X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
Odpowiedz

start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)

Oceń ten wątek:
  • mungo Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    no płacisz i wymagasz a nie zostajesz olana jak ja na NFZ !!
    oj kochana, niekoniecznie. Bywają i tacy "prywaciarze" co chałturę odwalają, wcześniej chodziłam do innej doktorki i do dwóch doktorów, ale jak już sobie wymyśliłam robienie dzieci, to zrobiłam porządny zwiad i wybrałąm moją obecną doktor :) zajebiste jest to, że mogę do niej chodzić prywatnie- kiedy pilnie potrzebuję, mogę do niej chodzić na kartę luxMedu, jeśli mogę poczekać tydzień albo dwa, przyjmuje też na NFZ ale wtedy trzeba czekać ponad pół roku na wizytę- a to już jest moim zdaniem paranoja jakaś (jak np z infekcją można czekać pół roku na wizytę, toż można sobie dziurę do kręgosłupa wydrzeć :/ ), no i pracuje też moja dr w szpitalu, więc mogłabym sobie u niej rodzić :)

mycha28 lubi tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ma wspaniałego lekarza na NFZ, co wizyta USG, czasem jestem u niego nawet 4 razy w ciągu miesiąca. Raz robiony miałam monitoring i musiałam tylko na jedno USG pójść prywatnie bo wypadało w sobotę reszta na NFZ. Zlecił mi dużo badań mimo, że nie staram się jeszcze nawet rok. Niestety odpłatnych bo NFZ nie refunduje niczego poza morfologią. Mogę spokojnie pytać i uzyskuję odpowiedzi bez problemu. Czuje się na tych wizytach wcale nie gorzej niż na prywatnych na które chodziłam zanim zaczęłam starania. Wiec wszystko zależy od tego na jakiego lekarza trafimy.

mungo, mycha28 lubią tę wiadomość

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    cześć dziewczynki :)

i ja wróciłam od ginki :) i tak jak mówiłam- grzyby mnie przyatakowały :/ ale mam zajebista babeczkę- przepisała mi maść i dwa rodzaje globulek- jedne są odpowiednie dla wczesnej ciąży, a drugie jak mi się okres pojawi to będę mogła dopiero brać, a jak się nie pojawi @ to mam kontynuować terapię na tych pierwszych.
    o 10:00 zadzwoniłam, na 16:20 wizyta (bez żadnych znajomości), 80zł i załatwione :)
    To jednym słowem grzybobranie ;) Udanej kuracji Kochana,obyś wszystko szybko wytępiła,bo to beznadziejna sprawa,uprzykrza życie jak cholera.Ja miałam w ciąży,to myślałam że po ścianach będę chodzić ;P Na szczęście nigdy nie wróciło ufff...
    Powodzenia :)

• mungo Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia wrote:
    A ja ma wspaniałego lekarza na NFZ, co wizyta USG, czasem jestem u niego nawet 4 razy w ciągu miesiąca. Raz robiony miałam monitoring i musiałam tylko na jedno USG pójść prywatnie bo wypadało w sobotę reszta na NFZ. Zlecił mi dużo badań mimo, że nie staram się jeszcze nawet rok. Niestety odpłatnych bo NFZ nie refunduje niczego poza morfologią. Mogę spokojnie pytać i uzyskuję odpowiedzi bez problemu. Czuje się na tych wizytach wcale nie gorzej niż na prywatnych na które chodziłam zanim zaczęłam starania. Wiec wszystko zależy od tego na jakiego lekarza trafimy.
    dokładnie,tylko weź traf na takiego doktora i doczekaj się na pierwsza wizytę. u mnie w mieście tylko do tych o słabej opinii można się dostać bez większych kolejek :/

1usadf9hyf2qs1an.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    To jednym słowem grzybobranie ;) Udanej kuracji Kochana,obyś wszystko szybko wytępiła,bo to beznadziejna sprawa,uprzykrza życie jak cholera.Ja miałam w ciąży,to myślałam że po ścianach będę chodzić ;P Na szczęście nigdy nie wróciło ufff...
    Powodzenia :)

no dziś zapakuję tabletę, posmaruję i wiem, że jutro będzie już lepiej, więc nie biorę nawet za bardzo do bańki :P
    ja kiedyś miałam z tym spory problem, ale ostatnie 3-4 lata miałam spokój, a tu proszę, wzięło i sobie przypomniało, że trzeba stara znajomą odwiedzić :P hehe
    najgorsze, że bzykać się nie mogę :(:(:( buuuu :(

Plumb80, iza30 lubią tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huh, nadrobiłam wiadomości :) Się rozpisujecie dziewczęta :)

mungo, Karolcia26 lubią tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    jeśli dostaniesz skierowanie od lekarza z NFZ to sa bezpłatne jeśli laboratorium szpitalne czy w przychodni w ktorym chcesz je zrobić ma podpisana umowę z gabinetem lekarza od którego dostałaś skierowanie.

Jeśli lekarz z prywatnej praktyki da ci skierowanie albo sama chcesz zrobić bez skierowania to sa płatne.
    U mnie np. prolaktyna i progesteron po 30 zł, TSH 25 zł, FSH i LH tez po 30 zł
    aa to fajnie a keidy można zrobić badanie na progesteron? labolatorium mam kolo szpitala ;)

• mungo Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam czasami taki problem, zwłaszcza, jak po całym dniu siadam do czytania :P
    szleje się szaleje :)

1usadf9hyf2qs1an.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie wyczekam do terminu spodziewanej @... Dzisiaj to jestem tak niecierpliwa, jak chyba nigdy w życiu nie byłam, nawet po pierwszych staraniach...

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina - wiadomość do Ciebie wysyłam,bo mnie opierdzieliłaś Złotko (ale za to Cię kocham !!!):

Słońce moje kochane,jak ja uwielbiam jak się złościsz :D Jesteś wtedy taka...oryginalna w komentarzach,a mi się mordka śmieje :D

Po pierwsze - byłam i patrzyłam,tylko nie komentowałam bo czekałam aż się pojawisz tutaj(u Eweliny napisałaś,że będziesz po 18:00).

Po drugie - no gały ze zdziwienia mi wyskoczyły i musiałam zbierać koparę z ziemi.

Po trzecie - miłego bzykanka na najbliższe dni - skoro owulka teraz - to działamy.

Po czwarte - KOCHAM CIĘ !!! <3 <3 <3

To by było na tyle - odbiór !!!

• martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test jednak okazal sie felerny i rozmyta druga kreska nie oznaczała napewno ciąży... @ jeszcze nie mam (27dc dzis) ale odebrałam wyniki bety i niestety pnizej 0,1 :( a jeszcze mialam nadzieje do samego konca :/ buuuuuuu

relgh371oy0mp19n.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martyna1989 wrote:
    Test jednak okazal sie felerny i rozmyta druga kreska nie oznaczała napewno ciąży... @ jeszcze nie mam (27dc dzis) ale odebrałam wyniki bety i niestety pnizej 0,1 :( a jeszcze mialam nadzieje do samego konca :/ buuuuuuu
    Nie smutkaj się! Uda się następnym razem, a póki nie ma @ nie trać nadziei :)

martyna1989, martyna1989 lubią tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martyna1989 wrote:

nie martw się, głowa do góry, zaraz kolejna owulka, bzyku bzyku, czary mary a za miesiąc 3 browary, albo i 6 dla męża za dobrą robotę :P

myszkaazi, martyna1989 lubią tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    nie martw się, głowa do góry, zaraz kolejna owulka, bzyku bzyku, czary mary a za miesiąc 3 browary, albo i 6 dla męża za dobrą robotę :P
    Bzyku, bzyku czary mary... Padłam na glebę! :) Czarownica!:) Oby Twoje czary na moim wykresie się spełniły :) No i oczywiście Pauli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2013, 19:44

Plumb80 lubi tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie cos lewy jajnik boli a @ przewidywana 06.11 :( na jednej stronie znalazłam kalkulator owu, i wyszlo ze dziś niby dzień plodny

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    Ach...pięknie czarujesz :D
    Zaczaruj i mój wykresik please !!!!!!!!!! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martyna1989 wrote:
    Głowa do góry,mam nadzieję,że niebawem będzie test pozytywny i doczekasz się dzidzi :)

martyna1989 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to chyba sciema bo na 4 wyszlo mi ze już miałam tylko dziwne ze mnie tak już 2 albo 3 dzień pobolewa

• martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam kochane :* problem u mnie w tym ze moj M bedzie dopiero przed swietami w grudniu bo w pracy za granica :/ wiec znowu bede czekac a potem pewnie znow nie trafi na "te" dni.... ehhh ciezkie to zycie nieraz

relgh371oy0mp19n.png
  • iza30 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor dziewczynki :)
    W koncu nadrobilam czytanie :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

20150409580413.png

200707184670.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ