X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży termin @ wypada mniej więcej w środę. Jak małpiszon nie przyjdzie to zatestuję w wigilię. Trzymajcie kciuki!

Imię_Róży, Ruby, cinnamon cookie, majju, Edycik, Kjopa3 lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka...wyobrażam sobie Twoją radość w tym pięknym dniu :-) w Wigilię :-)
    Oby ta pierwsza gwiazdka zaswiecila dla Was :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 13:25

madka lubi tę wiadomość

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamom lepszy na 4 łapach niż żadny :D

Madka - tak jest tzrymamy!

Imię R - dzięki , to fakt zdrowie będzie to wszystko będzie w swoim czasie :)

cinnamon cookie, madka lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Ruby- 100 lat, 100 lat niech żyje żyje nam : ) spełnienia marzeń : )

Cynamonku- pies jest do schrupania, cudowny, ale w 100% popieram Twoje podejście. Przede wszystkim nie możemy lekceważyć jego zwierzęcych i typowych dla tej rasy potrzeb.
    Mój owczarek prawie cały czas jest na dworzu. Na początku tylko na spacery go wyprowadzaliśmy, a potem do domu. Ale z czasem nie chciał wchodzić do domu z powrotem, zostawał na dworzu, ja co chwilę wołałam go do domu, ale on przychodził, przywitał się i znowu stawał przy drzwiach i chciał, żeby go wypuścić. Zamontowaliśmy wtedy te drzwiczki dla psa, którymi może wchodzić i wychodzić kiedy chce. Czasami wpada do domu i się tu gdzieś koło nas pokręci, położy, ale on się czuje gospodarzem podwórka, jest bardzo terytorialny i widzę, że woli być na zewnątrz.
    Jeszcze jak Twój ma brata i razem będą na podwórku rządzić to będzie super, nikt do furtki nie podejdzie : ).

Majju- świeta prawda z tymi telefonami, te nowe są g...warte.

Kasia- idź koniecznie do ginekologa, to pewnie hormony i usg piersi może Ci zleci,

Katiuszka- były 2 kreski we śnie, to kolejne będą na jawie,

Edycik- nareszcie L4, w końcu się wyleczysz, zdrowiej, ależ Cię stanie po choineczkę rozłożyło : )

Paryzetka- płatki owsiane jak zlejesz wrzątkiem i odcedzisz na sitku to będą mniej " papierowe" w smaku, a ta dieta, którą Ci kiedyś wysyłałam, to była właśnie z niskim indeksem glikemicznym : )

Madka- kciuki, aby @ nie przyszła.

U mnie wszystko ok, poza mdłościami, które nieustannie mnie męczą. W pracy nadal jest co robić, ale jeszcze 3 tygodnie : )
    Dzisiaj mam służbową kolację wigilijną, więc za niedługo zacznę się szykować.
    wczoraj narobiłam ponad 100 pierogów z kap. i grzybami i kap. świeżą i zamroziłam.
    I cieszę się myślą, że w tym roku to ja będę gościem w świeta i mam luz z szykowaniem świat.
    Dzisiaj byłam na badaniach krwi 1 trymestru i pobrali mi 5 probówek krwi ; )

Dobrego dnia wszystkim!

Paryzetka83, cinnamon cookie, madka, Edycik, Ruby lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik to nie fajnie z tym zapaleniem oskrzeli :( Kuruj się i daj znać jak po wizycie.
    Madka - trzymam kciuki!

madka, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa dzięki za przypomnienie! Będę się wgryzać w tę dietę ;) Jutro rano mam już mieć wyniki insuliny, to się dowiem czy to "tylko" hipoglikemia czy coś więcej :/

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do domku, po drodze zahaczam o rossmanna po testy owu, sikam dalej może jakąś krechę ciemniejszą wysikam:-)na dniach;-)
    Dzisiaj zaszywam się w kuchni i robię pierogi z kapustą i pieczarkami :-) po drodze kupimy jeszcze choinkę i M. z Małym ja ubiorą:-).... Maluch pewnie rozwlecze wszystkie bombki po domu i zagrodzie:-)
    Pa dziewczynki do jutra:-) miłego popołudnia:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam i tylko po krótce napiszę co było na wizycie ...

odstawiam CLO natychmiast bo zamiast pęcherzyków zrobiła mi się na lewym jajniku torbiel krwotoczna 4 cm
    od jutra duphaston 2x dziennie po 1 tabletce przez 10 dni i czekać na okres
    po okresie do kontroli i może w cyklu podam metaforminę następną..wróciłam zdołowana,prawie spłakana bo mam dość...zmęczona jestem tym :(
    nie gniewajcie się,ale nie mam siły nawet pisać ...

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik słońce tulę. Następny rok będzie lepszy. A i zdrowiej szybko żeby Mikołaja nie pozarażać
    Aguś święta będą idealnym czasem na odpoczynek, więc trzymam kciuki za dobre wyluzowanie. Myślami jestem cały czas z tobą.
    Ruby no mam nadzieję że czułości w kościach ;/ twoje urodziny do 4 rano obchodziła ;)
    Madka jak coś to ja w wigilię z tobą w pracy posiedzę
    Paryzetka dieta nie jest straszna tylko bardzo trzeba uważać na głupoty które prawią w telewizji i w internecie piszą. Płatki jak pisała jaśminowa to zalane wrzątkiem ale odrazu odsączone. Niestety obróbka cieplna podwyższa indeks glikiemiczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 18:26

Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik tulę mocno! Zdrowiej szybciutko!

Jasminowa udanego spotkania życzę :-)

Imię Róży miłego lepienia :-)

Dziękuję Wam za kciuki :-* Zobaczymy, ale nie czuję tego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 19:19

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik kochanie ściskam. Jak nie urok to sracz...a jak to mówią :/ wszystkie starające się od dłuższego czasu jesteśmy tym zmęczone i to raczej normalny stan , miejmy nadzieję jak Katiuszka pisze, że następny rok będzie dla nas łaskawszy...buźki!

Imię róży ja w kolejnym cyklu też wracam do testów owu bo w tym nie robiłam i nie wiem czy w ogóle była owulacja , a jak tak to bladego pojęcia nie mam kiedy zero bólu nicccc, a tak przynajmniej na teście mogę mniej więcej wiedzieć kiedy to jest...
    Ja w ogóle jestem w tym cyklu zajebista nie wiem na czy stoję, czy jutro będzie zabieg czy nie, co z owulacją, kiedy @ no bomba :D
    A te pierogi się potem zamrożone surowe gotuje czy najpierw je odmrozić? bo mama ma take mi przywieźć zamrożone i nie wiem jak to potem gotować :D

Paryzetka trzymam kciuki za twoje wyniki!

Jaśminowa za niedługo poznasz płeć? który to już tydzień bo ja się już pogubiłam kto kiedy i w którym tygodniu:)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Witam się i ja z początkiem tygodnia :-)

Ruby pazurki świetne!

Ale mam dzisiaj kryzys... Ledwie wstałam z łóżka, a to dopiero poniedziałek. Jak ja wytrzymam do czwartku lub piątku :-/

Kjopa jak u Ciebie?

Hej dziewczyny :-)

Madka dzięki, że pytasz. A jak już pytasz to wygadam się ze mam objawy jakich nie miałam wcześniej. Czyli w 8 dpo miałam kłucie (takie inne) w jajniku lub macicy. Takie podobne miałam jak traciłam ostatnią ciążę. Ostatnio napad głodu taki, że zjadłam kolację bo czułam przeciąg w żołądku a o 4 rano obudziłam się i znowu byłam baaaardzo głodna. Nigdy tak nie miałam. I kręciłam się z boku na bok a pościel mi śmierdziała a zmieniałam o 24 bo pies mi się zrzygał na poduszkę. A to tak bez wkręcania sobie bo i temperatury nie mierzę sobie w tym cyklu. No i jutro będzie chwila prawdy rano zobaczę jaka tempka i zrobię teścik. Mam ostatni tak jak mówiłam, że do końca roku zużyję allegrowe wszystkie co kupiłam. No ale i tak myślę, że @ przyjdzie.

Edycik zdrowiej biedulko.

Cinamon fajny ten Twój psiak i dobrze, że charakterny.

Bratku Ruby mnie nauczyła pisać kolorowo.
    [ Color=blue ]tekst [ /color ]
    Tylko spacje usuwasz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 21:06

madka, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik tulę mocno :* Dobrze, że od razu lekarz zareagował.

Katiuszka dieta nie jest taka zła sama w sobie, tylko muszę się jej nauczyć :) Jutro ogarnę tę dietę co dostałam od Jaśminowej - tam jest jadłospis na 2 tygodnie to na początek wystarczy, żeby się wdrożyć :) Poza tym mam książkę montignaca to też podstawy jakieś będą :) Ja tam jestem dobrej myśli :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby coraz bardziej luzujesz widze ;) A kiedy miał być zabieg?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa to za Twoje sikanko też trzymam kciuki!

Kjopa3 lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • madka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa mocno trzymam kciuki za Ciebie :-) Wiem jak to jest... Czekam, liczę na CUD i boję się, że to wszystko sobie wymyśliłam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ruby coraz bardziej luzujesz widze ;) A kiedy miał być zabieg?
    no wymazy miałam porobić i z nimi do mądrej głowy się udać ;) a wymazy już mam i zdaje się dobre więc może od razu cyknie mi tego polipa jutro ...

madka, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopaaa to już ciąża pełną parą! prawie, że drugi trymestr normalnie...trzymam kciuki daj znać rano a nie za tydzień! :D

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to trzymam kciuki, żeby jutro było po sprawie :-)

Ruby lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    no wymazy miałam porobić i z nimi do mądrej głowy się udać ;) a wymazy już mam i zdaje się dobre więc może od razu cyknie mi tego polipa jutro ...
    A na którą idziesz?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ