X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Hej ho, weekend się kończy, z pewnością mogę powiedzieć, że był udany. No może gdyby nie to, że dziś rano mnie tak strasznie bolała głowa. Poszaleliśmy wczoraj ze znajomymi, najpierw oglądaliśmy galę KSW a potem do 3 w nocy graliśmy w kalambury :D Było śmiechu co nie miara. Odstresowałam się zupełnie. Dzisiaj powiedziałam Mamie, że się staramy i ulżyło mi bo ciężko mi było przed nią udawać.
    Paryzetka, też beczałam na "W głowie się nie mieści" :)
    Kamila, domowe wędlinki najlepsze. Ja mam zamiar zrobić schab suszony na Święta. Robiłaś może kiedyś? Potrzebuję dobrego przepisu.
    Edycik jak się czujesz? A Ruby? Choroby przyszły?

to świetnie że weekend udany :) mam nadzieję, że mama będzie wspierać :)
    niestety dopadło i mnie...potwornie mnie gardło boli i obawiam się, że jutro może będę musiała iść do lekarza...ale zobaczę jeszcze rano jak to będzie wyglądać...

• luna91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :) Wpadam do Was co jakiś czas, ale się nie wpisuję :P

Jasminowa - ja poszłam od razu na zwolnienie lekarz mi kazał :P Ale z chęcią bym jeszcze popracowała ;)

Widziałam, że rozmawiałyście o filmach - ja uwielbiam thilery i psychologiczne - podobno w ciąży na powinno się na takie mroczne filmy patrzeć, ale ja wolę na takie niż smutne, na których ryczę :)

Aga - na fejsie wstawiłaś te malowanki dla dorosłych - słyszałam, ze są mega i na prawdę uspokajają :) Planuję kupić i się relaksować przy malowankach zamiast winka :D

Dziewczyny - u mnie będzie chłopak :P już potwierdzone :P

Ja się dziś nudzę - leżę w domu, bo trochę mnie w brzuchu kłuje i wolę przeleżeć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 18:09

Jasminowa, AgaL, Paryzetka83, Edycik, majju, madzikk, Wiola90, cinnamon cookie, Ejrene, Rybaaaa, Mundek, Imię_Róży, Bratek lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka- wspaniałe wiadomości : ) buziaki dla Olka <3 To juź 16-ty tydzień u Ciebie, za chwilę będzie półmetek, ależ mi ta Twoja ciaża szybko leci. Ciesz się wolnym i odpoczywaj, jeszcze się napracujesz w życiu ; )

Majju- relaks się należał, dobrze, że impreza udana. I dobrze, że podzieliłaś się informacją z mamą, na pewno Ci ulżyło : )

luna91 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Luna:-)

luna91 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka - świetne wieści, gratulacje ogromne :***

luna91 lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Lunka- wspaniałe wiadomości : ) buziaki dla Olka <3 To juź 16-ty tydzień u Ciebie, za chwilę będzie półmetek, ależ mi ta Twoja ciaża szybko leci. Ciesz się wolnym i odpoczywaj, jeszcze się napracujesz w życiu ; )

Majju- relaks się należał, dobrze, że impreza udana. I dobrze, że podzieliłaś się informacją z mamą, na pewno Ci ulżyło : )

A mi się ciągnie :) na belly na majówkach niektóre już 20 tc przekraczaja :) Jaśminowa a u Ciebie, który tc?

Jasminowa lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie filmów - nie lubię tej tematyki, ale ostatnio znajoma poleciła igrzyska śmierci. No była zachwycona i postanowiłam kupić książkę i jestem nieźle wkręcona :) Na razie kończe 1 część, ale dzięki niej dni szybciej lecą :) Jak przeczytam to i obejrzę :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka o jak fajnie, że już wiesz, że chłopak ;) Jak byłam mała chciałam mieć brata Olka ;) I tak ma młody na drugie :)

A jak książka, bo początek filmu mnie nie zachwycił?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Lunka o jak fajnie, że już wiesz, że chłopak ;) Jak byłam mała chciałam mieć brata Olka ;) I tak ma młody na drugie :)

A jak książka, bo początek filmu mnie nie zachwycił?

Książka jak dla mnie mnie super. Przede wszystkim się nie ciągnie, każdy rozdział to jakiś nowy zwrot akcji - szybko i ciekawie się czyta. Ale ogólnie filmy są zawsze gorsze niż książki :) Film na podstawie ksiażki oglądam po to, zeby zobaczyć jak mniej więcej została ona zinterpretowana i przedstawiona przez reżysera, ale chyba po obejrzeniu filmu czar pryska :P

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jednak zacznę od książki, już ściągnęłam ;) Tylko najpierw skończę wiedźmina :)

luna91, majju lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to powiem Wam ile przytyłam... 7kg ! :( Ogólnie brzuch mam średniej wielkości - podobno po mnie nie widać nawet za bardzo - nogi, uda w cellulicie, ale mi każdy mówi, że wyglądam jak przed ciążą - nie wiem skąd te kg - nawet się nie obżeram :P Ogólnie pielęgniarka powiedzała, że może to woda mi się po dupku zatrzymuje, bo ja nadal biorę, ale waga nie pociesza :/

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju pierwszy raz bede robic sama swoja wędlinkę w piekarniku. Moja mam jest specjalistka w ponieważ ona pekluje i wędzi w kominku. Ale zapytam czy robiła schab o ktory pytasz ;)

Miłego wieczorku....spadam na pizze i film :)

majju lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, wagą się nie przejmuj, może to faktycznie woda : ) Ja mam 5 tyg i 4 dni ciąży dzisiaj, więc bardzo wcześnie jeszcze, ale już widziałam w internecie, że w szóstym tygodniu ciąży nawet zaczyna zarodek ludzko wyglądać : )

luna91 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja widziałam wszystkie części w kinie, mi się podobały chociaż każda kolejna część była już mniej zaskakująca i mocno przewidująca...ale generalnie film mi się podobał :) książka lepsza to wiadome ;)

luna91 lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka widzę,że będzie Olek :D super gratuluję, a mąż pewnie mega szczęśliwy,że chłopak będzie?

majju cieszę się,że miałaś udany weekend ;) dziękuję,że pytasz czuję się ok póki co na imprezie wszystko mi minęło ;)

luna91 lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Lunka widzę,że będzie Olek :D super gratuluję, a mąż pewnie mega szczęśliwy,że chłopak będzie?

majju cieszę się,że miałaś udany weekend ;) dziękuję,że pytasz czuję się ok póki co na imprezie wszystko mi minęło ;)

Heheh mąż szczęśliwy chociaż my się modliliśmy, żeby wszystko poszło dobrze i żeby maluch zdrowy był (choć ja czułam mocno, że chłopak będzie)

Carolq też miała na chłopaka przeczucie i u niej Alicja się pokazała :P

Ruby - przewidujące? o nie lubię :/ ta 1 spoko jak na razie, cały czas coś się dzieje. Mąż oglądał film i powiedział, że 3 część słaba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 19:52

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Heheh mąż szczęśliwy chociaż my się modliliśmy, żeby wszystko poszło dobrze i żeby maluch zdrowy był (choć ja czułam mocno, że chłopak będzie)

Carolq też miała na chłopaka przeczucie i u niej Alicja się pokazała :P

Ruby - przewidujące? o nie ie lubię :/ ta 1 spoko jak na razie, cały czas coś się dzieje. Mąż oglądał film i powiedział, że 3 część słaba.

ale nie wiem jak książki, pewnie będą o niebo lepsze, fakt co część to słabszy film ale ja i tak lubię bo kibicowałam tam pewnemu związku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 19:53

luna91, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka gratuluję :) cudownie, chłopczyk :) a kilogramami się nie przejmuj, po ciąży uciekną ;)

Ja również polecam "Igrzyska śmierci", książki jeszcze bardziej, dobrze się czyta :) z filmów to na pewno "Nietykalni", "Gwiazd naszych wina",z babskich komedii często wracam do "Sexu w wielkim mieście" - obie części lubię :) "Inna kobieta" - to już polecałam, prześmieszna komedia ale raczej tylko dla kobiet ;) Mąż uwielbia film "Bogowie ulicy" :) z francuskiego humoru polecam "Za jakie grzechy Panie Boże", a z trzymających w napięciu "The call" z Halle Berry :)

luna91, AgaL, Jasminowa, Ruby, madka, Kamila ;) lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Lunka gratuluję :) cudownie, chłopczyk :) a kilogramami się nie przejmuj, po ciąży uciekną ;)

Ja również polecam "Igrzyska śmierci", książki jeszcze bardziej, dobrze się czyta :) z filmów to na pewno "Nietykalni", "Gwiazd naszych wina",z babskich komedii często wracam do "Sexu w wielkim mieście" - obie części lubię :) "Inna kobieta" - to już polecałam, prześmieszna komedia ale raczej tylko dla kobiet ;) Mąż uwielbia film "Bogowie ulicy" :) z francuskiego humoru polecam "Za jakie grzechy Panie Boże", a z trzymających w napięciu "The call" z Halle Berry :)

noooo wszystkie widziałam :P the call trzyma w napięciu pamiętam jak dziś! :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki Kochane u mnie weekend długi, zajęty, ale wszystko pozytywnie;)
    wchodziłam od czasu do czasu, także myślę, że na bieżąco jestem;)
    Ruby już po kacu pewnie:P:* Edycik,Majju wybawione weekendowo:)

Kjopa spóźnione, ale prosto z serca życzenie urodzinowe :) żeby się TO spełniło :*

Kas mi też gin proponował detę bezglutenową, w związku chyba z tą mutacją MTHRF. Powiedz czy tak drastycznie od razu sie wzięłaś za to??

Lunka:):):) Gratuluje Synusia, cudna wiadomość i piękne imię:):* a trylogia Igrzyska Śmierci-książki super, czyta się tak jak pisałaś bardzo szybko....a ekranizacje na dwa razy :/

Jaśminkowa rośnijcie zdrowo:*

Całuje te których nie wymieniłam :* a te kóre wymieniłam też, a co :P

Majju książka super, już w połowie jestem :) Także Cinnamonek szykuj się niedługo paczuszka przyjdzie pocztą ;)
    właśnie odpalam film, który poleciłaś "Za jakie grzechy dobry Boże?" :D

Jasminowa, Ruby, Paryzetka83, luna91, Kjopa3, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ