X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    W zestawie książka kucharska :D

Przy cenie termomixa to i tak taniocha :)

Edycik to one już kiedyś były w Lidlu te podróby?

Edycik lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene nie wiem czy one już kiedyś były w lidlu :) nie widziałam wcześniej.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te garnki co teraz też będą. W zeszłym roku kupiliśmy też miej więcej o tej porze roku i powiem Wam że jestem z nich bardzo zadowolona.

Edycik lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś się skusi na ten termomix?:)

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście wielkie!!!

Myślałam, rozmawiałam z mamą i teściową już nawet ( w kwest dziecka akurat nas wspiera mentalnie bo zawsze pyta po wizycie itp) więc o tej sytuacji im opowiedziałam i mojemu m też...

Postanowiłam że m w piątek (zgodził się) zrobić badanie nasienia bo to też wiele wyjaśni...to po pierwsze

A jak przeczytałam wasze opinie to chyba w przyszłym tygodniu spróbuję jeszcze znaleźć jakiegoś lekarza z innego miasta....zobaczymy potem co dalej :)

Dziękuje jesteście nieocenione w pomocy!!!! :*****

Edycik, Paryzetka83, Ejrene, majju, AgaL, katiuszaa, madzikk, Jasminowa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Mundek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwile nie zaglądałam a tu takie rzeczy... no no Ruby bardzo dobra decyzja :) powodzenia w szukaniach lekarza oby okazał sie kompetentny i rzeczowy :)i żeby sie wszystko jak najszybciej wyjaśniło...
    Edycik smakowite jedzonko :) dobrze że ja już po przerwie i pojadłam sobie bo inaczej cięzko byłoby mi wytrzymac...

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik dzięki za sprawdzenie. Właśnie się zastanawiam czy nie zaszaleć i nie kupić 700zł a 4000 to bardzo duża różnica a jak to to samo to po co przepłacać ;) ten za 4 tyś oglądałam jak go chwaliłaś i strasznie chciałam lecieć i kupić ale cena mnie przeraziła, powaliła, związała nogi i nie dała pobiec. a ten ciut tańszy więc męża muszę ponakręcać. Marzy mi się go do pracy przywieść i świeże posiłki gotować mmmm rozmarzyłam się te warzywa na parze i cieplutkie nie rozgotowane, zupka świeża a nie mrożona no tylko kurczaka w nim nie upiekę ;)

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszkaa wiem,wiem to urządzenie to bajka.Fakt ponad 4 tysiące duża kwota,dlatego jak kiedyś pisałam ja wzięłam na raty i mniej boli :)
    ten też wydaje się być niezły,trzeba by było na żywo obejrzeć,sprawdzić te noże w środku jakiego gatunku są,ale tak na oko wydaje się niezły sprzęcik.Ojj tak te ekspresowe i pyszne zupki poezja smaku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podejrzewam, że jakbym kupiła takie cudo to po tygodniu by mi się znudziło, zapomniałabym że to mam, stwierdziła bym że mi się nie chce i poszło by w odstawkę...tak było z parowarem, na początku szał pał a teraz stoi i kurzy się :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk pracuję w czechach ale leczę się i mieszkam w PL bo mieszkam tuż przy granicy :)
    Imię róży - tzn boleć jak boleć ale oni to robią w znieczuleniu ogólnym pod narkozą i ten dzisiaj mi też to powiedział dlatego mnie to przeraziło w szpitalu...

Paryzetka- nie skreślam wcale nawet staram się trochę bronić bo jak pamiętacie ten polip już na pierwszej wizycie był widoczny we wrześniu i wtedy powiedział, ze na razie zostawiamy, teraz mówi że to będzie przeszkadzać...nie wiem czy to dobre serce czy żądza pieniądza....

Ejrene masz rację, też o tym pomyślałam że to dopiero pierwszy cykl z prawidłowymi hormonami więc może po prostu miałam pecha, ale z drugiej strony nie chcę tracić kolejnych jakby jednak trzeba było pozbyć się tego polipa...

Carolqu - wspaniałe wieści, ładne imię , czekamy na fotorelację :)

W piątek m jest umówiony na badanie nasienia ;) na szczęście kosztuje to tylko 50 zeta także nie jest tragicznie...

Czy i do jakiego lekarza numer 3 mam iść zdecyduję po odbiorze wyniku m :) ale już powoli się rozglądam ;)

Paryzetka83, madzikk, Edycik, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby rozsądna decyzja :) jeśli się zdecydujesz na doktorka numer trzy to poczytaj o nim opinie w necie np. na znany lekarz- ja tam zawsze wybieram te negatywne i neutralne.

AgaL, Ruby lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co tu taki spokój dziś kochane?

ja jutro idę do fryzjera więc trzymać kciuki proszę :P zobaczymy czy coś wyjdzie.
    miałam iść dziś ale fryzjerka przesunęła wizytę bo coś jej wypadło

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to samo miałam piasc gdzie się podziewacie? ;)

I edycik chciałam cię za zdjęcia już ścigać ;)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o wybaczenie nieobecności - zgapiłam z Mundka i bawiłam się zimną porcelaną. Polecam! Ciekawe co mi z tego wyjdzie, na razie to tylko próby. A zakupy świąteczne odkładam na jakieś mniej deszczowe popołudnie (może jutro?) i wtedy pokażę zdjęcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 19:44

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie thermomixa czesto na nim przygotowuje jedzenie dzieciaka ktorymi sie opiekuje, super urządzenie ale cena juz nie taka super! Nie wiedziałam tego z Lidla ale nie wiem czy będzie tak samo wydajny i nie zawodny jak oryginał, chcoc fajnie by bylo :)

Nie wiem czy ktos z was patrzył ale na olx sa duzo tansze i w dobrym stanie używane.

Ruby skąd jestes, moi teściowie mieszkają tuz przy czeskiej granicy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 20:06

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Hej dziewczyny,

Jestem i przyrzekam że zaraz was nadrobię ale jaja jak berety od rana:P

Pojechałam po wynik cytologi którą robiłam na NFZ i babka zaczęła się wypytywaći tak od słowa do słowa mówię, ze do zabiegu potrzebuję bo polipy będę usuwać...na to ona wyciąga kartotekę i mówi że u nich nic takiego w kwietniu nie stwierdzono i pyta u kogo byłam - to mówię że u ordynatora Kluszczyka itp....wie Pani bo doktor lubi wyolbrzymiać żeby nie powiedzieć wymyślać...ja pani radzę niech Pani poczeka u nas zaraz lekarz przyjmuje i robimy USG żeby sprawdzić czy serio tam coś jest... no to mówię co mi szkodzi... w między czasie słyszałam jak ona opowiadała lekarzowi że znowu ten tam coś wymyślił, że to jest przesada co on wyprawia itp i itd...

Wchodzę do lekarza opwiadam tylko o zaleceniu histo bądź biopski przez lekarza i z zalecenia położnej chciałam to jeszcze potwierdzić... na to on z grubej rury ( młody, piękny ale dość wredny...) że on nie ma dobrego zdania o tym lekarzu, że mam sobie krzywdy nie robić itd masakra mówię wam.... USG zrobi i stwierdził, zę niczego tam nie widzi i mam sobie szukać innego lekarza....

Ale po pierwsze ja nie wiem czy to z nienawiści między lekarzami on tak mówił, czy to prawda...bo z jednej strony ja ufam mojemu lekarzowi, pokazywał mi kropki jakieś (wcale nie musiało to być to) o ale na drugą stronę mógłby mnie tak rok monitorować i kasę by też z tego miał a nie że mówi, że my tu mamy szybko zachodzić....na NFZ zaproponował zabieg , dał też możliwość w gabinecie ale sam powiedział mój wybór on niczego nie doradza....a ten dzisiaj wypytuje się , a ile za ten zabieg dr chciał...powiedziałam mu, że nie pytałam się jeszcze o cenę (skłamałam bo wiem ile 450 zł) ale powiedziałam, że na NFZ też zrobi histo więccccc nie wiem co jest grane...

Zapytałam więc o jego zalecenia to powiedział, że badanie nasienia, że mój cykl jest ok, a problem będzie gdzie indziej....

Dziewczyny nie powiem zasiał mi ziarenko niepokoju, ale co myślicie jakby zrobiła tak: komercyjnie badanie nasienia jeszcze przed zabiegiem a jak będzie ok to normalnie iść na usuwanie tych polipów ? nie wiem czy ten dzisiaj z nienawiści tak mówił, że czy jest coś w tym prawdy? ale jak się dowiedzieć? i jeden i drugi ma mnóstwo pacjentek które chwalą każda swojego....

Przepraszam za taki dług post ale ja muszę się z kimś naradzić, a z kim jak nei z wami ?:)

buźki zaraz czytam was!

działaj dziewczyno, musisz mieć trzecia konsultację,
    bo za dużo tu niepewności

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Madzikk pracuję w czechach ale leczę się i mieszkam w PL bo mieszkam tuż przy granicy :)
    Imię róży - tzn boleć jak boleć ale oni to robią w znieczuleniu ogólnym pod narkozą i ten dzisiaj mi też to powiedział dlatego mnie to przeraziło w szpitalu...

Paryzetka- nie skreślam wcale nawet staram się trochę bronić bo jak pamiętacie ten polip już na pierwszej wizycie był widoczny we wrześniu i wtedy powiedział, ze na razie zostawiamy, teraz mówi że to będzie przeszkadzać...nie wiem czy to dobre serce czy żądza pieniądza....

Ejrene masz rację, też o tym pomyślałam że to dopiero pierwszy cykl z prawidłowymi hormonami więc może po prostu miałam pecha, ale z drugiej strony nie chcę tracić kolejnych jakby jednak trzeba było pozbyć się tego polipa...

Carolqu - wspaniałe wieści, ładne imię , czekamy na fotorelację :)

W piątek m jest umówiony na badanie nasienia ;) na szczęście kosztuje to tylko 50 zeta także nie jest tragicznie...

Czy i do jakiego lekarza numer 3 mam iść zdecyduję po odbiorze wyniku m :) ale już powoli się rozglądam ;)

Ruby, mieszkasz na Dolnym Śląsku ?
    mam do tych okolic słabość ;)

• madka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorkiem :-)

Od samego rana mam taki nawał spraw, że aż głupieję :-) Właśnie usiadłam i zabieram się za śniadanio/kolację.

Ruby zgadzam się z Dziewczynami, koniecznie jeszcze jedna niezależna opinia. Super, że Mąż zgodził się na badanie :-)

Paryzetka ja to jestem antytalencie w każdym możliwym calu :-)

Edycik trzymam kciuki za fryzjera :-)

Dziś pobolewa mnie podbrzusze jak na początku @, a wydaje mi się, że owu dopiero będzie, to mój 14dc, na razie trzeci test negatywny. Co to może być? Pomożecie

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ależ mi Was brakuje, tego błogiego lenistwa przy kompie na forum przy herbatce i czasami coś z roboty zrobić.
    Jestem teraz w takim amoku pracy, że dzień mi się kurczy, nie mam czasu na nic..., ale już widzę światełko w tunelu ; ).
    Oczywiście na fioletową nie przechodzę ( chyba, że razem wszystkie przejdziemy ; ), bo tu mi dobrze, a i tak brakuje czasu, żeby bywać tu częściej.

Nadrobiłam Was trochę

Paryzetka- nie martw się wiekiem metabolicznym, bo oni to przeliczają na podstawie zawartości wody, tłuszczu itp to taki bajer marketingowy, robienie ręczne bombek- jestem na tak!

Reni- po pierwsze przytulam, po drugie trzeba sobie powiedzieć, że pewnie tak miało być, może akurat styczeń ma być Twoim miesiącem : ) Nie przejmuj się tym, na co nie masz wpływu. Najważniejsza jest Wasza więź : ) zobaczysz jak zaciążysz, pojedziesz do ukochanego i będziesz sobie odpoczywać i będziecie siebie mieli 24h/dobę.

AgaL- Twoja modlitwa mnie wzruszyła : ) Wiara daje siłę i ułatwia życie i ma dużą moc. Wierzę, że Twoje modlitwy będą wysłuchane : )

Ruby- po pierwsze ale jaja z tymi lekarzami,trudno się odnieść do tych 2 skrajnych opini. Zastanawiam się, czy lekarz nr 1 kombinator, czy ma po prostu dużo lepszy sprzęt. Tak jak wszystkie koleżanki polecam wizytę u lekarza nr 3, ale koniecznie wyszukaj takiego, co ma bardzo dobry aparat USG.
    Mój lekarz wykrył ciążę 17 dni po zapłodnieniu, ale mówi, że na innym aparacie by tego na pewno nie było widać. Ma podobno jakiś super aparat, którym się chwali : )
    Tak też może być z polipami, ten co widzi, ma lepszy sprzęt.. Nie chce mi się za bardzo wierzyć, żeby aż tak sciemniał...

Kamila- grudzień się za dobrze nie zaczął, ale życzę, aby się bardzo dobrze skończył : )

Edycik- ale Ci dobrze, że masz wolne, odpoczniesz sobie, a długi cykl wierzę, że potrafi zmęczyć, ale to już bliżej, niż dalej, zaraz będzie nowy : )

i w ogóle wszystkie Was ściskam !

Paryzetka83, Reni555, Kamila ;), Ruby, AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Hej Dziewczyny, ależ mi Was brakuje, tego błogiego lenistwa przy kompie na forum przy herbatce i czasami coś z roboty zrobić.
    Jestem teraz w takim amoku pracy, że dzień mi się kurczy, nie mam czasu na nic..., ale już widzę światełko w tunelu ; ).
    Oczywiście na fioletową nie przechodzę ( chyba, że razem wszystkie przejdziemy ; ), bo tu mi dobrze, a i tak brakuje czasu, żeby bywać tu częściej.

Nadrobiłam Was trochę

Paryzetka- nie martw się wiekiem metabolicznym, bo oni to przeliczają na podstawie zawartości wody, tłuszczu itp to taki bajer marketingowy, robienie ręczne bombek- jestem na tak!

Reni- po pierwsze przytulam, po drugie trzeba sobie powiedzieć, że pewnie tak miało być, może akurat styczeń ma być Twoim miesiącem : ) Nie przejmuj się tym, na co nie masz wpływu. Najważniejsza jest Wasza więź : ) zobaczysz jak zaciążysz, pojedziesz do ukochanego i będziesz sobie odpoczywać i będziecie siebie mieli 24h/dobę.

AgaL- Twoja modlitwa mnie wzruszyła : ) Wiara daje siłę i ułatwia życie i ma dużą moc. Wierzę, że Twoje modlitwy będą wysłuchane : )

Ruby- po pierwsze ale jaja z tymi lekarzami,trudno się odnieść do tych 2 skrajnych opini. Zastanawiam się, czy lekarz nr 1 kombinator, czy ma po prostu dużo lepszy sprzęt. Tak jak wszystkie koleżanki polecam wizytę u lekarza nr 3, ale koniecznie wyszukaj takiego, co ma bardzo dobry aparat USG.
    Mój lekarz wykrył ciążę 17 dni po zapłodnieniu, ale mówi, że na innym aparacie by tego na pewno nie było widać. Ma podobno jakiś super aparat, którym się chwali : )
    Tak też może być z polipami, ten co widzi, ma lepszy sprzęt.. Nie chce mi się za bardzo wierzyć, żeby aż tak sciemniał...

Kamila- grudzień się za dobrze nie zaczął, ale życzę, aby się bardzo dobrze skończył : )

Edycik- ale Ci dobrze, że masz wolne, odpoczniesz sobie, a długi cykl wierzę, że potrafi zmęczyć, ale to już bliżej, niż dalej, zaraz będzie nowy : )

i w ogóle wszystkie Was ściskam !

Jasminowa
    Ty zaglądaj/ bądż tu z nami
    fioletowa fajna jest, ale tu u nas też jest ok, też są morowe bageczki, poczekaj na nas ;)
    fajna z ciebie babka, zawsze tyle ciepłych słów jest w Twoich postach.

Jasminowa, katiuszaa lubią tę wiadomość

‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ