Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
Odpowiedz

Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️

Oceń ten wątek:
  • Renia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) u mnie wszystko w porządku, w tym tygodniu wizyta u lekarki. Mam trochę problem ze spaniem w nocy, tak od dwóch tygodni :/ brzuch pobolewa ale chyba w granicach normy :) no i zaczęłam czuć jak się dzidziuś rusza :)

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tak. Porabiacie w ciagu dnia.
    .

• Twinsowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok. Brzuch czasem twardnieje ale teraz to mam wrażenie że mały się kręci bo czasem z jednej, czasem z drugiej jest twardy. Czuję już codziennie jak się kręci, nie są to motylki jak wszyscy mówią bo ja czuję konkretne ruchy i kopnięcia.

Połówkowe mam 20 maja to będzie 20t6d
    W środę idę na wizytę kontrolną do mojej gibki, ciekawe czy ona na swoim usg potwierdzi mi płeć czy dopiero dowiem się na połówkowym.

01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra wiadomości
    Ja bylam w czwartek. Wszystko ok. Pozatym ze nisko lozysko ale.mowil ze na tym etapie moze tak byc. Usg polowkowe mamy 25 maja dopiero. Ostatnio na usg powiedzial moj lekarz ze dziewczynka. Więc mam nadzieje ze to juz tak zostanie skoro 2 lekarzy tak mowilo. Dziisaj kuje mnie podbrzusze tak jak wtedy co poszlam do szpitala moze nie tak az bardzo ale troszke znowu jakas kolka jelitowa. Okropnosc. Kupiłam bidon i pije ciagle wode aby nic sie nie zrobiło znowu.... Poleguje troche spaceruje cos robie. Z umiarem. A wy

Twinsowa lubi tę wiadomość

• Dominika283 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :) u mnie wszystko w porządku, samopoczucie już lepsze, wraca chęć do działania :) brzuszek juz widać wyraźnie, co jakiś czas trochę ciągnie, ale wszystko tak jak ma być :) na 90-kilka % będzie dziewczynka :)
    Czasami mam wrażenie że zaczynam czuć jej ruchy, ale to moja pierwsza ciąża na tym etapie i nie wiem do końca czego się spodziewać :)

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie znowu dopadly klucia. Ehhh pewnie znowu te zeosty i blizba po cc.. Ciezkie

• Anciol Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa, Ty mówiłaś że zapisała się do grupy na gg. Ja widziałam że ona jest prywatną Ale czy to znaczy że jak się zapisze to moi znajomi nie będą tego widzieć?😉

• Twinsowa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anciol wrote:
    Twinsowa, Ty mówiłaś że zapisała się do grupy na gg. Ja widziałam że ona jest prywatną Ale czy to znaczy że jak się zapisze to moi znajomi nie będą tego widzieć?😉

Tak zapisałam się na FB i z tego co wiem to wszystko co tam piszesz od postów po komentarze i wrzucane zdjęcia są widoczne tylko dla grupy. Nikt spoza nie powinien tego widzieć.

Anciol lubi tę wiadomość

25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Twinsowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na wizycie, maluszek nie chciał pokazać czy faktycznie ma miedzy nogami siusiaka.

Wszystko idealnie u nas, moje wyniki badań i usg maluszka.
    Tylko dzisiaj znowu wymiotuję 🥺 myślałam, że najgorsze już za mną 🙄

Nikola.1984 lubi tę wiadomość

25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie bardzo Twinsowa ze u was dobrze. No poza wymiotami. Ale to pewnie chwilowe i minie. :)

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u was? :) u mnie 2 dni ok bylo dzis znowu podkuwa ehhhhh a wy jak

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo czy ktos tu jesXze jest

• Anciol Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, coś nam zamilkło forum ostatnio. U mnie całkiem ok tylko zgaga mi dokucza

• Dominika283 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że jest :)
    Ja rosne i rosne i na wagę wolę już nie stawać.... Alee na następna wiosnę się zrzuci ;)

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    mutacja MTHFR, PAI1
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja sie waga nie przejmuje. Jem na co mam ochote. Ale najdziwniejsze ze mam ochotw tylko na warzywa i owoce. Wiec zdrowo ale ze duzo leze to sie odklada hehe ale. Dobrze. A. Jak ogolnie samopoczucie. Mnie cos czasami zakuje w pochwie jak chodze i wtedy dopada mnie stres. Ale cos pamietam z tamtej ciazy ze jak maly kopal to mnie kulo. Tylko narazie DzidIus maly chyba zeby takie uczucie bylo.

• Renia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio nie miałam za bardzo czasu tu zaglądać:)
    Zaczęłam już pomału robić zakupy, póki co jakieś ubraniowe drobiazgi ale sprawia mi to wielką radość :)
    Maleństwo się ulokowało bardzo nisko więc muszę przyznać że ruchy są mało przyjemne ale powoli się przyzwyczajam, boję się tylko pomyśleć co będzie jak zacznie porządnie kopać.
    Za tydzień mam już połówkowe:) leci ten czas! Połowa za chwilę/już za nami!

• Anciol Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ostatnio zaczęło porządnie kluc podbrzusze Ale tylko w czasie ❤ i nie wiem czemu, może to kwestia ułożenia macicy. Ogólnie zauważam że w drugim trymestrze faktycznie ma się więcej energii. No ale dużo łatwiej podnieść się z kanapy jak się nie ma calodniowych mdłości

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a jak u was wyprawka? Ja zrobilam malusi zakup w postaci kilku ciuszkow
    . Reszte zajela sie babcia z ciucholandu hehe. A takie rzeczy jak rozek pieluchy itd podgrzewacze smoczki kupię po 24 tyg. A wy jak

• Dominika283 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ostatnio częściej boli brzuch! Na szczęście w środę wizyta, o wszystko wypytam i wszystko dokładnie sprawdzimy :)

Ja narazie nic nie kupuje - moje jedyne zakupy to w tym tygodniu pierwsze ciążowe ubrania, bo nie miałam już w czym chodzić. Od siostry mam dostać pod koniec maja część rzeczy po dzieciach, ale myślę że zacznę się nimi zajmować dopiero pod koniec czerwca.

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    mutacja MTHFR, PAI1
  • Anciol Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polowkowe 20 mają i może po tych badaniach zacznę coś szykować. W sumie mamy cały pokój dziecięcy do ogarnięcia bo na razie jest tam składzik .
    A jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka to myślę że większość dostanę bo u mnie w rodzinie jest dużo małych dzieci. Jedyne co kupiłam to legginsy ciążowe bo już mi brzuch urósł

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ