Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
Odpowiedz

start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)

Oceń ten wątek:
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ale z tego co wiem to Ty masz dobre wyniki hormonow tak? A tamto poronienie to moglo byc z powodu jakis deformacji plodu. Wtedy organizm sam to odrzuca

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• mungo Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :) Ja od rańca na mopie latam, daje po sprzątaniu jak durna- szczoteczką do zębów wyczyściłam fugi na podlodze w kuchni- 2 godziny mi to zajęło, ale za to jaki efekt :) :):) wracam kończyć sprzątanie, potem sama się poogarniam i na jakies zakupasy trzeba skoczyc .
    Milego dzionka, zajrze wieczorkiem :D
    Aniu bardzo bardzo się cieszę i 3mam kciuki :):):) aż mi się chce powiedzieć "a nie mówiłam?!" :D
    I witam nowe kuleżanki :):):)

myszkaazi, nick nieaktualny, iza30 lubią tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    kurcze jak sadzicie zaczac brac luteine?? czy poczekac..
    a ja myslalam ze lekarz tylko ja zaleca bo tez ja brałam

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    Hej kobitki :) Ja od rańca na mopie latam, daje po sprzątaniu jak durna- szczoteczką do zębów wyczyściłam fugi na podlodze w kuchni- 2 godziny mi to zajęło, ale za to jaki efekt :) :):) wracam kończyć sprzątanie, potem sama się poogarniam i na jakies zakupasy trzeba skoczyc .
    Milego dzionka, zajrze wieczorkiem :D
    Aniu bardzo bardzo się cieszę i 3mam kciuki :):):) aż mi się chce powiedzieć "a nie mówiłam?!" :D
    I witam nowe kuleżanki :):):)
    No to poszalałaś :D Niczym kot w wojsku te fugi szorowałaś :D :D :D Efekt z pewnością zadowalający :) Ja jeszcze palcem nie tknęłam, z tym, że u mnie dzień gospodarczy to środa, bo mam wolne, M. jest w pracy, a soboty, kiedy przeważnie jest w domu (dzisiaj mały wyjątek) to mi szkoda na sprzątanie :D Muszę jednak kurze pościerać i odkurzyć, tylko, że teraz ambitnie oddałam się pracy, żeby wykorzystać to samotne popołudnie. Zbliżam się ku końcowi, więc ogarnę troszkę, też skoczę na jakieś zakupy, zrobię coś dobrego do jedzonka i poczekam na mojego niewartego męża z niespodzianką jedzeniową i jakiś dobrym czerwonym winkiem :) Niech się cieszy :) :) :) i niech mu brzucho rośnie :D

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    To sztuczny progesteron, więc teoretycznie nie powinien zaszkodzić. Ty znasz przyczynę tego poronienia w sierpniu? (bo zapomniałam czy o tym pisałaś).
    lekarz podejzewal ze moge miec cos z progesteronem,jak mu pokazałam wykres z sierpnia bo byl nagly spadek, ale tez bral to pod uwage ze to pierwsza ciaza i na wczesnym etapie oraganizm sam zadecydowal, powiedział ze jesli zdazylo by sie to jeszcze raz to wtedy bedziemy myslec cos o badaniach(bo nie chcial mnie odrazu naciagac na koszty)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka19 wrote:
    a ja myslalam ze lekarz tylko ja zaleca bo tez ja brałam
    ja dostalam ja po poronieniu gdyby co przy nastepnym pojawilo sie plamienie to zebym miala pod reka

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    ja dostalam ja po poronieniu gdyby co przy nastepnym pojawilo sie plamienie to zebym miala pod reka
    aha to niewiedzialam przepraszam , ja tez brałam ale ciąży nie miałam zagrożonej tylko mi lekarz w ciąży powiedział ze nie mogę jesc grejfrutow pomarańczy ani kapusty kiszonej ale nie wiem czemu ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ide do niego(gina) zadzwonic i sie poradzic bedzie najlepiej:)

myszkaazi, nick nieaktualny, iza30 lubią tę wiadomość

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    lekarz podejzewal ze moge miec cos z progesteronem,jak mu pokazałam wykres z sierpnia bo byl nagly spadek, ale tez bral to pod uwage ze to pierwsza ciaza i na wczesnym etapie oraganizm sam zadecydowal, powiedział ze jesli zdazylo by sie to jeszcze raz to wtedy bedziemy myslec cos o badaniach(bo nie chcial mnie odrazu naciagac na koszty)
    Szkoda,że nie zbadałaś progesteronu, to byś wiedziała na czym stoisz. W sumie w razie czego ta luteina by nie zaszkodziła, a jeśli to problemy z progesteronem to wręcz, by pomogła. Ja osobiście nie jestem zwolenniczką przyjmowania leków bez konsultacji z lekarzem, ale rozumiem Twoje obawy i sama nie wiem, co Ci poradzić. Może zbadaj sobie ten progesteron, jeśli @ nie przyjdzie do wtorku (czego życzę), a jeśli chcesz to bierz tą luteinę, dopóki wyników nie otrzymasz. Przez te kilka dni to jej chyba nie przedawkujesz ;)

f2w39n73pzr0nefs.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    a ide do niego(gina) zadzwonic i sie poradzic bedzie najlepiej:)
    No właśnie!:)

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w 6miesiacu ciąży lekarz stwierdził niewydolność szyjki macicy bylam 3dni w spzitalu ale wszystko było okej a co to jest te CRP? BO WTEDY MIALAM 6MG/L A LUTEINE BRALAM 2x1

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka19 wrote:
    u mnie w 6miesiacu ciąży lekarz stwierdził niewydolność szyjki macicy bylam 3dni w spzitalu ale wszystko było okej a co to jest te CRP? BO WTEDY MIALAM 6MG/L A LUTEINE BRALAM 2x1
    Crp wskazuje, czy masz stan zapalny w organizmie. Przyjmowanie luteiny nie jest związane z crp :)

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka,Klaudia !!!
    Stworzyłam nowy wątek "JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)".
    Możemy tam pisać wszystko o naszych ciążach :)
    A tutaj na forum będziemy dalej dopingować i wspierać nasze kochane dziewczynki :) <3 <3

Margotka87, iza30 lubią tę wiadomość

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Margotka,Klaudia !!!
    A tutaj na forum będziemy dalej dopingować i wspierać nasze kochane dziewczynki :) <3 <3
    Tylko nie opuśćcie naszego pociągu, bo smutno będzie!

nick nieaktualny, mungo, iza30 lubią tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Tylko nie opuśćcie naszego pociągu, bo smutno będzie!
    Pewnie że Was nie opuścimy Kochane moje :)Tam po prostu będzie nam łatwiej pisać ;)
    A tutaj będziemy codziennie z Wami,przecież jesteśmy pasażerkami tego samego pociągu,który dojedzie do szczęśliwej zielonej stacji niebawem :)

Mam nadzieję,że nas tam czasem odwiedzicie,tak ja my Was tutaj nadal ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2013, 15:37

mycha28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane jak wczoraj robiłam pre-test a teraz widze cien takiej cienkiej kreski no chyba to nie jest felerny ania pisala ze tez tak miała dziś

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Margotka,Klaudia !!!
    po niedzieli jak nie dostane @ to tez tam do was dolacze

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka19 wrote:
    kochane jak wczoraj robiłam pre-test a teraz widze cien takiej cienkiej kreski no chyba to nie jest felerny ania pisala ze tez tak miała dziś
    kochana moja ale widzialas go odrazu czy dopiero teraz, bo u mnie jak mocz przeszedl przez pasek to juz byl zarys najpierw taki bardzo dobrze widoczny a po ok 1 min przyblakł i tak pozostał

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec tak mam brac lutke:
    dzis na wieczor 2 szt.
    3 dni pod rzad 2x2 rano, wieczor-ja juz tu zrobie test(12.11)
    a 5 dzien rano 2 szt. i tutaj test jesli bedzie ciaza brac dalej w takich samych proporcjach i zadzwonic do niego umowic sie na wizyte;) a jesli nie bedzie ciazy odstawic

kurde brzuch mnie zaczol bolec..;/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    kochana moja ale widzialas go odrazu czy dopiero teraz, bo u mnie jak mocz przeszedl przez pasek to juz byl zarys najpierw taki bardzo dobrze widoczny a po ok 1 min przyblakł i tak pozostał
    no wlasnie nie dopiero dziś rano jak wzielam jeszcze raz żeby zobaczyć

‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ