X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • ona. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Ja teraz używałam globulek Macmiror, więc na pewno są bezpieczne w ciąży (przynajmniej w III trymestrze), ale na początku używałam właśnie tych Lactovaginal, więc myślę że spokojnie możesz :) Clotrimazolum odstaw i to natychmiast, tego nie można używać w ciąży.

Kurde, nawet nie doszedł w Tobie? Wow, to dopiero nazywa się cud :D A my się Zakręcona jarałyśmy, że zaszłyśmy w cyklach "bezowulacyjnych", Ona nas pobiła :D
    My tyle lat kochaliśmy się właśnie w taki sposób, ale cieszę się że wtedy się nie udawało, tylko jak faktycznie tego chcieliśmy :)

Jeżeli chodzi o "sesję z brzuszkiem", nie mam nic przeciwko jak ktoś sobie ją robi (byle nie wrzucał zdjęć na fejsa, bo to jak dla mnie jest zbyt intymna sesja), ale ja się jej nie poddałabym, bo jestem gruba i źle się ze sobą czuję. Nie czułabym się komfortowo, dlatego nie skorzystałabym nawet za darmo :P
    Muszę się wybrać do apteki i zobaczyć czy tu cośtakiego dostanę jak Lactovaginal, bo tu ogólnie ciężko coś dostać tego typu..
    Skoro nie można Clotrimazolum to odstawiam w takim razie.

My też się kochaliśmy wcześniej w taki sposób i nigdy nic nie było, dlatego tak się teraz zdziwiłam. Ale nie ma tego złego i tak mieliśmy od przyszłego miesiąca zacząć starania, wiec się cieszymy, że wyszło jak wyszło :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze , ze tak szybko wyszło ! :)
    Widzisz masz swój cud bez starań . odstaw , odstaw nie potrzebne mascie i leki ...coby nie zaszkodzić !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hejo !
    Dla mnie polowa drugiego trymestru taka normalna się stała ! :)
    Co do sesji z brzuszkiem to Ja jak zrobię może ze dwie fotki wrzuce na FB , zobaczymy ... Ale nie uważam zeby nazwał zdjęć tam tez zamieszczać , poza tym no zdjęcie z brzuchem to według mnie tak samo jak ktoś Cie na ulicy zobaczy ... Co innego sesja z noworodka np. To juz uważam ze jest intymna sprawa i dziecko nie na pokaz żeby całemu światu dawać je do oglądania:)
    Co do twojego Tygrysku rzyganka , dokładnie może to był jednorazowy incydent:)
    Ja dziś o 14 mam spotkanie z położna , ciekawa jestem jak to będzie wyglądało a po IDE na lody do maka , wczoraj miałam isc i nie poszlam
    Zakręcona, to tak samo jak idziesz z maluchem na spacer, też Ci ciekawskie oczy zaglądają do wózka :P Moim zdaniem pokazywanie gołego brzucha ciężarnej jest bardzo intymne i pokazywanie innym jest niestosowne (chyba, że zakryty, to co innego ;) a moja siostra cioteczna wrzucała na fb właśnie taki goły, mi się to bardzo nie podobało...

Ona, zawsze możesz pójść do apteki i poprosić coś dla kobiet w ciąży, albo pokazać skład lactovaginalu, być może mają coś takiego pod inną nazwą :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeglądnęłam apteki internetowe i tutaj nie ma Lactovaginalu, w ogóle tu ciężko o priobiotyk jakiś. Maja Femibion, myślicie, że mógłby zastąpić Lactovaginal czy nie?

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Zazdroszcze , ze tak szybko wyszło ! :)
    Widzisz masz swój cud bez starań . odstaw , odstaw nie potrzebne mascie i leki ...coby nie zaszkodzić !
    dokładnie, mój mały-wielki cud <3

Właśnie nie chcę ryzykować, więc pewnie odstawię. oby mi sięnie pogorszyło tylko, bo i dla mnie cięzko będzie a i dla dziecka nie dobrze..
    agniesja wrote:
    Zakręcona, to tak samo jak idziesz z maluchem na spacer, też Ci ciekawskie oczy zaglądają do wózka :P Moim zdaniem pokazywanie gołego brzucha ciężarnej jest bardzo intymne i pokazywanie innym jest niestosowne (chyba, że zakryty, to co innego ;) a moja siostra cioteczna wrzucała na fb właśnie taki goły, mi się to bardzo nie podobało...

Ona, zawsze możesz pójść do apteki i poprosić coś dla kobiet w ciąży, albo pokazać skład lactovaginalu, być może mają coś takiego pod inną nazwą :)
    chyba tak zrobię i się przejdę. Może jakoś się dogadam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 09:08

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femibion to raczej zestaw witamin a nie coś na infekcję ;) Możesz jeszcze ewentualnie podmywać się Tamtum Rosa lub używać Lacibios Femina, to też globulki (ja to używałam, zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży).

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wiem co sobie kup !
    Iladian direct masz to tam u siebie ? To przy infekcjach i nawet tak dla bezpieczeństwa przed nimi można w ciąży brać ! Patrz przypomniałam sobie
    Agnesja ja mowie o zakrytym brzuszku :) nawet nie pomyslalam o odkrytym bo to juz przeginka.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgle w ciąży naj!lepiej żebyś się podmywala szałwia lub rumiankiem ! Naturalny składnik przeciwzapalny , mnie pomógł przy infekcjach

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Agnesja ja mowie o zakrytym brzuszku :) nawet nie pomyslalam o odkrytym bo to juz przeginka.
    To zmienia postać rzeczy ;) Ja tylko takie zdjęcia widziałam i dlatego tak napisałam ;)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Femibion to raczej zestaw witamin a nie coś na infekcję ;) Możesz jeszcze ewentualnie podmywać się Tamtum Rosa lub używać Lacibios Femina, to też globulki (ja to używałam, zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży).
    ale tutaj chyba jest inny nieco femibion niz w Polsce, po przeczytaniu ulotki i przetłumaczeniu jej na polski wychodzi na to, że to g do leczenia i zapobiegania infekcjom.

Tutaj ani Tamtum Rosa ani Lacibios Femina nie ma. To jest na prawdę dziwny kraj jesli chodzi o takie leki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 09:18

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A Wiem co sobie kup !
    Iladian direct masz to tam u siebie ? To przy infekcjach i nawet tak dla bezpieczeństwa przed nimi można w ciąży brać ! Patrz przypomniałam sobie
    nie ma tutaj tego :/
    Zresztą to raz kiedyś brałam i tylko mi pogorszyło sprawę :/
    ZakręconaOna wrote:
    Wgle w ciąży naj!lepiej żebyś się podmywala szałwia lub rumiankiem ! Naturalny składnik przeciwzapalny , mnie pomógł przy infekcjach
    narazie podmywam sie czyms z apteki własnie przeciwko infekcjom specjalne, ale moze kupie sobie faktycznie ten rumianek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 09:17

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup kup , najbezpiexzniejszy będzie jak nie ma leków żadnych nic tam u ciebie !
    Nie ma żadnych aptek intermetowych polskich ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... no to chyb nie pozostaje Ci nic innego jak załatwiać wizytę u gina, trzymam kciuki żeby się udało szybko :)

Porównaj skład tego Femibionu z tymi co napisałyśmy, albo poczytaj w necie czy można to używać w ciąży ;)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, może gemini wysyła za granicę?

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kup kup , najbezpiexzniejszy będzie jak nie ma leków żadnych nic tam u ciebie !
    Nie ma żadnych aptek intermetowych polskich ?
    nie. Jedynie zostaje mi ewentualnie jakaś w Polsce ktora za granice wysyla.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Hmmm... no to chyb nie pozostaje Ci nic innego jak załatwiać wizytę u gina, trzymam kciuki żeby się udało szybko :)

Porównaj skład tego Femibionu z tymi co napisałyśmy, albo poczytaj w necie czy można to używać w ciąży ;)
    Na razie czekam na wolny termin u rodzinnego, później dopiero mogę do gina iść. Chory kraj :/

Zaraz tak zrobię. I chyba pójdę później w przerwie na stażu do apteki i popytam. Mam akurat obok to może się dogadam.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona super,my tak sie kochalismy z 3lata i nic,to naprawde cud;) gratuluje

• ona. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Ona super,my tak sie kochalismy z 3lata i nic,to naprawde cud;) gratuluje
    nie dziękuję jeszcze zeby nie zapeszac :)

znalazłam sklad tego femibionu ale mi nic nie mowi czy moge i czy pomoze. wklejam tutaj moze cos poradzicie:

Lactobacillus rhamnosus GR-1-Lactobacillus reuteri RC 14 (pochodna mleka), maltodekstryna; wspierające substancje: hydroksypropylometyloceluloza, celuloza; przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, sole magnezowe kwasów tłuszczowych; barwnik: dwutlenek tytanu.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Ona !
    Słuchaj a masz kogoś z pl co moze ci kupić i wysłać listem ? Najprostsze rozwiazanie , ja tak robię jak czegoś tu dostać nie mogę .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam rodziców i teściów, tylko nie chcemy żeby się dowiedzieli o ciąży jeszcze. Ale może jakoś to zrobimy i poprosimy i tak chyba najprościej będzie.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ