STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam , ze zawsze uwielbialam pierogi , najbardziej ruskie , żadne inne ale w ciąży zjadam kupne ruskie raz po skończeniu diety po 10 miesiacach maki nie jedzenia co wiąże się z brakiem ciasta , klusek itp
Dostałam jakiejś kolki jelitowej , rzygalam z bólu i załatwić się nie !mogłam ! W życiu czegoś takiego nie przezylam jeny mowie wam i nie jem pierogów od pol roku wgle !
A!e takie domowe bym zjadła z kapusta i grzybami na cieniutenkim cieście ! Mię nawidze od zawsze z kapusta i grzybami a w CIAzy mam ochotę , jak to się smaki zmieniaja nie -
Wejść do lodówki i nie wychodzić
W sumie to nie są pierogi tylko kluski leniwe na twarożku, na robienie normalnych pierogów nie mam siły w ciązy
jakiś czas temu robiłam to potem padłam na ryj. Zakręcona serio to zabawa małego? to mnie zaskoczyłaś, a to mały łobuz no
-
Tak kochana , Ja tez się kiedyś zmartwilam bo mnie bolalo aż momentami a lekarz się usmial kiedyś i mówi przy USG boli Panią teraz , Ja mowie ze tak a on to proszę zobaczyć a mały ewidentnie pepowine ciągnął: D
Ich pierwsza zabaweczka haha , uczy się Twój mały chwytać to takie zabawy ma:) niedługo zacznie ciuckac kciuka hahaha
O jejku zjadlabym , kochana jak robisz ? Cynamonem i cukremtygrys73 lubi tę wiadomość
-
Zakecona pół kilo twarożku z cukrem, połtora szklanki mąki, dwie łyżki masła utarte z 3 żółtkami i to wszystko ucieram dodając pianę w białek. a jem w bułeczką tartą, właśnie zapomniałam kupić cynamon. Najlepiej jak tak ktoś powie co mogą oznaczać takie bole, czy kłucia bo człowiek się martwi.
-
Dokładnie , każdy bol w ciąży mnie martwi wiec lepiej zapytac dla jasności:) bo wiesz wiele boli , wiele przyczyn:)
Ja z cukrem i cynamonem uwielbiam właśnie:) kurcze w piątek robię te kluseczki , tak więcej by i na sobotę było:) i potem je gptujesz jak kopytka nie ? -
to ci tak po kolei napiszę : 1.ucieramy 2 łyżki masła 2.dodajemy żółtka po jednym 3.dodajemy ser nadal ucierając 4.dodajemy przesianą mąkę i ubitą pianę. Mąką trzeba podsypywać, bo rzadkie jest. A potem to już jak kopytka.
Dziewczyny ciężarne chodzicie do położnej sobie?