X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
Odpowiedz

start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)

Oceń ten wątek:
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ale z tego co wiem to Ty masz dobre wyniki hormonow tak? A tamto poronienie to moglo byc z powodu jakis deformacji plodu. Wtedy organizm sam to odrzuca

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• mungo Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :) Ja od rańca na mopie latam, daje po sprzątaniu jak durna- szczoteczką do zębów wyczyściłam fugi na podlodze w kuchni- 2 godziny mi to zajęło, ale za to jaki efekt :) :):) wracam kończyć sprzątanie, potem sama się poogarniam i na jakies zakupasy trzeba skoczyc .
    Milego dzionka, zajrze wieczorkiem :D
    Aniu bardzo bardzo się cieszę i 3mam kciuki :):):) aż mi się chce powiedzieć "a nie mówiłam?!" :D
    I witam nowe kuleżanki :):):)

myszkaazi, Plumb80, iza30 lubią tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    kurcze jak sadzicie zaczac brac luteine?? czy poczekac..
    a ja myslalam ze lekarz tylko ja zaleca bo tez ja brałam

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    Hej kobitki :) Ja od rańca na mopie latam, daje po sprzątaniu jak durna- szczoteczką do zębów wyczyściłam fugi na podlodze w kuchni- 2 godziny mi to zajęło, ale za to jaki efekt :) :):) wracam kończyć sprzątanie, potem sama się poogarniam i na jakies zakupasy trzeba skoczyc .
    Milego dzionka, zajrze wieczorkiem :D
    Aniu bardzo bardzo się cieszę i 3mam kciuki :):):) aż mi się chce powiedzieć "a nie mówiłam?!" :D
    I witam nowe kuleżanki :):):)
    No to poszalałaś :D Niczym kot w wojsku te fugi szorowałaś :D :D :D Efekt z pewnością zadowalający :) Ja jeszcze palcem nie tknęłam, z tym, że u mnie dzień gospodarczy to środa, bo mam wolne, M. jest w pracy, a soboty, kiedy przeważnie jest w domu (dzisiaj mały wyjątek) to mi szkoda na sprzątanie :D Muszę jednak kurze pościerać i odkurzyć, tylko, że teraz ambitnie oddałam się pracy, żeby wykorzystać to samotne popołudnie. Zbliżam się ku końcowi, więc ogarnę troszkę, też skoczę na jakieś zakupy, zrobię coś dobrego do jedzonka i poczekam na mojego niewartego męża z niespodzianką jedzeniową i jakiś dobrym czerwonym winkiem :) Niech się cieszy :) :) :) i niech mu brzucho rośnie :D

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    To sztuczny progesteron, więc teoretycznie nie powinien zaszkodzić. Ty znasz przyczynę tego poronienia w sierpniu? (bo zapomniałam czy o tym pisałaś).
    lekarz podejzewal ze moge miec cos z progesteronem,jak mu pokazałam wykres z sierpnia bo byl nagly spadek, ale tez bral to pod uwage ze to pierwsza ciaza i na wczesnym etapie oraganizm sam zadecydowal, powiedział ze jesli zdazylo by sie to jeszcze raz to wtedy bedziemy myslec cos o badaniach(bo nie chcial mnie odrazu naciagac na koszty)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka19 wrote:
    a ja myslalam ze lekarz tylko ja zaleca bo tez ja brałam
    ja dostalam ja po poronieniu gdyby co przy nastepnym pojawilo sie plamienie to zebym miala pod reka

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    ja dostalam ja po poronieniu gdyby co przy nastepnym pojawilo sie plamienie to zebym miala pod reka
    aha to niewiedzialam przepraszam , ja tez brałam ale ciąży nie miałam zagrożonej tylko mi lekarz w ciąży powiedział ze nie mogę jesc grejfrutow pomarańczy ani kapusty kiszonej ale nie wiem czemu ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ide do niego(gina) zadzwonic i sie poradzic bedzie najlepiej:)

myszkaazi, Plumb80, iza30 lubią tę wiadomość

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    lekarz podejzewal ze moge miec cos z progesteronem,jak mu pokazałam wykres z sierpnia bo byl nagly spadek, ale tez bral to pod uwage ze to pierwsza ciaza i na wczesnym etapie oraganizm sam zadecydowal, powiedział ze jesli zdazylo by sie to jeszcze raz to wtedy bedziemy myslec cos o badaniach(bo nie chcial mnie odrazu naciagac na koszty)
    Szkoda,że nie zbadałaś progesteronu, to byś wiedziała na czym stoisz. W sumie w razie czego ta luteina by nie zaszkodziła, a jeśli to problemy z progesteronem to wręcz, by pomogła. Ja osobiście nie jestem zwolenniczką przyjmowania leków bez konsultacji z lekarzem, ale rozumiem Twoje obawy i sama nie wiem, co Ci poradzić. Może zbadaj sobie ten progesteron, jeśli @ nie przyjdzie do wtorku (czego życzę), a jeśli chcesz to bierz tą luteinę, dopóki wyników nie otrzymasz. Przez te kilka dni to jej chyba nie przedawkujesz ;)

f2w39n73pzr0nefs.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    a ide do niego(gina) zadzwonic i sie poradzic bedzie najlepiej:)
    No właśnie!:)

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w 6miesiacu ciąży lekarz stwierdził niewydolność szyjki macicy bylam 3dni w spzitalu ale wszystko było okej a co to jest te CRP? BO WTEDY MIALAM 6MG/L A LUTEINE BRALAM 2x1

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka19 wrote:
    u mnie w 6miesiacu ciąży lekarz stwierdził niewydolność szyjki macicy bylam 3dni w spzitalu ale wszystko było okej a co to jest te CRP? BO WTEDY MIALAM 6MG/L A LUTEINE BRALAM 2x1
    Crp wskazuje, czy masz stan zapalny w organizmie. Przyjmowanie luteiny nie jest związane z crp :)

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka,Klaudia !!!
    Stworzyłam nowy wątek "JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)".
    Możemy tam pisać wszystko o naszych ciążach :)
    A tutaj na forum będziemy dalej dopingować i wspierać nasze kochane dziewczynki :) <3 <3

Margotka87, iza30 lubią tę wiadomość

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Margotka,Klaudia !!!
    A tutaj na forum będziemy dalej dopingować i wspierać nasze kochane dziewczynki :) <3 <3
    Tylko nie opuśćcie naszego pociągu, bo smutno będzie!

Plumb80, mungo, iza30 lubią tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Tylko nie opuśćcie naszego pociągu, bo smutno będzie!
    Pewnie że Was nie opuścimy Kochane moje :)Tam po prostu będzie nam łatwiej pisać ;)
    A tutaj będziemy codziennie z Wami,przecież jesteśmy pasażerkami tego samego pociągu,który dojedzie do szczęśliwej zielonej stacji niebawem :)

Mam nadzieję,że nas tam czasem odwiedzicie,tak ja my Was tutaj nadal ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2013, 15:37

mycha28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane jak wczoraj robiłam pre-test a teraz widze cien takiej cienkiej kreski no chyba to nie jest felerny ania pisala ze tez tak miała dziś

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Margotka,Klaudia !!!
    po niedzieli jak nie dostane @ to tez tam do was dolacze

Plumb80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka19 wrote:
    kochane jak wczoraj robiłam pre-test a teraz widze cien takiej cienkiej kreski no chyba to nie jest felerny ania pisala ze tez tak miała dziś
    kochana moja ale widzialas go odrazu czy dopiero teraz, bo u mnie jak mocz przeszedl przez pasek to juz byl zarys najpierw taki bardzo dobrze widoczny a po ok 1 min przyblakł i tak pozostał

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec tak mam brac lutke:
    dzis na wieczor 2 szt.
    3 dni pod rzad 2x2 rano, wieczor-ja juz tu zrobie test(12.11)
    a 5 dzien rano 2 szt. i tutaj test jesli bedzie ciaza brac dalej w takich samych proporcjach i zadzwonic do niego umowic sie na wizyte;) a jesli nie bedzie ciazy odstawic

kurde brzuch mnie zaczol bolec..;/

Plumb80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    kochana moja ale widzialas go odrazu czy dopiero teraz, bo u mnie jak mocz przeszedl przez pasek to juz byl zarys najpierw taki bardzo dobrze widoczny a po ok 1 min przyblakł i tak pozostał
    no wlasnie nie dopiero dziś rano jak wzielam jeszcze raz żeby zobaczyć

‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ