Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
Odpowiedz

Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️

Oceń ten wątek:
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak was czytam i martwię się, że nie mam żadnych objawów 😂 jak któraś z dziewczyn kilka dni temu. Mnie tylko brzuch pobolewa czasem i częściej chodzę siku. I tyle. Żadnych nudności. Nawet spać mi się nie chce zbytnio.... Ale ja zawsze śpioch byłam więc trudno mi próbować czy jestem zmęczona bardziej :D

A na wospie się wzruszyłam bo jestem wrażliwa kobieta 😄😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 17:32

Twinsowa lubi tę wiadomość

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalinka nie martw się. Też tak mam. Ale jak się dobrze skupisz na pewno by cię że mdliło jak coś Ci nie spasuje. Zobaczysz.. Ej mnie też martwią bole brzucha. Nie są caly czas. Ale wiecie takie dziwne w pachwinach to krzyże. Też mnie to denerwuje. Ale najbardziej mnie to wkurza w pracy. Bo się martwię i myślę sobie co ja tu robię... Mogłabym być na L4 a siedzę po co? Wy też macie takie myśli? Poszłabym na L4 bo serio raz jest dobrze a raz źle. Człowiek by się od czasu do czasu położył.. A jezvze jak się dojeżdża trochę km do pracy autem to kiepsko.

• Milu Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 wrote:
    Michalinka nie martw się. Też tak mam. Ale jak się dobrze skupisz na pewno by cię że mdliło jak coś Ci nie spasuje. Zobaczysz.. Ej mnie też martwią bole brzucha. Nie są caly czas. Ale wiecie takie dziwne w pachwinach to krzyże. Też mnie to denerwuje. Ale najbardziej mnie to wkurza w pracy. Bo się martwię i myślę sobie co ja tu robię... Mogłabym być na L4 a siedzę po co? Wy też macie takie myśli? Poszłabym na L4 bo serio raz jest dobrze a raz źle. Człowiek by się od czasu do czasu położył.. A jezvze jak się dojeżdża trochę km do pracy autem to kiepsko.
    Ja na szczęście pracuje z domu, więc jak bardzo boli to kładę się i komputer na nogi i lece z robotą dalej. A ze zajmuje się programowaniem, to mogę w domu siedzieć. Co nie zmienia faktu ze naprawdę mam takie momenty ze jak zlapie to jakbym miała zaraz @ dostac...

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • Twinsowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz jak was czytam to jestem spokojniejsza, bo ja mam bóle raz z krzyża, raz jak na @ a jeszcze innym bolą pachwiny.
    Czyli norma 😊
    Do południa czułam się kiepsko, a teraz jest już ok. Zobaczę jak będzie przed snem 🤔

To która z nas ma pierwsza wizytę u gina?

Ja mam w środę na 16.00 😎

Milu lubi tę wiadomość

01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Milu Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w środę również na 14:45 :)

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nast wtorek ale to kolejna wizyta..

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też wasze bole uspokajają. Ważne że wiecie nie plami się no i chyba się nie nasilają. Jak będą niepokojące to napewno każda z nas je zauważy. Tak myślę... Mnie jakby bolalo non stop to też bym siedziała w domu i bym się już napewno nie ruszyła... Jutro jadę zrobić przez wizyta badania które lekarz zlecił... To może progesteron dodatkowo zrobię?

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam gdzieś w necie że na. Takie bole doktorzy dają duohaston itd... I co teraz.. Heh mój powiedział jak byłam że nie da. I masz babo placek. Wiem że muszę mu ufać.. Wiadomo że jak będzie bolalo bardziej to zadzwonię do niego... A wasi doktorzy jak na to patrza. Dajcie znać. Wyczytałam że innym po tym leku przechodzs bole. Może bardziej tak wiecie psychicznie że skoro się bierze to się jest spokojneijszyn i to działa?

• Twinsowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 wrote:
    Wyczytałam gdzieś w necie że na. Takie bole doktorzy dają duohaston itd... I co teraz.. Heh mój powiedział jak byłam że nie da. I masz babo placek. Wiem że muszę mu ufać.. Wiadomo że jak będzie bolalo bardziej to zadzwonię do niego... A wasi doktorzy jak na to patrza. Dajcie znać. Wyczytałam że innym po tym leku przechodzs bole. Może bardziej tak wiecie psychicznie że skoro się bierze to się jest spokojneijszyn i to działa?

Wydaje mi się że duphaston dają bardziej jak już było w historii jakieś poronienie albo poziom progesteronu jest niski.. Od tak raczej się nie daje jeśli nie ma wskazań..

25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Milu Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, tak jak mówi Twinsowa. Ja biorę, bo muszę, przez poprzednie historie. Ale nie wiem czy moje bole są przez to mniejsze..
    Asia, moze przegadaj jeszcze z lekarzem jak ma Cie to uspokoić?

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze tak zrobię właśnie. Ale wiecie co może któraś z was tak ma
    . Bola mnie kolana właśnie przy tym bólu brzucha... Wieczorem jak się położę zimno i ból kolan. Ma któraś z was takie cos

• Twinsowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 wrote:
    Moze tak zrobię właśnie. Ale wiecie co może któraś z was tak ma
    . Bola mnie kolana właśnie przy tym bólu brzucha... Wieczorem jak się położę zimno i ból kolan. Ma któraś z was takie cos

Ja mam bardziej tak że mnie rwą uda przy tym bólu, myślę że to kwestia tego że promieniuje od brzucha i pachwin. Ciało musi się dostosować. Zachodzą zmiany nie tylko fizyczne ale i w gospodarce hormonalnej, trzeba spokojnie do tego podchodzić, leżeć i odpoczywać jak Cię boli.

25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wsparcie. Ide spać. Do jutra dziewczynki. Dobranoc :)

• Renia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 wrote:
    Ja nast wtorek ale to kolejna wizyta..
    Też mam w następny wtorek :)

• Anciol Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę mdli, ale nie tak bezpośrednio. Raczej np nie mam ochoty robić obiadu bo mnie mdli na sama myśl. No i kilka dni temu się jeszcze objadalam A od wczoraj nie mam wg apetytu

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. I jak się czujecie. Ja nie mogłam spać w nocy.. Pełnia czy co... Dzisija rano zrobiłam wszystkie badania krwi. Plus progesteron zobaczyny czy nie spadl tak dla spokojności. Oczywiście rano zbiórka do pracy i co mdłości takie że szok. Nic nie przelkenlam. Siedzę w pracy. Pobolewa brzuch jakby mnie ktoś przeczołgał wiecie jak po jakimś treningu. Wzięłam sobie nospe i siedzę. Zobaczyny jak te wyniki. Bo jak progesteron będzie ok to może nie ma się coś martwić. A jak u was samopoczucie. Twinsowa jak tam w pracy jesteś?

• Renia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 wrote:
    Hejka. I jak się czujecie. Ja nie mogłam spać w nocy.. Pełnia czy co... Dzisija rano zrobiłam wszystkie badania krwi. Plus progesteron zobaczyny czy nie spadl tak dla spokojności. Oczywiście rano zbiórka do pracy i co mdłości takie że szok. Nic nie przelkenlam. Siedzę w pracy. Pobolewa brzuch jakby mnie ktoś przeczołgał wiecie jak po jakimś treningu. Wzięłam sobie nospe i siedzę. Zobaczyny jak te wyniki. Bo jak progesteron będzie ok to może nie ma się coś martwić. A jak u was samopoczucie. Twinsowa jak tam w pracy jesteś?

Też mam wrażenie że zaczynają mi się lekkie mdłości, jakoś tak dziwnie się czuję, nie są tak oczywiste jak twoje póki co ale są. A liczyłam na to że będę jedną z tych szczęśliwych która nie będzie mieć ich wcale :D no to się chyba przeliczyłam. Mam nadzieję że ból brzucha przejdzie Ci szybko! U mnie najczęściej pojawia się wieczorem, w ciągu dnia nie dokucza

• Vew Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 wrote:

Ja się czuje słabo. Ciągle mam mdłości, najgorzej jest wieczorem i w nocy. Boli mnie też brzuch ale nie tak jak na miesiaczke. Dzisiaj też zrobiłam bete, muszę też koniecznie dzisiaj umówić się do lekarza, w sumie już mi wszystko jedno do kogo pójdę na pierwszą wizytę. Jak się potwierdzi beta a myślę, że tak to idę na zwolnienie. Jestem pielęgniarką i taka praca raczej jest wykluczona w ciąży ale dla mnie to lepiej

- 27.12.2020 CB
    - 02.02.2021 beta HCG 128
    - 05.02.2021 beta HCG 379
  • Twinsowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w pracy, dzisiaj czuje się dobrze.
    Brzuch mnie nie boli, mdłości nie mam. W nocy tylko nie mogłam spać, zasnęłam chyba o 2.

Jutro rano chyba zrobię betę i proga tak żeby mieć na wizytę. Choć nie wiem czy ma to sens. Bo na usg już coś powinno być widać a luteine przecież biorę...
    Zastanawiam się czy to coś zmieni jak wyjdzie źle albo dobrze i czy jest sens kasę wydawać na badania bo to około 70 złotych.

25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Twinsowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale teraz tak sobie myślę że chyba pójdę dla samej ciekawości ile wzrosło 😁

25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ