Forum Starając się - ogólne styczen 2015 nowy rok- nowe nadzieje
Odpowiedz

styczen 2015 nowy rok- nowe nadzieje

Oceń ten wątek:
  • Emiśka Koleżanka
    Postów: 37 35

    Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Oby tylko te moje standardowe 11 dni fl wystarczyły żeby się progesteron "ciążowo" rozkręcił :P

    A jak tam u Was?? Jakieś newsy dzisiaj?

    http://ovufriend.pl/graph/1e6d704e8afa16d04e78f7a74d3f2401
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiśka wrote:
    Robiłam dzisiaj progesteron i całe szczęście wyszedł O.K. (Progesteron s: 52,33 nmol/l, Progesteron jedn. tradyc.: 16.43 ng/ml).
    Więc moja gin powiedziała że wszystko zostawiamy matce Naturze.... więc pliis pliis, trzymajcie kciuki :)
    ładnie ładnie.

  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas do starań chyba co raz bliżej :) początkowo miała być wiosna 2015, ale chyba zaczynamy szybciej. na razie będziemy próbować naturalnie, bez spiny i celowania w owulację. chciałabym, aby to wyszło tak bezproblemowo :) ale wiadomo, różnie bywa.

    dziś poszłam zrobić badania, z wynikami idę w lutym do ginekologa. ogólnie na ostatniej wizycie powiedział mi, że jeśli chcemy mieć dziecko to po prostu mamy zacząć się kochać i tyle :) bez stresu :)

    Helen lubi tę wiadomość

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jednak tak łatwo nie będzie... odebrałam wyniki i niestety tsh i prolaktyna mocno podwyższone :( muszę najpierw zadbać o te hormony i jeszcze trochę wstrzymać starania

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:30

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Emiśka Koleżanka
    Postów: 37 35

    Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    chyba jednak tak łatwo nie będzie... odebrałam wyniki i niestety ths i prolaktyna mocno podwyższone :( muszę najpierw zadbać o te hormony i jeszcze trochę wstrzymać starania
    kate55 dobrze że zrobiłaś badania! wiadomo że zawsze to dodatkowa komplikacja ale przynajmniej wiesz na czym stoisz a to już dużo. Głowa do góry! :)

    kate55 lubi tę wiadomość

    http://ovufriend.pl/graph/1e6d704e8afa16d04e78f7a74d3f2401
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    chyba jednak tak łatwo nie będzie... odebrałam wyniki i niestety tsh i prolaktyna mocno podwyższone :( muszę najpierw zadbać o te hormony i jeszcze trochę wstrzymać starania
    Kat a jak wysokie TSH i prolaktyna?. Moje tsh 3,6 a prolaktyna w normie: 8,35

  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiśka :*


    Brtiii - moje wyniki:
    prolaktyna 887.9 (norma wg mojego lab. 102-496)
    tsh 5,24 (norma 0,27 - 4,20)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 11:05

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Emiśka :*


    Brtiii - moje wyniki:
    prolaktyna 887.9 (norma wg mojego lab. 102-496)
    tsh 5,24 (norma 0,27 - 4,20)
    Nie martw się jeśli zbijesz TSH to automatycznie prolaktyna tez zacznie spadać. Teraz to tylko pozostaje iść po tabletki i wszystko wróci do normy.

    kate55 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to @ juz jest. Zaczynam nowy cykl.

  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii dziękuję! trzymam kciuki za twój nowy cykl :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 14:02

    Brtiii86 lubi tę wiadomość

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak ja bym juz chciala @ a tu ani widu ani slychu niech mi ktos podesle ja co ?

    odrobinacheci lubi tę wiadomość

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • odrobinacheci Autorytet
    Postów: 1376 1403

    Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 10:04

    Udało się w 23CSPP <3 Córka/ Elena <3
    eLYHp2.pngmUTmp1.png
  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dawaj ale na ten cykl potem oddaje dalej do ciebie wroci za rok.
    A ja postanowilam wziac sie za siebie i sie odchudzic wiem ze przy moim hashi bedzie to nie lada wyzwanie ale mam nadzieje ze dam rade.

    odrobinacheci lubi tę wiadomość

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • odrobinacheci Autorytet
    Postów: 1376 1403

    Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 10:04

    Udało się w 23CSPP <3 Córka/ Elena <3
    eLYHp2.pngmUTmp1.png
  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra wracam do skakanki kiedys potrafilam i 2 godziny cwiczyc ale efktow nie bylo bo tarczyca byla nie leczona ale teraz mam nadzieje ze pojdzie lepiej.

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • odrobinacheci Autorytet
    Postów: 1376 1403

    Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 10:04

    Udało się w 23CSPP <3 Córka/ Elena <3
    eLYHp2.pngmUTmp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:34

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    http

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy widać mój wykres? bo nie wiem czy czegoś nie sknociłam;p

  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii coś sknocilas:)

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego