X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
Odpowiedz

start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)

Oceń ten wątek:
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Dlaczego?

Każdy tu się zna i każdy ma swóje tematy tutaj np. pisałaś z koleżanką o cc a ja na ten temat nic nie mam do powiedzenia. Dlatego jakoś dziwnie się tu czuję

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia2337196 wrote:
    Każdy tu się zna i każdy ma swóje tematy tutaj np. pisałaś z koleżanką o cc a ja na ten temat nic nie mam do powiedzenia. Dlatego jakoś dziwnie się tu czuję

Kochana zajmnie Ci to kilka dni zanim sie wdrazysz. Udzielaj sie na kazdy temat. Wystarczy, ze napiszesz jak spedzilas dzien itp a rozmowa dalej potoczy sie sama:P

Plumb80, iza30 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Kochana zajmnie Ci to kilka dni zanim sie wdrazysz. Udzielaj sie na kazdy temat. Wystarczy, ze napiszesz jak spedzilas dzien itp a rozmowa dalej potoczy sie sama:P

może masz rację, na razie myślę jak przestać myśleć o dziecku aby w końcu się udało

Karolcia26 lubi tę wiadomość

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia2337196 wrote:
    może masz rację, na razie myślę jak przestać myśleć o dziecku aby w końcu się udało

Czytalam wlasnie Twoj pamietnik i z tego co piszesz to jestes mlodziutka wiec napewno masz jeszcze duzo czasu przed soba i nie jest to "ostatni dzwonek" na pierwsze dziecko :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia2337196 wrote:
    no wlasnie klaudia dobrze mowi ;p pisz co kolwiek , my akurat mialysmy cesarkę wiec wiemy co i jak nie którzy wiedza jak to jest rodzic silami natury hehe a ja nie wiem ;p

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyluzuj i jeszcze raz wyluzuj. Stres nie pomaga a wrecz przeciwnie. Wszystko utrudnia i komplikuje...A nie ma co na sile wmawiac sobie, ze jestes bezplodna bo 2 cykle to niewiele i to nic nienormalnego,ze sie nie udalo. Malo komu sie tak szybko udaje. Duzo osob po czasie dochodzi do tego, ze udalo sie dopiero wtedy kiedy odpuscily. Czasem jest tak, ze pare stara sie ponad rok idzie do lekarza, multum badan, ktore wychodza prawidlowo i brak przyczyny dlaczego nie ma dziecka jak wszystko jest OK. I dopiero wtedy jak powoli zaczynaja sie z tym godzic, ze sie nie udaje i trzeba zyc dalej to nagle hop i jest. Psychika tez robi swoje.

Karolcia26, iza30 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Czytalam wlasnie Twoj pamietnik i z tego co piszesz to jestes mlodziutka wiec napewno masz jeszcze duzo czasu przed soba i nie jest to "ostatni dzwonek" na pierwsze dziecko :)
    hehe ja tez jestem zaledwie mam 19lat no 20 na drugi rok ;)
    i z tego co przeczytałam pisalas o siostrze ja mam takie niestety koleżanki nie cierpie takich bo mam swoje zdanie .. jedna type znam ma corke co sobote impreza na serio co sobote a jej ubior mowi sam za siebie jak dziwka latwa mi by było wstyd mieć taka matke

• ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:

tak to prawda jestem młodziutka ale jakoś poczułam, że chcę mieć dziecko. Gdy miałam 8 lat pomagałam mojej mamie wychowywać siostrzeńca, który miał zaledwie 2tygodnie, bo moja siostra zamiast się zająć dzieckiem chodziła po klubach..

malinka19 lubi tę wiadomość

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia2337196 wrote:
    ja się staram rok z mezem i tez tylko o tym myslalam , ale dzięki tej stronie i dziewczyna dalam na luz bylam pochlonieta pisaniem z nimi niż mysleniu o dziecku i czy się udalo

• ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba będę musiała wyluzować :) ale jakoś nie potrafię, wokół mnie są same dziewczyny z dzieckiem, moje koleżanki też chodzą z brzuchami a ja sobie coraz częściej wmawiam, że jestem bezpłodna.. muszę przestać myśleć na ten temat bo nie długo w trafię do wariatkowa

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee bo sie poczuje jak jaka babcia przy was

mungo, Plumb80 lubią tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka19 wrote:
    hehe ja tez jestem zaledwie mam 19lat no 20 na drugi rok ;)
    i z tego co przeczytałam pisalas o siostrze ja mam takie niestety koleżanki nie cierpie takich bo mam swoje zdanie .. jedna type znam ma corke co sobote impreza na serio co sobote a jej ubior mowi sam za siebie jak dziwka latwa mi by było wstyd mieć taka matke

Wiesz bo nie oszukujmy sie ale jak w takim wieku sie ma dziecko to zazwyczaj jest to "wpadka" a nie planowane. Ale to jest wtedy najmniej wazne. Najwazniejsze jest to, zeby wziasc sie w garsc i poniesc odpowiedzialnosc za wlasne czyny. Przeciez nikt na sile do lozka nie zaciaga a jak sie wspolzyje bez zabezpieczenia to wiadomo jak to sie moze skonczyc. Moje zdanie jest takie, ze to nie wiek ale rozum i odpowiednie nastawienie do sytuacji moze okreslic czy kobieta jest dobra czy zla matka. Jakbym miala patrzec na wiek to bym musiala powiedziec, ze kazda nastoletnie mama jest do dupy a kazda po 30 juz za stara na dziecko... A przeciez tak nie jest. Pamietam jak chodzilam do gimnazjum i pierwsza dziewczyna w szkole wtedy byla w ciazy. Ja bylam w 3kl a ona w 2. Jak dobrze pamietam to ma sie wtedy jakies 15-16lat. Bylam w szoku jak ta para potrafila sie tym dzieckiem zaopiekowac jak przyszlo na swiat. Nie raz widzialam ich w weekend na wspolnym spacerze. Kto by pomyslal, ze 15 letni chlopak bedzie umial sie dzieckiem zajac...A jednak. A sa ojcowie kolo 30 co patrzysz a ten idzie pcha wozek i piwsko w rece w pysku fajka i co 2 slowo to "kurwa". No przykladny tatus...

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia2337196 wrote:
    chyba będę musiała wyluzować :) ale jakoś nie potrafię, wokół mnie są same dziewczyny z dzieckiem, moje koleżanki też chodzą z brzuchami a ja sobie coraz częściej wmawiam, że jestem bezpłodna.. muszę przestać myśleć na ten temat bo nie długo w trafię do wariatkowa
    nie możesz tak myslec ja czasami tez się zastanawiałam czy czasami nie jestem bezplodna, ale nie teraz mi się okres spoznia ale testy negatywe wiec czekam do jutra albo wtorku jak nie przyjdzie to zrobie , i cykle miałam podobne do twoich teraz mam 31dc już dawno powinnam mieć @ , tobie tez się uda i nie załamuj się wchodz tu często a na pewno dziewczyny się toba zajma i ja tez ;) lepiej z kims popisac niż ciagle myslec czy się uda tym razem

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:

To mnie teraz rozbawilas:p Ty jedna reka bd pchala wozek a w drugiej kule trzymala zebys sie nie obalila ty babulinko nasza :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    hehe ojj tam mój mąż tak mowi ze przy mnie się czuje staro ;p a ma 27 lat chyba jak ty aniu bo widze rocznik ;p

• ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Wiesz bo nie oszukujmy sie ale jak w takim wieku sie ma dziecko to zazwyczaj jest to "wpadka" a nie planowane. Ale to jest wtedy najmniej wazne. Najwazniejsze jest to, zeby wziasc sie w garsc i poniesc odpowiedzialnosc za wlasne czyny. Przeciez nikt na sile do lozka nie zaciaga a jak sie wspolzyje bez zabezpieczenia to wiadomo jak to sie moze skonczyc. Moje zdanie jest takie, ze to nie wiek ale rozum i odpowiednie nastawienie do sytuacji moze okreslic czy kobieta jest dobra czy zla matka. Jakbym miala patrzec na wiek to bym musiala powiedziec, ze kazda nastoletnie mama jest do dupy a kazda po 30 juz za stara na dziecko... A przeciez tak nie jest. Pamietam jak chodzilam do gimnazjum i pierwsza dziewczyna w szkole wtedy byla w ciazy. Ja bylam w 3kl a ona w 2. Jak dobrze pamietam to ma sie wtedy jakies 15-16lat. Bylam w szoku jak ta para potrafila sie tym dzieckiem zaopiekowac jak przyszlo na swiat. Nie raz widzialam ich w weekend na wspolnym spacerze. Kto by pomyslal, ze 15 letni chlopak bedzie umial sie dzieckiem zajac...A jednak. A sa ojcowie kolo 30 co patrzysz a ten idzie pcha wozek i piwsko w rece w pysku fajka i co 2 slowo to "kurwa". No przykladny tatus...

właśnie zgodzę się z tobą, że do tego musi dojrzeć psychika.. będę musiała się na czymś skupić niż na wykresie. Macie może jakieś pomysły ?

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia2337196 wrote:
    właśnie zgodzę się z tobą, że do tego musi dojrzeć psychika.. będę musiała się na czymś skupić niż na wykresie. Macie może jakieś pomysły ?

Pracujesz, uczysz sie?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:

będziemy mieli tutaj wspaniałą babcię :) oczywiście, żartuję

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    no wlasnie tylko wiesz co ta typa co pisałam o niej ma 24lata wiem każdy ma swoje zdanie ale doprzesady żeby tak się zachowywać zamiast z dzieckiem pobyc to na imprezy tylko ja w zyciu nie bylam na imprezie a mam 19lat i tak jak mówisz trzeba mieć cos w glowie żeby wyjść na kogos

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka to jest niewazne w jakim wieku zostalas mama. Teraz masz 2 wyjscia. Albo spinasz dupe i starasz sie byc jak najlepsza matka i dac swojej corce to co tylko mozesz jej najlepszego w zyciu dac i pokazac no albo masz w dupie to co sie stalo. I kazda z nas ma taki sam wybor. Trzeba pamietac o tym, ze te dzieci kiedys tez bd mialy te magiczne nascie lat i przyjda i wtedy nam podziekuja za to co im pokazalysmy, jakie stworzylysmy dziecinstwo.

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ