Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
O widzisz ro fajnie. Czesto te wizyty. Ja dooiero. Za. 2.5 tygodnia. I juz do cesarki potem. U nas rzadko ale to zalezy pewnie od lekarza i tego czy cos sie dzieje.... Za. To. Cos mi. Sie na kosci ogonowej zrobilo. I nie wiem co to... Masakra...
-
Szczerze mówiąc nie wiem jak to jest, chyba każdy lekarz po prostu decyduje inaczej. Także cesarkę już masz na 100? Trochę chyba zazdroszczę właśnie tego że już wiesz że cesarka, wiesz kiedy, mi pozostaje czekanie
Twinsowa, Anciol zaglądacie tu jeszcze? Jak tam u Was? -
Hej, jakoś mi szybko zlecial ten czas. Czesciej zagladałam na grupę na fb.
Dziś byłam na usg. 35 tc skończony mały waży 2800 i ciekawi mnie do jakiej wagi dobije.
No i odczuwam to że to już końcówka ciąży. Mam duży spadek energii i cieszę się że upralam wszystko wcześniej. Zdarza mi się zadyszka nawet jak tylko leżę i rozmawiam🙈 no i z niespodziewanych objawow ciazowych to bolą mnie ręce i dretwieja szczególnie po nocy -
Hej, hej! dawno mnie nie było, wiem. Nie miałam kiedy zaglądać, kończyliśmy remont w pokojach dzieciaków a w wolnych chwilach śpię jak susel 😅 ostatnio bezsenność odpuściła i mogę spać o każdej porze..
Ja już mam wszystko przygotowane dla maluszka. Szyjka powoli się skraca, mam nakaz polegiwania żeby wytrwać do 37 tc.
Maluszek dwa tygodnie temu ważył 2740g (34+5), następna wizyta 15.09. (to będzie 37+5d) zobaczę ile podrósł.
A jak tam u Was? 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 17:03
-
Dobrze przeczytać że u Was wszystko dobrze!
Ja miałam wizytę przedwczoraj 37+0 i 3kg, szyjka też mi się już skraca, brzuch pobolewa i się napina... także czekam na rozwój sytuacji ale wolałabym jeszcze tak z tydzień wytrzymać już niewiele nam zostało do końca
Twinsowa lubi tę wiadomość
-
Mnie wlasnie tez bola dlonie..brzuch juz coraz mocniej sie napina. Mialam ktg wsYstko dobrze dzisiaj znowu. Zapisalan sie do świetnej poloznej ktora sie mna opiekuje.... Jestem spokojniejsza. W pachwinach w nocy mnie ciagnie.. Nie moge sie przewalic na jedna i druga str...
-
Hej dziewczyny mam problem . Nie wiem co myślę. Jeden test z krwi z palca wyszedł ( zdjęcie poniżej ) kilka dni temu robiłam zwykły sikany ( też zdjęcie poniżej ) . Nie wiem co myśleć okresu jak nie było tak nie ma . A ja czuję się zmęczona chce mi się płakać
Dzis zauważyłam że mam biały gęsty ciągnący się śluz a szyjka macicy jest dość wysoko -
Mnie bardzo bolą palce u rąk - najbardziej rano. Lekarz stwierdził że to normalne.
Jak Wasze przygotowania do rozwiązania? My juz odliczamy - CC 27.09!!Ania ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
Mój miał tak w nocy, zaczynał o północy i ruszał się ciągle przez 2-3h, ale ostatnio się uspokoił, na ktg było i jest wszystko ok, na USG też więc mam nadzieję że to nic takiego. Trzebaby zrobić pewnie ktg dokładnie w tym czasie... Mówiłam mojej lekarce ale wg niej przed porodem niektóre dzieci przestają się prawie ruszać niektóre ruszają się więcej i że jest wszystko ok, więc postanowiłam się tym nie martwić
-
Ja jestem teraz w 37 tc. Podobno szyjka skrócona i mały napiera główkąi jest już dobrze ułożony do porodu. Ale też mowa mi ginekolog że spojenie łonowe już ledwo trzyma, przez to właśnie że wszystko tam już napiera w dół, też mnie bolą pachwiny.
Ja już powoli odliczam. Taka się już zmęczona czuje w końcówce ciąży 🙄
Na kiedy dziewczyny macie termin? Ja z om na 8 października A z pierwszego usg na 3 października -
Renia, dzięki że pytasz niestety, leżenie od 20tc mi nie służy, ale skoro wytrzymałam już 16 tygodnie to wytrzymam jeszcze 2 łożysko niestety się nie podniosło, dlatego cesarka ustalona na 27.09 - już tak bliskoAnia ❤ ur. 27.09.2021
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
W 20tc dostałam krwawienia i okazało się że mamy łożysko przodujące. Niestety nie podniosło się i dlatego od tego czasu niewiele mogę robić i rozwiązanie przez CC. Dałyśmy radęAnia ❤ ur. 27.09.2021
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."