X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży termin @ wypada mniej więcej w środę. Jak małpiszon nie przyjdzie to zatestuję w wigilię. Trzymajcie kciuki!

Imię_Róży, Ruby, cinnamon cookie, majju, Edycik, Kjopa3 lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka...wyobrażam sobie Twoją radość w tym pięknym dniu :-) w Wigilię :-)
    Oby ta pierwsza gwiazdka zaswiecila dla Was :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 13:25

madka lubi tę wiadomość

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamom lepszy na 4 łapach niż żadny :D

Madka - tak jest tzrymamy!

Imię R - dzięki , to fakt zdrowie będzie to wszystko będzie w swoim czasie :)

cinnamon cookie, madka lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Ruby- 100 lat, 100 lat niech żyje żyje nam : ) spełnienia marzeń : )

Cynamonku- pies jest do schrupania, cudowny, ale w 100% popieram Twoje podejście. Przede wszystkim nie możemy lekceważyć jego zwierzęcych i typowych dla tej rasy potrzeb.
    Mój owczarek prawie cały czas jest na dworzu. Na początku tylko na spacery go wyprowadzaliśmy, a potem do domu. Ale z czasem nie chciał wchodzić do domu z powrotem, zostawał na dworzu, ja co chwilę wołałam go do domu, ale on przychodził, przywitał się i znowu stawał przy drzwiach i chciał, żeby go wypuścić. Zamontowaliśmy wtedy te drzwiczki dla psa, którymi może wchodzić i wychodzić kiedy chce. Czasami wpada do domu i się tu gdzieś koło nas pokręci, położy, ale on się czuje gospodarzem podwórka, jest bardzo terytorialny i widzę, że woli być na zewnątrz.
    Jeszcze jak Twój ma brata i razem będą na podwórku rządzić to będzie super, nikt do furtki nie podejdzie : ).

Majju- świeta prawda z tymi telefonami, te nowe są g...warte.

Kasia- idź koniecznie do ginekologa, to pewnie hormony i usg piersi może Ci zleci,

Katiuszka- były 2 kreski we śnie, to kolejne będą na jawie,

Edycik- nareszcie L4, w końcu się wyleczysz, zdrowiej, ależ Cię stanie po choineczkę rozłożyło : )

Paryzetka- płatki owsiane jak zlejesz wrzątkiem i odcedzisz na sitku to będą mniej " papierowe" w smaku, a ta dieta, którą Ci kiedyś wysyłałam, to była właśnie z niskim indeksem glikemicznym : )

Madka- kciuki, aby @ nie przyszła.

U mnie wszystko ok, poza mdłościami, które nieustannie mnie męczą. W pracy nadal jest co robić, ale jeszcze 3 tygodnie : )
    Dzisiaj mam służbową kolację wigilijną, więc za niedługo zacznę się szykować.
    wczoraj narobiłam ponad 100 pierogów z kap. i grzybami i kap. świeżą i zamroziłam.
    I cieszę się myślą, że w tym roku to ja będę gościem w świeta i mam luz z szykowaniem świat.
    Dzisiaj byłam na badaniach krwi 1 trymestru i pobrali mi 5 probówek krwi ; )

Dobrego dnia wszystkim!

Paryzetka83, cinnamon cookie, madka, Edycik, Ruby lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik to nie fajnie z tym zapaleniem oskrzeli :( Kuruj się i daj znać jak po wizycie.
    Madka - trzymam kciuki!

madka, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa dzięki za przypomnienie! Będę się wgryzać w tę dietę ;) Jutro rano mam już mieć wyniki insuliny, to się dowiem czy to "tylko" hipoglikemia czy coś więcej :/

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do domku, po drodze zahaczam o rossmanna po testy owu, sikam dalej może jakąś krechę ciemniejszą wysikam:-)na dniach;-)
    Dzisiaj zaszywam się w kuchni i robię pierogi z kapustą i pieczarkami :-) po drodze kupimy jeszcze choinkę i M. z Małym ja ubiorą:-).... Maluch pewnie rozwlecze wszystkie bombki po domu i zagrodzie:-)
    Pa dziewczynki do jutra:-) miłego popołudnia:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam i tylko po krótce napiszę co było na wizycie ...

odstawiam CLO natychmiast bo zamiast pęcherzyków zrobiła mi się na lewym jajniku torbiel krwotoczna 4 cm
    od jutra duphaston 2x dziennie po 1 tabletce przez 10 dni i czekać na okres
    po okresie do kontroli i może w cyklu podam metaforminę następną..wróciłam zdołowana,prawie spłakana bo mam dość...zmęczona jestem tym :(
    nie gniewajcie się,ale nie mam siły nawet pisać ...

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik słońce tulę. Następny rok będzie lepszy. A i zdrowiej szybko żeby Mikołaja nie pozarażać
    Aguś święta będą idealnym czasem na odpoczynek, więc trzymam kciuki za dobre wyluzowanie. Myślami jestem cały czas z tobą.
    Ruby no mam nadzieję że czułości w kościach ;/ twoje urodziny do 4 rano obchodziła ;)
    Madka jak coś to ja w wigilię z tobą w pracy posiedzę
    Paryzetka dieta nie jest straszna tylko bardzo trzeba uważać na głupoty które prawią w telewizji i w internecie piszą. Płatki jak pisała jaśminowa to zalane wrzątkiem ale odrazu odsączone. Niestety obróbka cieplna podwyższa indeks glikiemiczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 18:26

Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik tulę mocno! Zdrowiej szybciutko!

Jasminowa udanego spotkania życzę :-)

Imię Róży miłego lepienia :-)

Dziękuję Wam za kciuki :-* Zobaczymy, ale nie czuję tego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 19:19

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik kochanie ściskam. Jak nie urok to sracz...a jak to mówią :/ wszystkie starające się od dłuższego czasu jesteśmy tym zmęczone i to raczej normalny stan , miejmy nadzieję jak Katiuszka pisze, że następny rok będzie dla nas łaskawszy...buźki!

Imię róży ja w kolejnym cyklu też wracam do testów owu bo w tym nie robiłam i nie wiem czy w ogóle była owulacja , a jak tak to bladego pojęcia nie mam kiedy zero bólu nicccc, a tak przynajmniej na teście mogę mniej więcej wiedzieć kiedy to jest...
    Ja w ogóle jestem w tym cyklu zajebista nie wiem na czy stoję, czy jutro będzie zabieg czy nie, co z owulacją, kiedy @ no bomba :D
    A te pierogi się potem zamrożone surowe gotuje czy najpierw je odmrozić? bo mama ma take mi przywieźć zamrożone i nie wiem jak to potem gotować :D

Paryzetka trzymam kciuki za twoje wyniki!

Jaśminowa za niedługo poznasz płeć? który to już tydzień bo ja się już pogubiłam kto kiedy i w którym tygodniu:)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Witam się i ja z początkiem tygodnia :-)

Ruby pazurki świetne!

Ale mam dzisiaj kryzys... Ledwie wstałam z łóżka, a to dopiero poniedziałek. Jak ja wytrzymam do czwartku lub piątku :-/

Kjopa jak u Ciebie?

Hej dziewczyny :-)

Madka dzięki, że pytasz. A jak już pytasz to wygadam się ze mam objawy jakich nie miałam wcześniej. Czyli w 8 dpo miałam kłucie (takie inne) w jajniku lub macicy. Takie podobne miałam jak traciłam ostatnią ciążę. Ostatnio napad głodu taki, że zjadłam kolację bo czułam przeciąg w żołądku a o 4 rano obudziłam się i znowu byłam baaaardzo głodna. Nigdy tak nie miałam. I kręciłam się z boku na bok a pościel mi śmierdziała a zmieniałam o 24 bo pies mi się zrzygał na poduszkę. A to tak bez wkręcania sobie bo i temperatury nie mierzę sobie w tym cyklu. No i jutro będzie chwila prawdy rano zobaczę jaka tempka i zrobię teścik. Mam ostatni tak jak mówiłam, że do końca roku zużyję allegrowe wszystkie co kupiłam. No ale i tak myślę, że @ przyjdzie.

Edycik zdrowiej biedulko.

Cinamon fajny ten Twój psiak i dobrze, że charakterny.

Bratku Ruby mnie nauczyła pisać kolorowo.
    [ Color=blue ]tekst [ /color ]
    Tylko spacje usuwasz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 21:06

madka, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik tulę mocno :* Dobrze, że od razu lekarz zareagował.

Katiuszka dieta nie jest taka zła sama w sobie, tylko muszę się jej nauczyć :) Jutro ogarnę tę dietę co dostałam od Jaśminowej - tam jest jadłospis na 2 tygodnie to na początek wystarczy, żeby się wdrożyć :) Poza tym mam książkę montignaca to też podstawy jakieś będą :) Ja tam jestem dobrej myśli :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby coraz bardziej luzujesz widze ;) A kiedy miał być zabieg?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa to za Twoje sikanko też trzymam kciuki!

Kjopa3 lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • madka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa mocno trzymam kciuki za Ciebie :-) Wiem jak to jest... Czekam, liczę na CUD i boję się, że to wszystko sobie wymyśliłam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ruby coraz bardziej luzujesz widze ;) A kiedy miał być zabieg?
    no wymazy miałam porobić i z nimi do mądrej głowy się udać ;) a wymazy już mam i zdaje się dobre więc może od razu cyknie mi tego polipa jutro ...

madka, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopaaa to już ciąża pełną parą! prawie, że drugi trymestr normalnie...trzymam kciuki daj znać rano a nie za tydzień! :D

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to trzymam kciuki, żeby jutro było po sprawie :-)

Ruby lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    no wymazy miałam porobić i z nimi do mądrej głowy się udać ;) a wymazy już mam i zdaje się dobre więc może od razu cyknie mi tego polipa jutro ...
    A na którą idziesz?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ