STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie, że chodzenie spać na głodnego może "skończyć się" cukrzycą ciążową? Nawet lekarze zalecają, żeby nawet tuż przed spaniem, jak się jest głodnym zjeść coś lekkiego. Także uważaj Tygrysku na to.
Leń gdzieś wybył, mam nadzieję że prędko nie wróci, bo nawet nie chcę na niego patrzeć.
Tygrysku, muszę sobie jakoś sama radzić, skoro nie mogę liczyć na męża
Kurde, ja na pewno nie wróciłabym z Miami, naprawdę dziwię się ludziom, że wracają bo jakby jeszcze było do czego, a tu z roku na rok coraz gorzej
-
To juz mi sie myli...któraś brała zwolnienie od "zwykłego" lekarza dopóki nie miała kolejnej wizyty u gina
Wiem, ze dają ale mi sie to nie opłaca. Mam działalność na ktorej jestem od 2 tyg na zwolnieniu, ale pracuje tez w firmie ze znajomymi gdzie jestem prezesem i czesc rzeczy musze zrobic sama. Z reszta nie chce zeby sie tam obcy pakowali bo wiadomo ze nic sie nie zrobi tak dobrze jak samemupracuje 4 godziny dziennie w domu. No i mam z tego kase
-
Mordeczka tak brała zwolnienia
Jak to 17 zł macierzyńskiego?? Ktoś tu się chyba pochorował na głowęLepiej już wcale nie dawać a nie tak się ośmieszać
Ja też oddawałam kilka razy krew, dopóki nie wykryli u mnie nadciśnienia, dostałam dożywotni zakaz oddawania -
Dea ja jestem studentką, a jeszcze się zarejestruję jako bezrobotna
ale ustawa wejdzie dopiero od 1 stycznia (ale również dla dzieci urodzonych w ostatnim kwartale 2015) natomiast ta ustawa o zasiłku 17 zł wchodzi od października. Więc i tak przez te trzy miechy babeczki dostaną tylko 17 zł... i teraz jeśli faktycznie są przedsiębiorcze to żeby dostać tę zapomogę 1000zł to muszą zawiesić działalnośc i zarejestrować się jako bezrobotne. TO JEST CHORE!!!
Dea to już jesteś mega honorowy krwiodawca
Agniesja dobbrze że mi powiedziałaś o tej cukrzycy, muszę sobie kupić wafle ryżowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 12:12
-
Podobno na tych NFZ-towskich aparatach do usg nic nie widać
Na zdjęciach jest tylko biało-czarna plama
także cieszę się że mam pakiet i chodzę prywatnie
Podobno też to usg, na którym bada się przyzierność itp. (czyli to Tygrysku, które Cię teraz czeka) można najdokładniej określić wiek ciąży -
Agniesja ja już miałam badaną przezierność
to się robi do 13 tygodnia.Też chodzę prywatnie, na NFZ bym miała teraz pierwsze dopiero...
Tak, lekarze nawet sami się dopytują o zwolnienie. Dziewczyny widzicie do kogo są podobne wasze dzieciaczki? U mnie zwyciężyły silne geny mojego ojca, ja nie mam nic po mojej mamie. I mój dzidziuś jest też podobny do mnie!Dawid ma duży nos i wklęsłe czoło, a na zdjęciu usg młody pokazuje wypukłe czółko i mniejszy nosek jak u mnie
hihi Tu ładnie machał do mamusi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 12:51
-
Tak, wszystko w porządeczku
Agniesja trochę wyobraźni potrzeba no
jak ty mówisz o Dawidku, zaraz cię kopnie
my się z mężem bardzo różnimy z wyglądu, to od razu widzę i on też mi powiedział ze śmiechem, że syn nie jego
Ja mówie ,,NO, BO MÓJ!"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 12:57
-
Eee no co ty! są grubaski i chudzioszki, noski perkate, zadarte i takie całkiem duże. Włoski jasne lub ciemne, czółka wypukłe lub wklęsłe, oczka duże, małe, z długimi lub krótkimi rzęsami i usteczka- jedne wydęte, inne zacisnięte w wąską linijkę.
Ale ja lubię rysować twarze ludzi, więc może jestem skrzywiona ;P
-
rah, ale anemii się nie ma całe życie
przedsiębiorcza kobitka jesteś, ale masz racje nikt tak nie dopilnuje własnego biznesu niż osoba która jest właścicielem.
ona no trzeba ważyć te 50kg minimum, ale ja 50kg to w podstawówce miałam
agniesja ja mam nadciśnienie, przyjmuje leki ale nie wyklucza mnie to jako honorowego dawcy. tak mi powiedziała Pani doktor która jest przy nas jak się oddaje krew.