Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
Odpowiedz

Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️

Oceń ten wątek:
  • Renia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie zaplanowane USG trzeciego trymestru? Mnie moja lekarka nigdzie nie wysyła, powiedziała że sama zrobi, a jak to wygląda u was?

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie kobitki czujecie. Ja raz lepiej raz.gorzej
    .jutro.wkoncu wizyta po 4 tyg. A wy

• Anciol Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czuje że kończy się 2 trymestr A zaczyna 3 bo od razu spadek energii zanotowałam. Mam też anemie Ale już od dwóch miesięcy więc to raczej nie od tego. Znowu zaczęłam łapać drzemki w ciągu dnia😉 Ale to może też te upały...
    Ja dostałam skierowanie na usg i niby nie jest powiedziane że to ma być prenatalne dokładne Ale akurat wypadnie w 28 tyg i idę na nie tam gdzie miałam pierwsze i drugie prenatalne

• Twinsowa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, kiedy ja tu ostatnio zaglądałam 😁
    Co u Was kobietki? Brzuchy rosną?

Mój brzuszek powiększył dwukrotnie w przeciągu jednego tygodnia, ogólnie funkcjonuje dobrze chociaż te temperatury dają się we znaki. Powoli kompletuje wyprawkę i ogarniam dom tak żeby mieć ład i porządek jak pojawi się mały 😉 na usg mam zamiar iść, dostałam skierowanie od mojej lekarki żeby już nie płacić. Nie wiem kiedy pójdę, muszę się zapisać w tym tygodniu.

Ostatni tydzień spędziliśmy nad morzem i trochę nadrobiłam moja kondycję, robilam dziennie średnio 10 tysięcy kroków i czuje się zdecydowanie lepiej. Muszę teraz więcej się ruszać.

Ogólnie to zaczynam coraz bardziej bać się porodu 😭

01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo fajnie nnie upal wykancza. Kupilam sobie takiea miske z babelkami z hydromasazem do stoop. Tak mnie bola stopy ze wzok. Czy którejs. Dziewczynie twardnieje brzuch napina sie?

• Anciol Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na prenatalnych. 28 tc mały waży już 1219 g. Ginekolog mnie straszyła że mam mały brzuch Ale dziecko rozwija się prawidłowo

Ola_Pola lubi tę wiadomość

• Renia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę za tydzień też mi będzie robić dokładniejsze USG :)
    I też powinnam się trochę więcej ruszać. W następny weekend mam szkole rodzenia, ciekawa jestem jak te zajęcia będą wyglądać:)

• Renia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I strasznie szybko ten czas leci, jak pomyślę że zostało mi już tylko 10tyg... Kupiłam już sobie herbatkę z liści malin, podobno pomaga, a nawet jeśli to tylko placebo to i tak będę piła żeby mieć poczucie że chociaż aż tak mogę sobie pomóc także za 3-4 tyg zaczynam pić 😆

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sie nie spieszyła z piciem herbatki :) ale kto jak woli. Ja znowu mam takie skurcze kilka moze z 10 razy ale sa. Nie lubie. A wy tez macie? Biore nadak magnez czasem no spa i luteina. Ale nadak jak sa tak sa. Raz więcej raz mniej. Wyprawka gotowa. W sunie brakuje kilku rzeczy. Staram sie odpoczywam ale przy 5 latku to slabo...

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo co nic sie niw odYwacie. Jak u was. Jak u was z ruchami? U nas chyba przez lozysko na przedniej scianie odczuwam mniej te kopniaki jak w. 1.ciazy. Czuje ake nie mam tak jak w. 1.ciazy takie ze widac przesuwanie. A wy jak

• Anciol Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na przedniej ścianie Ale ruchy czuje całkiem dobrze. Szczególnie jak mnie boksuje w pęcherz..

• Renia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogę odnieść bo łożysko mam na tyłek ścianie, a ruchy czuje naprawdę konkretne już kilka tygodni, w ogóle mam wrażenie że szykuje mi się bardzo ruchliwe dziecko 😁

• Renia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a może po prostu twój dzieciaczki jest spokojniejszy i dlatego nie czujesz tak mocnych ruchów. Rozmawiałaś z lekarzem?

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje mocne kopniaki. Tzn mocne wiecie no wywala mi Brzuch jak czasami kopnie.. Hehe a. Wizyta dopiero w czwartek. Co miesiąc mam wiec. Dopiero o to zapytam. Głównie o to chodzi ze ciągle chyba zajeta jestem i nie skupilalam sie na tym. Raz mocno. Sie rusza taz pływa o tak hehe.
    Co. Ile macie wizyty?

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak żyjecie

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u was

• Renia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) u mnie w porządku, czuje się bard,o dobrze póki co, zaczynam 36 tydzień także mam poczucie że już niedługo :) muszę się w końcu wziąć za pranie bo nie zdążę 😆🙈 a wy już macie wszystko gotowe?

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak niby tak gotowe ale ciągle zagladam co tan sie dziwje w toebie i sAfie hehe czy wsYstko. Jest. Ja sie lepiej czuje niz na poczatku ciazy...

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po wizycie. Malutka wazy 2.5 kg. 35. 0 tydzien ciazy. Miałyście wykonywane ktg? Jak u was to wyglada. U mnie lekarz nic nienwspomina. Kazal przyjsc za 3 tyg na wizyte. Wtedy bede sie umawiac na cc. Dajcie znac

• Renia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja byłam na wizycie w szpitalu i tam mi robili ktg, do mojej lekarki chodzę juz co tydzień...

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ