STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, u nas trochę emocje opadły, byliśmy nawet na spacerze, ale zanim wszystko wróci do normy to trochę czasu minie. A co do żołądka to mnie mdłości przeszły, ale wieczorem bardzo często boli mnie żołądek, najbardziej to gdy jestem głodna, ale nie chcę już późno jeść. Może to norma u ciężarnych
-
ZakręconaOna wrote:Tak kochana tylko mówisz ...
Stany baja , moje marzenie od dziecka ale to jednak kupa drogi od naszego państwa ojczystego , od rodziny , znajomych ... Tak na prawdę od wszystkiego . Ja całego życia na obczyźnie bym nie mogła spędzić , nigdy !
Mordeczka wrote:Przykro tak razem się staraliście a w ogóle się nie przejmuje... Mój mi się pyta czy jak teraz pojedziemy do Gina to czy może wejść ze mną bo w końcu to nasz dzidziuś i też ma prawo zobaczyć czy wszystko w porządku z małym więc jak teraz w piątek pojedziemy to się gina zapytam czy może wejść ze mną
Dzien dobry
Dziś przede mną wolny i zaraz pracowity dzien -
Hej! Ja już od rana byłam z psem, później przytargałam ze sklepu 2 butelki wody i kilo bobu a na koniec rozmroziłam zamrażarkę, bo lodu było od groma i naskrobałam się jak głupia a mój szacowny małżonek co robił w tym czasie? Spał w najlepsze i dopiero teraz wstał
Takiemu to dobrze... Chyba wygonię go z domu na cały dzień, bo mam dość patrzenia na jego leniwy tyłek!
-
Dzień dobry
Agnesja matko boska ... No co za len ! On na zakupy i z tym psem powinien latać sam a nie ... Tym bardziej nic nie robiąc ... A wygon , powiedz ze robisz porządki , ze ktoś w domu musi sprzatac...
Ona ojj tak , my równiez , za ile planujecie wracać ?
Tygrysku jak jesteś głodna na wieczór to jedź mniej a częściej , do 21 na spokojnie sobie jedź , ja przy diecie zjadalam do 20 nawet przez lekarza pozwolenie a ciąża nie dieta , glodzic tez się nie możesz a jak głodna na noc jesteś to woda z cytryna:) -
Ale pogoda ładna u mnie od rana:)
My juz po sniadanku właśnie , obiadek z wczoraj bo dużo pulpetow w sosie narobilam , dziś kluseczki jakieś do sosiku wiec w kuchni stać nie muszęchyba , zeby zrobić ta swoja rybkę po grecku w końcu do której zbieram się i zabieram: > może jakiś mały spacerek dziś zaliczymy , może dla maluszka cos kupimy hihi
-
ZakręconaOna wrote:Rah ale Ja mojego D nigdy nie uderzylam i nie mam zamiaru... Ja napisalam to do Tygryska w formie żartu , ze morda nie szklanka !!! Wiec nie bardzo rozumiem ...
A ja nie rozumiem czego nie rozumiesz ;p
Chyba nic konkretnie do Ciebie nie pisałam...
Tak czy siak chodziło mi o to ze sa pary ktore całe zycie sie tylko szturchaja, szarpią albo uderza "tylko" po pijaku. I nawet nie widza problemu a to smutne
Dziewczyny ile Wy piszecie! Wszystkie na urlopach czy jak? Nie nadążam nawet czytać tylu stron ;p -
Dea28 wrote:mieszkają na Jersey w UK. chcą wrócić bo koleżanka bardzo tęskni za rodziną i przyjaciółmi. mówi że kasa to nie wszystko.
ie.
Moja koleżanka wróciła z Miami po 11 latach tam i jeszcze kilku gdzie indziej. Niby wszystko ok, chciała, ma małe dziecko, ale widac ze nie moze sie przestawić. Zaczynajac od pogody (jak to w ogole moze byc zimno? Mała ciagle chora!), poprzez jedzenie (bardzo zdrowo sie żywili co u nas jest niemożliwe), a kończąc na kasie czy załatwianiu czegokolwiek. Mowi ze chyba te 15-20 lat temu było tutaj łatwiej niz teraz! Ciagle opowiada o miami, wspomina, pokazuje fotki, widac ze nie moze sie przestawić a jest tu juz rok.. -
Noo przestawić się z takiej pogody to rzeczywiście wyzwanie...Rah ja nie pracuję już od 7 tygodnia jak poszłam do szpitala. Mimo to ciągle gdzieś biegam i coś załatwiam.
Agniesja dlaczego ty tak dużo dźwigasz no?..jeszcze z tym czymś co masz, pessarem?
Lenia wygonić póki jeszcze domu jest. -
witam sie i ja. wczoraj zadzwoniła koleżanka bym jej pomogła pozwozić to co zostało po weselu - jedzenie i kwiaty- stoły miała różami udekorowane nie powiem coś pięknego kupe kasy za to dała. dostało mi się dwa wielkie bukiety do domu z ktorych zrobiłam jeszcze jeden większy
dziś poszłam oddać krew więc nie muszę iść do pracy
mój leniwiec też leży bo go żoładek boli ale ma dziś urlop więc spędzimy sobie dzionek razem w domku.
nie kumam już tej tempkiwkurwiać mnie zaczyna.
-
Dzień dobry:) Rah no chyba każda siedzi na urlopach ciążowych nie
Agniesja wywal go na dwór niech coś zrobi ze sobą a jakMnie o 5,rano znów zaczął boleć żołądek jakoś zasnęłam i już mnie nie boli.
Ona to w Polsce jak będziesz to pójdziesz na 1 wizytę? Czy w Paryżu gdzieś dostaniesz się do lekarza ?
Dea nie patrz tak ma tą tempkę szkoda nerwówWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 11:52
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
Dea podziwiam Cię za oddanie krwi
ja zresztą nigdy nie mogłam, bo miałam anemię wiecznie...
Rah ja nie brałam zwolnienia bo pracowałam na zleceniu...Dlatego nie mam teraz żadnych pieniędzy, mam nadzieję, że dostanę w październiku znów stypendium, a od stycznia wprowadzą te 1000 zł dla każdej matki. Zresztą muszą chyba, bo przez tą nową ustawę, nie wiem czy słyszałyście- matki, które prowadzą działalnośc krócej niż 2 lata dostaną 17 zł zasiłku macierzyńskiego...
Rah a lekarze pierwszego kontaktu i ginekolodzy dają bez problemu zwolnieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 11:59
-
ZakreconaOna chcemy wrócić tak za jakieś 5-6lat. Chcielibyśmy, żeby Maluszek do szkoły już w Polsce poszedł. A Wy?
Mordeczka tutaj muszę iść na pierwszą wizytę. W tym tygodniu idę do rodzinnego, a za około 2 tygodnie do ginekologa, bo teraz póki co jest jeszcze za wcześnie. Muszę iść tutaj, bo do 14tygodnia muszę wszystkie papiery potrzebne powysyłać, a że będę w Polsce ponad miesiąc to po powrocie bym nie zdążyła.
W Polsce umówiłam się z ginem na wizytę jeszcze zanim wiedziałam o ciąży(co roku w Polsce chodzę na cytologię itp), więc nie będę teraz rezygnować tylko wykorzystam to i zabiorę męża żeby Maleństwo zobaczył.
Dodatkowo muszę się jeszcze gdzieś w Polsce zapisać na badania prenatalne, bo tutaj są obowiązkowe(nie wiem jak w Polsce?), a że wtedy kiedy trzeba je wykonać będę w kraju to nie będę mieć wyjścia. Bez tego nie zapiszą mnie później do szpitala po powrocie -
Tygrysku ja oddaje krew już 10 lat ale nie zawsze mogłam oddać bo czasem miałam hemoglobine za niską. Ale mam oddane 13,5 litra krwi.
Słyszałam o tym 1000zł że to ma być tylko dla matek które są: bezrobotne, rolnikami lub studentkami. Nie wiem ile w tym prawdy. a 17 zł bym przelazła zwrotnie na konto np. prezydenta niechby wypił ćwiartke za moje zdrowie bo na połówke nie starczy. i się dziwić że wiele osób nie ma dzieci z wyboru. mam znajomą która kocha dzieci ma swoich 5 i chciałaby więcej ale jej finansowo nie staćrah lubi tę wiadomość