X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime faktycznie mnóstwo tych wizyt masz 😳
    Ale widocznie jest taka konieczność więc pozostaje grzecznie chodzić :) już niedługo :)

A co do GBS to w sumie ma sens bo to bakteria kolonizująca okolice krocza więc w sumie przy CC nie ma styczności z dzieckiem 🤔

Ja mam dziś takiego totalenego lenia 🙄 nie wiem czy to kwestia ciśnienia czy tego, że znów się nie wyspałam ale najchętniej poszłabym na drzemkę 🙄

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime super że wszystko dobrze 😊
    Ja to wypisując deklaracje do położnej spędziłam z pół godziny na podawaniu chorób i operacji 🙈
    Ale do porodu trzeba mieć wszystkie wypisy z hospitalizacji w trakcie ciąży więc tam mam już zapisane, bo tak to zawsze o czymś zapominam 😂

Ale muszę dopytać na wizycie czy przez ten kamień w nerce powinnam rodzic w szpitalu gdzie mają też urologie, tak na wszelki wypadek 🤔

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, tak sobie pomyślałam, że zrobię sobie taką ściągę. Jasne, w karcie ciąży są wszystkie informacje zawarte, ale łatwiej nawet mi w chwili stresu będzie wymieniać wszystkie obciążenia, leki, a nie szukać 🤔.

Longanimity, myślę że to dobry pomysł aby podpytać.

Aaa, wstępnie rozmawiałam o tym że jednak pójdę na zwolnienie lekarskie pod koniec sierpnia/na początku września zależnie od samopoczucia.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja dziś przyznałam się sama przed sobą, że 34 tydzień to jednak zmienia życie. Jestem taka zasapana, że hej. Wczoraj,jak poszliśmy z mężem do Biedry na zakupy,to musiałam robić przystanek przy owocach już, żeby odpocząć 😅 do tego brzuch zrobił się inny, taki twardy. Jakby zapasy miękkich tkanek do rozciągania się skończyły. Nie mogę jakoś tak odetchnąć pełną piersią już, czuje że mam śluzówki w nosie napuchnięte.

Wczoraj mieliśmy trzecia rocznicę ślubu, więc z tej okazji byliśmy na obiedzie na mieście. Jadłam pysznego burgera, mmm ;)

Dziś poprałam trochę rzeczy dla malucha, tj. kocyki, rożki,śpiworek, otulacz do fotelika. Wypralam i wyprasowałam. No i idę poleżeć, bo dycham jak parowóz.

Czytam Was kochane, śledzę wątki ale nie odniose się ,bo zapominam :D mój kalafior w pełni.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania wszystkiego najlepszego dla Was z okazji rocznicy ❤️
    U nas jutro :)

Ja wyprałam wózek na dworze i zaraz wrzucam w pralkę co się da :D

Kania_czubajka, Ancalime lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania wszystkiego najlepszego dla was 🥳🥳🥳
    Też będziemy mieć 3cią rocznicę tylko we wrześniu 😁

A ja powiem wam że wczoraj jakoś tak dziwnie czułam brzuszek... niby napięty, ale jednak nie był twardy... no i doszłam do wniosku że przez tejpowanie lekko się uniósł do góry i dlatego tak inaczej go odczuwałam. Zobaczymy jak będzie dzisiaj, narazie jest normalnie 🙈

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20230802-113557.jpg

Też wrzucam do prania kocyki 🥰

Ancalime, Kania_czubajka, Kasio, Sara30, agentka93, RiverS, Ogoorkowa, Angelika95 lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity coś jeszcze będziesz dziergać dla małego?

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało mi tej merynosowej włóczki i myślałam o sweterku, takim większym żeby był na dłużej a rękawy można podwinąć. Pewnie zeobie jakąś czapeczkę, ale "wróciły" do mnie 3 które robiłam takie cieńsze więc chyba też taką grubszą zrobie, ale to poczekam żeby zobaczyć jaką będzie miał głowę 😅 czapki robi się szybciutko szczególnie z grubej włóczki.
    No i jakiegoś misiaka muszę zrobić i marchewkę jako pierwszy gryzak 😅
    A no i literki ZBYSIO albo ZBYSIU 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 12:52

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o takiej zawieszce do wózka ale ja kompletnie nie umiem takich rzeczy 😏

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime, ale będziesz obstawiona wizytami :O ale przynajmniej wykorzystasz, skoro płacisz ;) o tym GBS to słyszałam, że niektóre szpitale się zgadzają na CC bez :) niektórzy też pomijają zabieg Credego przy CC bo w sumie teoretycznie nie ma wtedy drogi zarażenia - do oceny własnej ;)

Ja dzisiaj na SR mam plan porodu, więc wieczorem się nim zajmę, też chyba pospisuję sobie wszystko czytelnie w jednym miejscu :D

Kania, wszystkiego dobrego z okazji rocznicy :)

Longanimity, pięknie to wygląda z takimi metkami! <3

Przeszłam się po te pieluchy, w sklepie były o gramaturze 150 po 5,90, więc wzięłam kilka (na kamyczki z allegro brakuje mi do darmowej dostawy, więc i tak sumarycznie wyszły podobnie cenowo ;) ). Odebrałam też śpiworek z vinted - stan idealny <3 i kupiłam czapeczki, bo nie mamy żadnej, a jednak wolę do szpitala jakieś mieć spakowane ;)

20230802-134637.jpg

Jeszcze dzisiaj okropnie mnie męczy refluks... Jakbym miała za mało miejsca na żołądek w brzuchu :( śniadanie jadłam o 8 i o 13 nadal było niebezpiecznie :(

Ancalime, Kania_czubajka, agentka93 lubią tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do planu porodu to sprawdźcie sobie dziewczyny na stronach swoich szpitali. Zwykle mają swoje wzory gotowe do druku i wypełnienia adekwatne do możliwości w danym szpitalu :)

Ogoorkowa przepiękne łupy 😍 i fajnie z tymi pieluszkami, 150 gramatura to już takie wiesz Marian, jakby luksusowe 😬😬😬

A w ogóle ostatnio rozmawiałam z koleżanką i opowiadała mi jak pod koniec ciąży miała problemy z wątrobą i miała USG jamy brzusznej - radiolog nie mógł znaleźć wątroby, tak była przesunięta przez dziecko 🫣 więc jak sobie wyobrazimy co maluchy robią z naszymi żołądkami, jelitami 😅

Ja się dziś czuję okropnie senna. Zaczęło mnie bardzo kłuć w sercu. Zmierzyłam sobie ciśnienie - 90/50 🫣 czas na trzecią dziś kawę

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No luksusowo będziemy w te pieluchy łapać wszystkie dziecięce wydzieliny :D haha :D
    Jest plan porodu na stronie szpitala, ale taki hmm... taki żeby za dużo się z niego położna nie dowiedziała przypadkiem :D

Kurcze, to jest niesamowite, że jak kogoś rozpruje w jakimś wypadku, to potem lekarze wycinają kawałek jelita, bo nie potrafią upchać do środka tej ilości flaków, a w czasie ciąży jakoś organizm funkcjonuje mając wszystkie wnętrzności i jeszcze drugiego człowieka :O

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę Wam pokazać moje norweskie fanty bo powiedzieć, że jestem zachwycona to jak nic nie powiedzieć.

1 śpiworek voksi 😍
    2 kombinezon Lillelam - 100% wełny merynosa. Mam też wełnę z NAME IT ale to nie to. Ten jest tak mięciutki, tak delikatny, że ciężko opisać 😍 jakby któraś polowała na taki na vinted to polecam.
    Ja planuję na zimę ubierać Lidkę tylko właśnie w wełnę + pakować do śpiworka 😁
    3. Leżaczek babybjorn no to wiadomo co to :) ja uwielbiam, miałam dla każdego z dzieci :)

IMG20230802144310.jpg

IMG20230802144757.jpg
    temporary hosting free

IMG20230802144824.jpg

IMG20230802144404.jpg

IMG20230802144242.jpg

Kasio, Ogoorkowa, Longanimity, agentka93 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym takiego voksi dla siebie przygarnęła na zimę 😅 wygląda na cieplaka! 😍

Sara30 lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara... ty mnie zrozumiesz... zepsułam sobie kocyk merynosowy... miałam prac na delikatnym albo wełnie a mózg ciążowy zapomnial i dałam na dzieciecy i tylko zmniejszyłam obroty 😭 kocyk się zdeformował.. chyba go w miarę uratowałam... ponaciagałam złożyłam na pół i pospinałam klamerkami, schnie na płasko trochę uformowany... a jedna misiowa czapeczka dosłownie się sfilcowała i zmniejszyła... trochę jej szkoda bo robiłam dla chrześniaka... także co do pytania powyżej... muszę zrobić czapeczkę z uszkami 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 15:46

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity rozumiem i przytulam 🥹 szczerze? Wolałabym zniszczyć nowy kocyk ze sklepu niż ten nad którym pracowałam tygodniami. Ale myślę, że on jest do odratowania jak namoczylas i uformowałaś. Daj znać jak wyschnie.
    A czapeczka obstawiam była z jakąś wełną?
    Ja kiedyś mężowi zrobiłam komin... I wyprałam w pralce na normalnym programie. Po wszystkim był tak zbity i twardy że można nim było zabić 🤦🏻‍♀️

Ogoorkowa ten voksi jest z wypełnieniem z puchu 😍 jest tak lekki a jednocześnie ciepły. W Norwegii dzieciaki śpią w takich w wózkach na dworze przy temperaturze minusowej :) ten teoretycznie nadaje się do wózka i do fotelika ale zobaczę w praktyce jak wyjdzie czy wystarczy mi jeden czy kupię drugi do wózka. Bo fotelik będzie w użyciu minimum 2 razy dziennie + pomiędzy planuje spacery w wózku. Nie wiem czy będzie mi się chciało przekładać co chwilę...

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ostatnich przebojach z pościelą prałam ten wózek z duszą na ramieniu 😅
    Ale udało się i potwierdzam dla potomnych -
    Joolza można prać w pralce 😁

Wygląda jak nówka 😍
    IMG20230802161124.jpg

Kania_czubajka, Pucz, Ogoorkowa, Longanimity, Ancalime, RiverS, Kasio, agentka93 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Refleks mojego Starego: kilka tygodni temu stwierdził, że „imię Iga spoko” dzisiaj ni z tego ni z owego przy obiedzie „A może Sara?” 🤣❤️

Kania_czubajka, Ancalime lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Refleks mojego Starego: kilka tygodni temu stwierdził, że „imię Iga spoko” dzisiaj ni z tego ni z owego przy obiedzie „A może Sara?” 🤣❤️

My mamy tego samego męża? Bo się zaczęłam obawiać, że mój wcale nie jest właśnie w Berlinie 🤣🤣🤣

Jakieś 2-3 tygodnie temu stwierdził, że Lidia to dziwne imię. Zanim skończył został przeze mnie zjedzony bo przecież wspólnie je wybraliśmy 🤦🏻‍♀️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter: