start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Plumb80 wrote:Pod żadnym pozorem nie dzwoń do niej !!! Bo kazała Ci dzwonić,Ty zadzwoniłaś,a ona nie odbiera.Zatem teraz ona ma dowód na to,że to Ty do niej wydzwaniasz.Może zostawić nieodebrane połączenia od Ciebie i pokazać je na policji.Uważaj,ona manipuluje Tobą.W ogóle do niej nie piszcie i nie dzwońcie,zostawiajcie ją bez echa.
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymungo wrote:ja bardzo dużo jeżdżę samochodem więc dla mnie mróz i śnieg- zwłaszcza w dużych ilościach, to automatycznie więcej godzin poza domem
ale jak sprawdzałam długoterminową pogodę, to przez najbliższe dwa tygodnie śniegu ma nie być , co najwyżej nocne przymrozki
a to z jakiej miejscowości pochodzisz? -
dajcie tu ten przepis na muffinki
wogóle witam się wieczorem
ewelina może faktyczne pęcherzyk urośnie jeszcze? skoro masz długie cykle to ma jeszcze czas! trzymam kciuki najważniejsze że to paskudztwo się wchłonęło
Kada to do dzieła!
Iza jak noga? bardzo boli?
Niusia nie nadążam za Twoimi zdjęciami
Mungo u mnie chyba jakaś awaria bo sprawdzam piekarnik a tam pusto a o śledziu mi nic nie mów! o jak bym zjadła!!
Ilonek no ja jeszcze nie wiem co ze mna będzie bo w pon mam wizytę, ale jak bylam się zapisać to mi kazała o tym pomyśleć, ale chyba się jeszcze wstrzymam.
Plumb może uda Ci sie jeszcze przechodzić zimę w starych ciuchach ale na wiosnę to już chyba będziesz odświeżać szafę
Ewcia oby udało się wam ja nastraszyć i dła wam spokój !
Idę na kolacje
Mąż na siłowni, dziecko już w łóżku więc chwilę mam dla siebiemungo, Plumb80, iza30, ilonek lubią tę wiadomość
-
Plumb80 wrote:Mungo podasz mi też ten przepis? Jak szybki i prosty w wykonaniu,to jestem chętna do kulinarnych poczynań w kuchni.Bo teraz ogólnie zmęczenie ze mną wygrywa
Laska ale na co przepis?? bo dziś już dziewczynom dwa podawałam- na mufinki i na kaczke... -
Plumb80 wrote:Pod żadnym pozorem nie dzwoń do niej !!! Bo kazała Ci dzwonić,Ty zadzwoniłaś,a ona nie odbiera.Zatem teraz ona ma dowód na to,że to Ty do niej wydzwaniasz.Może zostawić nieodebrane połączenia od Ciebie i pokazać je na policji.Uważaj,ona manipuluje Tobą.W ogóle do niej nie piszcie i nie dzwońcie,zostawiajcie ją bez echa.
mungo, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
karmelek wrote:dajcie tu ten przepis na muffinki
ewelina może faktyczne pęcherzyk urośnie jeszcze? skoro masz długie cykle to ma jeszcze czas! trzymam kciuki najważniejsze że to paskudztwo się wchłonęło
Kada to do dzieła!
Mungo u mnie chyba jakaś awaria bo sprawdzam piekarnik a tam pusto a o śledziu mi nic nie mów! o jak bym zjadła!!
Ilonek no ja jeszcze nie wiem co ze mna będzie bo w pon mam wizytę, ale jak bylam się zapisać to mi kazała o tym pomyśleć, ale chyba się jeszcze wstrzymam.
Plumb może uda Ci sie jeszcze przechodzić zimę w starych ciuchach ale na wiosnę to już chyba będziesz odświeżać szafę
Idę na kolacje
Mąż na siłowni, dziecko już w łóżku więc chwilę mam dla siebie
mam nadzieję, że da nam spokój -
nick nieaktualny
-
a proszę bardzo:
snicersowe mufinki
babeczki:
100g masła
45g miodu
4 batoniki Snickers (po 51g)
3 jajka
90g cukru trzcinowego
100g mielonych orzechów laskowych
55g mąki
szczypta soli
szczypta proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
Foremkę na muffiny wykładamy papilotkami (ja uzywam sylikonowych foremek). Na małym ogniu rozpuścić masło z miodem i posiekanymi dwoma batonikami- Ostudzić. Pozostałe 2 batoniki kroimy na 12 części. Mąkę przesiać z solą i proszkiem, wymieszać z orzechami. Jajka ubić z cukrem na puszysty i jasny krem. Cały czas ubijając jajka wlewamy powoli przestudzoną mieszankę maślano-czekoladową. Wsypujemy suche składniki i delikatnie mieszamy. Napełniamy ciastem foremkę muffinkową, do każdego dołka wciskamy po jednym kawałku 'Snickersa" by ciasto pokryło batonik. Wierzch babeczek posypałam zmielonymi orzechami można przygotować krem. Pieczemy ok. 15 minut w 180st.C. Babeczki studzimy na kuchennej kratce.
Krem:
250g serka mascarpone
50ml śmietanki kremówki
1/3 szklanki karmelu
Śmietankę ubić, wymieszać z serkiem, następnie z karmelem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z dowolną końcówką. Schłodzić w lodówce ok. 20 minut. Dodatkowo 1 batonik Snickers pokroić na małe kawałeczki. Ostudzone babeczki ozdobić kremem, następnie karmelem i kawałeczkami batonika. Schłodzić przed podaniem.Plumb80, ewcia2337196, myszkaazi, iza30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarmelek wrote:dajcie tu ten przepis na muffinki
Kada to do dzieła!
Idę na kolacje
Mąż na siłowni, dziecko już w łóżku więc chwilę mam dla siebie
To się nazywa pełna organizacja Jeden komentarz,a odpowiedzi dla wszystkich Brawo Kochana Smacznego życzę Pozdrawiam i ściskam mocno.mungo, karmelek, iza30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny