X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro Mężulo zabiera mnie do ulubionej indyjskiej knajpki :D mniam....już jestem głodna ;)

madzikk, Edycik lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tule :* bedziemy walczyc razem od nowego roku

AgaL lubi tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    Aga tule :* bedziemy walczyc razem od nowego roku

Tak, razem i z pomocą tam z Góry :)

cinnamon cookie, MamaTuśka, Jasminowa lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    U mnie ten grudniowy luz daje mega spokój (oprócz jednego dnia paniki ;) ) Ale w grudniu zacznę też kolejny cykl, którego nie odpuszczam :D
    Dziewczyny jak po 2 godzinach mam glukozę niższą niż na czczo, to chyba dobrze? Oba wyniki w normie :)

wprawdzie się nie znam ale chyba dobrze że nisko jest ;)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Jutro Mężulo zabiera mnie do ulubionej indyjskiej knajpki :D mniam....już jestem głodna ;)
    a propo jedzenia wiem, że to proste danie ale macie jakiś przepis na lazanie? nigdy nie robiłam a dzisiaj planujemy z m coś zrobić i wymyśliliśmy lazanie :P

tzn nurtuje mnie czy makaron należy podgotować? i ten sos jak się robi, bo farsz to chyba samo mięso podpieczone z cebulką i pomidorami np z puszki?

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ale ja badałam czy nie za nisko ;)
    U mnie w pracy dzisiaj cały dzień mi koleżanki opowiadały jak to będzie, jak będę miała dziecko i że już mam je zrobić bo zwariuję :) No i weź tu człowieku "nie myśl w kółko o tum" :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lazani, to ja sparzałam te płaty albo podgotowywałam, ale na opakowaniu powinno być napisane. A farsz i sos robisz wwdług uznania - ze szpinakiem i sosem beszamelowym jest pycha :)

Ruby lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • madka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga przytulam :-* Nowy rok, nowe szanse...

Ruby, ja nie gotuję makaronu wcześniej, ale ostatnio miejscami był twardy. pewnie za mało płynnego sosu było.

Edycik, ale z Ciebie musi być laska :-) Sukienka rewelacyjna!

Ja dzisiaj zamknęłam bardzo ważną sprawę i jestem z siebie dumna :-) Ale tak jakoś mi smutno, że osiągnęłam cel, nie mam innego (takiego na który mam wpływ) i tak sobie myślę... czym ja się będę stresować niedługo :-D

Mi z tańszych masek na włosy dobrze robi ta z Eveline.

AgaL lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a co z tradycją piątkową??? :>

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby a co z tradycją piątkową??? :>

no właśnie objadły nam się ryby :P a święta idą do ryb będzie w ch...i jeszcze trochę :D

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka czy ja dobrze rozumiem, że się martwisz że nie masz czym się teraz stresować??? :D :D :D

madka, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    no właśnie objadły nam się ryby :P a święta idą do ryb będzie w ch...i jeszcze trochę :D
    Kumam ;) co do makaronu do lasagne to trudna sprawa ;) jak nie podgotujesz i dasz za mało sosu to miejscami może być twardy, jak podgotujesz to może się skleić :P ja generalnie podgotowuję najpierw makaron do wszelkich zapiekanek :) chociaż kiedyś podgotowałam rurki do canelloni i później nie mogłam napchać farszu do środka :P (brawo ja!! :D)

MamaTuśka, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko jaki wyciskacz łez ;)
    http://www.metrolyrics.com/all-i-ask-lyrics-adele.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Kumam ;) co do makaronu do lasagne to trudna sprawa ;) jak nie podgotujesz i dasz za mało sosu to miejscami może być twardy, jak podgotujesz to może się skleić :P ja generalnie podgotowuję najpierw makaron do wszelkich zapiekanek :) chociaż kiedyś podgotowałam rurki do canelloni i później nie mogłam napchać farszu do środka :P (brawo ja!! :D)

haha dobre z tym ostatnim :)

Paryzteka ja ze szpinakiem chętnie, ale małż nie lubi więc muszę zrobić bez :/

Madka gratki załatwienia pomyślnego, a teraz wrzucaj na luz i ciesz się , że nie masz niczego na głowie, stres ci niepotrzebny ;)

madka, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, masz rację z tym, że trzeba uciekać do przodu. Nic fajnego zobaczyć ujemny wynik bety, biały test, kuźwa, a od tego gorsze jest czekanie. A jak już wiadomo, to tak czy siak ulga, bo nowe się otwiera przed nami. Przynajmniej ja tak mam.

AgaL lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko jak po obciążeniu glukoza niska to dobrze :) ja też mam niższą po obciążeniu niż na czczo, ale na czczo mam na górnej granicy :-D więc cukrzyca w ciąży będzie jak w mordę strzelił oby tylko ta ciąża była :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku dokładnie :-D Momentami nienormalna jestem :-D Stres mnie wykańcza, ale lubię jak coś się dzieje :-D Trudno mi to wytłumaczyć :-)

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Cinnamonku dokładnie :-D Momentami nienormalna jestem :-D Stres mnie wykańcza, ale lubię jak coś się dzieje :-D Trudno mi to wytłumaczyć :-)
    Stresoholiczka :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dzięki :) U mnie po obciążeniu jest ledwo bo ledwo, ale w normie :)
    Madka, brak zmartwień mnie też stresuje, więc rozumiem :D

madka lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka po obciążeniu masz ledwo w normie czyli przy dolnej granicy?

‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ