start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyilonek wrote:Dlatego nie mam cos polotu by je robic :-)Z ciazowymi tez daje spokoj....
ilonek lubi tę wiadomość
-
Ewelina23 wrote:Nie. Powszechnie dostępne testy owulacyjne (testy LH, elektroniczne monitory, mikroskopy śliny) mogą być bardzo skuteczne w wykrywaniu dni płodnych, ale nie są w stanie stwierdzić czy do owulacji faktycznie doszło. Nie potwierdzają one bowiem wystąpienia owulacji, lecz informują tylko, że ciało przygotowuje się do niej. Testy te wykrywają w ciele kobiety wzrost poziomu hormonu LH, czyli rozpoznają nadchodzącą owulację, a nie jej występowanie. Niekoniecznie jednak wysoki poziom hormonu LH oznacza, że do owulacji dojdzie. W wyjątkowych sytuacjach zdarza się bowiem, że organizm przygotowuje się do owulacji (produkuje hormony, które powodują pojawienie się oznak płodności tj. płodnego śluzu, płodnej pozycji szyjki macicy, bądź pozytywnego wyniku testu owulacyjnego) lecz w ostateczności do owulacji nie dochodzi (np. z powodu stresu czy choroby). W takiej sytuacji tylko pomiar temperatury wykaże, że do owulacji nie doszło (jajeczko nie zostanie uwolnione, progesteron nie zacznie działać i temperatura ciała nie wzrośnie). Dlatego też, jeśli chcesz mieć pewność, że owulacja faktycznie wystąpiła, nawet jeśli robisz testy owulacyjne postaraj się również mierzyć temperaturę
Wlasnie tez tak mysle....mam przyklad w tym.miesiacu....wiadomonstres nerwy ktore mi towarzysza chyba wszytko rozregulowały....chyba ze owulke wyznaczy mi na 31.10....ale tak czy siak nie ma dwich faz temperatur....
Ewelina23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyilonek wrote:Wlasnie tez tak mysle....mam przyklad w tym.miesiacu....wiadomonstres nerwy ktore mi towarzysza chyba wszytko rozregulowały....chyba ze owulke wyznaczy mi na 31.10....ale tak czy siak nie ma dwich faz temperatur....
ilonek, Karolcia26 lubią tę wiadomość
-
Ewelina23 wrote:trzeba czekac ja w nastempnym cyklu nawet nie bede sprawdzac szyjki ani sluzu sama tempka z termometrem z dwoma po przecinku zobaczymy co bedzie podchodze na kompletnym luzie
I ja takze tak zamierzam...teraz jestem w napieciu przed wizyta w sprawie piersi...jezeli to sie wyjasni wtedy wszystko inne odejdzie na bok o bede czula sie jak balon z ktorego spuszczono powietrze....psychika robi swoje .W tym miesiacu w ogole nie myslalam o tym by zajsc w ciaze...ale niestety w tym miesiacu bylo bardzo minimalnie przytulanek... -
nick nieaktualnyilonek wrote:I ja takze tak zamierzam...teraz jestem w napieciu przed wizyta w sprawie piersi...jezeli to sie wyjasni wtedy wszystko inne odejdzie na bok o bede czula sie jak balon z ktorego spuszczono powietrze....psychika robi swoje .W tym miesiacu w ogole nie myslalam o tym by zajsc w ciaze...ale niestety w tym miesiacu bylo bardzo minimalnie przytulanek...
ilonek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolcia26 wrote:ja juz teraz na luzie podchodze będe mieć @ to będe nie to nie ale padpasek zapas mam:)
Karolcia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyoj Ewelinko zaraźiłaś ja teraz do srody jakoś pociagne;) a najlepsze jest to że jak jade do Zakopanego to zmieniam klimat z śląskiego na górkis i @ zawsze wczesniej przychodziła więc mam nadzieję że jak ma byc to ją przyspieszy:)bo ja mam mega bolesne...
-
ilonek wrote:I ja takze tak zamierzam...teraz jestem w napieciu przed wizyta w sprawie piersi...jezeli to sie wyjasni wtedy wszystko inne odejdzie na bok o bede czula sie jak balon z ktorego spuszczono powietrze....psychika robi swoje .W tym miesiacu w ogole nie myslalam o tym by zajsc w ciaze...ale niestety w tym miesiacu bylo bardzo minimalnie przytulanek...
ilonek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny