X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obiadek zjedzony, głowa umyta i idę się szykować :)

Aguś tulę :* Dobrze,że grudzień odpuszczacie a od Nowego Roku do boju :)
    madka żadna laska ze mnie nie jest :) naprawdę nic szczególnego :)

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko wprowadziłam Cię w błąd... przetrzepałam wyniki i miałam po obciążeniu wyższą glukozę niż na czczo. Mam napisane na wyniku, że niska po obciążeniu może świadczyć o hipoglikemii lub zwiastować cukrzycę typu II. Może wybierz się do rodzinnego z wynikami.

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też macie problem z pisaniem na forum? Czy tylko moja komórka szwankuje co jakiś czas?

• kas50 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Agatia dzięki :) U mnie po obciążeniu jest ledwo bo ledwo, ale w normie :)
    Madka, brak zmartwień mnie też stresuje, więc rozumiem :D
    A glukoze robilas razem z insulina?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia u mnie wszystko działa :)

Kas co u Ciebie?:*

agatia lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X2 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 18:12

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia norma zaczyna się od 70 czegoś tam i ja ma 70 tego czegoś. I właśnie pod kątem hipoglikemi robiłam badania.
    U mnie na starym tel. forum chodziło strasznie, wolno, i się cieło co chwila. a teraz nie mam problemów :)

Kaś robiłam razem z insuliną ale na insulinę jeszcze czekam, do 5 dni :) A co u Ciebie?
    A do ogólnego idę za tydzień to się dowiem co i jak.
    Gorzej że cholesterol do d ... zły za wysoki, dobry za niski :( Na razie staram się nie stresować .

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paeyzetka pewnie będziesz kontrolować co jakiś czas :) najważniejsze, że wiadomo co kontrolować :) ja mam znowu na czczo 98 a norma do 99. Wg organizacji diabetyków norma do 95. Więc też kontroluję co jakiś czas :)
    No mi się właśnie tnie na tel strasznie forum i czasem nie mogę pisać albo się zawiesza :/

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dawna mój lekarz podejrzewał hipoglikemię, ale nigdy nie badałam. Aż raz dostałam takich palpitacji serca, że stwierdziłam, że czas poszukać czy to to. Za tydzień będę wiedzieć co z tym robić :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Czy Wy też macie problem z pisaniem na forum? Czy tylko moja komórka szwankuje co jakiś czas?
    Z komórki czasem tak ;)

• Viriki Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witajcie. Jetem nowa. Spójrzcie proszę na mój wykres - jest jakas szansa ? Tzn wiem,ze póki nie ma okresu to szansa zawsze jest :) Cykle mam popieprzone od 26 do 37 dni, czasami mam wrażenie, że bezowulacyjne bo ja ani śluzu u siebie nie widzę ani bóli owulacyjnych. Teraz zaczelam mierzyc temp znów - kiedys mierzylam, ale strasznie mnie to denerwowalo, ze te cykle w caly swiat.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• madka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka, świetnie to ujęłaś :-) Cieszę się, że nie jestem sama ;-)

Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• kas50 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Agatia norma zaczyna się od 70 czegoś tam i ja ma 70 tego czegoś. I właśnie pod kątem hipoglikemi robiłam badania.
    U mnie na starym tel. forum chodziło strasznie, wolno, i się cieło co chwila. a teraz nie mam problemów :)

Kaś robiłam razem z insuliną ale na insulinę jeszcze czekam, do 5 dni :) A co u Ciebie?
    A do ogólnego idę za tydzień to się dowiem co i jak.
    Gorzej że cholesterol do d ... zły za wysoki, dobry za niski :( Na razie staram się nie stresować .
    Właśnie w nast.tygodniu idę na badania, chcę zrobić krzywą glukozy i insuliny, crp, żelazo i myślę nad przeciwciałami antykardiolipinowymi, miała któraś robione? Podobno przy hashimoto często występuje ten zespół, piszą żeby robić po 2, 3 poronieniach, ja mam za sobą jedno+biochemiczna o której wiem tylko z testu zrobionego przd terminem @, a @ i tak przyszła wcześniej; -)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja robiłlam przeciwciała kardiolipinowe, koagulant tocznia i MTHFR. To dość drogi "interes" ale przh chorobach tatczycy mogą współistnieć też inne autoimmunologiczne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lazania wyszła mi nieziemska serio coś wspaniałego :P

Paryzetka83, madka, madzikk, MamaTuśka, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- szkoda, że negatyw, przytulam. Jednak cieszę się, że trafiłaś w dobre ręcę i przy tak przygotowanych cyklach na pewno szybciutko się uda : )

AgaL lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa zapomnialam się pochwalić dostalam tel że kuzynka m w ciąży co prawda tesciowa wahała się czy nam powiedziec żeby nam smutno nie było ... ;)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kas ja robiłlam przeciwciała kardiolipinowe, koagulant tocznia i MTHFR. To dość drogi "interes" ale przh chorobach tatczycy mogą współistnieć też inne autoimmunologiczne.
    I wyszło Ci coś z tym badań tzn.wynik dodatni?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas nie wszystko ujemne na szczęście :) ale przeciwciała tarczycowe mam wywalone w kosmos ;)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kas nie wszystko ujemne na szczęście :) ale przeciwciała tarczycowe mam wywalone w kosmos ;)
    Ile wynoszą? Ja mam antyTg 390:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ