Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Dziewczyny 🌸 Jestem dziś 13+3. Wydaje mi się, że to wcześnie na brzuszek. Mąż mi wczoraj mówił, jak byłam w szoku, że inni widzą, że po prostu siebie nie widzę całościowo i dlatego nie zwracam uwagi.
Spróbuję z tym suwaczkiem też.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Ancalime myślę, że nawet jeśli się tylko trochę podniosło to to jest dobry znak 🤞🤞🤞
Z tym progesteronem- ja na partyzanta nadal biorę po jednej tabletce dziennie duphastonu mimo że lekarz kazał odstawić 🙈 Dla własnego komfortu psychicznego.Ancalime lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Mi kazał brać luteinę do końca ciąży 🥴 ciekawe czy można zmienić na podjęzykową bo te upławy po dowcipnej są okropne. Nie tyle upławy co ta masa tabletkowa
Agentka każdy brzuszek inny i rośnie w swoim tempieale każdy piękny 😘
Maiora lubi tę wiadomość
-
Agentka, brzuszek piękny, ale nic dziwnego że widać - jesteś bardzo szczuplutka to nawet małe zaokrąglenie byłoby widoczne 😘
Dziewczyny, z kasą na L4 nie jest tak źle jak myślicie 😉 wliczają się weekendy, średnia z 12 miesięcy i wychodzi lepiej niż normalna pensja 😉 Też bardzo przeżywałam że ominie mnie podwyżka a teraz wiem że na pewno nie dostałabym takiej dużej podwyżki jak teraz mi więcej wychodzi. Wychodzi mi więcej o 26%, a takich dużych podwyżek u mnie w firmie nigdy nie ma 😉 -
Kasio wrote:Agentka, brzuszek piękny, ale nic dziwnego że widać - jesteś bardzo szczuplutka to nawet małe zaokrąglenie byłoby widoczne 😘
Dziewczyny, z kasą na L4 nie jest tak źle jak myślicie 😉 wliczają się weekendy, średnia z 12 miesięcy i wychodzi lepiej niż normalna pensja 😉 Też bardzo przeżywałam że ominie mnie podwyżka a teraz wiem że na pewno nie dostałabym takiej dużej podwyżki jak teraz mi więcej wychodzi. Wychodzi mi więcej o 26%, a takich dużych podwyżek u mnie w firmie nigdy nie ma 😉 -
Miłego dnia dziewczynki 😁
Ja już się zbieram na wizytę
Wczoraj wieczorem jeszcze porozmawiałam ze starym, przyznał mi rację, że przesadzał ostatnio.
On już taki jest, że jak ma jakieś zmartwienie to zamiast powiedzieć jak człowiek to chodzi nadąsany i wyładowuje się na wszystkich 🥴
A wczoraj mi powiedział, że ta praca, do której miał iść w kwietniu prawdopodobnie nie wypali i szuka czegoś innego. To go napewno gryzie ale obiecał, że do końca kwietnia znajdzie nową pracę i mam się tym nie martwić. bierze też pod uwagę znowu pracę za granicą 🤨
No i trochę pogadaliśmy o imionach dla dziecka i ustaliliśmy, że jeśli dziś potwierdzi się chłopiec to w weekend wybierzemy. Oczywiście moje propozycje w 90% zbojkotował 😅
Ale zarzucił jedną propozycją, która mi się bardzo spodobała i od wczoraj siedzi mi w głowie -
Sara30 wrote:Mi kazał brać luteinę do końca ciąży 🥴 ciekawe czy można zmienić na podjęzykową bo te upławy po dowcipnej są okropne. Nie tyle upławy co ta masa tabletkowa
Agentka każdy brzuszek inny i rośnie w swoim tempieale każdy piękny 😘
Mi też na razie każe brać luteinę 50 rano i wieczorem. Strasznie męczące są te wypływające gluty i nawet wkładki nie do końca to ogarniają 🤦🤦
Ja też myślałam o tej pod język ale podobno smak jest do dupy a ja mam problem z jedzeniem itd i dalej wymiotuję więc wolę nie ryzykować -
Jeśli chodzi o imiona, to mi też jedno cały czas siedzi w głowie
Brałam kiedys te luteinę pod język, smaku nie pamiętam,ale pamiętam że ona się mega długo rozpuszczała-potrafila się rozpuszczać 40 km jazdy do pracy i tego mało
Miłego dnia, laski!Ja w przyszłym tygodniu mam trzy dni urlopu, trochę odpocznę
-
Agentka, śliczny brzuszek
jak dojdę do Twojego etapu, to spodziewam się chyba podobnego
a w tych wszystkich internetowych opisach "pewnie jeszcze nie widzisz swojego brzuszka" hatfu 😒
Co do chłopów, to ostatnio się mojego pytałam, czy mi nie zazdrości,że w pracy mogę się pogłaskać po brzuszku, a on ma go tylko wieczorami i na weekendy i że to ja będę później czuła te ruchy i będę mieć stały "kontakt" a on powiedział,że jak patrzy na te moje objawy, to nie zamieniłby się 🤣 także ten rozumie 😁
Wczoraj miałam dużo pracy a potem szłyśmy z dziewczynami z biura na obiad, wróciłam przed 21 to padłam 😁 -
Na tyle rzeczy można brać antybiotyk... ale na kolano... jak on to wymyślił 🤣
Jak miło obudzić się w domku 🥰 jedynie co to przez szpital musiałam zrobić rano sobie herbatkę a od dawna nie pije prawie w ogóle 😅
Czytam sobie wypis że szpitala a tam w zaleceniach lekarskich m.in: całkowita abstynencja alkoholowa 🤣 dobrze ze mi napisali 🤪
Poza tym info z konsultacji ginekologicznej (po usg) przydatki OBUSTRONNIE bez zmian 🤣🤣🤣🤣 (tak tylko dopowiem ze nie mam z lewej) a lekarz nawet pytał o bliznę wiec poza tym że powinien widzieć to jeszcze słyszeć 😅Meeg lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity wrote:Na tyle rzeczy można brać antybiotyk... ale na kolano... jak on to wymyślił 🤣
Jak miło obudzić się w domku 🥰 jedynie co to przez szpital musiałam zrobić rano sobie herbatkę a od dawna nie pije prawie w ogóle 😅
Czytam sobie wypis że szpitala a tam w zaleceniach lekarskich m.in: całkowita abstynencja alkoholowa 🤣 dobrze ze mi napisali 🤪
Poza tym info z konsultacji ginekologicznej (po usg) przydatki OBUSTRONNIE bez zmian 🤣🤣🤣🤣 (tak tylko dopowiem ze nie mam z lewej) a lekarz nawet pytał o bliznę wiec poza tym że powinien widzieć to jeszcze słyszeć 😅 -
Longanimity wrote:Na tyle rzeczy można brać antybiotyk... ale na kolano... jak on to wymyślił 🤣
Poza tym info z konsultacji ginekologicznej (po usg) przydatki OBUSTRONNIE bez zmian 🤣🤣🤣🤣 (tak tylko dopowiem ze nie mam z lewej) a lekarz nawet pytał o bliznę wiec poza tym że powinien widzieć to jeszcze słyszeć 😅 -
Longanimity 😂😂😂. Od razu widać, że poleciało kopiuj-wklej. Ale no cóż, może jak pisze Ogoorkowa, nie wiesz że wcale Ci nie wycięli 😂. Hit!
Sara, powodzenia na wizycie. Osobiście podjęzykowej nie miałam, ale koleżanka narzekała, że przepotwornie jej wysuszala jamę ustną i odczuwała ciągle pragnienie. Więc ja chyba wolę te wypływające resztki.
Mam dwa opakowania dupka jeszcze z czasów starań, więc jak Agentka, póki co po jednym tabsie dziennie będę brała dla psychiki. Przynajmniej aby tak od razu proga nie odstawiać. A potem - zobaczę 🙈.
Kania, również miłego. Trzy dni urlopu brzmią super 🥰.
Kasio, z tą kasą to właśnie zależy od wieeelu kwestii, dodatków jakie są wypłacane, na jakich zasadach, itp. Niektórzy w takim momencie 'wygrywają', inni niekoniecznie. Przy córci w 2015 byłam stratna. Oby teraz inaczej. Póki co to planuję pracować jak najdłużej, z każdym miesiącem trochę więcej tej podwyżki wliczy się do średniej. Trzymajcie kciuki abym dała radę (bez szkody dla ciąży!) pociągnąć jak najdłużej 🤞🏻💪🏻.
Miłego dnia ❤️! -
Dobrze że dobre leki mi przepisali 😅 ale żeby nie było na oddziale czułam się zaopiekowana, pielęgniarki przepowiedziały mi chłopca 😊 jedynie to męczące było jak kolejni studenci przychodzili na wywiad i w sumie nie wszystkim mówiłam to samo 😆 ale może źle zadawali pytania a czasem coś ucieknie jak tyle się ma dolegliwości 😮💨 także taki minus szpitala uniwersyteckiego, a z drugiej strony bardzo duże zróżnicowanie wiekowe lekarzy, bo większość młodych ale jest ich opiekun taki bym powiedziała średni i 2 starszych profesorów więc każdy z innym podejściem co daje nadzieję na dobre leczenie.👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Kania tak długo? 🥴 Pamiętam jak nie raz brałam captopril pod język na zbicie ciśnienia. Ta gorycz w ustach potem była przez pół dnia 🤢
Ogórkowa fajnie, że miło spędziłaś wieczór 😁
Longanimity 🤣 ktoś tam odleciał przy opisie. Fajnie, że o tym alkoholu wspomnieli 🤣 pewnie nie wiedziałaś 🤣
Ancalime spokój psychiczny jest bardzo cenny a dupek napewno nie zaszkodzi
A ja byłam odwieźć Tolke do przedszkola osobiście (normalnie jeździ busem przedszkolnym z opiekunką) i jej wychowawczyni stwierdziła, że bardzo zeszczuplałam i wyladniałam i ciąża mi służy 😅 uśmiechnęłam się i podziękowałam ale w głowie miałam "ta bo wylazłam z dresów jak jadę do ludzi" 🤣
Niuśka kciuki za wizytę ✊ -
Co do alkoholu czy was też lekarz na prenatalnych pytał czy pijecie alkohol i palicie? 😂
Ja paliłam przed ciąża iqosa i odstawiłam w sumie tydzień przed tym jak się dowiedziałam że jestem w ciąży (byłam chora i nie miałam ochoty a potem jak Się dowiedziałam że jestem w ciazy to już nie wróciłam do palenia) i zawsze się zastanawiam czy on pyta czy w ciaży palę czy wgl paliłam 😂 -
Sara z chłopcami podobno się promienej więc to może to faktycznie chłopczyk💙 ja za to mam pryszcz za pryszczem.. jeszcze starych się nie pozbyłam a już czuje jak mi wielka sonda wychodzi 🙈 🤷♀️
Logaminity nie można pić alkoholu ale o fajkach i innych używkach nic nie napisali? Dziwne 😅 ja uważam że niczego na studiach tak dobrze się nie na uczysz jak copy-paste😉
Dobrze ze juz w domu!
My że starym wczoraj wybraliśmy się na dobrą włoska pizze której kawałek jeszcze wjechał na śniadanie (złooo) 😃
Dobrego piątku! -
Powodzenia na wizytach! ❤️🍀
Ja całą noc nie mogłam spać, od 5 rzygam 😩 więc wzięłam urlop na dziś w pracy bo padam totalnie, ale niestety zaraz muszę pojechać na uczelnię ogarnąć temat obrony 🫣 stresuje się jak nie wiem, bo semestr zaczął się w połowie lutego. Na swoją obronę mam miesięczne L4, więc mam nadzieję, że promotorzy mi wybaczą i uda się do czerwca ogarnąć temat 🤞 bo jak nie zrobię tego teraz to już nigdy.
Meeg, ja też mam pryszcz na pryszczu, i to takie podskórne bydlaki 🙄
Logaminity, opis na najwyższym poziomie, nie ma co 😅 mam nadzieje, że teraz będzie już tylko dobrze! 🤞26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍