X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
Odpowiedz

start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)

Oceń ten wątek:
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    ja w zeszlym cyklu robiłam apteczne- wyszły pozytywne kilka dni z rzędu;
    a w tym cyklu robiłam allegrowe i ten z piątku 18.10 to miał tak mega grubaśną drugą krechę, że szok. także wiem, że działał.
    Może po prostu ja miałam pecha, co do allegrowych :)

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia2020 wrote:
    Kochana, obie mamy ten sam problem
    tak kochana tylko ty masz ktory dzien cyklu a ja ktory :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    tak kochana tylko ty masz ktory dzien cyklu a ja ktory :/
    wiec jeszcze wszystko przed toba

• mungo Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Może po prostu ja miałam pecha, co do allegrowych :)
    może być, że tak.
    Ale generalnie jak gadam z moimi kumpelami, które pozaciążały, to żadna testów nie stosowała.
    a ja tam lubię sobie potestować :)

1usadf9hyf2qs1an.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubiłam jak miałam mega spinę :) Teraz tylko tempka,szyjka i śluz, chociaż też raczej z przyzwyczajenia niż musu. Jestem po prostu ciekawa, co się akurat danego dnia dzieje w moim organizmie. Czasami to mam wrażenie, że aż za mocno zluzowałam, a za chwilę beczę, że zluzowałam i się nie uda, bo mogłam bardziej to wszystko analizować. Nie rozumiem sama siebie :D Schizofrenia albo choroba dwubiegunowa? (mania i depresja na przemian?) :)

f2w39n73pzr0nefs.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Ja lubiłam jak miałam mega spinę :) Teraz tylko tempka,szyjka i śluz, chociaż też raczej z przyzwyczajenia niż musu. Jestem po prostu ciekawa, co się akurat danego dnia dzieje w moim organizmie. Czasami to mam wrażenie, że aż za mocno zluzowałam, a za chwilę beczę, że zluzowałam i się nie uda, bo mogłam bardziej to wszystko analizować. Nie rozumiem sama siebie :D Schizofrenia albo choroba dwubiegunowa? (mania i depresja na przemian?) :)
    Hahah, przeczytałam ten swój wpis TYLKO to tam pasuje jak świnia do krawata :D Odrzuciłam testy, a za to kontroluję, aż trzy rzeczy. No faktycznie, TYLKO :D

karmelek lubi tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    wiec jeszcze wszystko przed toba

Nie no wątpie, przez 3 dni moja tempka spadała, wtedy bolały mnie jajniki, podbrzusze że naprawde byłam w 100% pewna że to akurat te dni:)
    Ale też dużo słyszałam że skoro stopniowo spada i wzrasta tempka to oznacza niski progesteron albo pękniecie pustego pęcherzyka!!! Nie wiem ile w tym prawdy, i nie chce wiedzieć bo po co się dołować :)

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia2020 wrote:
    Nie no wątpie, przez 3 dni moja tempka spadała, wtedy bolały mnie jajniki, podbrzusze że naprawde byłam w 100% pewna że to akurat te dni:)
    Ale też dużo słyszałam że skoro stopniowo spada i wzrasta tempka to oznacza niski progesteron albo pękniecie pustego pęcherzyka!!! Nie wiem ile w tym prawdy, i nie chce wiedzieć bo po co się dołować :)
    Oj tam Gosia, masz rację. Nie opłaca się czytać wielu tych teorii, bo można na serio dostać na głowę. Ważne, żeby <3 i mieć nadzieję. Nasze babki przecież nie miały termometrów owu, testów owu, nie badały śluzu i nie robiły tysiąca badań, a miały dzieci i to ile, bo po ślubie (albo i przed), było hulaj dusza!

Ewelina23 lubi tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Oj tam Gosia, masz rację. Nie opłaca się czytać wielu tych teorii, bo można na serio dostać na głowę. Ważne, żeby <3 i mieć nadzieję. Nasze babki przecież nie miały termometrów owu, testów owu, nie badały śluzu i nie robiły tysiąca badań, a miały dzieci i to ile, bo po ślubie (albo i przed), było hulaj dusza!

Oj kochana kiedyś to były inne czasy, i nawet lepsze niż teraz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba się uzbroić w cierpliwość niestety bo nerwy w niczym nam nie pomogą tylko przesuna owulke ja już przestałam czytać na googlach bo tylko później domysły robię i dopatruje u siebie tego

Plumb80 lubi tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tu jestem najmniej zorganizowana!:o bo ani temperatury nie mierze, ani testow nie robie, a tym bardziej szyjki sobie nie macam!;) wiecie ze jeszcze nigdy tego mie sprawdzalam:)

myszkaazi lubi tę wiadomość

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś najbardziej wyluzowana :D Wiecie, moim zdanie, jeśli ktoś ma idealne cykle i doskonale wie, kiedy będzie miał @ to niekoniecznie musi mierzyć tempkę. Ja zaczęłam, bo gdy rozpoczęliśmy starania to, co drugi mój cykl jest dłuższy, stały się bardziej nieregularne i chciałam sprawdzić o co chodzi. Tęsknie za czasami bez termometru :)

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I trzeba brać poprawki na ovu!! Bo wyznacza po czasie owulke więc trzeba czekać. Ja się dowiem w piątek co jest

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka oglądałam i nie mam pojęcia anka weź no zobacz Ty bardziej jesteś kumata w tym!!!!

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • ilonek Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mykam spać po malutku jutro zbieram moje wyniki i do ginekologa ....Napisze jutro co i jak ....Buziole spijcie dobrze

63b363a823.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ja idę barszkować hihi:)

Plumb80, nezumi lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • ilonek Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Dobranoc ja idę barszkować hihi:)
    Paula ja juz po....maz ledwo z tyłka zszedł juz chrapie :-D:-D:-D

63b363a823.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pracuję na laptopie:( Samotny wieczór, więc w sumie mogę... Chociaż wolałabym się położyć, bo jutro na 8 do pracy.

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Hej ho hej ho to ja!!!!! I owulacja nadchodzi boli lewy jajnik i test owulacyjny wyszedł pozytywny jedziemy dziś z mężem na całego hehe!!
    Anitko kochana Ty moja najdroższa my to jak siostry w ten sam dzień owulacja to jakieś jaja:)Mam wzrost libido dziś do męża się śmiałam że banan sobie tam włożę i będę tarła hahaha... W majtkach czuję mokro więc jest ukochana owulacja duzo wczesniej niż się spodziewałam ale przyjmuję ją z otwartymi ramionami:(
    Witam nowe kolezanki w Naszym przedziale 06.10...
    Maka słońce co u Ciebie pisz mi tu!!!!
    A może my jakieś siostry,co to się po latach odnalazły? A jak nie,to mogę Cię adoptować i już,albo Ty mnie :) Oj,idziemy w tym cyklu jak bliźniaczki ;) Słuchaj...Męża proszę molestować,a nie biedne banany !!!! Wiesz jaką drogę musiały przejść,aby znaleźć się na sklepowej półce?! Chociaż...fajny happy end by miały :D
    Buziaki moja kochana wariatko ;) Dzisiaj najpierw molestujemy naszych Królewiczów ;) a potem wyjemy błogo do księżyca :D A jutro chodzimy jak robociki po upojnej nocy z fajerwerkami :)

ilonek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOREKTA TEMPERATURY:

Taką korektę można przeprowadzić jedynie w godzinach 4.00- 11.00. można korektować temperaturę w taki sposób, że

- odejmuje się 1 kreskę na godzinę (0,1 st. C/h) albo półkreski co 1/2 h (0,05 st. C/pół h) jeśli temperatura była mierzona później niż zwykle

- dodaje się 1 kreskę na godzinę (0,1 st. C/h) albo półkreski co 1/2 h (0,05 st. C/pół h) jeśli temperatura była mierzona wcześniej niż zwykle

Mniej niz pół godziny różnicy nie ma znaczenia.

czyli jeśli codziennie mierzysz temperaturę o 8.00

A)zmierzyłaś o 7.00 i wyszło ci 36,7 to możesz wpisać +0,1 czyli 36,8
    B)zmierzyłaś o 9.00 i wyszło ci 36,7 to możesz wpisać -0,1 czyli 36,7
    C)zmierzyałaś o 7.30 i wyszło ci 36,7 to możesz wpisać +0,05 czyli 36,75
    D)zmierzyałaś o 8.30 i wyszło ci 36,7 to możesz wpisać -0,05 czyli 36,65

Plumb80, ilonek, Margotka87 lubią tę wiadomość

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ