X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obiadek zjedzony, głowa umyta i idę się szykować :)

Aguś tulę :* Dobrze,że grudzień odpuszczacie a od Nowego Roku do boju :)
    madka żadna laska ze mnie nie jest :) naprawdę nic szczególnego :)

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko wprowadziłam Cię w błąd... przetrzepałam wyniki i miałam po obciążeniu wyższą glukozę niż na czczo. Mam napisane na wyniku, że niska po obciążeniu może świadczyć o hipoglikemii lub zwiastować cukrzycę typu II. Może wybierz się do rodzinnego z wynikami.

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też macie problem z pisaniem na forum? Czy tylko moja komórka szwankuje co jakiś czas?

• kas50 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Agatia dzięki :) U mnie po obciążeniu jest ledwo bo ledwo, ale w normie :)
    Madka, brak zmartwień mnie też stresuje, więc rozumiem :D
    A glukoze robilas razem z insulina?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia u mnie wszystko działa :)

Kas co u Ciebie?:*

agatia lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X2 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 18:12

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia norma zaczyna się od 70 czegoś tam i ja ma 70 tego czegoś. I właśnie pod kątem hipoglikemi robiłam badania.
    U mnie na starym tel. forum chodziło strasznie, wolno, i się cieło co chwila. a teraz nie mam problemów :)

Kaś robiłam razem z insuliną ale na insulinę jeszcze czekam, do 5 dni :) A co u Ciebie?
    A do ogólnego idę za tydzień to się dowiem co i jak.
    Gorzej że cholesterol do d ... zły za wysoki, dobry za niski :( Na razie staram się nie stresować .

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paeyzetka pewnie będziesz kontrolować co jakiś czas :) najważniejsze, że wiadomo co kontrolować :) ja mam znowu na czczo 98 a norma do 99. Wg organizacji diabetyków norma do 95. Więc też kontroluję co jakiś czas :)
    No mi się właśnie tnie na tel strasznie forum i czasem nie mogę pisać albo się zawiesza :/

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dawna mój lekarz podejrzewał hipoglikemię, ale nigdy nie badałam. Aż raz dostałam takich palpitacji serca, że stwierdziłam, że czas poszukać czy to to. Za tydzień będę wiedzieć co z tym robić :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Czy Wy też macie problem z pisaniem na forum? Czy tylko moja komórka szwankuje co jakiś czas?
    Z komórki czasem tak ;)

• Viriki Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witajcie. Jetem nowa. Spójrzcie proszę na mój wykres - jest jakas szansa ? Tzn wiem,ze póki nie ma okresu to szansa zawsze jest :) Cykle mam popieprzone od 26 do 37 dni, czasami mam wrażenie, że bezowulacyjne bo ja ani śluzu u siebie nie widzę ani bóli owulacyjnych. Teraz zaczelam mierzyc temp znów - kiedys mierzylam, ale strasznie mnie to denerwowalo, ze te cykle w caly swiat.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• madka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka, świetnie to ujęłaś :-) Cieszę się, że nie jestem sama ;-)

Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• kas50 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Agatia norma zaczyna się od 70 czegoś tam i ja ma 70 tego czegoś. I właśnie pod kątem hipoglikemi robiłam badania.
    U mnie na starym tel. forum chodziło strasznie, wolno, i się cieło co chwila. a teraz nie mam problemów :)

Kaś robiłam razem z insuliną ale na insulinę jeszcze czekam, do 5 dni :) A co u Ciebie?
    A do ogólnego idę za tydzień to się dowiem co i jak.
    Gorzej że cholesterol do d ... zły za wysoki, dobry za niski :( Na razie staram się nie stresować .
    Właśnie w nast.tygodniu idę na badania, chcę zrobić krzywą glukozy i insuliny, crp, żelazo i myślę nad przeciwciałami antykardiolipinowymi, miała któraś robione? Podobno przy hashimoto często występuje ten zespół, piszą żeby robić po 2, 3 poronieniach, ja mam za sobą jedno+biochemiczna o której wiem tylko z testu zrobionego przd terminem @, a @ i tak przyszła wcześniej; -)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja robiłlam przeciwciała kardiolipinowe, koagulant tocznia i MTHFR. To dość drogi "interes" ale przh chorobach tatczycy mogą współistnieć też inne autoimmunologiczne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lazania wyszła mi nieziemska serio coś wspaniałego :P

Paryzetka83, madka, madzikk, MamaTuśka, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- szkoda, że negatyw, przytulam. Jednak cieszę się, że trafiłaś w dobre ręcę i przy tak przygotowanych cyklach na pewno szybciutko się uda : )

AgaL lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa zapomnialam się pochwalić dostalam tel że kuzynka m w ciąży co prawda tesciowa wahała się czy nam powiedziec żeby nam smutno nie było ... ;)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kas ja robiłlam przeciwciała kardiolipinowe, koagulant tocznia i MTHFR. To dość drogi "interes" ale przh chorobach tatczycy mogą współistnieć też inne autoimmunologiczne.
    I wyszło Ci coś z tym badań tzn.wynik dodatni?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas nie wszystko ujemne na szczęście :) ale przeciwciała tarczycowe mam wywalone w kosmos ;)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kas nie wszystko ujemne na szczęście :) ale przeciwciała tarczycowe mam wywalone w kosmos ;)
    Ile wynoszą? Ja mam antyTg 390:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ