Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
Odpowiedz

Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️

Oceń ten wątek:
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie chce panikować. Ale jak się zle czuje zostaje w domu biorę wolne. Mam go sporo więc nie będę się meczyc. Wiadomo jak coś by było źle ile na wolne. Ale póki nie wiedW im dłużej tym lepiej... Uważam że gdyby się coś stało tfu tfu tfu łatwiej wrócić do pracy w sensie nie będą się pytać itd... Ale ja pitolę bez sensu. Zimno było dzisiaj więc nie poszłam. Heh. Jak mgoe to tak robię. Macie jakieś pomysły na obiad. Ja zrobiłam pierogow parę... I ide lezec.. A wy

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    No to mnie pocieszyłaś z tą bliźniacza 😂 właśnie tego się obawiam na usg. Ale cóż, przyjmę z radością każda liczbę 😍🥰
    Nie ma co się bać pokochasz jak swoje😜

Ja tu kibicuje blizniakom, a moja pierwsze mysl przystaraniavh o drugie (kiedys marzylam o blizniakach) po prosze pojedynczo🙈

Aktualnie biore wszystko, byle zdrowe💗

Siedze tu u Qas bo na lutym sie nakrecam a dopiero co @ poszła a ja już czuje ze ti ten cykl🙈

Twinsowa, Anciol, mgielka, futuremama lubią tę wiadomość

• Anciol Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kibicuje blizniakom. Wg czekam z ekscytacji na wszystkie nasze wizyty i późniejsze relacje z nich 😆

Twinsowa, Renia lubią tę wiadomość

• Renia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Nie ma co się bać pokochasz jak swoje😜

Ja tu kibicuje blizniakom, a moja pierwsze mysl przystaraniavh o drugie (kiedys marzylam o blizniakach) po prosze pojedynczo🙈

Aktualnie biore wszystko, byle zdrowe💗

Siedze tu u Qas bo na lutym sie nakrecam a dopiero co @ poszła a ja już czuje ze ti ten cykl🙈

No to jeśli tak czujesz to może to właśnie będzie ten cykl! ❤️ Trzymam kciuki!

Nynka lubi tę wiadomość

• Twinsowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zasnę na siedząco 🙄🙄 nie mogę się skupić na pracy kompletnie..

01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Vew Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma późno wizytę? U mnie w miescie najblizsza mozliwa wizyta jest 25.02. Nie wiem czy to nie późno. Byłby to już prawie 9 tydzień

- 27.12.2020 CB
    - 02.02.2021 beta HCG 128
    - 05.02.2021 beta HCG 379
  • Renia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:

Ja się już od dwóch tygodni nie mogę skupić, codziennie sobie obiecuje że się wezmę w garść ale jakoś mi to nie wychodzi 🙈

Twinsowa lubi tę wiadomość

• Twinsowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vew wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma późno wizytę? U mnie w miescie najblizsza mozliwa wizyta jest 25.02. Nie wiem czy to nie późno. Byłby to już prawie 9 tydzień

Kochana 9 tydzień nie ma tragedii chociaż mówi się ze najlepiej jak pierwsza wizyta jest do 8 tygodnia ciąży 🤔

Poza tym jest też jakiś minimalny okres czasu żeby założyć kartę ciąży jeśli chodzi np o becikowe. Chyba po 10 tc jak się założy kartę to nie ma becikowego. Ale trzeba się dowiedzieć..

25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:

Ojeeej ja też!! Już nawet do męża pisałam ze zasypiam ;)

Twinsowa lubi tę wiadomość

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vew wrote:
    Ja mam dopiero 15 lutego.

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Anciol Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie czy chodźcie do ginekologa prywatnie czy na NFZ? Ja chodziłam wcześniej do Warszawy prywatnie i placilam 150 zł za wizytę. Teraz mieszkam pod Warszawą i jak zaczęłam szukać ginekologa to ceny za wizytę tutaj sięgają nawet 300 zł więc jestem w szoku, bo powinno być taniej A nie drożej. A na NFZ znalazłam 3 przychodnie tylko. Idę probnie do jednej, jak będzie lipa to przeniose się prywatnie albo będę jeździć godzinę do mojej starej ginekolog

• Renia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vew wrote:

Ja myślę że jeśli czujesz się w miarę dobrze, w sensie nic nietypowego to powinno być ok:) ja też idę później niż większość dziewczyn bo dopiero po skończonym 7 tygodniu:)

• Twinsowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anciol wrote:
    A ja mam pytanie czy chodźcie do ginekologa prywatnie czy na NFZ? Ja chodziłam wcześniej do Warszawy prywatnie i placilam 150 zł za wizytę. Teraz mieszkam pod Warszawą i jak zaczęłam szukać ginekologa to ceny za wizytę tutaj sięgają nawet 300 zł więc jestem w szoku, bo powinno być taniej A nie drożej. A na NFZ znalazłam 3 przychodnie tylko. Idę probnie do jednej, jak będzie lipa to przeniose się prywatnie albo będę jeździć godzinę do mojej starej ginekolog

Kochana ja jeżdżę od zawsze prywatnie. Nie mam cierpliwości do tych na NFZ.
    Poza tym chce rodzic na Karowej w Warszawie więc chodzę stale do jednej lekarki. Na wizyty jeżdżę do Legionowa bo też jestem spod Warszawy i płace 150 złotych 😊

Anciol lubi tę wiadomość

25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Twinsowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia wrote:
    Ja myślę że jeśli czujesz się w miarę dobrze, w sensie nic nietypowego to powinno być ok:) ja też idę później niż większość dziewczyn bo dopiero po skończonym 7 tygodniu:)

Dokładnie, jeśli czujesz się dobrze to nie ma co spieszyć. Ja idę wcześniej ze względu na poprzednie komplikacje, tutaj trzeba dmuchać na zimne.

25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Testuję jutro bo stwierdziłam, że nie ma sensu dzisiaj.
    Nie chcę się rozczarowac, i nie nakrecam się po prostu.

Ovu pokazuje że okres będzie jutro 🤷
    Dlatego już nie wiem bo ostatnie miesiące miałam różne cykle.

Wrzesień: 31dni
    Październik: 29dni
    Listopad: 20dni
    Grudzień: 20dni
    Styczeń: jeszcze nie zakończony a już 26dzien cyklu.

Testowałam i nawet dałam tu zdjęcie.

Takze nie wiem co już myśleć 🤷
    Kiedy zrobić tes ciążowy?

oar843r8e9ikr3dd.png
  • Anciol Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 ja bym pewnie już zatestowala żeby sprawdzić czy coś ciemnieje czy nie. Jeśli 2 dni wcześniej wyszła blada kreska to dziś czy jutro tym bardziej powinna wyjść

• Vew Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Czuje się w miarę ok. Chociaż boli mnie brzuch. Czuje jakbym ciągle spinala mięśnie. Jutro dopiero będę robiła bete i od razu zapisuję się do ginekologa. Może uda się jakoś przyspieszyć termin. Na szczęście testy wychodzą już ładnie

Renia, Twinsowa, futuremama lubią tę wiadomość

- 27.12.2020 CB
    - 02.02.2021 beta HCG 128
    - 05.02.2021 beta HCG 379
  • Renia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a jakiej czułości masz te testy? Jeśli był cień kilka dni temu to powinien już ściemnieć i powinien wyjść nawet popołudniu ale najlepiej porównywać testy tej samej firmy albo przynajmniej czułości. No i wiadomo czym czulszy test tym lepiej:)

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie 180 zł. Masakra. No ale na NFZ też mam doktora ale on tylko od spraw wiecie iść sprawdzić czy wszystko ok jak nie byłam w ciazy. O zrobić cytologię czy coś a tak to nie.

• Milu Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie, NFZ chyba bym się nie doczekała w tym miesiącu... mam w pakiecie PZU.
    Ja dzisiaj mam gorszy dzień...brzuch mnie boli, w kręgosłupie na dole rwie, mam zgagę, mdlosci i tez zasypiam na siedząco. W pracy sie skupić nie mogłam.... martwie sie tym bole brzucha...

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ