie, czy by było potrzebne w styczniu ; )

Reni555 lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka- u mnie jest taka specyficzna praca, że w moich ośrodkach, w których prowadzi się dane badanie, bywam tylko ja. Jak ktokolwiek miałby po mnie robotę przejąć, to zdaję sobie sprawę, że dobrze, abym miała czas przekazać komuś nowemu wszystko.
    A w ogóle nie wiadomo, czy nie będę musieli kogoś nowego zatrudnić, bo z nas w trójmieście już 1 koleżanka odeszła miesiąc temu na zwolnienie, druga przejęła jej sprawy, a nas jest w trójmieście zaledwie kilka, wszyscy już obłożeni, więc mojej roboty nawet nie ma komu przekazać...trochę mnie to ogólnie stresuje. Chyba dobrze mi zrobi jak już to powiem w tym tygodniu.

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho, weekend się kończy, z pewnością mogę powiedzieć, że był udany. No może gdyby nie to, że dziś rano mnie tak strasznie bolała głowa. Poszaleliśmy wczoraj ze znajomymi, najpierw oglądaliśmy galę KSW a potem do 3 w nocy graliśmy w kalambury :D Było śmiechu co nie miara. Odstresowałam się zupełnie. Dzisiaj powiedziałam Mamie, że się staramy i ulżyło mi bo ciężko mi było przed nią udawać.
    Paryzetka, też beczałam na "W głowie się nie mieści" :)
    Kamila, domowe wędlinki najlepsze. Ja mam zamiar zrobić schab suszony na Święta. Robiłaś może kiedyś? Potrzebuję dobrego przepisu.
    Edycik jak się czujesz? A Ruby? Choroby przyszły?

Jasminowa, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ