WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny 🌸 Jestem dziś 13+3. Wydaje mi się, że to wcześnie na brzuszek. Mąż mi wczoraj mówił, jak byłam w szoku, że inni widzą, że po prostu siebie nie widzę całościowo i dlatego nie zwracam uwagi.
    Spróbuję z tym suwaczkiem też.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime myślę, że nawet jeśli się tylko trochę podniosło to to jest dobry znak 🤞🤞🤞
    Z tym progesteronem- ja na partyzanta nadal biorę po jednej tabletce dziennie duphastonu mimo że lekarz kazał odstawić 🙈 Dla własnego komfortu psychicznego.

Ancalime lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazał brać luteinę do końca ciąży 🥴 ciekawe czy można zmienić na podjęzykową bo te upławy po dowcipnej są okropne. Nie tyle upławy co ta masa tabletkowa

Agentka każdy brzuszek inny i rośnie w swoim tempie :) ale każdy piękny 😘

Maiora lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, brzuszek piękny, ale nic dziwnego że widać - jesteś bardzo szczuplutka to nawet małe zaokrąglenie byłoby widoczne 😘

Dziewczyny, z kasą na L4 nie jest tak źle jak myślicie 😉 wliczają się weekendy, średnia z 12 miesięcy i wychodzi lepiej niż normalna pensja 😉 Też bardzo przeżywałam że ominie mnie podwyżka a teraz wiem że na pewno nie dostałabym takiej dużej podwyżki jak teraz mi więcej wychodzi. Wychodzi mi więcej o 26%, a takich dużych podwyżek u mnie w firmie nigdy nie ma 😉

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio wrote:
    Agentka, brzuszek piękny, ale nic dziwnego że widać - jesteś bardzo szczuplutka to nawet małe zaokrąglenie byłoby widoczne 😘

Dziewczyny, z kasą na L4 nie jest tak źle jak myślicie 😉 wliczają się weekendy, średnia z 12 miesięcy i wychodzi lepiej niż normalna pensja 😉 Też bardzo przeżywałam że ominie mnie podwyżka a teraz wiem że na pewno nie dostałabym takiej dużej podwyżki jak teraz mi więcej wychodzi. Wychodzi mi więcej o 26%, a takich dużych podwyżek u mnie w firmie nigdy nie ma 😉
    Zobaczymy jak wyliczą ja teraz o dziwo dostałam normalną wypłatę mimo że od 2 tyg jestem na zwolnieniu. Zobaczymy co będzie w kwietniu :)

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczynki 😁

Ja już się zbieram na wizytę :)

Wczoraj wieczorem jeszcze porozmawiałam ze starym, przyznał mi rację, że przesadzał ostatnio.
    On już taki jest, że jak ma jakieś zmartwienie to zamiast powiedzieć jak człowiek to chodzi nadąsany i wyładowuje się na wszystkich 🥴
    A wczoraj mi powiedział, że ta praca, do której miał iść w kwietniu prawdopodobnie nie wypali i szuka czegoś innego. To go napewno gryzie ale obiecał, że do końca kwietnia znajdzie nową pracę i mam się tym nie martwić. bierze też pod uwagę znowu pracę za granicą 🤨

No i trochę pogadaliśmy o imionach dla dziecka i ustaliliśmy, że jeśli dziś potwierdzi się chłopiec to w weekend wybierzemy. Oczywiście moje propozycje w 90% zbojkotował 😅

Ale zarzucił jedną propozycją, która mi się bardzo spodobała i od wczoraj siedzi mi w głowie :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Mi kazał brać luteinę do końca ciąży 🥴 ciekawe czy można zmienić na podjęzykową bo te upławy po dowcipnej są okropne. Nie tyle upławy co ta masa tabletkowa

Agentka każdy brzuszek inny i rośnie w swoim tempie :) ale każdy piękny 😘
    Booże chciałam odpowiedzieć a polubilam BRAWO JA 🤦🤦🤦🤦
    Mi też na razie każe brać luteinę 50 rano i wieczorem. Strasznie męczące są te wypływające gluty i nawet wkładki nie do końca to ogarniają 🤦🤦
    Ja też myślałam o tej pod język ale podobno smak jest do dupy a ja mam problem z jedzeniem itd i dalej wymiotuję więc wolę nie ryzykować

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o imiona, to mi też jedno cały czas siedzi w głowie :)

Brałam kiedys te luteinę pod język, smaku nie pamiętam,ale pamiętam że ona się mega długo rozpuszczała-potrafila się rozpuszczać 40 km jazdy do pracy i tego mało :D

Miłego dnia, laski! :) Ja w przyszłym tygodniu mam trzy dni urlopu, trochę odpocznę :)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, śliczny brzuszek :D jak dojdę do Twojego etapu, to spodziewam się chyba podobnego :D a w tych wszystkich internetowych opisach "pewnie jeszcze nie widzisz swojego brzuszka" hatfu 😒

Co do chłopów, to ostatnio się mojego pytałam, czy mi nie zazdrości,że w pracy mogę się pogłaskać po brzuszku, a on ma go tylko wieczorami i na weekendy i że to ja będę później czuła te ruchy i będę mieć stały "kontakt" a on powiedział,że jak patrzy na te moje objawy, to nie zamieniłby się 🤣 także ten rozumie 😁

Wczoraj miałam dużo pracy a potem szłyśmy z dziewczynami z biura na obiad, wróciłam przed 21 to padłam 😁

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah, i antybiotyk na kolano 🤣 mistrzowskie!

Meeg lubi tę wiadomość

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Ah, i antybiotyk na kolano 🤣 mistrzowskie!
    Antybiotyk na kolano to jest hit 😂😂😂😂

Meeg lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tyle rzeczy można brać antybiotyk... ale na kolano... jak on to wymyślił 🤣

Jak miło obudzić się w domku 🥰 jedynie co to przez szpital musiałam zrobić rano sobie herbatkę a od dawna nie pije prawie w ogóle 😅
    Czytam sobie wypis że szpitala a tam w zaleceniach lekarskich m.in: całkowita abstynencja alkoholowa 🤣 dobrze ze mi napisali 🤪
    Poza tym info z konsultacji ginekologicznej (po usg) przydatki OBUSTRONNIE bez zmian 🤣🤣🤣🤣 (tak tylko dopowiem ze nie mam z lewej) a lekarz nawet pytał o bliznę wiec poza tym że powinien widzieć to jeszcze słyszeć 😅

Meeg lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:

Jak miło obudzić się w domku 🥰 jedynie co to przez szpital musiałam zrobić rano sobie herbatkę a od dawna nie pije prawie w ogóle 😅
    Czytam sobie wypis że szpitala a tam w zaleceniach lekarskich m.in: całkowita abstynencja alkoholowa 🤣 dobrze ze mi napisali 🤪
    Poza tym info z konsultacji ginekologicznej (po usg) przydatki OBUSTRONNIE bez zmian 🤣🤣🤣🤣 (tak tylko dopowiem ze nie mam z lewej) a lekarz nawet pytał o bliznę wiec poza tym że powinien widzieć to jeszcze słyszeć 😅
    Odrazu widać że wysokiej klasy specjaliści 😂

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:

Nie no, to dobrze ,ze Cie wysłali to tego gina w szpitalu. Nie dowiedziałabyś się, że Cie oscamowali i nie wycięli wtedy z lewej strony, tylko bliznę dla niepoznaki zrobili! 🤣

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity 😂😂😂. Od razu widać, że poleciało kopiuj-wklej. Ale no cóż, może jak pisze Ogoorkowa, nie wiesz że wcale Ci nie wycięli 😂. Hit!

Sara, powodzenia na wizycie. Osobiście podjęzykowej nie miałam, ale koleżanka narzekała, że przepotwornie jej wysuszala jamę ustną i odczuwała ciągle pragnienie. Więc ja chyba wolę te wypływające resztki.

Mam dwa opakowania dupka jeszcze z czasów starań, więc jak Agentka, póki co po jednym tabsie dziennie będę brała dla psychiki. Przynajmniej aby tak od razu proga nie odstawiać. A potem - zobaczę 🙈.

Kania, również miłego. Trzy dni urlopu brzmią super 🥰.

Kasio, z tą kasą to właśnie zależy od wieeelu kwestii, dodatków jakie są wypłacane, na jakich zasadach, itp. Niektórzy w takim momencie 'wygrywają', inni niekoniecznie. Przy córci w 2015 byłam stratna. Oby teraz inaczej. Póki co to planuję pracować jak najdłużej, z każdym miesiącem trochę więcej tej podwyżki wliczy się do średniej. Trzymajcie kciuki abym dała radę (bez szkody dla ciąży!) pociągnąć jak najdłużej 🤞🏻💪🏻.

Miłego dnia ❤️!

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że dobre leki mi przepisali 😅 ale żeby nie było na oddziale czułam się zaopiekowana, pielęgniarki przepowiedziały mi chłopca 😊 jedynie to męczące było jak kolejni studenci przychodzili na wywiad i w sumie nie wszystkim mówiłam to samo 😆 ale może źle zadawali pytania a czasem coś ucieknie jak tyle się ma dolegliwości 😮‍💨 także taki minus szpitala uniwersyteckiego, a z drugiej strony bardzo duże zróżnicowanie wiekowe lekarzy, bo większość młodych ale jest ich opiekun taki bym powiedziała średni i 2 starszych profesorów więc każdy z innym podejściem co daje nadzieję na dobre leczenie.

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania tak długo? 🥴 Pamiętam jak nie raz brałam captopril pod język na zbicie ciśnienia. Ta gorycz w ustach potem była przez pół dnia 🤢

Ogórkowa fajnie, że miło spędziłaś wieczór 😁

Longanimity 🤣 ktoś tam odleciał przy opisie. Fajnie, że o tym alkoholu wspomnieli 🤣 pewnie nie wiedziałaś 🤣

Ancalime spokój psychiczny jest bardzo cenny a dupek napewno nie zaszkodzi :)

A ja byłam odwieźć Tolke do przedszkola osobiście (normalnie jeździ busem przedszkolnym z opiekunką) i jej wychowawczyni stwierdziła, że bardzo zeszczuplałam i wyladniałam i ciąża mi służy 😅 uśmiechnęłam się i podziękowałam ale w głowie miałam "ta bo wylazłam z dresów jak jadę do ludzi" 🤣

Niuśka kciuki za wizytę ✊

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do alkoholu czy was też lekarz na prenatalnych pytał czy pijecie alkohol i palicie? 😂
    Ja paliłam przed ciąża iqosa i odstawiłam w sumie tydzień przed tym jak się dowiedziałam że jestem w ciąży (byłam chora i nie miałam ochoty a potem jak Się dowiedziałam że jestem w ciazy to już nie wróciłam do palenia) i zawsze się zastanawiam czy on pyta czy w ciaży palę czy wgl paliłam 😂

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara z chłopcami podobno się promienej więc to może to faktycznie chłopczyk💙 ja za to mam pryszcz za pryszczem.. jeszcze starych się nie pozbyłam a już czuje jak mi wielka sonda wychodzi 🙈 🤷‍♀️

Logaminity nie można pić alkoholu ale o fajkach i innych używkach nic nie napisali? Dziwne 😅 ja uważam że niczego na studiach tak dobrze się nie na uczysz jak copy-paste😉
    Dobrze ze juz w domu!

My że starym wczoraj wybraliśmy się na dobrą włoska pizze której kawałek jeszcze wjechał na śniadanie (złooo) 😃

Dobrego piątku!

age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach! ❤️🍀

Ja całą noc nie mogłam spać, od 5 rzygam 😩 więc wzięłam urlop na dziś w pracy bo padam totalnie, ale niestety zaraz muszę pojechać na uczelnię ogarnąć temat obrony 🫣 stresuje się jak nie wiem, bo semestr zaczął się w połowie lutego. Na swoją obronę mam miesięczne L4, więc mam nadzieję, że promotorzy mi wybaczą i uda się do czerwca ogarnąć temat 🤞 bo jak nie zrobię tego teraz to już nigdy.

Meeg, ja też mam pryszcz na pryszczu, i to takie podskórne bydlaki 🙄

Logaminity, opis na najwyższym poziomie, nie ma co 😅 mam nadzieje, że teraz będzie już tylko dobrze! 🤞

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ