X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez sensu, ani się nie wyspałam, ani nie urodziłam 😅 plecy ciągnęły jak na okres, a mąż chrapał, więc pobudki co chwila. Zobaczymy jak dziś dzień minie!

Sara, oby to był jeden z ostatnich dni, przecież Ty w weekend nie rodzisz 😉

Miłego dnia, żeby któraś się rozpakowała! (Mogę wziąć na siebie tą odpowiedzialność 😜)

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaciskam nóżki i nie rodzę bo mój mąż ma 39,4 stopnia gorączki... 😳 Nie chcę być sama przy porodzie, musi szybko wyzdrowieć!

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was podczytuje i kibicuje ale mniej udzielam bo u nas ciężki dzień i noc za nami. Ada od wczoraj ma kolki dodatkowo ja złapałam jakieś choróbsko i czuje się jak kupa odstawiałm moje mleko na 24h by podratować aspiryną. Dobrze że Paweł większość nocy z nią był zebym mogla sie wygrzać troche. Bieda mala się męczy a ja gile z nosa gardło itd 😨
    Mam nadzieję że jej nie zaraże 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2023, 08:47

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg zdrówka dla Ciebie i malutkiej ❤️🍀

Kasio ja też zaciskam, bo mąż ma jutro ważne badanie i wolałabym, aby je odbył i spokój.
    Zdrowia dla męża!

Na dziś nie mam nic w planach, więc pokrążę po korytarzach. Na weekend chyba sobie tu piłkę zażyczę i będę kręcić. Chociaz może lepiej tak daleko nie wybiegać 😅

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Nie urodziłam ale za to znów zaliczyłam patrol od 3.30 - 6.30 i dopiero otworzyłam oczy.

Ogoorkowa jak już taka jesteś chętna do oddawania kartonów to ja poproszę jakiś grubszy xd albo ze 2 😂 żebym miała miękko 😂😂😂

Agentka ja chętnie bym dziś urodziła ale Bartek ma nas w nosie 😂 co jest najzabawniejsze dziś to już nawet mój mąż z nim negocjuje xd mówi że da mu 100 zł jak urodzi się do piątku 😂

RiverS trzymam kciuki żeby twoje życzenie się spełniło :)

Meeg współczuję choróbska kochana ❤️ kuruj się ❤️

Ancalime jak się czujesz?

Pucz i Kania co u Was słychać?

Kasio no to masz biedna w domu szpital 😢 niech się małżonek szybko leczy żeby cie nie zaraził

Sara, godzina 9.00 a ty się nie odzywasz? Czyżby Lidka nas zaskoczyła? 😂

Miłego Dnia Kobietki ❤️

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg, Ada powinna być chroniona przeciwciałami z Twojego mleczka więc teoretycznie nie powinna nic złapać. Ja pamiętam, że byłam chora jak Emma miała kilka dni i ja jeszcze wtedy KP trochę i znajoma pediatra powiedziała, bo miałam dylemat czy można karmić podczas choroby, że wtedy nasz organizm produkuje jeszcze więcej przeciwciał i tym bardziej powinno się karmić. Jeśli chodzi o leki przy KP to jest w necie taka strona, na której można sprawdzić każdy lek podczas kp tylko musiałabyś pogrzebać bo nie pamiętam adresu. Kuruj się kochana szybciutko ❤️

Kasio zdrowia dla męża! Musi szybko stanąć na nogi!

RiverS niech będzie jak sobie życzysz 🍀 ja nie mam siły na to całe rodzenie więc przepuszczam w kolejce

Agentka może jak mąż będzie po badaniach to akurat ruszy 😁 historia zna takie przypadki

U mnie noce co raz gorsze 🥴 patroli nie zaliczam bo staram się nie rozbudzać ale wstaje Xx razy. Jak nie siku to bolą plecy, jak nie plecy to skurcz, jak ni skurcz to coś drętwieje 🤯

Rano o 5 jak byłam w toalecie odeszła mi chyba, tak myśle, całość czopa, bo była tego dosłownie garść (wcześniej sukcesywnie odchodził fragmentami i się regenerował). Teraz wróciłam do domu i poszłam do WC i znowu mnie zalało ale już nie czop tylko taki wodnisty śluz, coś jak płodny. Ale tego była taka ilość, że nie mogłam się wytrzeć 🫣😵

Byliśmy z Tolką na pobieraniu krwi bo za 2 tygodnie ma leczenie zębów. Stary się upocil żeby ją trzymać, wkłuć było kilka, 2 żyły pękły 🙄 dla mnie? Standardowe pobieranie krwi u Toli ale Stary wyszedł zdruzgotany bo to był jego debiut.

Ogarnęłam już zakupy, zaraz posprzątam w domu, zrobię herbatę i nie robię NIC! Autentycznie, nie chce mi się nawet prania składać czy okien umyć. Chyba organizm potrzebuje magazynować siły przed porodem bo naprawdę nie pamiętam kiedy miałam taki spadek mocy 😳 od rana jakieś skurcze się pojawiają ale nawet już nie zwracam na nie uwagi 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2023, 09:36

Meeg lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam sobie dzisiaj pochodzić, ale jak chodzę to tak mnie wszystko boli łącznie z twardniejącej brzuchem, że rezygnuje 😅
    Ale może to tak właśnie powinno działać, że jak boli to coś się dzieje 🙈

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Chciałam sobie dzisiaj pochodzić, ale jak chodzę to tak mnie wszystko boli łącznie z twardniejącej brzuchem, że rezygnuje 😅
    Ale może to tak właśnie powinno działać, że jak boli to coś się dzieje 🙈

Jak chodzimy to pomagamy się dziecku wstawić w kanał i zejść niżej 🫣 a im jest niżej, tym bardziej boli podwozie 😅

Ja od wczoraj ledwo chodzę. Kości miednicy mnie bolą tak jakby były obite 🙄 ale to jest właśnie znak, że dziecko jest niziutko

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara dzięki wiedzialm że ty na pewno już przechodziłaś taki scenariusz i doradzisz ❤️
    Wzięłam na noc leki i rano poprawiłam ale już odtawiam i poczekam te 12h żeby wrócić do mleczka z piersi bo też o tych przeciwcialach poczytałam i jedna liczę że mala nie weźmie tego odemnie a przynajmnije nie w ostrtm stopniu🤞

Agentka ja skolei w szpitalu kiedy miałam skurcze to nie byłam w stanie leżeć 🙃 ruch mi pomagał i chodziłam po korytażu od 3.30 do tej 11 kiedy wzięli mnie na porodówkę. Na ktg tylko się kładłam dodtakowo siedziałam na piłce bo na patologii była sala specjalnie do ćwiczeń dla rodzących. Być może to pomogło z tak szybko postępującym rozwarciem u mnie.
    Trzymam kciuki oby cie mocno nie wymęczyły te skurcze❤

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg powinno być dobrze. Maluszki dodatkowo są chronione przeciwciałami nabytymi jeszcze w brzuszku :) ja pamiętam, że jak urodziła się Tola to strasznie bałam się infekcji u niej, o które jak się domyślasz nie było trudno wiosną mając pod dachem przedszkolaka 🫣
    I odziwo, Emma z Emilem chorowali a Tola nie! 😁 dopiero potem zaczęła łapać.
    Także trzymam mocno kciuki ✊ ale nie martw się na zapas. Kuruj siebie bo wiesz... mamy nie biorą wolnego 😬

Kurcze, u mnie było kilka takich fajnych skurczów, już pomyślałam, że może coś w końcu rusza ale ucichły 🙄 poskładałam jednak to pranie bo świadomość, że ono istnieje doprowadzała mnie do szału 😅 i właśnie zalegam na kanapie z szydełkiem 😁
    A dzisiaj obiad mam sztos 😍 chodziło za mną od dawien dawna.... łazanki z kapustą i grzybami 😍😍😍

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się czaje na lazanki #uwielbiam, mamy w domu jescze słoik kapusty i półkę zamrożonej kiełbasy z pępkowego 😃 ale Paweł wczoraj narobił canneloni i mamy obiad na 3 dni tyle mu wyszło 🥰 ale już niebawem wjadą lazanki

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg ja uwielbiam wszystko co jest z kapustą i grzybami 😅 pierogi, krokiety + sos grzybowy mogę jeść do wszystkiego 😅
    Pomyśl jaką ja mam radoche przy wigilijnym stole 😁😁😁

Moje skurcze ustały za to co jakiś czas boli miesiączkowo 🥴

Ale dziś o 15 moja przyjaciółka kończy pracę i ma wolne do końca tygodnia 😬 więc mogę rodzić śmiało 😬

Meeg lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś udzielałam wywiadu studentom 😄 Mieli sobie wytypować pacjentki, od których się więcej dowiedzą i poszłam im poopowiadac, dlaczego tu jestem, z czym się wiąże moja choroba itp.
    Niemniej trochę mnie przestraszyło to co powiedziała lekarka ich opiekunka dydaktyczna, bo podpytywala czy mam rozwarcie i czy jest wskazanie do porodu przed 40-41 tygodniem, jak powiedziałam, że nie to stwierdziła „a to pewnie pani poczeka” 😬
    Także chyba moje myślenie, że w przyszłym tygodniu będą coś próbować jest mocno życzeniowe. Zwłaszcza, że Mała nie jest duża. Jak tu słyszę to większość dziewczyn ma już nawet takie bobaski około 4kg w skończonym 38…

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Meeg Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka no chyba że Twoja Iga sama postanowi wyjść bez proszenia do tego czasu. Nie trzeba koniecznie wczesniej mieć za wielu sygnałów by nagle urodzić a jak wiemy na tej grupie takie porody sie zdarzyły😉

Sara30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio wrote:
    Ja dzisiaj zaciskam nóżki i nie rodzę bo mój mąż ma 39,4 stopnia gorączki... 😳 Nie chcę być sama przy porodzie, musi szybko wyzdrowieć!
    Łącze się w bólu z mężem ale pocieszające jest ze tatusiowe to mogą sie leczyć wszystkimi dostępnymi medykamentami a my w laktacji czy ciąży to głównie all natural pozostaje 🙄 lepiej że teraz go złapało niż jakbyście byli świeżo rozpakowani. Oby zdążył się wykurować!
    Podobno coś krąży w powietrzu 😐

Kasio lubi tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, może Iga sama postanowi się ewakuować i wywoływanie w ogóle nie będzie potrzebne :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby może tak być, ale jakoś w warunkach szpitalnych mam mniejsze poczucie, że to możliwe 😜

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli maluch będzie gotowy do wyjścia i będzie chciał wyjść, to nawet przy leżeniu plackiem w końcu poród się zacznie :D ale spacery są genialne bo działa grawitacja, która pomaga wstawić główkę w kanał. A potem prosta droga do rozwarcia 😁

Aczkolwiek ja od 2 tygodni chodzę z rozwarciem na 2-3 cm 😅 widocznie Lidka ma inne poczucie czasu. A jeśli będzie tak przewrotna jak jej ojciec, to urodzi się jutro - bo akurat na jutro mamy zajebiste plany 😁 Paweł wyczaił super łowisko, mamy nowy sprzęt i jutro jedziemy na dużą rybę 🦈🎣🐟

Powiem Wam, że z jednej strony chciałabym urodzić już bo fizycznie ledwo daje radę 🙄 wstaje z kanapy jak stara niedołężna baba. Ale z drugiej.... stary jest taki miły, skacze nade mną jak nad księżniczką 😅 proponuje drzemki, wstaje biegać za Tolką 🤣 żyć nie umierać 🤣 całą ciążę biegałam sama za wszystkimi, nikt mi nic nie podał, nie zrobił. Taka miła odmiana 😈

Maiora lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mój syn będzie taki jak ojciec aktualnie to jeszcze wyląduje na wywołaniu bo znowu mu się nie spieszy żeby skończyć remont 🙈 trzeba kupić farby, grzejnik i podłogę no i praca od 10 do 18 wyklucza podjechanie do sklepu budowlanego... trzeba czekać na wolny dzień 😮‍💨 nie żeby mój tata się zaoferował że zamontuje grzejnik i pomaluje... I w weekend pokój byłby gotowy...
    Ale drugi pokój który ma być m.in. na sprzęt wędkarski to już nie będę cisnąć niech sobie wykańcza jak i kiedy chcesz chce... tyle że jeśli mu się nie będzie spieszyć to z sypialni można już teraz wynieść wszystko i niech sobie tam czeka 🤷‍♀️ 2 szafki mam nadzieję że już dzisiaj zostaną tam wyniesione i wtedy dostawka, wózek i fotelik będę ogarniać 💪

Jutro wizyta, ciekawe co powie lekarz 😁 dostałam wynik gbs i jest ujemny i nie wiem czy pisałam ale wyniki morfologii jedne z najlepszych w tym roku 😎

Wszystkim chorowitką życzę dużo zdrówka ❤️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, gratuluję wyników! 😁 Coś czuję że Zbyś się urodzi jak Twój mąż zakończy remont 😁

Sara, korzystaj ile wlezie z księżniczkowania 😁 nie wiadomo ile to potrwa, zaraz może Lidka będzie na świecie!

Agentka, szpitalny "relaks" Ci nie odpowiada? 😅 mi na początku w szpitalu było znośnie jak już nie krwawiłam i miałam ciekawą książkę. Nie musiałam się odrywać od czytania, jedzenie podane pod nos, nawet wstawać nie trzeba było 😁

Dziś wyszorowałam balkon na kolanach i jestem zdziwiona jaka to wygodna pozycja w ciąży.

Wczoraj w szpitalu zalecili mi, żebym w ciągu 5 dni poszła na wizytę do lekarza prowadzącego, opisałam mojej doktor całą sytuację, podesłałam wyniki i dała mi znać że już nie muszę przychodzić i 27.09 mam się stawić do szpitala 😁

age.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ