Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
Odpowiedz

Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️

Oceń ten wątek:
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A boli was czasami podbrzusze jak na okres?

• Twinsowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, nie miałam kiedy zaglądać. Dzieciaki wróciły do szkoły i teraz te dni tak szybko lecą, do tego wożę ich na treningi piłkarskie więc w sumie cieszę się, że mam już wolne bo mam czas dla nich i odpocząć też mogę 😁

Odkąd biorę tą luteinę to bóli praktycznie nie mam żadnych, czasem coś ciągnie ale brzuszek rośnie więc nie ma się co dziwić.

Mój robaczek bardzo mocno się rusza, trwa to długo ale teraz to już są tak porządne walnięcia że chodzi mi cały brzuch i mąż pod ręką też dobrze je czuje.

Połówkowe mam 20 maja więc pewnie po nich się odezwę.

Powoli rozglądam się za wyprawką, wózek i fotelik mam po szwagierce więc chociaż to z głowy, ubranka też będę miała. Zostaje mi łóżeczko dostawne i nie wiem czy kupować takie klasyczne drewniane do pokoiku czy od razu kupić większe ale bardzo niskie.

Nikola.1984 lubi tę wiadomość

01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Renia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę większość rzeczy kupić także pomalutku się już rozglądam i wybieram. Ubranek już trochę kupiłam, póki co wyłapuje jak coś jest w promocji także kilka fajnych niedrogich rzeczy się udało kupić :)
    Planujecie jakieś zajęcia szkoły rodzenia?

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Bylam. Wczoraj na wizycie
    . Jednak o. Tydzien szybciej bo wiecie hehe. Wszystko ok.. Mala. Wazyy 360 g
    Ja tez kupuje pomalutku troszke. Mam duzo po synku ale duzo mj gazdetow brakowalo. Wiec rozgladam. Sie. Kupiłam sobie poduszke do spania w. Lierke c
    Idealna
    Spi sie genialnie.

• Renia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam połówkowe :) wszystko w jest porządku :) 🥰 kto następny? :)

Twinsowa lubi tę wiadomość

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja we wtorek bede miec polowkowe. Jak tak sie czujecie? Ja w miare ok. Czasami mam t3 skurcze przepowiadajace ale ok
    Wkurza mnie najbardziej jakies kucia w pochwie ale to rzadko występuje.

• Anciol Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polowkowe w piątek. Mnie czasem kluje podbrzusze Ale tak jakby dookoła macicy. Uczucie podobne do kolki Ale to tylko podczas jakichś aktywności, ewentualnie jak wstaje szybko to ciągnie mnie w pachwinie.
    Wg jak sobie radzicie z badaniem moczu? Ja nie daje rady nie iść do toalety w nocy. Doczytałam tylko że powinien być to mocz po przynajmniej 4 godz i tak się staram robic

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy ide siku o 0. 00 a potem wytrzymuje do rana. Jakos. Heh. A napina wam sie macics czasani? Macie te skurcze przepowiadajace?

• Martyna_Dietetyk Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!
    Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas :)
    Niestety nie da się kliknąć tutaj w link, istnieje opcja jedynie kopiowania i wklejenia:)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdb1P-yoAMo-BWNFHIkZTgqAdC1Ih4wbEHIKnnoTQvfg7S3yA/viewform

• Twinsowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!! 😁😁
    Wczoraj miałam połówkowe, na szczęście wszystkie parametry idealne. Mam dużo wód płodowych dlatego maluch tak się kręci bo lekarz powiedział że ma dużo miejsca do obrotów, więc ja ruchy już widzę nawet patrząc na brzuch. Szyjka bardzo długa, wręcz żyrafia jak to określił lekarz.
    Potwierdzony chłopaczek 🥰

Dominika283, Renia, Anciol lubią tę wiadomość

25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Renia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa, super że wszystko w porządku:)

• Anciol Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po polowkowych. Potwierdzony chłopak, tydzień starszy niż z miesiączki. No i wg miesiączki poród 8 października, wg usg 1 pazdziernika. Szyjka długa, łożysko na przedniej ścianie więc mogę słabiej czuć ruchy. Ale coś tam już czuję 🙂

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anciol ciesze sie. Super.. Ja we wtorek ide na polowkowe. Nie spina wam sie brzuch?

• Anciol Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej nie odczuwam spinania brzucha. Może z raz na chwilę mi się zdarzyło. Ale takie napięcia chyba mogą się zdarzać? A bierzesz magnez? Bo on działa przeciwko jakimś przedwczesnym skurczom

• Renia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuje spinania brzucha, chyba, czasami mnie coś zaboli albo jak coś dłużej porobie ale to tyle.

Anciol super :)

• Twinsowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anciol masz termin porodu jak ja 😁 ciekawe jak nam to wyjdzie w praktyce 😅

Ja czuję spinanie brzucha ale bardziej już pod koniec dnia.
    Maluszek upodobał sobie prawą stronę brzucha i często mi wypycha tą stronę.

25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Ja juz po polowkowych. Wszystko dobrze. Jutro mija 22 tydzien. Niunia zdrowa i rosnie. Obecnie wazy 470 gran. Oby do orzodu. Szyjka dkiga 4.5 cm. Spina mi sie brzuch ale mowia ze to norma wiec spoko duzo odopoczywam. Biore magnez i luteine i licze ze bedzie ok.

• Anciol Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2021, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam chętnie urodze w terminie z usg :) chcialabym sie wyrobic przed 4 fala pandemii ;)
    mi dzidziuś wypycha za to lewa stronę brzucha. Asia A może Tobie też się spina brzuch bo dziecko się rozpycha?

A no i mi ginekolog odradzila szczepienie A położna powiedziała że pracuje też na oddziale i jeszcze się nie spotkała z zaszczepiona ciężarna

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moze dzidzius sie przeciaga i takie uczucie.... Ehh hehe duzo odpoczywacie?

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tan u was slychac

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ