Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie ok. Brzuch czasem twardnieje ale teraz to mam wrażenie że mały się kręci bo czasem z jednej, czasem z drugiej jest twardy. Czuję już codziennie jak się kręci, nie są to motylki jak wszyscy mówią bo ja czuję konkretne ruchy i kopnięcia.
Połówkowe mam 20 maja to będzie 20t6d
W środę idę na wizytę kontrolną do mojej gibki, ciekawe czy ona na swoim usg potwierdzi mi płeć czy dopiero dowiem się na połówkowym. -
Ekstra wiadomości
Ja bylam w czwartek. Wszystko ok. Pozatym ze nisko lozysko ale.mowil ze na tym etapie moze tak byc. Usg polowkowe mamy 25 maja dopiero. Ostatnio na usg powiedzial moj lekarz ze dziewczynka. Więc mam nadzieje ze to juz tak zostanie skoro 2 lekarzy tak mowilo. Dziisaj kuje mnie podbrzusze tak jak wtedy co poszlam do szpitala moze nie tak az bardzo ale troszke znowu jakas kolka jelitowa. Okropnosc. Kupiłam bidon i pije ciagle wode aby nic sie nie zrobiło znowu.... Poleguje troche spaceruje cos robie. Z umiarem. A wy
Twinsowa lubi tę wiadomość
-
Cześć Wam u mnie wszystko w porządku, samopoczucie już lepsze, wraca chęć do działania brzuszek juz widać wyraźnie, co jakiś czas trochę ciągnie, ale wszystko tak jak ma być na 90-kilka % będzie dziewczynka
Czasami mam wrażenie że zaczynam czuć jej ruchy, ale to moja pierwsza ciąża na tym etapie i nie wiem do końca czego się spodziewaćAnia ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
Anciol wrote:Twinsowa, Ty mówiłaś że zapisała się do grupy na gg. Ja widziałam że ona jest prywatną Ale czy to znaczy że jak się zapisze to moi znajomi nie będą tego widzieć?😉
Tak zapisałam się na FB i z tego co wiem to wszystko co tam piszesz od postów po komentarze i wrzucane zdjęcia są widoczne tylko dla grupy. Nikt spoza nie powinien tego widzieć.Anciol lubi tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj na wizycie, maluszek nie chciał pokazać czy faktycznie ma miedzy nogami siusiaka.
Wszystko idealnie u nas, moje wyniki badań i usg maluszka.
Tylko dzisiaj znowu wymiotuję 🥺 myślałam, że najgorsze już za mną 🙄Nikola.1984 lubi tę wiadomość
-
Hehe ja sie waga nie przejmuje. Jem na co mam ochote. Ale najdziwniejsze ze mam ochotw tylko na warzywa i owoce. Wiec zdrowo ale ze duzo leze to sie odklada hehe ale. Dobrze. A. Jak ogolnie samopoczucie. Mnie cos czasami zakuje w pochwie jak chodze i wtedy dopada mnie stres. Ale cos pamietam z tamtej ciazy ze jak maly kopal to mnie kulo. Tylko narazie DzidIus maly chyba zeby takie uczucie bylo.
-
Ostatnio nie miałam za bardzo czasu tu zaglądać
Zaczęłam już pomału robić zakupy, póki co jakieś ubraniowe drobiazgi ale sprawia mi to wielką radość
Maleństwo się ulokowało bardzo nisko więc muszę przyznać że ruchy są mało przyjemne ale powoli się przyzwyczajam, boję się tylko pomyśleć co będzie jak zacznie porządnie kopać.
Za tydzień mam już połówkowe:) leci ten czas! Połowa za chwilę/już za nami! -
A mnie ostatnio zaczęło porządnie kluc podbrzusze Ale tylko w czasie ❤ i nie wiem czemu, może to kwestia ułożenia macicy. Ogólnie zauważam że w drugim trymestrze faktycznie ma się więcej energii. No ale dużo łatwiej podnieść się z kanapy jak się nie ma calodniowych mdłości
-
Mnie też ostatnio częściej boli brzuch! Na szczęście w środę wizyta, o wszystko wypytam i wszystko dokładnie sprawdzimy
Ja narazie nic nie kupuje - moje jedyne zakupy to w tym tygodniu pierwsze ciążowe ubrania, bo nie miałam już w czym chodzić. Od siostry mam dostać pod koniec maja część rzeczy po dzieciach, ale myślę że zacznę się nimi zajmować dopiero pod koniec czerwca.Ania ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
Ja mam polowkowe 20 mają i może po tych badaniach zacznę coś szykować. W sumie mamy cały pokój dziecięcy do ogarnięcia bo na razie jest tam składzik .
A jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka to myślę że większość dostanę bo u mnie w rodzinie jest dużo małych dzieci. Jedyne co kupiłam to legginsy ciążowe bo już mi brzuch urósł