Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
Odpowiedz

Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️

Oceń ten wątek:
  • Renia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Jestem w szoku bo wczoraj sobie tą ashwangande zamówiłam i dziś już miałam do odbioru w aptece. Wzięłam jeszcze berberynę bo też już dawno o jej myślałam. Także to co chciałam mam. Jeszcze tylko w pn ten NAC kupię może będzie podkręcał te jajeczka. Męża też pokarmić, a co :D
    Mąż dzieciaki zabrał na dwór bo śniegiem ostro sypnęło a jogę w ciszy i spokoju zaliczyłam. I powiem wam że nawet brzuch trochę mniej boli bo rano była masakra.

Zainspirowałas mnie i też dziś poćwicze, moim plecom dobrze to zrobi :) praca z domu nie jest zła ale jednak w biurze krzesła i biurka są bardziej przystosowane do siedzenia 8-10h niż mam w domu i moje plecy zdecydowanie tego nie lubią :)

• Twinsowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 wrote:
    Dziękuję bardzo za pomoc!
    Czy ta kreska to jednak ta nadzieja?

https://zapodaj.net/7136a27833fac.jpg.html

Ja miałam podobną jak robiłam na tego typu teście. Zrób jeszcze jutro jak masz test..

01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Ja miałam podobną jak robiłam na tego typu teście. Zrób jeszcze jutro jak masz test..

I co się okazało po Twoim teście?
    Jutro z rana robię kolejny ale już innej firmy

oar843r8e9ikr3dd.png
  • redka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Jestem w szoku bo wczoraj sobie tą ashwangande zamówiłam i dziś już miałam do odbioru w aptece. Wzięłam jeszcze berberynę bo też już dawno o jej myślałam. Także to co chciałam mam. Jeszcze tylko w pn ten NAC kupię może będzie podkręcał te jajeczka. Męża też pokarmić, a co :D
    Mąż dzieciaki zabrał na dwór bo śniegiem ostro sypnęło a jogę w ciszy i spokoju zaliczyłam. I powiem wam że nawet brzuch trochę mniej boli bo rano była masakra.
    Mi po NAC w tym cyklu wychodziły przez 3 dni owulaki mocno pozytywne i bardziej czułam jajniki. Także coś się zadziało😁

Równo 2 lata starań.
    12.03 Laparoskopia - niedrożne jajowody
    01.04 ⏸️ beta 272, prog 45💚 ➡️ 06.04 beta 2135 prog 43.9💛 ➡️ 12.04 beta 16254 🧡 ➡️ 16.04 3mm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️➡️ 07.05 2cm 3mm 💜 ➡️ 28.05 5cm 7mm ➡️22.07 350g chłopca 👣 04.09 1000g 15.10 2000g🐰 19.11 3000g 10.12.2021 👨‍👩‍👦 3240g 8:40
    gg64qtkfpvxcwhqx.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redka wrote:
    Mi po NAC w tym cyklu wychodziły przez 3 dni owulaki mocno pozytywne i bardziej czułam jajniki. Także coś się zadziało😁

NAC przyspieszył Ci owulacje czy miałaś jak zwykle?:)

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Twinsowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 wrote:
    I co się okazało po Twoim teście?
    Jutro z rana robię kolejny ale już innej firmy

Na innych testach były ładniejsze kreski, akurat na clearblue takiego samego typu była najsłabsza.

25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Katopira Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam dzisiaj test cyfrowy, byl negatywny. Zastanawialam sie nawet czy nie lepiej kupic zwykly test, ale nie bylo w sklepie. Czekam do wtorku na okres, bo przesunela mi sie owulacja. Jak narazie dziwne objawy sie utrzymuja, ale tez mam lekkie objawy jak na @...Jak zobaczylam ze test wyszedl negatywny to stracilam nadzieje. Testy mi sie skonczyly, zamowilam przez internet i beda dopiero we wtorek. Chociaz nie zdziwie sie jak dostane jutro @. Bardzo dziwny cykl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz dzis zaaplikowalam ashwangande🙈 a wczoraj joga ba plecy, naczytalam sie o tej Gosi i dalam jej szanse. Aktualnie mi sie spodobalo, uwielbiam sie rozciagac, zobaczymy na jak dlugo🙈

Dzisiaj mam dzien rozpusty jeszcze mi sie grzanca chce ale od jutra nowa ja🙈 wskakuje w diete, zabiegi i cwiczenia🤗🙈

Twinsowa, Renia, futuremama, Stysia16 lubią tę wiadomość

• redka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    NAC przyspieszył Ci owulacje czy miałaś jak zwykle?:)
    Była w standardowym czasie, tylko intensywniejsza niż w poprzednich cyklach. Dziś 11dpo i biało.. 😔

Równo 2 lata starań.
    12.03 Laparoskopia - niedrożne jajowody
    01.04 ⏸️ beta 272, prog 45💚 ➡️ 06.04 beta 2135 prog 43.9💛 ➡️ 12.04 beta 16254 🧡 ➡️ 16.04 3mm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️➡️ 07.05 2cm 3mm 💜 ➡️ 28.05 5cm 7mm ➡️22.07 350g chłopca 👣 04.09 1000g 15.10 2000g🐰 19.11 3000g 10.12.2021 👨‍👩‍👦 3240g 8:40
    gg64qtkfpvxcwhqx.png
  • mgielka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś piękna pogoda, nowy początek, wydaje mi się, ze się wysmucilam wczoraj, pogadaliśmy z M, on myślał, ze się smuce bo personifikowalam już te ciąże.. a tak nie było.
    Po prostu po pozytywnym teście w głowie wszystko się wywraca i każda kwestia w głowie jest filtrowana przez ten pozytywny test, typu: „oddać buty do morsowania bo w ciąży nie można” „kiedy powiem mamie a kiedy teściowej” „koniec z żarciem czipsów” etc etc etc
    Trudno w chwile wywrócić głowę spowrotem.
    Ale wydaje mi się, ze się zbieram do kupy.
    Zaczynam myśleć co robić z czym miałabym problem będąc w ciąży (wyrwanie 8... 😬) może morsowanko właśnie?
    Napisze jutro do dohtora z pytaniem czy odwoływać wizytę u niego czy nie.
    Do zobaczenia w lutym laski!

P.s.
    Wściekła jestem na aplikacje, po zaznaczeniu okresu usunęło mi owulacje!!
    Pozytywny test i ze niby owu nie było???
    Czy to nie aby sprzeczne z algorytmem?

Dodałam ręcznie, a co. Musiała być, no nie ma siły.
    W imieniu swoich jajków poczułam się urażona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 12:32

Martyna33 lubi tę wiadomość

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna pogoda chociaż mrozna.. Mgiełka nie martw się na pewno się uda. Wiem jak to jest jak to sobie wyobrażać itd.. Ale jest jeszczee gorzej jak się poroni. Straci ciążę która się już widziało na usg itd... Ale każdy ma swoją historię i każdego boli tak samo. Właśnie zaplanuj co możesz zrobić przed ciaza. ... To dobry pomysł. Też wyrywałam 8. Ostatnia 3 tyg temu w dzień owulacji. A teraz jestem w ciąży. Tak mi głowę Ząb zajął ze zaszłam haha. Przypadek no ale..... A dziaiaj siedzę i myślę że jestem w 5 t i 3 dniu a nie mam mdłości i wkurza mnie to....

mgielka lubi tę wiadomość

• Twinsowa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 wrote:
    Piękna pogoda chociaż mrozna.. Mgiełka nie martw się na pewno się uda. Wiem jak to jest jak to sobie wyobrażać itd.. Ale jest jeszczee gorzej jak się poroni. Straci ciążę która się już widziało na usg itd... Ale każdy ma swoją historię i każdego boli tak samo. Właśnie zaplanuj co możesz zrobić przed ciaza. ... To dobry pomysł. Też wyrywałam 8. Ostatnia 3 tyg temu w dzień owulacji. A teraz jestem w ciąży. Tak mi głowę Ząb zajął ze zaszłam haha. Przypadek no ale..... A dziaiaj siedzę i myślę że jestem w 5 t i 3 dniu a nie mam mdłości i wkurza mnie to....

Kochana poczekaj bo mdłości jeszcze Ci się znudza, a może być tak że nie będzie ich wcale.
    Ja jestem 5t2d, tuż za Tobą 😁

25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Kochana poczekaj bo mdłości jeszcze Ci się znudza, a może być tak że nie będzie ich wcale.

A ja dopiero 4t3d i dziś popłakałam się jak usłyszałam melodie WOŚPU, a potem jak mamaginekolog mówiła o zbieraniu kasy 😂😂😂

Twinsowa, Milu lubią tę wiadomość

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Na innych testach były ładniejsze kreski, akurat na clearblue takiego samego typu była najsłabsza.

Właśnie dzisiaj też robiłam clear blue I była biała
    A drugi zwykły pokazał mi kreskę ale taka sama jak wczoraj nawet trochę jaśniejsza.
    Robiłam po południu po wypiciu kawy i dużej ilości wody może dlatego.
    Jutro rano zrobię z pierwszego moczu
    No zobaczymy co będzie

oar843r8e9ikr3dd.png
  • Renia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:

Całkowicie się zgadzam, musimy się cieszyć czasem bez mdłości bo mogą zacząć w każdej chwili :D ja jestem tuż przed wami 5t6d :D

Twinsowa lubi tę wiadomość

• Renia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mgielka wrote:
    Dziewczyny, dziś piękna pogoda, nowy początek, wydaje mi się, ze się wysmucilam wczoraj, pogadaliśmy z M, on myślał, ze się smuce bo personifikowalam już te ciąże.. a tak nie było.
    Po prostu po pozytywnym teście w głowie wszystko się wywraca i każda kwestia w głowie jest filtrowana przez ten pozytywny test, typu: „oddać buty do morsowania bo w ciąży nie można” „kiedy powiem mamie a kiedy teściowej” „koniec z żarciem czipsów” etc etc etc
    Trudno w chwile wywrócić głowę spowrotem.
    Ale wydaje mi się, ze się zbieram do kupy.
    Zaczynam myśleć co robić z czym miałabym problem będąc w ciąży (wyrwanie 8... 😬) może morsowanko właśnie?
    Napisze jutro do dohtora z pytaniem czy odwoływać wizytę u niego czy nie.
    Do zobaczenia w lutym laski!

P.s.
    Wściekła jestem na aplikacje, po zaznaczeniu okresu usunęło mi owulacje!!
    Pozytywny test i ze niby owu nie było???
    Czy to nie aby sprzeczne z algorytmem?

Dodałam ręcznie, a co. Musiała być, no nie ma siły.
    W imieniu swoich jajków poczułam się urażona.

Kochana bardzo podziwiam twoje podejście i oby tak dalej! I naprawdę wierzę że wkrótce się uda! Załatw wszystko co potrzebujesz żebyś potem w ciąży nie musiała się takimi rzeczami martwić :) trzymam kciuki!

• Katopira Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 wrote:
    A drugi zwykły pokazał mi kreskę ale taka sama jak wczoraj nawet trochę jaśniejsza.
    No zobaczymy co będzie

To moze i dla mnie jest nadzieja, bo zrobilam clear blue 3 dni przed i mi wyszedl bialy. Ciekawe, myslalam ze one sa najbardziej wiarygodne

• Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katopira wrote:
    Paulina95 wrote:
    No zobaczymy co będzie

To moze i dla mnie jest nadzieja, bo zrobilam clear blue 3 dni przed i mi wyszedl bialy. Ciekawe, myslalam ze one sa najbardziej wiarygodne

Ja zrobiłam ten o czułości 25, ale nie z porannego moczu tylko po południu. I teraz nie wiem co myśleć
    Kup innej firmy i jutro testuj 🤗
    Ja przed okresem 5 dni zatestowalam i widziałam kreski, a dzisiaj powinna być 🐒 ale nie wiem czy się na nią zapowiada

Katopira lubi tę wiadomość

oar843r8e9ikr3dd.png
  • Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten test był robiony w 21dniu cyklu.
    Jest cień.

https://zapodaj.net/20ea91c90b67b.jpg.html

oar843r8e9ikr3dd.png
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli też nie macie mdłości. To jedna za mną druga przed ekstra. Hehe

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ