X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
Odpowiedz

start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    I nie leczył Cie farmakologicznie, nawet nie próbował?

Wiesz co, też mnie to zdziwiło...
    Ale jak pytałam koleżankę to też skierował ją na wymrażanie, a potem po miesiącu gdy wszytko jej ustało zaszła w ciaże i bez problemów urodziła synka

A ja jak patrzyłam na moją karte to niestety okazało się że miałam robioną histopatologie z wycinkiem bez znieczulenia... Byłam w szoku że taki zabieg nie bolał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 11:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia26 wrote:
    Margotka87 co to za przeziębienie nie dobre;'/ nie dobrze kuruj sie tam i lez pod kołderka;)Ja wlasnie skonczyłam jesc sniadanie ale powiem wam że to była dluga noc mega...najpierw usnąc nie moglam jak usnęłam to sie przebudziłąm i tak caly czas, mój mąż miał to samo aż biedak wstał o 3:48 poszedł na lapka usiąść do kuchni i na 6 pojechał do pracy bedaczek:) a Ja kolo 11 ide sie zarejestrować na bezrobocie co by mieć to ubezpieczenie:)
    hehe nie jest tak latwo z tym urzędem ja się zarejestrowałam to mnie wykreślili bo na starz chcieli mnie wyslac na dwie zmiany do intermarsche no ale teraz z nimi krotko powiedziałam jakiej pracy szukam no ale nic nie mieli tylko maja dla niepełnosprawnych, a twój maz nie może cie ubezpieczyć?jak pracuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Dzien Doberek . Co tam u was ?? Ja wstalam 15 minut temu i powinnam zjesc sniadanie a ja pijekawe i opycham sie sernikiem :D Zeby to Piotrek widzial to by krzyczal ze slodyczami sie opycham od rana a sniadanie w lesie . ufff ale jest w pracy
    hehehe ja sniadania nie jesm wogole tylko kawe ;p jakos z się tak przez meza nauczyłam bo on tez nie je hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i czesc dziewczyny no i spadam wypic kawke ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka19 wrote:
    hehehe ja sniadania nie jesm wogole tylko kawe ;p jakos z się tak przez meza nauczyłam bo on tez nie je hehe
    Ja tez nie jadlam ale jak Piotrek zobaczyl jak ja rano jem swoje sniadanie pijac tylko kawe to zaczol krzyczec i robic sniadanie no i tak zaczelam jesc ale sdzis jakos nie mam ochoty na sniadanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Ja tez nie jadlam ale jak Piotrek zobaczyl jak ja rano jem swoje sniadanie pijac tylko kawe to zaczol krzyczec i robic sniadanie no i tak zaczelam jesc ale sdzis jakos nie mam ochoty na sniadanie :)
    hehe ja tak samo z rana to mało kiedy mi się jesc chce chyba ze platki zjem albo jogurta jakiegos

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dukan23 wrote:
    Wiesz co, też mnie to zdziwiło...
    Ale jak pytałam koleżankę to też skierował ją na wymrażanie, a potem po miesiącu gdy wszytko jej ustało zaszła w ciaże i bez problemów urodziła synka

A ja jak patrzyłam na moją karte to niestety okazało się że nie miałam robionej cytologi tylko odrazu przeszedł na histopatologie i wycinek miałam robiony bez znieczulenia... Byłam w szoku że taki zabieg nie bolał
    Prywatnie chodzisz? Niestety lekarze często robią wymrażanie właśnie ze względu na kasę... Nie zawsze jest konieczność wymrażania czy wypalania, można najpierw próbować farmakologicznie się z tym uporać. Gdy byłam po poronieniu to gin powiedziała, że podstawowymi badaniami dla kobiet, które się starają o dziecko jest cytologia (powtarzana co rok, chyba, że coś jest nie tak, to co 1/2 roku), posiew z pochwy, tarczyca, cytomegalia, toksoplazmowa, różyczka, morfologia i mocz. Dziwne, że Ci nie robił cytologii, no ale w sumie wycinek Ci pewnie pobierał w trakcie kolposkopii, która jest dokładniejsza niż cyto. Te histopat. było ok?
    Nic nie się martw, nadżerka to nic strasznego, wymrażanie też (to zabieg polecany przez PTG, bezpieczniejszy niż wypalanie), więc nie powinien mieć wpływu na szanse na ciążę, ani na jej donoszenie :) Szkoda tylko tego cyklu!

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Prywatnie chodzisz? Niestety lekarze często robią wymrażanie właśnie ze względu na kasę... Nie zawsze jest konieczność wymrażania czy wypalania, można najpierw próbować farmakologicznie się z tym uporać. Gdy byłam po poronieniu to gin powiedziała, że podstawowymi badaniami dla kobiet, które się starają o dziecko jest cytologia (powtarzana co rok, chyba, że coś jest nie tak, to co 1/2 roku), posiew z pochwy, tarczyca, cytomegalia, toksoplazmowa, różyczka, morfologia i mocz. Dziwne, że Ci nie robił cytologii, no ale w sumie wycinek Ci pewnie pobierał w trakcie kolposkopii, która jest dokładniejsza niż cyto. Te histopat. było ok?
    Nic nie się martw, nadżerka to nic strasznego, wymrażanie też (to zabieg polecany przez PTG, bezpieczniejszy niż wypalanie), więc nie powinien mieć wpływu na szanse na ciążę, ani na jej donoszenie :) Szkoda tylko tego cyklu!

Z tego co mi powiedział to histopatologia wyszła bez zmian nowotworowych.

• karmelek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonek trzymam kciuki za dobre wiesci od lekarza!!

dukan Tobie tez szybkiego powrotu do zdrowia :-) teraz musi byc prosciej postarac sie o fasolcie :-)

ja mialam sie za robote wziac a przysnelam!! wstalam przed 11!! :O szok :-).
    teraz uciekam do pracy, milego dnia wszystkim, buziaki :*

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dukan23 wrote:
    Z tego co mi powiedział to histopatologia wyszła bez zmian nowotworowych.
    No to dobrze, cieszyć się trzeba :) Widocznie uznał, że jest taka potrzeba i wymroził. Nie warto w sumie już tego roztrząsać, jak jest po zabiegu. Najważniejsze, że teraz będziesz już zupełnie zdrowa i możecie zacząć działać bez stresu, że coś jest nie tak :) Życzę zielonej kropeczki w kolejnych staraniach :*
    Karmelek, nic nie mów. Mi z mojego lenistwa zgasło w piecu, bo mi się nie chciało zejść i teraz się męczyłam, żeby rozpalić... Muszę w końcu wstawić to pranie (pralkę załadowałam już wczoraj) i coś zrobić dla domu, bo środa, mój dzień gospodarczy, a ja leżę! Nie wspomnę o tym, że obiad jeszcze w lesie... Kurde, jak człowiek ma mało czasu, to tysiąc razy więcej zrobi, niż jak cały dzień wolny! Zła jestem na siebie :|

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się wkopałam zapisałam się do tego lekarza co mowilam wam wczoraj myslalam ze za tydzień bylby wolny termin a tu sa takie kolejki do niego ze dopiero na 11 grudnia wizyta a ja zapomniałam ze @ dostane jakos kurdeee ... ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ta babka do mnie czy to ciaza czy z ciaza chce przyjść do niego az mi się przykro zrobilo ze nie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Pozdrawiam i całuję każdą z Was po kolei <3

myszkaazi, mycha28, Ruda27, mungo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka19 wrote:
    hehe nie jest tak latwo z tym urzędem ja się zarejestrowałam to mnie wykreślili bo na starz chcieli mnie wyslac na dwie zmiany do intermarsche no ale teraz z nimi krotko powiedziałam jakiej pracy szukam no ale nic nie mieli tylko maja dla niepełnosprawnych, a twój maz nie może cie ubezpieczyć?jak pracuje?

wiesz co malinka19 maz ma umowe do 30 grudnia wiec jak narazie sie zarejestrowałam:) siedziałąm am z 40 minut na szczesnie nie dluzej:) a u męza sie zarejesruje jak mu umowę przedłuza:)wiem masakra
    26 juz musze isc sie zgłosic z Cv na 9 masakra;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic ja ide robić filety w panierke;) bo juz 13 zeszlo mi z załatwianiem dzis po tych urzedach :)

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Całuję :*

Plumb80 lubi tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka19 wrote:
    a ta babka do mnie czy to ciaza czy z ciaza chce przyjść do niego az mi się przykro zrobilo ze nie :(
    Nie smutaj! Każda kiedyś przyjdzie z ciążą :)

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia26 wrote:
    wiesz co malinka19 maz ma umowe do 30 grudnia wiec jak narazie sie zarejestrowałam:) siedziałąm am z 40 minut na szczesnie nie dluzej:) a u męza sie zarejesruje jak mu umowę przedłuza:)wiem masakra
    26 juz musze isc sie zgłosic z Cv na 9 masakra;/
    hehehe ja z 2 3 godziny czekałam zanim weszłam

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    czesc anitko ;)

Plumb80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Nie smutaj! Każda kiedyś przyjdzie z ciążą :)
    wiem wiem hehe ale przyjdzie 11 i będę musiala wizyte przelozyc hehe i zas czekanie

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ