X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola nic nie czuję,nie wiem czy owu była wczoraj temperatura skoczyła do 37 z hakiem a dziś już 36,54..jutro mam wizytę to dowiem się czy coś było...ja nie mam żadnych objawów owulacji.
    Dobrze że masz urlop od wtorku odpoczniesz sobie.

Paryzetka też oglądam Kingsmanów super film :) zdrowiej kochana,zdrowiej.

Jaśminowa to miłej pracy biurowej kochana.

Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Urlop mam cały grudzień a później mam nadzieje na zwolnienie. Boje się żeby czegoś w pracy nie złapać bo jestem narażona na wszelkie choróbska. A jak Ty się czujesz ?

Ja się czuję dobrze, trochę mdli mnie rano, 2 razy miałam hafting poranny. Chcę iść na zwolnienie od 4/stycznia ( sprawdziłam sobie w kalendarzu, że tak by najlepiej pasowało po Świętach). To jak dobrze pójdzie, będziemy razem na zwolnieniu od stycznia : )
    Chyba pod koniec tego tygodnia powiem w pracy. Dam im miesiąc, żeby przygotować kogoś do przejęcia moich obowiązków, dopóki jestem w pracy.

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Jaśminowa nie mam pojęcia kiedy owu ma być. Też mnie ten spadek zaskoczył, bo obstawiałam przyszły weekend :) Jajnik pobolewa jak na @ więc zgłupiałam, może to przez chorobę? Co będzie to będzie, lepiej się czuję, oboje jesteśmy wyposzczeni więc <3 i tak pewnie się dziś zdarzy ;) A jak nie to trudno. Jakoś mi to wisi w tym miesiącu ;)
    A Ty nie za dużo pracujesz przypadkiem? Weekend jest od odpoczywania ;)

Oż,to już 2 objawy owulacyjne: spadek i ból jajnika, organizm potrafi nas zaskoczyć, szczególnie w czasie choroby, kiedy się trochę rozregulujemy. Wygląda na to, że owulka przychodzi wcześniej : )

Co do pracy, mam cały czas w głowie, że za kilka tygodni uciekam na zwolnienie i chcę wszystko zostawić potomności w jak najlepszym stanie, bez zaległości i dlatego trochę podkręciłam śrubę. Ale ten najblizszy tydzień prawdopodobnie będzie już ostatnim na " piątym biegu", w kolejnym już będzie luźniej.

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Wiola nic nie czuję,nie wiem czy owu była wczoraj temperatura skoczyła do 37 z hakiem a dziś już 36,54..jutro mam wizytę to dowiem się czy coś było...ja nie mam żadnych objawów owulacji.
    Dobrze że masz urlop od wtorku odpoczniesz sobie.

Paryzetka też oglądam Kingsmanów super film :) zdrowiej kochana,zdrowiej.

Jaśminowa to miłej pracy biurowej kochana.

Edycik- Twój wykres to istne zadanie na szóstkę ; ) skok był, a po skoku ostry spadek, doktorek jutro rozwieje wątpliwości, jestem bardzo ciekawa : )

Edycik lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Oż,to już 2 objawy owulacyjne: spadek i ból jajnika, organizm potrafi nas zaskoczyć, szczególnie w czasie choroby, kiedy się trochę rozregulujemy. Wygląda na to, że owulka przychodzi wcześniej : )

Co do pracy, mam cały czas w głowie, że za kilka tygodni uciekam na zwolnienie i chcę wszystko zostawić potomności w jak najlepszym stanie, bez zaległości i dlatego trochę podkręciłam śrubę. Ale ten najblizszy tydzień prawdopodobnie będzie już ostatnim na " piątym biegu", w kolejnym już będzie luźniej.
    Ale Ty dobra koleżanka jesteś ;) Ja swoje współpracowniczki uprzedziłam, że się statam więc się liczą z tym, że mogę zniknąć któregoś dnia :) A pracodawca dowie się jako ostatni - u mnie gdybym się zdradziła nieodpowiednim osobom znaleźli by pretekst żeby się mnie pozbyć :( A co do owulacji - to w sumie może być, że to już. Hormony szaleją skoro na bajce "w głowie się nie mieści" płakałam jak bóbr ;)

Jasminowa lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, Jaśminowa ma rację - Twój wykres rzeczywiście wymaga solidnej kryształowej kuli, żeby cokolwiek wywróżyć. A w ogóle w czasie tego cyklu czułaś się jak no owu?

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik- Twój wykres to istne zadanie na szóstkę ; ) skok był, a po skoku ostry spadek, doktorek jutro rozwieje wątpliwości, jestem bardzo ciekawa : )

Kochana wiem mój wykres to istne szaleństwo :P ale już jakoś zbytnio nie zwracam na niego uwagi

• Edycik Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Edycik, Jaśminowa ma rację - Twój wykres rzeczywiście wymaga solidnej kryształowej kuli, żeby cokolwiek wywróżyć. A w ogóle w czasie tego cyklu czułaś się jak no owu?

W czasie tego cyklu obecnie nie czuję totalnie nic.
    Nie wiem skąd wczoraj taki skok, dziś spadek...ale jakoś nie zaśmiecam sobie tym główki Paryzetko,wczoraj seksik był na spontanie i było jak dawniej ;)
    dobrze że nie mam testów owulacyjnych już w domu bo by mnie korciło :P

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie korciło dopóki mi Jaśminowa nie napisała o moim wykresie ;) I też się cieszę, że nie mam testów - w tym cyklu co ma być to będzie :) A za Twoją jutrzejszą wizytę kciuki zaciśnięte ;)

Jasminowa, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    w niedzielne popołudnie

jutro wizyta startowa IVF
    ale życie napisało scenariusz
    obecny cykl pójdzie na straty
    a raczej będzie odpoczynkiem od starania się

procedurę invitro rozpocznę w styczniu
    odległość moja i mojej drugiej połówki i sprawy zawodowe tu i tam nie pozwolą nam na przeprowadzenie zabiegu

trochę mi smutno z tego powodu bo myślałam, że na święta może już się uda
    i będzie radośnie...
    ale widać tak musi być

odpoczniemy od tego starania się.

Jasminowa, MamaTuśka lubią tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Wiola90 na mdłości polecam herbatkę z rumianku lub z imbirem swiezym. A jak nie pomoze osobno to razem wypij :)

Ruby duzo zdrówka :)

kas50, jesli chodzi o krzywa cukrowa możesz oczywiście prywatnie zrobic, ale internista tez moze dac ci skierowanie. Ostatnio byłam i mowila mi o tym lekarka.

Jutro z rana ide na badania z krwi, mam nadzieje ze kiedys minie mi ten lek.

Ja mija Wam niedziela? Ja miałam dzis szał zakupów :D

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądałam ten film "do utraty sił" dobry był, też się spłakałam :P

Trzymam kciuki za wasze owulacje :) u mnie lekkie plamienie więc @ chyba jednak się zbliża powoli :)

Kamila co tam fajnego kupiłaś? :)chawl się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 16:50

Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wydałam 520zł :D a nic nie kupilam...:D
    W ziaja dwa kremy do twarzy i jeden do rak, pierwszy raz bede używać. Ale polecają, wiec wypróbuje.
    Kopiłam mezowi pizamke bo jest taki chudziutki ze wszystkie spodnie spadają z niego :D
    Sobie jeansy :)
    Zestaw alkoholu bratu na prezent :D
    i duuuzo mięska....moj maz naprawdę duzo je. A chce spróbować zrobic sama wedline, własnie szukam przepisu.

Ten film do utraty sił ściągnął mi sie bez napisow :( bede szukać napisów do niego.

Ruby lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Ruby wydałam 520zł :D a nic nie kupilam...:D
    W ziaja dwa kremy do twarzy i jeden do rak, pierwszy raz bede używać. Ale polecają, wiec wypróbuje.
    Kopiłam mezowi pizamke bo jest taki chudziutki ze wszystkie spodnie spadają z niego :D
    Sobie jeansy :)
    Zestaw alkoholu bratu na prezent :D
    i duuuzo mięska....moj maz naprawdę duzo je. A chce spróbować zrobic sama wedline, własnie szukam przepisu.

Ten film do utraty sił ściągnął mi sie bez napisow :( bede szukać napisów do niego.
    Na CDA online oglądaj , nie tnie się wcale także płynnie można oglądać bez wcześniejszego ładowania, z napisami jest oczywiście ;)

No to coś tam jednak kupilas ;) nie jest tak źle ;)

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakość filmu jest dobra? na CDA o ktorym piszesz?

Najbardziej jestem ciekawa kremu do twarzy oby mi spasował :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    a jakość filmu jest dobra? na CDA o ktorym piszesz?

Najbardziej jestem ciekawa kremu do twarzy oby mi spasował :)
    luknij tu masz: http://www.cda.pl/video/513628bc

jakość dobra :)

a co to za krem 30 + ? jakiś extra?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 17:24

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ;)
    Moze dzis wieczorem obejrzę :)
    Tymczasem ide peklować mięsko.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, i tak idziesz jak burza, dopiero co inseminacja i za miesiąc z kawałkiem już IVF. Daj znać, jak jutro po wizycie : ) a z Ukochanym do stycznia nie będziecie mieli okazji się spotkać? może jeszcze jakiś naturlany spontan przed IVF i kto wie, czy by było potrzebne w styczniu ; )

Reni555 lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka- u mnie jest taka specyficzna praca, że w moich ośrodkach, w których prowadzi się dane badanie, bywam tylko ja. Jak ktokolwiek miałby po mnie robotę przejąć, to zdaję sobie sprawę, że dobrze, abym miała czas przekazać komuś nowemu wszystko.
    A w ogóle nie wiadomo, czy nie będę musieli kogoś nowego zatrudnić, bo z nas w trójmieście już 1 koleżanka odeszła miesiąc temu na zwolnienie, druga przejęła jej sprawy, a nas jest w trójmieście zaledwie kilka, wszyscy już obłożeni, więc mojej roboty nawet nie ma komu przekazać...trochę mnie to ogólnie stresuje. Chyba dobrze mi zrobi jak już to powiem w tym tygodniu.

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho, weekend się kończy, z pewnością mogę powiedzieć, że był udany. No może gdyby nie to, że dziś rano mnie tak strasznie bolała głowa. Poszaleliśmy wczoraj ze znajomymi, najpierw oglądaliśmy galę KSW a potem do 3 w nocy graliśmy w kalambury :D Było śmiechu co nie miara. Odstresowałam się zupełnie. Dzisiaj powiedziałam Mamie, że się staramy i ulżyło mi bo ciężko mi było przed nią udawać.
    Paryzetka, też beczałam na "W głowie się nie mieści" :)
    Kamila, domowe wędlinki najlepsze. Ja mam zamiar zrobić schab suszony na Święta. Robiłaś może kiedyś? Potrzebuję dobrego przepisu.
    Edycik jak się czujesz? A Ruby? Choroby przyszły?

Jasminowa, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ