Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ancalime faktycznie mnóstwo tych wizyt masz 😳
Ale widocznie jest taka konieczność więc pozostaje grzecznie chodzićjuż niedługo
A co do GBS to w sumie ma sens bo to bakteria kolonizująca okolice krocza więc w sumie przy CC nie ma styczności z dzieckiem 🤔
Ja mam dziś takiego totalenego lenia 🙄 nie wiem czy to kwestia ciśnienia czy tego, że znów się nie wyspałam ale najchętniej poszłabym na drzemkę 🙄 -
Ancalime super że wszystko dobrze 😊
Ja to wypisując deklaracje do położnej spędziłam z pół godziny na podawaniu chorób i operacji 🙈
Ale do porodu trzeba mieć wszystkie wypisy z hospitalizacji w trakcie ciąży więc tam mam już zapisane, bo tak to zawsze o czymś zapominam 😂
Ale muszę dopytać na wizycie czy przez ten kamień w nerce powinnam rodzic w szpitalu gdzie mają też urologie, tak na wszelki wypadek 🤔👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
O właśnie, tak sobie pomyślałam, że zrobię sobie taką ściągę. Jasne, w karcie ciąży są wszystkie informacje zawarte, ale łatwiej nawet mi w chwili stresu będzie wymieniać wszystkie obciążenia, leki, a nie szukać 🤔.
Longanimity, myślę że to dobry pomysł aby podpytać.
Aaa, wstępnie rozmawiałam o tym że jednak pójdę na zwolnienie lekarskie pod koniec sierpnia/na początku września zależnie od samopoczucia. -
Hej dziewczyny,
Ja dziś przyznałam się sama przed sobą, że 34 tydzień to jednak zmienia życie. Jestem taka zasapana, że hej. Wczoraj,jak poszliśmy z mężem do Biedry na zakupy,to musiałam robić przystanek przy owocach już, żeby odpocząć 😅 do tego brzuch zrobił się inny, taki twardy. Jakby zapasy miękkich tkanek do rozciągania się skończyły. Nie mogę jakoś tak odetchnąć pełną piersią już, czuje że mam śluzówki w nosie napuchnięte.
Wczoraj mieliśmy trzecia rocznicę ślubu, więc z tej okazji byliśmy na obiedzie na mieście. Jadłam pysznego burgera, mmm
Dziś poprałam trochę rzeczy dla malucha, tj. kocyki, rożki,śpiworek, otulacz do fotelika. Wypralam i wyprasowałam. No i idę poleżeć, bo dycham jak parowóz.
Czytam Was kochane, śledzę wątki ale nie odniose się ,bo zapominammój kalafior w pełni.
-
Kania wszystkiego najlepszego dla Was z okazji rocznicy ❤️
U nas jutro
Ja wyprałam wózek na dworze i zaraz wrzucam w pralkę co się daKania_czubajka, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Kania wszystkiego najlepszego dla was 🥳🥳🥳
Też będziemy mieć 3cią rocznicę tylko we wrześniu 😁
A ja powiem wam że wczoraj jakoś tak dziwnie czułam brzuszek... niby napięty, ale jednak nie był twardy... no i doszłam do wniosku że przez tejpowanie lekko się uniósł do góry i dlatego tak inaczej go odczuwałam. Zobaczymy jak będzie dzisiaj, narazie jest normalnie 🙈👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Ancalime, Kania_czubajka, Kasio, Sara30, agentka93, RiverS, Ogoorkowa, Angelika95 lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Zostało mi tej merynosowej włóczki i myślałam o sweterku, takim większym żeby był na dłużej a rękawy można podwinąć. Pewnie zeobie jakąś czapeczkę, ale "wróciły" do mnie 3 które robiłam takie cieńsze więc chyba też taką grubszą zrobie, ale to poczekam żeby zobaczyć jaką będzie miał głowę 😅 czapki robi się szybciutko szczególnie z grubej włóczki.
No i jakiegoś misiaka muszę zrobić i marchewkę jako pierwszy gryzak 😅
A no i literki ZBYSIO albo ZBYSIU 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 12:52
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Ancalime, ale będziesz obstawiona wizytami
ale przynajmniej wykorzystasz, skoro płacisz
o tym GBS to słyszałam, że niektóre szpitale się zgadzają na CC bez
niektórzy też pomijają zabieg Credego przy CC bo w sumie teoretycznie nie ma wtedy drogi zarażenia - do oceny własnej
Ja dzisiaj na SR mam plan porodu, więc wieczorem się nim zajmę, też chyba pospisuję sobie wszystko czytelnie w jednym miejscu
Kania, wszystkiego dobrego z okazji rocznicy
Longanimity, pięknie to wygląda z takimi metkami!
Przeszłam się po te pieluchy, w sklepie były o gramaturze 150 po 5,90, więc wzięłam kilka (na kamyczki z allegro brakuje mi do darmowej dostawy, więc i tak sumarycznie wyszły podobnie cenowo). Odebrałam też śpiworek z vinted - stan idealny
i kupiłam czapeczki, bo nie mamy żadnej, a jednak wolę do szpitala jakieś mieć spakowane
Jeszcze dzisiaj okropnie mnie męczy refluks... Jakbym miała za mało miejsca na żołądek w brzuchuśniadanie jadłam o 8 i o 13 nadal było niebezpiecznie
Ancalime, Kania_czubajka, agentka93 lubią tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
A co do planu porodu to sprawdźcie sobie dziewczyny na stronach swoich szpitali. Zwykle mają swoje wzory gotowe do druku i wypełnienia adekwatne do możliwości w danym szpitalu
Ogoorkowa przepiękne łupy 😍 i fajnie z tymi pieluszkami, 150 gramatura to już takie wiesz Marian, jakby luksusowe 😬😬😬
A w ogóle ostatnio rozmawiałam z koleżanką i opowiadała mi jak pod koniec ciąży miała problemy z wątrobą i miała USG jamy brzusznej - radiolog nie mógł znaleźć wątroby, tak była przesunięta przez dziecko 🫣 więc jak sobie wyobrazimy co maluchy robią z naszymi żołądkami, jelitami 😅
Ja się dziś czuję okropnie senna. Zaczęło mnie bardzo kłuć w sercu. Zmierzyłam sobie ciśnienie - 90/50 🫣 czas na trzecią dziś kawęOgoorkowa lubi tę wiadomość
-
No luksusowo będziemy w te pieluchy łapać wszystkie dziecięce wydzieliny
haha
Jest plan porodu na stronie szpitala, ale taki hmm... taki żeby za dużo się z niego położna nie dowiedziała przypadkiem
Kurcze, to jest niesamowite, że jak kogoś rozpruje w jakimś wypadku, to potem lekarze wycinają kawałek jelita, bo nie potrafią upchać do środka tej ilości flaków, a w czasie ciąży jakoś organizm funkcjonuje mając wszystkie wnętrzności i jeszcze drugiego człowiekaPAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Dziewczyny muszę Wam pokazać moje norweskie fanty bo powiedzieć, że jestem zachwycona to jak nic nie powiedzieć.
1 śpiworek voksi 😍
2 kombinezon Lillelam - 100% wełny merynosa. Mam też wełnę z NAME IT ale to nie to. Ten jest tak mięciutki, tak delikatny, że ciężko opisać 😍 jakby któraś polowała na taki na vinted to polecam.
Ja planuję na zimę ubierać Lidkę tylko właśnie w wełnę + pakować do śpiworka 😁
3. Leżaczek babybjorn no to wiadomo co toja uwielbiam, miałam dla każdego z dzieci
temporary hosting free
Kasio, Ogoorkowa, Longanimity, agentka93 lubią tę wiadomość
-
Sara... ty mnie zrozumiesz... zepsułam sobie kocyk merynosowy... miałam prac na delikatnym albo wełnie a mózg ciążowy zapomnial i dałam na dzieciecy i tylko zmniejszyłam obroty 😭 kocyk się zdeformował.. chyba go w miarę uratowałam... ponaciagałam złożyłam na pół i pospinałam klamerkami, schnie na płasko trochę uformowany... a jedna misiowa czapeczka dosłownie się sfilcowała i zmniejszyła... trochę jej szkoda bo robiłam dla chrześniaka... także co do pytania powyżej... muszę zrobić czapeczkę z uszkami 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 15:46
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity rozumiem i przytulam 🥹 szczerze? Wolałabym zniszczyć nowy kocyk ze sklepu niż ten nad którym pracowałam tygodniami. Ale myślę, że on jest do odratowania jak namoczylas i uformowałaś. Daj znać jak wyschnie.
A czapeczka obstawiam była z jakąś wełną?
Ja kiedyś mężowi zrobiłam komin... I wyprałam w pralce na normalnym programie. Po wszystkim był tak zbity i twardy że można nim było zabić 🤦🏻♀️
Ogoorkowa ten voksi jest z wypełnieniem z puchu 😍 jest tak lekki a jednocześnie ciepły. W Norwegii dzieciaki śpią w takich w wózkach na dworze przy temperaturze minusowejten teoretycznie nadaje się do wózka i do fotelika ale zobaczę w praktyce jak wyjdzie czy wystarczy mi jeden czy kupię drugi do wózka. Bo fotelik będzie w użyciu minimum 2 razy dziennie + pomiędzy planuje spacery w wózku. Nie wiem czy będzie mi się chciało przekładać co chwilę...
-
Refleks mojego Starego: kilka tygodni temu stwierdził, że „imię Iga spoko” dzisiaj ni z tego ni z owego przy obiedzie „A może Sara?” 🤣❤️
Kania_czubajka, Ancalime lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
agentka93 wrote:Refleks mojego Starego: kilka tygodni temu stwierdził, że „imię Iga spoko” dzisiaj ni z tego ni z owego przy obiedzie „A może Sara?” 🤣❤️
My mamy tego samego męża? Bo się zaczęłam obawiać, że mój wcale nie jest właśnie w Berlinie 🤣🤣🤣
Jakieś 2-3 tygodnie temu stwierdził, że Lidia to dziwne imię. Zanim skończył został przeze mnie zjedzony bo przecież wspólnie je wybraliśmy 🤦🏻♀️