X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro Mężulo zabiera mnie do ulubionej indyjskiej knajpki :D mniam....już jestem głodna ;)

madzikk, Edycik lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tule :* bedziemy walczyc razem od nowego roku

AgaL lubi tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    Aga tule :* bedziemy walczyc razem od nowego roku

Tak, razem i z pomocą tam z Góry :)

cinnamon cookie, MamaTuśka, Jasminowa lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    U mnie ten grudniowy luz daje mega spokój (oprócz jednego dnia paniki ;) ) Ale w grudniu zacznę też kolejny cykl, którego nie odpuszczam :D
    Dziewczyny jak po 2 godzinach mam glukozę niższą niż na czczo, to chyba dobrze? Oba wyniki w normie :)

wprawdzie się nie znam ale chyba dobrze że nisko jest ;)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Jutro Mężulo zabiera mnie do ulubionej indyjskiej knajpki :D mniam....już jestem głodna ;)
    a propo jedzenia wiem, że to proste danie ale macie jakiś przepis na lazanie? nigdy nie robiłam a dzisiaj planujemy z m coś zrobić i wymyśliliśmy lazanie :P

tzn nurtuje mnie czy makaron należy podgotować? i ten sos jak się robi, bo farsz to chyba samo mięso podpieczone z cebulką i pomidorami np z puszki?

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ale ja badałam czy nie za nisko ;)
    U mnie w pracy dzisiaj cały dzień mi koleżanki opowiadały jak to będzie, jak będę miała dziecko i że już mam je zrobić bo zwariuję :) No i weź tu człowieku "nie myśl w kółko o tum" :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lazani, to ja sparzałam te płaty albo podgotowywałam, ale na opakowaniu powinno być napisane. A farsz i sos robisz wwdług uznania - ze szpinakiem i sosem beszamelowym jest pycha :)

Ruby lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • madka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga przytulam :-* Nowy rok, nowe szanse...

Ruby, ja nie gotuję makaronu wcześniej, ale ostatnio miejscami był twardy. pewnie za mało płynnego sosu było.

Edycik, ale z Ciebie musi być laska :-) Sukienka rewelacyjna!

Ja dzisiaj zamknęłam bardzo ważną sprawę i jestem z siebie dumna :-) Ale tak jakoś mi smutno, że osiągnęłam cel, nie mam innego (takiego na który mam wpływ) i tak sobie myślę... czym ja się będę stresować niedługo :-D

Mi z tańszych masek na włosy dobrze robi ta z Eveline.

AgaL lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a co z tradycją piątkową??? :>

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby a co z tradycją piątkową??? :>

no właśnie objadły nam się ryby :P a święta idą do ryb będzie w ch...i jeszcze trochę :D

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka czy ja dobrze rozumiem, że się martwisz że nie masz czym się teraz stresować??? :D :D :D

madka, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    no właśnie objadły nam się ryby :P a święta idą do ryb będzie w ch...i jeszcze trochę :D
    Kumam ;) co do makaronu do lasagne to trudna sprawa ;) jak nie podgotujesz i dasz za mało sosu to miejscami może być twardy, jak podgotujesz to może się skleić :P ja generalnie podgotowuję najpierw makaron do wszelkich zapiekanek :) chociaż kiedyś podgotowałam rurki do canelloni i później nie mogłam napchać farszu do środka :P (brawo ja!! :D)

MamaTuśka, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko jaki wyciskacz łez ;)
    http://www.metrolyrics.com/all-i-ask-lyrics-adele.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Kumam ;) co do makaronu do lasagne to trudna sprawa ;) jak nie podgotujesz i dasz za mało sosu to miejscami może być twardy, jak podgotujesz to może się skleić :P ja generalnie podgotowuję najpierw makaron do wszelkich zapiekanek :) chociaż kiedyś podgotowałam rurki do canelloni i później nie mogłam napchać farszu do środka :P (brawo ja!! :D)

haha dobre z tym ostatnim :)

Paryzteka ja ze szpinakiem chętnie, ale małż nie lubi więc muszę zrobić bez :/

Madka gratki załatwienia pomyślnego, a teraz wrzucaj na luz i ciesz się , że nie masz niczego na głowie, stres ci niepotrzebny ;)

madka, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, masz rację z tym, że trzeba uciekać do przodu. Nic fajnego zobaczyć ujemny wynik bety, biały test, kuźwa, a od tego gorsze jest czekanie. A jak już wiadomo, to tak czy siak ulga, bo nowe się otwiera przed nami. Przynajmniej ja tak mam.

AgaL lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko jak po obciążeniu glukoza niska to dobrze :) ja też mam niższą po obciążeniu niż na czczo, ale na czczo mam na górnej granicy :-D więc cukrzyca w ciąży będzie jak w mordę strzelił oby tylko ta ciąża była :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku dokładnie :-D Momentami nienormalna jestem :-D Stres mnie wykańcza, ale lubię jak coś się dzieje :-D Trudno mi to wytłumaczyć :-)

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Cinnamonku dokładnie :-D Momentami nienormalna jestem :-D Stres mnie wykańcza, ale lubię jak coś się dzieje :-D Trudno mi to wytłumaczyć :-)
    Stresoholiczka :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dzięki :) U mnie po obciążeniu jest ledwo bo ledwo, ale w normie :)
    Madka, brak zmartwień mnie też stresuje, więc rozumiem :D

madka lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka po obciążeniu masz ledwo w normie czyli przy dolnej granicy?

‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ