X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam , ze cos do mnie i , ze może cos pominelam: P

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no co ty ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kochane :*:*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas trochę emocje opadły, byliśmy nawet na spacerze, ale zanim wszystko wróci do normy to trochę czasu minie. A co do żołądka to mnie mdłości przeszły, ale wieczorem bardzo często boli mnie żołądek, najbardziej to gdy jestem głodna, ale nie chcę już późno jeść. Może to norma u ciężarnych

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Tak kochana tylko mówisz ...
    Stany baja , moje marzenie od dziecka ale to jednak kupa drogi od naszego państwa ojczystego , od rodziny , znajomych ... Tak na prawdę od wszystkiego . Ja całego życia na obczyźnie bym nie mogła spędzić , nigdy !
    Ja też nie, czekam z niecierpliwością na moment kiedy będziemy mogli do Polski na stałe wrócić już.
    Mordeczka wrote:
    Przykro tak razem się staraliście a w ogóle się nie przejmuje... Mój mi się pyta czy jak teraz pojedziemy do Gina to czy może wejść ze mną bo w końcu to nasz dzidziuś i też ma prawo zobaczyć czy wszystko w porządku z małym więc jak teraz w piątek pojedziemy to się gina zapytam czy może wejść ze mną;)
    ja mojego w Polsce będę chciała zabrać do gina. Tutaj niestety nie będzie miał jak bo pracuje.

Dzien dobry :)
    Dziś przede mną wolny i zaraz pracowity dzien :/

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja już od rana byłam z psem, później przytargałam ze sklepu 2 butelki wody i kilo bobu a na koniec rozmroziłam zamrażarkę, bo lodu było od groma i naskrobałam się jak głupia a mój szacowny małżonek co robił w tym czasie? Spał w najlepsze i dopiero teraz wstał :| Takiemu to dobrze... Chyba wygonię go z domu na cały dzień, bo mam dość patrzenia na jego leniwy tyłek!

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Agnesja matko boska ... No co za len ! On na zakupy i z tym psem powinien latać sam a nie ... Tym bardziej nic nie robiąc ... A wygon , powiedz ze robisz porządki , ze ktoś w domu musi sprzatac...
    Ona ojj tak , my równiez , za ile planujecie wracać ?
    Tygrysku jak jesteś głodna na wieczór to jedź mniej a częściej , do 21 na spokojnie sobie jedź , ja przy diecie zjadalam do 20 nawet przez lekarza pozwolenie a ciąża nie dieta , glodzic tez się nie możesz a jak głodna na noc jesteś to woda z cytryna:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pogoda ładna u mnie od rana:)
    My juz po sniadanku właśnie , obiadek z wczoraj bo dużo pulpetow w sosie narobilam , dziś kluseczki jakieś do sosiku wiec w kuchni stać nie muszę :) chyba , zeby zrobić ta swoja rybkę po grecku w końcu do której zbieram się i zabieram: > może jakiś mały spacerek dziś zaliczymy , może dla maluszka cos kupimy hihi

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Rah ale Ja mojego D nigdy nie uderzylam i nie mam zamiaru... Ja napisalam to do Tygryska w formie żartu , ze morda nie szklanka !!! Wiec nie bardzo rozumiem ...

A ja nie rozumiem czego nie rozumiesz ;p
    Chyba nic konkretnie do Ciebie nie pisałam...

Tak czy siak chodziło mi o to ze sa pary ktore całe zycie sie tylko szturchaja, szarpią albo uderza "tylko" po pijaku. I nawet nie widza problemu a to smutne :/

Dziewczyny ile Wy piszecie! Wszystkie na urlopach czy jak? Nie nadążam nawet czytać tylu stron ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    mieszkają na Jersey w UK. chcą wrócić bo koleżanka bardzo tęskni za rodziną i przyjaciółmi. mówi że kasa to nie wszystko.
    ie.

Moja koleżanka wróciła z Miami po 11 latach tam i jeszcze kilku gdzie indziej. Niby wszystko ok, chciała, ma małe dziecko, ale widac ze nie moze sie przestawić. Zaczynajac od pogody (jak to w ogole moze byc zimno? Mała ciagle chora!), poprzez jedzenie (bardzo zdrowo sie żywili co u nas jest niemożliwe), a kończąc na kasie czy załatwianiu czegokolwiek. Mowi ze chyba te 15-20 lat temu było tutaj łatwiej niz teraz! Ciagle opowiada o miami, wspomina, pokazuje fotki, widac ze nie moze sie przestawić a jest tu juz rok..

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo przestawić się z takiej pogody to rzeczywiście wyzwanie...Rah ja nie pracuję już od 7 tygodnia jak poszłam do szpitala. Mimo to ciągle gdzieś biegam i coś załatwiam.
    Agniesja dlaczego ty tak dużo dźwigasz no?..:( jeszcze z tym czymś co masz, pessarem?
    Lenia wygonić póki jeszcze domu jest.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie Tygrysku pamietam. Od lekarza 1 kontaktu brałaś zwolnienie pomiędzy, nie?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja. wczoraj zadzwoniła koleżanka bym jej pomogła pozwozić to co zostało po weselu - jedzenie i kwiaty- stoły miała różami udekorowane nie powiem coś pięknego kupe kasy za to dała. dostało mi się dwa wielkie bukiety do domu z ktorych zrobiłam jeszcze jeden większy :)

dziś poszłam oddać krew więc nie muszę iść do pracy :P

mój leniwiec też leży bo go żoładek boli ale ma dziś urlop więc spędzimy sobie dzionek razem w domku.

nie kumam już tej tempki :/ wkurwiać mnie zaczyna.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Rah no chyba każda siedzi na urlopach ciążowych nie ;)
    Agniesja wywal go na dwór niech coś zrobi ze sobą a jak :) Mnie o 5,rano znów zaczął boleć żołądek jakoś zasnęłam i już mnie nie boli.
    Ona to w Polsce jak będziesz to pójdziesz na 1 wizytę? Czy w Paryżu gdzieś dostaniesz się do lekarza ?
    Dea nie patrz tak ma tą tempkę szkoda nerwów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 11:52

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • rah Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ;)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka patrze jak zaznaczam i mnie szlak trafia. chyba zadzwonie do tego gina ale po @

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea podziwiam Cię za oddanie krwi :) ja zresztą nigdy nie mogłam, bo miałam anemię wiecznie...
    Rah ja nie brałam zwolnienia bo pracowałam na zleceniu...Dlatego nie mam teraz żadnych pieniędzy, mam nadzieję, że dostanę w październiku znów stypendium, a od stycznia wprowadzą te 1000 zł dla każdej matki. Zresztą muszą chyba, bo przez tą nową ustawę, nie wiem czy słyszałyście- matki, które prowadzą działalnośc krócej niż 2 lata dostaną 17 zł zasiłku macierzyńskiego...
    Rah a lekarze pierwszego kontaktu i ginekolodzy dają bez problemu zwolnienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 11:59

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaOna chcemy wrócić tak za jakieś 5-6lat. Chcielibyśmy, żeby Maluszek do szkoły już w Polsce poszedł. A Wy?

Mordeczka tutaj muszę iść na pierwszą wizytę. W tym tygodniu idę do rodzinnego, a za około 2 tygodnie do ginekologa, bo teraz póki co jest jeszcze za wcześnie. Muszę iść tutaj, bo do 14tygodnia muszę wszystkie papiery potrzebne powysyłać, a że będę w Polsce ponad miesiąc to po powrocie bym nie zdążyła.
    W Polsce umówiłam się z ginem na wizytę jeszcze zanim wiedziałam o ciąży(co roku w Polsce chodzę na cytologię itp), więc nie będę teraz rezygnować tylko wykorzystam to i zabiorę męża żeby Maleństwo zobaczył.
    Dodatkowo muszę się jeszcze gdzieś w Polsce zapisać na badania prenatalne, bo tutaj są obowiązkowe(nie wiem jak w Polsce?), a że wtedy kiedy trzeba je wykonać będę w kraju to nie będę mieć wyjścia. Bez tego nie zapiszą mnie później do szpitala po powrocie :/

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah to cały czas pracujesz ?
    Ja też chciałam oddawać krew więc gruubo po ciąży się na to zdecyduje ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku ja oddaje krew już 10 lat ale nie zawsze mogłam oddać bo czasem miałam hemoglobine za niską. Ale mam oddane 13,5 litra krwi.

Słyszałam o tym 1000zł że to ma być tylko dla matek które są: bezrobotne, rolnikami lub studentkami. Nie wiem ile w tym prawdy. a 17 zł bym przelazła zwrotnie na konto np. prezydenta niechby wypił ćwiartke za moje zdrowie bo na połówke nie starczy. i się dziwić że wiele osób nie ma dzieci z wyboru. mam znajomą która kocha dzieci ma swoich 5 i chciałaby więcej ale jej finansowo nie stać :/

rah lubi tę wiadomość

‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ