STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
agniesja wrote:Ja teraz używałam globulek Macmiror, więc na pewno są bezpieczne w ciąży (przynajmniej w III trymestrze), ale na początku używałam właśnie tych Lactovaginal, więc myślę że spokojnie możesz
Clotrimazolum odstaw i to natychmiast, tego nie można używać w ciąży.
Kurde, nawet nie doszedł w Tobie? Wow, to dopiero nazywa się cudA my się Zakręcona jarałyśmy, że zaszłyśmy w cyklach "bezowulacyjnych", Ona nas pobiła
My tyle lat kochaliśmy się właśnie w taki sposób, ale cieszę się że wtedy się nie udawało, tylko jak faktycznie tego chcieliśmy
Jeżeli chodzi o "sesję z brzuszkiem", nie mam nic przeciwko jak ktoś sobie ją robi (byle nie wrzucał zdjęć na fejsa, bo to jak dla mnie jest zbyt intymna sesja), ale ja się jej nie poddałabym, bo jestem gruba i źle się ze sobą czuję. Nie czułabym się komfortowo, dlatego nie skorzystałabym nawet za darmo
Skoro nie można Clotrimazolum to odstawiam w takim razie.
My też się kochaliśmy wcześniej w taki sposób i nigdy nic nie było, dlatego tak się teraz zdziwiłam. Ale nie ma tego złego i tak mieliśmy od przyszłego miesiąca zacząć starania, wiec się cieszymy, że wyszło jak wyszło
-
ZakręconaOna wrote:Hejo !
Dla mnie polowa drugiego trymestru taka normalna się stała !
Co do sesji z brzuszkiem to Ja jak zrobię może ze dwie fotki wrzuce na FB , zobaczymy ... Ale nie uważam zeby nazwał zdjęć tam tez zamieszczać , poza tym no zdjęcie z brzuchem to według mnie tak samo jak ktoś Cie na ulicy zobaczy ... Co innego sesja z noworodka np. To juz uważam ze jest intymna sprawa i dziecko nie na pokaz żeby całemu światu dawać je do oglądania:)
Co do twojego Tygrysku rzyganka , dokładnie może to był jednorazowy incydent:)
Ja dziś o 14 mam spotkanie z położna , ciekawa jestem jak to będzie wyglądało a po IDE na lody do maka , wczoraj miałam isc i nie poszlamMoim zdaniem pokazywanie gołego brzucha ciężarnej jest bardzo intymne i pokazywanie innym jest niestosowne (chyba, że zakryty, to co innego
a moja siostra cioteczna wrzucała na fb właśnie taki goły, mi się to bardzo nie podobało...
Ona, zawsze możesz pójść do apteki i poprosić coś dla kobiet w ciąży, albo pokazać skład lactovaginalu, być może mają coś takiego pod inną nazwą -
ZakręconaOna wrote:Zazdroszcze , ze tak szybko wyszło !
Widzisz masz swój cud bez starań . odstaw , odstaw nie potrzebne mascie i leki ...coby nie zaszkodzić !
Właśnie nie chcę ryzykować, więc pewnie odstawię. oby mi sięnie pogorszyło tylko, bo i dla mnie cięzko będzie a i dla dziecka nie dobrze..
agniesja wrote:Zakręcona, to tak samo jak idziesz z maluchem na spacer, też Ci ciekawskie oczy zaglądają do wózkaMoim zdaniem pokazywanie gołego brzucha ciężarnej jest bardzo intymne i pokazywanie innym jest niestosowne (chyba, że zakryty, to co innego
a moja siostra cioteczna wrzucała na fb właśnie taki goły, mi się to bardzo nie podobało...
Ona, zawsze możesz pójść do apteki i poprosić coś dla kobiet w ciąży, albo pokazać skład lactovaginalu, być może mają coś takiego pod inną nazwąWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 09:08
-
A Wiem co sobie kup !
Iladian direct masz to tam u siebie ? To przy infekcjach i nawet tak dla bezpieczeństwa przed nimi można w ciąży brać ! Patrz przypomniałam sobie
Agnesja ja mowie o zakrytym brzuszkunawet nie pomyslalam o odkrytym bo to juz przeginka.
-
agniesja wrote:Femibion to raczej zestaw witamin a nie coś na infekcję
Możesz jeszcze ewentualnie podmywać się Tamtum Rosa lub używać Lacibios Femina, to też globulki (ja to używałam, zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży).
Tutaj ani Tamtum Rosa ani Lacibios Femina nie ma. To jest na prawdę dziwny kraj jesli chodzi o takie leki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 09:18
-
ZakręconaOna wrote:A Wiem co sobie kup !
Iladian direct masz to tam u siebie ? To przy infekcjach i nawet tak dla bezpieczeństwa przed nimi można w ciąży brać ! Patrz przypomniałam sobie
Agnesja ja mowie o zakrytym brzuszkunawet nie pomyslalam o odkrytym bo to juz przeginka.
Zresztą to raz kiedyś brałam i tylko mi pogorszyło sprawę
ZakręconaOna wrote:Wgle w ciąży naj!lepiej żebyś się podmywala szałwia lub rumiankiem ! Naturalny składnik przeciwzapalny , mnie pomógł przy infekcjachWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 09:17
-
agniesja wrote:Hmmm... no to chyb nie pozostaje Ci nic innego jak załatwiać wizytę u gina, trzymam kciuki żeby się udało szybko
Porównaj skład tego Femibionu z tymi co napisałyśmy, albo poczytaj w necie czy można to używać w ciąży
Zaraz tak zrobię. I chyba pójdę później w przerwie na stażu do apteki i popytam. Mam akurat obok to może się dogadam. -
nick nieaktualny
-
nataliano wrote:Ona super,my tak sie kochalismy z 3lata i nic,to naprawde cud;) gratuluje
znalazłam sklad tego femibionu ale mi nic nie mowi czy moge i czy pomoze. wklejam tutaj moze cos poradzicie:
Lactobacillus rhamnosus GR-1-Lactobacillus reuteri RC 14 (pochodna mleka), maltodekstryna; wspierające substancje: hydroksypropylometyloceluloza, celuloza; przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, sole magnezowe kwasów tłuszczowych; barwnik: dwutlenek tytanu.