Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, piąteczka z tymi odczuciami co do ciąży i maluszka. Moj mąż argumentował „musiałabyś znów być w ciąży”, a dla mnie to żaden kłopot 😁 Wiem, że kolejna nie musiałaby być taka przyjemna (w sumie poza 🤢 z początku i bólem kręgosłupa koło 30 tc to złoto było- no nie mówię o krwiaku na starcie, ale to było na samym początku). Poród też bez większych trudności. W zasadzie nawet to, że tak często się musiałam badać i brać te leki to też jakoś nie wspominam tego jako jakiejś masakry.
    A Iga jest super przyjemna do przebywania 😁 Łatwiej się z nią dogadać niż z niejedną osobą w pracy 😂😂
    A z ciekawości dlaczego byś wolała chłopca? Bo już znasz temat?
    Ja zawsze chciałam córeczkę, choć wiadomo, że nie miałoby to znaczenia ostatecznie. Ale wiem, że miałabym większe parcie na 2 dziecko, gdybym miała syna. Ale jeśli zdecydujemy się na 2 to będzie mi wszystko jedno😁 Mąż zawsze chciał synka, a teraz wszystkim mówi, że to nie ma żadnego znaczenia.
    Niemniej pamiętam, że po Nifty miał lekkie rozczarowanie.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 1 marca, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja ciąża serio bezproblemowa! Żadnych mdłości, nic. Dopiero faktycznie na końcówce plecy i żebra bolały.

Jakoś tak może to naprawdę dziwnie brzmi, bo ja chciałam dziewczynke, ale jak mam chłopca, to jestem w nim tak zakochana, że nie wyobrażam sobie mieć dziewczynki teraz :D mamy w rodzinie takie dziewczynki rozpieszczone, rozwydrzone, że jakoś tak mi zbrzydły aż. Wydaje mi się też, że trudno wychować dziewczynkę, że na dziewczynki więcej niebezpieczeństw czyha w tym naszym idealnym świecie. No trudno mi to wytłumaczyć, to takie irracjonalne.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny, ja mimo tych wszystkich bolączek i niedogodności tak kosmicznie uwielbiam być w ciąży, oczekiwać porodu, rodzić i w ogóle 😅 i żal mi dupsko ściska, że u mnie to już koniec tego etapu. Ale będę wam mocno kibicować 🥰

Swoją drogą, o Emila starania ruszyły gdy Emma była w wieku naszych dzieci obecnie 😀

RiverS nie mogłam rozgryźć gdzie ja ten mandat zarobiłam bo trasę z Lublina do domu regularnie pokonuje i znam wszystkie radary. A tu się okazuje, że w miejscu, w którym było do tej pory 70, postawili 50-ke i fotoradar 2 tygodnie temu 🥴

Ancalime ale Karo ekstra sobie radzi! Ja też nie lubię karmić na kolanach bo nie widzę buzi dziecka więc sadzam ją do krzesełka na czas karmienia.

Zwracam honor z tym jogurtem :D ale zobaczcie, jak to wszystko się zmienia. Jak nie gluten to nabiał 😅

Lidka dziś jadła ziemniaki pieczone z sosem 🫢 stary jadł obiad a ona się tak patrzyła i patrzyła. To jej dawał 🙈 u nas to RD to taka wolna amerykanka, serio. Ale ogólnie mam dobre doświadczenia z RD ze starszakami i to się sprawdzało więc po prostu ufam intuicji 🤷🏻‍♀️ aczkolwiek z całej starszej 3-ki to zdecydowanie Emil najszybciej przeszedł od słoiczka w wieku 6 m do pieczonek z ogniska pół roku później 🫢🫢🫢

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 2 marca, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara zapewne w Norwegii też miałaś inne zalecenia 🙈
    Ja ostatnio czytałam że wcale nie trzeba od brokuła zaczynać, tylko proponować go częściej bo warzywa zielone mają trudniejszy smak😉

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity to pewnie też. Ja wtedy dużo byłam na norweskim forum takim jak to, i tam też mamy miały zupełnie inne podejście do wielu kwestii 🤷🏻‍♀️

Ja wstałam totalnie chora. Nie mam siły się ruszyć 😪 i cały dzień sama z 4-ką 😮‍💨
    Boli mnie każdy cm ciała 🫠

Spróbuję uśpić Lidke i wziąć się za sprzątanie to się rozruszam 😐

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

Wysłany: 2 marca, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, współczuję choroby:( dużo zdrówka! Ja dziś sama z F, mąż jedzie do szwagra pomoc mu przy samochodzie 🤡 prosiłam, żeby szybko wrócił, ale wiecie, jakie to są te sobotnie spotkania w garażu 😅

Na 15 idę do siostry (tej co urodziła maleńką dziewczynkę 🥰) na kawke. Jej mała to taka kruszyna przy Filipie 😅 a wcale mała nie jest, bo ma 4 kilo już. Serio, jak to szybko człowiek zapomina, co się z takim malcem robi, jak podnieść, jak przewinąć 😅

Edit. Okazało się, że jestem w posiadaniu takiego nosidła.

https://www.pinkorblue.pl/infantino-cuddle-nosidelko-ergonomiczne-z-kapturkiem-teddy-a441388.html

Ciekawe, czy serio jest ergonomiczne, jak piszą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 10:42

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 2 marca, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po okropnej nocy. Mam teorie, że jak Karo za dnia nie chce pić mleka, za to chętnie produkty rozszerzające dietę - tak w nocy nadrabia mm. Co 3h pełna butla. Nie wiem ile takich nocek wytrzymam na dłuższą metę 🫠.

Kania, nie znam się na nosidłach w sumie, ale jak pokazywałam kiedyś ortopedzie to na bank patrzył czy szeroki jest ten panel pod nóżkami (tak, by dziecko nie wisiało na kroczu jak w niektórych babybjornach), a tu wydaje się być ok.

Fajnie mieć dzieciaki w zbliżonym wieku. Teraz parę m-cy to przepaść, ale z czasem się rozmyje i będą razem broić🤗. Jak siostra odnajduje się w macierzyństwie?

Ja cały czas bez chłopa w domu, ale pomału na horyzoncie już go widać - ma wrócić na 6 dni w dzień kobiet 😁.

Sara, ewidentnie kiepski początek miesiąca. Może uda się rozgrzać gnaty i będzie ok 😘 zdrówka!

Karo dostała dziś na śniadanie drugą połowę bielucha. Obiad będzie na lenia, tj gotowana marchewka w łapę. A na podwieczorek jakiś słoiczek - może z racji weekendu coś słodkiego typu gruszka 🤔. Choć kusi mnie kupić arbuza (sama bym zjadła), wyjąć pestki i dać jej słupek w łapę - zobaczę czy będzie na zakupach. Szkoda że nie wiem jak wybrac smaczny i nie zależały. Pukam i nigdy nic mi nie odpowiada ze środka 😜

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png

Wysłany: 2 marca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra dobrze, chociaż start z kp miała bardzo trudny. To prawda, super mieć takie dzieciaczki. 4.5 miesiąca różnicy tylko, ale inne roczniki już.

Z tym arbuzem też nie wiem 😅 ja rzadko kupuje arbuzy nie w sezonie. No i smak chemicznego arbuza to dla mnie najgorsza rzecz na świecie. Kiedyś przypadkiem kupiłam pomadkę arbuzowa 🤮🤮🤮

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 2 marca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, chemiczny arbuz to zło. Jedyne arbuzowej coś (co nie jest arbuzem) to kiedyś były takie gotowe słodkie drinki bacardi watermelon. Ale dawno ich nigdzie nie widziałam 🤔

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png

Wysłany: 2 marca, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takiego drinka to by wypił 😋

Niby ciepło dziś miało być, a jednak tak niezbyt przyjemnie. Jak wrócę ze spaceru, to spróbuję wsadzić malca w te nosidło. Zobaczymy, czy polubi.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania nosidło jak najbardziej ok, jest ergonomiczne ale nie jest regulowane więc kwestia tylko rozmiaru (panel powinien sięgać od kolanka do kolanka ale dopuszcza się jeśli sięga do 2/3 uda :) )

Super, że siostra z malutką dobrze 🥰 a tak, mała różnica wieku jest super, zwłaszcza za kilka lat to się docenia :)

Ja się czuję jak 💩 ale nie ma taryfy ulgowej 🥴 jestem już na wylocie prania i pakowania tych rzeczy z piwnicy, posprzątałam w domu, ugotowałam obiad i właśnie usiadłam.
    Gdyby nie KP to bym się nafaszerowała polopiryna i innymi tabsami a tak ... Leczę się herbatą 🥴

Lidka dziś miała problem z zaśnięciem na 1 drzemkę więc na drugą usnęła dopiero o 13. Obudziła się już kilka razy ale jak tylko biorę ją na ręce to śpi dalej więc odkładam i tak to trwa od 13. Więc chyba dziś będą 2 drzemki bo nie sądzę żebym wcisnęła trzecią nawet jeśli wstanie za chwilę 🤷🏻‍♀️

Ancalime ja też nienawidzę złych nocek. Bo potem cały dzień mam zwalony i ani siły ani humoru nie mam. Przy czym u Lidki pobudki co 3 h są w kategorii "zajebiście" a są noce z pobudkami co 40-70 minut przez calutka noc. Na drugi dzień wstaje tak zła, że autentycznie nie mam motywacji do niczego 😐 nienawidzę tego uczucia

No i powoli zalewają mnie wiadomości na temat III konferencji CSS. Jak sobie przypomnę ile to jest pracy żeby to ogarnąć to mi się płakać chce ale z drugiej strony jak ja nie zrobię to nikt nie zrobi więc podjęłam się 🤦🏻‍♀️
    Przy czym od razu krzyczałam, że maj / czerwiec odpada i jeśli mam coś organizować to na wrzesień / październik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 14:38

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "hurt" mi się podoba :D haha :D oboje z mężem mamy o wiele młodsze rodzeństwo, to jest jak posiadanie dwójki jedynaków. Nie chcemy takiej sytuacji u nas :P

RiverS ale kusisz :D ja jeszcze polecę syrop lawendowy z cydrem :D

Agentka dobrze rozumiem argument męża, że jest dobrze, bo wszystko jest w porządku. Ale... ryzyk fizyk :D Nigdy nie wiadomo, chyba z całej ciąży jedyną rzeczą, którą źle wspominam, to właśnie stres, że coś będzie nie tak z dzieckiem.
    I jeszcze się cykam, że będą bliźniaki :P wiecie, szalone hormony, wracające @... Znajomi tak się urządzili :D

Ancalime to jest dobry argument dla szefa, że lepiej już ciągiem to odbębnić :P uważałam, że uwielbiam swoją pracę, ale z drugiej strony... poziom stresu niewiarygodnie mi zmalał odkąd przeszłam na L4. No, odkąd sie przeprowadziliśmy, bo to też trochę nerwów kosztowało. Może jednak to jeszcze nie jest moja idealna praca :P
    Ja nei pukam w arbuzy, i tak nie wiem co miałabym usłyszeć :P biorę jakiegoś i nara :D ale w Lidlu chyba widziałam fajne arbuzy w tym tygodniu :D

Kania ja pierwszy raz powiedziałam mężowi, że jestem gotowa na drugie jak Pola miała jakiś tydzień i zauważyłam, że jej uszka robią się już mniej "papierowe" :P
    I teoretycznie chciałabym chłopaka do kompletu ALE... nosz kurde mam taką cudowną kolekcję ciuszków perełek :P że tak powiem ch. bombki strzelił i moje plany o kupowaniu tylko ubranek unisex :P

Sara ziemniory z sosem :D haha :D Lidka to jest konkretna zawodniczka :D
    Uh, nie lubię zmian na trasach, które znam.. Przyznaje się, że jeżdżę trochę na pamięć. Biada jak mi zmieniają np. jednokierunkowe w centrum! :/
    Zdrówka!

Ja wczoraj młodą przebodźcowałam w galerii -_- wieczór był fatalny, na szczęście jak juz zasnęła to spała super. Niestety pampers przesikany... chyba przez to, że te 3 są jeszcze za duże na nią i gdzieś nie dolegał dobrze :( o 4 zmiana piżamki, śpiworka i do 7:30 spanko :D

age.png

Wysłany: 2 marca, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa, o, miałam pisać, że mam czwórkę do porównań 🤣 ale założyłam małemu te czwórkę na dzień i tak myślałam, że w udach za szerokie i się boje na noc założyć,żeby nie musieć całego przebierać. O to mam odpowiedź, na Waszym przykładzie.

Drugi chłopak to u nas też aspekt ekonomiczny 😅 ale siostra ma teraz dosyć pokaźną kolekcję ubranek dziewczęcych, możemy się tylko zmienić kartonami 😅

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jak urodziłam Emila to nie wyobrażałam sobie aby np spał w piżamie w różowe serduszka i sprzedawałam / oddawałam wszystko 🙈
    W tej chwili Tolka śpi w dinozaurach i wcale mi to nie przeszkadza 😂😂😂

Ja jednak wcisnęłam 3-cia drzemkę. Powinnam już Lidke budzić bo pora snu na noc nam się za mocno przesunie ale tak słabo się czuje 😮‍💨

Wczoraj ważyłam Lidke. Mamy już 6200 😎
    Odkąd zaczęłam RD tak waga zaczęła iść w górę konkretnie 🫠
    Niby od początku zakładałam, że RD będziemy w okolicy półrocza ale przynajmniej we wtorek pediatra nie będzie marudziła że za słabo przybiera 😅

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara zdrówka! Mam nadzieję że już lepiej💪

No właśnie kurcze kupiliśmy całą duża pakę 3 a wydaje mi się że 4ki będą na niego dobre bo udko ma konkret a w pasie też już najluzniej jak się da zapinam... także kupimy chyba niebawem 4ki i jeśli będą ok to zostawimy 3ki dla mojego bratanka... Już 2ki mu zostawiliśmy te co Zbysia odparzały 🙈

Zbyś dzisiaj zaliczył spacer w nosidle bo byliśmy na imieninach zucha (w ZHP obchodzą takie 29.02 a były akurat u nas na dzielni organizowane) także ja spotkałam paru znajomych a Zbyś się rozglądam zaciekawiony. I właśnie to co ja mam jest regulowane i idealnie dopasowałam że sięga od kolanka do kolanka 💪i wszystko fajnie tylko straszliwie się upociłam przez te moje uderzenia gorąca 🥵
    Do tego teście byli u nas na obiedzie i nawet ciasto upiekłam 🙉 Zbysiu ulał dopiero przed chwilą po mleczku... a zapomniałam o syropie 🙈 ale generalnie jest dużo lepiej bo je spokojnie 💪 pójdzie spać to zamawiam krzesełko do karmienia!
    Łóżeczko złożyliśmy ale materacyk muszę kupić nowy bo tam najzwyklejsza pianka... ale no inny naterac kupuje się z myślą że dziecko będzie na nim spać a inny jak właściwie nie ma się zamiaru kłaść do spania w łóżeczku... wiec rozumiem że nie inwestowali w materac 🤷‍♀️

Fajnie się czyta jak tam u was rd 😊 ja dzisiaj uparowalqm jabłko i mam na 4x (3 w lodówce)

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj przerwa z RD bo od 2 dni nie było kupy. I dobrze mi intuicja podpowiadała bo po południu Lidka zrobiła... Stolec 😐
    To nie była kupa niemowlaka ani nawet plastelina a normalnie uformowany klocek 😐
    Czyli zatwardzilo ją konkretnie. Także dzisiaj tylko mleczko a jutro dostanie jabłka albo śliwki żeby ją trochę przegoniło.
    We wtorek mamy szczepienie rota więc powinno się odblokować

Ja się czuję gorzej niż źle ale na szczęście wszystkie dzieci już w łóżkach, 75% dzieci śpi... Marzę tylko o tym aby się położyć 🫠

Co do nosideł to ja kiedyś próbowałam kilku ale jakoś nie lubię nosideł. Przyzwyczajona jestem do tego, że dziecko jest ciasno przyklejone do mnie w chuście a w nosidle nie umiem takiego efektu uzyskać. Ale kiedyś kupiłam nosidło hybrydowe i uwielbiam - ma pas biodrowy i panel jak normalne nosidło ale zamiast szelek na ramiona, ma poły chusty, które sama dociągam i wiąże i to jest dla mnie połączenie idealne :D

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, zdrówka!

U nas te 2 premium care to jak na razie strzał w 10. Tzn i tak kupa czasami wyplywa plecami, ale cóż 😂

Iga dziś dostała brokuła w różyczkach- ciamkała w sumie samą górę, gałązki nie za bardzo ją interesowały. Ale naprawdę chętnie brała do buzi tyle że miałam wrażenie, że się nieco krztusi, jak za dużo nabrała. Ale w sumie obserwuję kuzynki synka, który ma prawie rok i jemu też się nadal zdarza krztusić przy samodzielnym jedzonku. No ale trochę się stresowałam.
    Myślałam czy cokolwiek zjadła, ale po 💩widać, że tak.
    W tym tygodniu wyraźnie jej się zmniejszyła liczba kup, jeszcze przed stałym pokarmem- tak robi 1-3, mam wrażenie że w końcu znikają efekty rota. (Ledwo skończyłam to pisać to zaczęła cisnąć kupę nr 4 i obsrala piżamkę także chyba odwołuję 🤣)

Byliśmy dziś na roczku, mamy złote dziecko na imprezy, które nie kręcą się wokół niej ;) Nawet chwilę pospała w wózku, później się przytulała do nas, wypiła chętnie flachę z mm i ogólnie robiła świetne wrażenie na gościach 😂

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 2 marca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja daje jabłka lub śliwki na zmianę 🙈 narazie jest ok, zwykle 💩 jest podzielona na 2x
    Jutro sprawdzimy jak zasmakuje jabłko robione przezemnie 😜
    Właśnie zamowilam nowy materac i krzesełko 🤭
    Także za parę dni wjadą jakieś kawałki 🙉

Agentka no to Iga super daje rade z tym rd 💪

Ależ te nasze dzieciaczki rosną 🙉🙉🙉🙉

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 3 marca, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, donoszę, że dzisiaj ciaśniej zapielam pampersa 3 i do 6.30 nic nie wylało (wtedy zmaterializowała się tam 💩, więc nie miałam wyjścia 😅). Stwierdziłam, że skoro przesikuje 2 i 3, to kiedyś w końcu 3 będą ok, ale 2 już nigdy nie będą okej 😂

Sara, współczuję zawartości pieluchy. Jednak bobasowe kupki są w porządku do przewijania, dorosłe już trochę mniej 🫣😅

Longanimity ale miałaś aktywny dzień! Ja łaskawie posprzątałam, poprałam, ciasto dostaliśmy od sąsiadów 😂 a dzisiaj idziemy do teściów, czyli też nic nie muszę 🤡🤪

Agentka ale musiała Iga słodko wyglądać z brokułem 🥰 to jest jednak gwiazda imprezowa! Nie było później krzyków w domu? My mieliśmy nawet po wizycie w galerii (jak spala poprzednio, to było ok. Teraz się rozglądała i odchorowala wieczorem 🥴).

Oficjalnie młoda odrzuciła 4 drzemkę, zostają nam 3 drzemki po 30 minut 😅
    I kupiłam jej ostatnio w hm sweterek w paski, bardzo podobny do mojego. Dzisiaj do teściów idziemy matchy-matchy 🤩😁 jeszcze jakby miała moją twarz, a nie męża 🤣
    Miłej sloencznej niedzieli! Korzystajcie, bo nadchodzi znowu zimno 😥

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 3 marca, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wracam na zwykle tory i znowu będę robić minimum z minimum 😅 choć powoli kusi mnie macie okien ale to przy następnym ociepleniu 😜
    Mięsko na dzisiaj gotowe bo wiadomo że zrobiłam więcej 🤭 a jutro chyba będę gotować rosół bo mój mąż lubi a umówmy się poza tym że długo się gotuje to nie ma dużo roboty 💪
    Tak tak plany na spacerek mamy i to x2 dopoludnia u siebie a popołudniu u szwagierki i bierzemy wózek +nosidło 😜
    Cieszę się z tego nosidła bo Zbysiowi podpasowalo i nawet jakby była bardzo kiepska pogoda to chociażby na króciutki spacerek z nim pójdę pod parasolem 💪
    Mąż mi wczoraj zamówił buty nieprzemakalne bo mam tylko wysokie i mi w nich za ciepło już 🤷‍♀️ no i wczoraj doszłam do wniosku że co do takich lekkich sportowych jestem team nike a nie newbalance 😅 no i będzie trzeba chyba nowe najeczki kupić bo mam już je trochę lat i podeszwa się wychodziła już niestety 😔

Ogoorkowa teoretycznie drzemki powinny się zacząć wydłużać, ja widzę po Zbysiu że jeszcze jakiś czas temu spał właśnie 3x30 może 40min, a teraz ma przynajmniej jedną dłuższą drzemkę.ctyle że chyba sen nocny mu się skrócił do 11h i budzi się koło 6 🙈 ale w sumie wczoraj miał dzień pełen atrakcji w nocy trochę popłakiwał przez sen... muszę ogarnąć w końcu przyciemnienie konkretne okien i może to pomoże.
    Koło wtorku zmienimy łóżeczko bo powinien przyjść materac nowy 💪

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ