Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiu może Cię wypuszczą jeszcze przed świętami może to tylko obserwacja i niedługo Cię wypiszą. Najważniejsze żeby leki pomogły i żebyś była spokojniejsza. Szpital na pewno Ci nie zaszkodzi.
Odpoczywaj tam i się relaxuj.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Zostalam. Badania wszystkie ok. Mowia ze to moze zrosty takie cos powoduja. Ale juz lepiej. W sensie od wczoraj bez tabletek przeciwbolowych. Wydaje mi sje ze ze mialam kolkw jelitowa i coś naciagnelam sobie i zostali bo kolka minela tylko taki bol zostal zalezy jak sie uloze.
-
Witajcie Kochane Staraczk!
Test pozytywny pokazał mi się 19dnia cyklu, śluz rozciągliwy, uczucie wilgoci no jak nigdy, ból jajników.
17dnia cyklu był stosunek, czyli dwa dni PRZED pozytywnym testem owulacyjnym.
Moje cykle są różne. Od 26-33 dni.
Ostatni cykl trwal aż 36 dni.
Ostatnia miesiączkę miałam 12-03-2021
Oczywiście trwała 5 dni jak zawsze.
Stosunek również odbył się 5-9-10-12-16 i 17 dnia cyklu.
Interesuje mnie czy jednak może się udac jeśli ostatni stosunek byl dwa dni przed testem owulacyjnym pozytywnym.
Proszę o jakąkolwiek odpowiedź
Do miesiączki zostało mi jeszcze parę dni, ale z nią to różnie bywa, dlatego nie chce testować za wcześnie.
Pozdrawiam! 😍
https://zapodaj.net/4f34a02c9b9ff.jpg.html -
Plemniki mogą żyć do kilku dni przed zaplodnieniem. Dwa dni przed owulacja to nie jest za długo wcale.
Dziewczyny, a jak tam Wasze ciśnienie w ciąży? Mi dziś ginekolog kazała pić kawę albo coś innego dla podniesienia ciśnienia. Ale u mnie to jest 100/60 100/50.
A i bóle brzucha mogą też wynikać z tyłozgiecia macicy. Ja mam i powiedziała mi że może brzuch bardziej boleć przez to -
Podobno prostuje się w pierwszym trymestrze więc możliwe. Mi ginekolog mówiła że już się prostuje Ale że jak leżę na plecach to żebym sobie jeszcze podkladala coś pod tyłek aby wspomóc ten proces. A i z ciekawostek ginekolog zwróciła mi uwagę że póki co mam macica bardziej z lewej strony i że powinnam teraz starać się leżeć na prawym boku bo mi się za bardzo będzie rozciągać wiezadlo z jednej strony i że przez to można mieć później problemy już po porodzie
-
Asiu, jak się czujesz?
Co u reszty dziewczyn?
Ja po skończonym 14. tygodniu zupełnie inaczej się czuję. Moge już zjeść więcej rzeczy. Czasem coś mnie zamuli ale nie ma tragedii, nie jestem też już taka śpiąca. Mam nadzieję, że ten drugi trymestr będzie przyjemniejszy 🥰