Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie czuje że kończy się 2 trymestr A zaczyna 3 bo od razu spadek energii zanotowałam. Mam też anemie Ale już od dwóch miesięcy więc to raczej nie od tego. Znowu zaczęłam łapać drzemki w ciągu dnia😉 Ale to może też te upały...
Ja dostałam skierowanie na usg i niby nie jest powiedziane że to ma być prenatalne dokładne Ale akurat wypadnie w 28 tyg i idę na nie tam gdzie miałam pierwsze i drugie prenatalne -
Matko, kiedy ja tu ostatnio zaglądałam 😁
Co u Was kobietki? Brzuchy rosną?
Mój brzuszek powiększył dwukrotnie w przeciągu jednego tygodnia, ogólnie funkcjonuje dobrze chociaż te temperatury dają się we znaki. Powoli kompletuje wyprawkę i ogarniam dom tak żeby mieć ład i porządek jak pojawi się mały 😉 na usg mam zamiar iść, dostałam skierowanie od mojej lekarki żeby już nie płacić. Nie wiem kiedy pójdę, muszę się zapisać w tym tygodniu.
Ostatni tydzień spędziliśmy nad morzem i trochę nadrobiłam moja kondycję, robilam dziennie średnio 10 tysięcy kroków i czuje się zdecydowanie lepiej. Muszę teraz więcej się ruszać.
Ogólnie to zaczynam coraz bardziej bać się porodu 😭 -
I strasznie szybko ten czas leci, jak pomyślę że zostało mi już tylko 10tyg... Kupiłam już sobie herbatkę z liści malin, podobno pomaga, a nawet jeśli to tylko placebo to i tak będę piła żeby mieć poczucie że chociaż aż tak mogę sobie pomóc także za 3-4 tyg zaczynam pić 😆
-
Ja bym sie nie spieszyła z piciem herbatki ale kto jak woli. Ja znowu mam takie skurcze kilka moze z 10 razy ale sa. Nie lubie. A wy tez macie? Biore nadak magnez czasem no spa i luteina. Ale nadak jak sa tak sa. Raz więcej raz mniej. Wyprawka gotowa. W sunie brakuje kilku rzeczy. Staram sie odpoczywam ale przy 5 latku to slabo...
-
Czuje mocne kopniaki. Tzn mocne wiecie no wywala mi Brzuch jak czasami kopnie.. Hehe a. Wizyta dopiero w czwartek. Co miesiąc mam wiec. Dopiero o to zapytam. Głównie o to chodzi ze ciągle chyba zajeta jestem i nie skupilalam sie na tym. Raz mocno. Sie rusza taz pływa o tak hehe.
Co. Ile macie wizyty?