start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania1986 wrote:kochana i co dziala na Ciebie wiesiolek? bo na mnie nie juz siemie lniane kupiłam, ja nigdy nie mialam rozciagliwego plodnego sluzu tylko wodnisty i sliski
Aniu dziala.pewnie ze tak biore 3x1oeparol femina :-)meeega duzo sluzu mam a zawsze bylo skapo -
nick nieaktualnyWiesiołek to roślina o wielu odmianach. W samej Polsce istnieje trzydzieści różnych gatunków tego ziela. Najpopularniejszy w naszym kraju jest wiesiołek dwuletni (łac. Oenothera Biennis). To właśnie z niego produkuje się olej wiesiołkowy stosowany w przemyśle kosmetycznym i żywnościowym. Co ciekawe, ten gatunek wiesiołka rośnie przy drogach, lasach, a nawet przy murach. Można go rozpoznać po żółtych kwiatach i cało – brzeżnych liściach. Wiesiołek dwuletni można też uprawiać na glebach piaszczystych. Inną bardzo znaną odmianą jest wiesiołek wąskolistny (łac. Oenothera Muricata). Jednak nie występuje on w przyrodzie tak często jak wiesiołek dwuletni. Wyróżnia się tym, że jego kwiaty są zapylane nocą przez ćmy. Właściwości lecznicze posiada również wiesiołek bezbronny (łac. Oenothera Paradoxa).
-
Ania1986 wrote:ale ja mam chyba za krotkie paluchy bo jej nie dosiegam ;/[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Paulia87 wrote:Ale co to ten wiesiołek? Jakim ja debilem jestem bo takich rzeczy nie wiem no sory:) Wybaczycie prawda??
Paulinus wiesiolek(oeparol)biore na zwiekszenie produkcji sluzu....zawsze mialam z tym problemy.....siemie lniane tez jest dobre ale ja akurat biore oeparol femina -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:tak jest na poprawe sluzu plodnego, jest go wiecej tak jak Ilonka napisała:)
No wlasnie
Paulina jak.masz.malo sluzu i np przy wspolzyciu musisz stosowac jakies lubrykanty do nawilzenia to kup sobie oeparol ....a zele sa.do d....y bo zakwaszaja plemniki -
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:ja brałam jeden cykl i zero poprawy, moze zle mysle ale myslalam ze mi sie zmieni po wiesiolku na rozciagliwy
Ja ogolnie go biore juz 3 ci cykl....lepszy komfort mam przy wspolzyciu bo zawsze bylo sucho...
Anus ogolnie wiecej sluzu sie produkuje a to tez polepsza transport plemnikow do jajeczka :-)wtedy sobie plyyyyyna -
ilonek wrote:No wlasnie
Paulina jak.masz.malo sluzu i np przy wspolzyciu musisz stosowac jakies lubrykanty do nawilzenia to kup sobie oeparol ....a zele sa.do d....y bo zakwaszaja plemniki[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulia87 wrote:Nie używam nic kochana tylko śiny:) Bo z wierzchu jestem sucha a w środku ok...
ja też paulinko używam śliny.. ale jak powiedziałam o tym lekarzowi to powiedział że jak mimo codziennych starań się nie udaje to tylko właśnie przez śline albo żelWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 16:30