X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
Odpowiedz

start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)

Oceń ten wątek:
  • ilonek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    jak ma sie udac uda sie bez nich : P

Dlatego nie mam cos polotu by je robic :-)Z ciazowymi tez daje spokoj....

Karolcia26 lubi tę wiadomość

63b363a823.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonek wrote:
    Dlatego nie mam cos polotu by je robic :-)Z ciazowymi tez daje spokoj....
    Nie. Powszechnie dostępne testy owulacyjne (testy LH, elektroniczne monitory, mikroskopy śliny) mogą być bardzo skuteczne w wykrywaniu dni płodnych, ale nie są w stanie stwierdzić czy do owulacji faktycznie doszło. Nie potwierdzają one bowiem wystąpienia owulacji, lecz informują tylko, że ciało przygotowuje się do niej. Testy te wykrywają w ciele kobiety wzrost poziomu hormonu LH, czyli rozpoznają nadchodzącą owulację, a nie jej występowanie. Niekoniecznie jednak wysoki poziom hormonu LH oznacza, że do owulacji dojdzie. W wyjątkowych sytuacjach zdarza się bowiem, że organizm przygotowuje się do owulacji (produkuje hormony, które powodują pojawienie się oznak płodności tj. płodnego śluzu, płodnej pozycji szyjki macicy, bądź pozytywnego wyniku testu owulacyjnego) lecz w ostateczności do owulacji nie dochodzi (np. z powodu stresu czy choroby). W takiej sytuacji tylko pomiar temperatury wykaże, że do owulacji nie doszło (jajeczko nie zostanie uwolnione, progesteron nie zacznie działać i temperatura ciała nie wzrośnie). Dlatego też, jeśli chcesz mieć pewność, że owulacja faktycznie wystąpiła, nawet jeśli robisz testy owulacyjne postaraj się również mierzyć temperaturę

ilonek lubi tę wiadomość

• iza30 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonek wrote:
    Uzus Tys bidna caly dzien w tych pierogach siedziała :-)Wiec teraz nogi do gory i odpoczywaj :-)
    Dobrze ze Andrzej pomagal wyszlo mi 300 pierogow znowu mam zapas :P

ilonek, mungo lubią tę wiadomość

20150409580413.png

200707184670.png
  • ilonek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Nie. Powszechnie dostępne testy owulacyjne (testy LH, elektroniczne monitory, mikroskopy śliny) mogą być bardzo skuteczne w wykrywaniu dni płodnych, ale nie są w stanie stwierdzić czy do owulacji faktycznie doszło. Nie potwierdzają one bowiem wystąpienia owulacji, lecz informują tylko, że ciało przygotowuje się do niej. Testy te wykrywają w ciele kobiety wzrost poziomu hormonu LH, czyli rozpoznają nadchodzącą owulację, a nie jej występowanie. Niekoniecznie jednak wysoki poziom hormonu LH oznacza, że do owulacji dojdzie. W wyjątkowych sytuacjach zdarza się bowiem, że organizm przygotowuje się do owulacji (produkuje hormony, które powodują pojawienie się oznak płodności tj. płodnego śluzu, płodnej pozycji szyjki macicy, bądź pozytywnego wyniku testu owulacyjnego) lecz w ostateczności do owulacji nie dochodzi (np. z powodu stresu czy choroby). W takiej sytuacji tylko pomiar temperatury wykaże, że do owulacji nie doszło (jajeczko nie zostanie uwolnione, progesteron nie zacznie działać i temperatura ciała nie wzrośnie). Dlatego też, jeśli chcesz mieć pewność, że owulacja faktycznie wystąpiła, nawet jeśli robisz testy owulacyjne postaraj się również mierzyć temperaturę

Wlasnie tez tak mysle....mam przyklad w tym.miesiacu....wiadomonstres nerwy ktore mi towarzysza chyba wszytko rozregulowały....chyba ze owulke wyznaczy mi na 31.10....ale tak czy siak nie ma dwich faz temperatur....

Ewelina23 lubi tę wiadomość

63b363a823.png
  • ilonek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza30 wrote:
    Dobrze ze Andrzej pomagal wyszlo mi 300 pierogow znowu mam zapas :P

Wlasnie nie ma to jak.meska pomoc w kuchni...ja dzis odpiczywam po nocce moj mezulek zajmowal.sie obiadem...i nie powiem bylo smaczne :-)

iza30 lubi tę wiadomość

63b363a823.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonek wrote:
    Wlasnie tez tak mysle....mam przyklad w tym.miesiacu....wiadomonstres nerwy ktore mi towarzysza chyba wszytko rozregulowały....chyba ze owulke wyznaczy mi na 31.10....ale tak czy siak nie ma dwich faz temperatur....
    trzeba czekac :P ja w nastempnym cyklu nawet nie bede sprawdzac szyjki ani sluzu sama tempka z termometrem z dwoma po przecinku zobaczymy co bedzie podchodze na kompletnym luzie

ilonek, Karolcia26 lubią tę wiadomość

• ilonek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    trzeba czekac :P ja w nastempnym cyklu nawet nie bede sprawdzac szyjki ani sluzu sama tempka z termometrem z dwoma po przecinku zobaczymy co bedzie podchodze na kompletnym luzie

I ja takze tak zamierzam...teraz jestem w napieciu przed wizyta w sprawie piersi...jezeli to sie wyjasni wtedy wszystko inne odejdzie na bok o bede czula sie jak balon z ktorego spuszczono powietrze....psychika robi swoje .W tym miesiacu w ogole nie myslalam o tym by zajsc w ciaze...ale niestety w tym miesiacu bylo bardzo minimalnie przytulanek...

63b363a823.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonek wrote:
    I ja takze tak zamierzam...teraz jestem w napieciu przed wizyta w sprawie piersi...jezeli to sie wyjasni wtedy wszystko inne odejdzie na bok o bede czula sie jak balon z ktorego spuszczono powietrze....psychika robi swoje .W tym miesiacu w ogole nie myslalam o tym by zajsc w ciaze...ale niestety w tym miesiacu bylo bardzo minimalnie przytulanek...
    wszystko bedzie dobrze kochana <3

ilonek lubi tę wiadomość

• ilonek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    wszystko bedzie dobrze kochana <3

Tak tą myśl ciagle sobie wbijam do łba....:-)

iza30 lubi tę wiadomość

63b363a823.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz teraz na luzie podchodze będe mieć @ to będe nie to nie ;) ale padpasek zapas mam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonek wrote:
    Tak tą myśl ciagle sobie wbijam do łba....:-)
    badz dobrej mysli :) <3 przytulam

• ilonek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia26 wrote:
    ja juz teraz na luzie podchodze będe mieć @ to będe nie to nie ;) ale padpasek zapas mam:)

Katolcia u mnie podpaski i tampony zawsze pod ręką :-)

iza30 lubi tę wiadomość

63b363a823.png
  • ilonek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    badz dobrej mysli :) <3 przytulam

Tul mocno tego mi dzis potrzeba <3

63b363a823.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia26 wrote:
    /no i super pozytywne myslenie to podstawa. Bede nim zarażać <3 bo stres nam nic nie da wiem ze czasem sie nie da ale postaramy sie zwalczac stres prawda ??

Karolcia26 lubi tę wiadomość

• ilonek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    /no i super pozytywne myslenie to podstawa. Bede nim zarażać <3 bo stres nam nic nie da wiem ze czasem sie nie da ale postaramy sie zwalczac stres prawda ??

PRAWDA......w kupie siła:-*

iza30, Ewelina23 lubią tę wiadomość

63b363a823.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Ewelinko zaraźiłaś ja teraz do srody jakoś pociagne;) a najlepsze jest to że jak jade do Zakopanego to zmieniam klimat z śląskiego na górkis i @ zawsze wczesniej przychodziła więc mam nadzieję że jak ma byc to ją przyspieszy:)bo ja mam mega bolesne...:)

• iza30 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonek wrote:
    Ilonka wszystko bedzie dobrze, najwazniejsze zadbac o swoje zdrowko o pozniej juz z gorki:) Glowka do gory nastepny cykl bedzie Twoj, <3

ilonek lubi tę wiadomość

20150409580413.png

200707184670.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonek wrote:
    Tul mocno tego mi dzis potrzeba <3
    1209414jibgtetpnm.gif

ilonek lubi tę wiadomość

• iza30 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonek wrote:
    PRAWDA......w kupie siła:-*
    To jest prawda :)

20150409580413.png

200707184670.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znacie jakiś fajny film abym sobie z mężem oglądneła?

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ