Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Twinsowa, nie wiem jak Twój lekarz, ale mój prosil o oznaczenie bety przed wizytą. Dzisiaj byłam, wyniki maja być wieczorem albo jutro rano. To jest niemożliwe by beta nie wyszła przy tłustych krechach z piątku, nie? :p juz swiruje powoli....
Twinsowa lubi tę wiadomość
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
A mnie dziś od rana boli gardło, mam zatkany nos, spływa mi z zatok, boli mnie głowa mi i przeszukuje Internet jak mam leczyć zatoki w ciąży
Twinsowa, ja bym chyba nie powtarzała już badań bo tak to możesz kontrolować przez całą ciążę. Tyle że jak np beta źle przyrasta to i tak nic nie zrobisz. A głównym potwierdzeniem ciąży i tego że prawidłowo się rozwija jest nie test ciążowy, nie badanie beta A dopiero badanie usg -
No właśnie lekarka mi nic nie mówiła o becie, wystarczył jej tamten przyrost i napisała że jest super.
Teraz tak liczę to prawidłowo powinnam mieć koło 2 tys. i nie wiem czy dla ciekawości nie sprawdzę.
Może jak będzie źle to nie będę rozczarowana ze na usg nic nie widać 🤔
Ale jakby miało być źle to bym chociaż miała jakieś bóle albo plamienia.
Myśl pozytywnie, myśl pozytywnie, myśl pozytywnie 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 10:04
-
Hmm Twinsowa możesz zrobić ale to nic nie zmieni. Jutro wizyta i na pewno będzie widać pęcherzyk. Ty jesteś który 5 tydzień i który dzień? Ja odebrałam wyniki progesteronu 32.07ng/ml to chyba dobre co? Wcześniej 2 tyg temu było 42 ale to normalne ze są wahania co nie...
-
Asia9031 wrote:Hmm Twinsowa możesz zrobić ale to nic nie zmieni. Jutro wizyta i na pewno będzie widać pęcherzyk. Ty jesteś który 5 tydzień i który dzień? Ja odebrałam wyniki progesteronu 32.07ng/ml to chyba dobre co? Wcześniej 2 tyg temu było 42 ale to normalne ze są wahania co nie...
Tak, myślę że to normalny wynik. Progesteron ma to do siebie że się zmienia o różnych porach dnia, ale Twój dalej jest w normie.
Jutro na wizycie będzie 5t5d
To ja sobie zrobię jutro sikany test z rana i zobaczę czy kreska ciemna, jak będzie ok to nie idę na betę. I mam rozwiązanie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 10:58
-
Wiecie co, zauważyłam, że przeszkadzają mi obcisle spodnie w brzuchu, jakoś mam taki lekko spuchnięty i nabrzmiały i mam wrażenie że w połowie dnia boli mnie przez ten ucisk właśnie.
Chyba będę śmigać w leginsach. -
Twinsowa wrote:Wiecie co, zauważyłam, że przeszkadzają mi obcisle spodnie w brzuchu, jakoś mam taki lekko spuchnięty i nabrzmiały i mam wrażenie że w połowie dnia boli mnie przez ten ucisk właśnie.
Chyba będę śmigać w leginsach. -
Asia9031 wrote:To samo mam. Śmigam już w leginsach od tygodnia. Dżinsy poszły w odstawkę. A jak dzisiaj? Mam takie napadowe bole jak na okres a wy
Teraz mnie trochę ćmi ale nie jak na okres, tak delikatnie. -
Asia9031 wrote:To samo mam. Śmigam już w leginsach od tygodnia. Dżinsy poszły w odstawkę. A jak dzisiaj? Mam takie napadowe bole jak na okres a wy
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Hejka.
Ja się wczoraj pozalilam że nie mam objawów, a dziś mam mdłości. Nie jakies turbo, i nie rzygam ale jest mi niedobrze. I mam biegunkę.
Sieeze w pracy i muszę pracować z dziećmi a jakoś nie mogę się dziś skupić.
Byłam rano na becie, progesteronie i TSH bo miałam jeszcze skierowanie od lekarza.
-
MichaLina wrote:Hejka.
Ja się wczoraj pozalilam że nie mam objawów, a dziś mam mdłości. Nie jakies turbo, i nie rzygam ale jest mi niedobrze. I mam biegunkę.
Sieeze w pracy i muszę pracować z dziećmi a jakoś nie mogę się dziś skupić.
Byłam rano na becie, progesteronie i TSH bo miałam jeszcze skierowanie od lekarza.
Daj znać jak wyniki 😊😊
A jak masz mdłości to znaczy że beta rośnie i jest dobrze 😁 -
Odebrałam wyniki...
https://zapodaj.net/5c193f767e965.jpg.html
Myślicie że ok? Przyrost jest ale trochę duży ..tak mi się wydaje. Jak na okres 1.01... a wizytą dopiero 15Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 14:25
Twinsowa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powiedzcie proszę co zrobić gdy do ginekologa już nie ma miejsc... gdzie mam iść do lekarza jak terminów na luty nie ma A na marzec nie mają grafików...zaraz po prostu oszaleje- 27.12.2020 CB
- 02.02.2021 beta HCG 128
- 05.02.2021 beta HCG 379 -
MichaLina wrote:Odebrałam wyniki...
https://zapodaj.net/5c193f767e965.jpg.html
Myślicie że ok? Przyrost jest ale trochę duży ..tak mi się wydaje. Jak na okres 1.01... a wizytą dopiero 15
Piękne wyniki! Progesteron super, bhcg piękna! Jest dobrze 😁
Może to bliźniaki 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 14:47
MichaLina lubi tę wiadomość
-
Vew wrote:Dziewczyny powiedzcie proszę co zrobić gdy do ginekologa już nie ma miejsc... gdzie mam iść do lekarza jak terminów na luty nie ma A na marzec nie mają grafików...zaraz po prostu oszaleje
Szczerze to zostaje Ci czekanie na wizytę, chyba że przeszukasz wszystkich ginekologów w okolicy 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 15:00
-
Twinsowa wrote:Ja mam wyjście z sytuacji, możesz iść po 18 na izbę przyjęć i powiedzieć że bardzo BOLI Cię brzuch. Zrobia Ci usg od ręki, ale musisz iść gdzieś gdzie jest oddział położniczy 😎 taki mały podstęp
Niby tak ale jakiegoś lekarza prowadzącego i tak musiałabym mieć a wychodzi na to, że mogłabym się dostać do lekarza dopiero w drugim trymestrze..- 27.12.2020 CB
- 02.02.2021 beta HCG 128
- 05.02.2021 beta HCG 379