WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
Odpowiedz

start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)

Oceń ten wątek:
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co to ten wiesiołek? Jakim ja debilem jestem bo takich rzeczy nie wiem no sory:):) Wybaczycie prawda??

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • ilonek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    kochana i co dziala na Ciebie wiesiolek? bo na mnie nie :( juz siemie lniane kupiłam, ja nigdy nie mialam rozciagliwego plodnego sluzu tylko wodnisty i sliski

Aniu dziala.pewnie ze tak biore 3x1oeparol femina :-)meeega duzo sluzu mam a zawsze bylo skapo

63b363a823.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiołek to roślina o wielu odmianach. W samej Polsce istnieje trzydzieści różnych gatunków tego ziela. Najpopularniejszy w naszym kraju jest wiesiołek dwuletni (łac. Oenothera Biennis). To właśnie z niego produkuje się olej wiesiołkowy stosowany w przemyśle kosmetycznym i żywnościowym. Co ciekawe, ten gatunek wiesiołka rośnie przy drogach, lasach, a nawet przy murach. Można go rozpoznać po żółtych kwiatach i cało – brzeżnych liściach. Wiesiołek dwuletni można też uprawiać na glebach piaszczystych. Inną bardzo znaną odmianą jest wiesiołek wąskolistny (łac. Oenothera Muricata). Jednak nie występuje on w przyrodzie tak często jak wiesiołek dwuletni. Wyróżnia się tym, że jego kwiaty są zapylane nocą przez ćmy. Właściwości lecznicze posiada również wiesiołek bezbronny (łac. Oenothera Paradoxa).

• Paulia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    ale ja mam chyba za krotkie paluchy bo jej nie dosiegam ;/
    Jak jej nie sięgasz to jest wysoko spróbuj ją badać podczas @ wyszyjesz ja wtedy że jest nisko i z każdym dniem będzie się podnosiła ku górze

• ilonek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Ale co to ten wiesiołek? Jakim ja debilem jestem bo takich rzeczy nie wiem no sory:):) Wybaczycie prawda??

Paulinus wiesiolek(oeparol)biore na zwiekszenie produkcji sluzu....zawsze mialam z tym problemy.....siemie lniane tez jest dobre ale ja akurat biore oeparol femina

63b363a823.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1659c12119d8aeabm.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonek wrote:
    Aniu dziala.pewnie ze tak biore 3x1oeparol femina :-)meeega duzo sluzu mam a zawsze bylo skapo
    a po jakim czasie zauważyłaś poprawe? bo moze ja go za krotko bralam;/

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ok ale jakie on ma przeznaczanie na śluz tak??

• ilonek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza30 wrote:
    ja biore wiesolek od 1 dnia @ do owulacji jak mi program wyznaczy biore 3 razy dziennie po 2 tabletki

Na Ciebie tez dziala :-D ja teraz musze non stop wkladke nosic

iza30 lubi tę wiadomość

63b363a823.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Aniu ok ale jakie on ma przeznaczanie na śluz tak??
    tak jest na poprawe sluzu plodnego, jest go wiecej tak jak Ilonka napisała:)

ilonek lubi tę wiadomość

• ilonek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    a po jakim czasie zauważyłaś poprawe? bo moze ja go za krotko bralam;/

Anus gdzies tak o miesiacu stosowania teraz non stop musze wkladke nosic

63b363a823.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taż skąpo zawsze tak miałam przy badaniu szyjki macicy widzę wtedy ten śluz... Kupie go chyba na następny cykl jak w tym nie wyjdzie...

• ilonek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    tak jest na poprawe sluzu plodnego, jest go wiecej tak jak Ilonka napisała:)

No wlasnie :-D

Paulina jak.masz.malo sluzu i np przy wspolzyciu musisz stosowac jakies lubrykanty do nawilzenia to kup sobie oeparol :-)....a zele sa.do d....y bo zakwaszaja plemniki :-(

63b363a823.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam jeden cykl i zero poprawy, moze zle mysle ale myslalam ze mi sie zmieni po wiesiolku na rozciagliwy

• ilonek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    ja brałam jeden cykl i zero poprawy, moze zle mysle ale myslalam ze mi sie zmieni po wiesiolku na rozciagliwy

Ja ogolnie go biore juz 3 ci cykl....lepszy komfort mam przy wspolzyciu bo zawsze bylo sucho...
    Anus ogolnie wiecej sluzu sie produkuje a to tez polepsza transport plemnikow do jajeczka :-)wtedy sobie plyyyyyna :-D

63b363a823.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonek wrote:
    No wlasnie :-D

Paulina jak.masz.malo sluzu i np przy wspolzyciu musisz stosowac jakies lubrykanty do nawilzenia to kup sobie oeparol :-)....a zele sa.do d....y bo zakwaszaja plemniki :-(
    Nie używam nic kochana tylko śiny:) Bo z wierzchu jestem sucha a w środku ok...

• ilonek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:

Slina tez nie jest dobra...moj malzonek juz tak nie robi...moj ginekolog powiedzial ze slina ma zwiazki zakwaszajace wyzsze ph i aby zaprzestac :-)

63b363a823.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece kocahane spac bo brzuch mnie boli i sciska mnie w gardle cos :/ bede pozniej buziaki

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:

ja też paulinko używam śliny.. ale jak powiedziałam o tym lekarzowi to powiedział że jak mimo codziennych starań się nie udaje to tylko właśnie przez śline albo żel ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 16:30

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie staramy się nie już teraz musi mąż radzić sobie ale nie zaciera mnie to ważne... Od następnego cyklu zacznę obym nie musiała...

‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ