X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • rah Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No właśnie , dlatego pisze , ze jeszcze 2 miesiące są wiec wszystko może się zdarzyć ale oby nie !!! :D

Mordeczko pokrzywke ?
    Na szczescie powoli lato sie kończy, a te upały po 40 stopni tez sprzyjają puchnieciu:/

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Rah !
    No wiem wiem , ze sprzyjają , u mnie po 36/37 stopni w cieniu w Anglii jest nawet ale jakoś nie puchlam stad mam przeogromna nadzieje ze i ominie mnie to w pl , jak mię to trudno , herbatka z pokrzywy , nogi wysoko , w wodzie i jakoś sobie poradze:)
    Pchnięcie przecież to dość normalna dolegliwość ciążowy lecz nie każdemu znana:)
    Jak się czujesz

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochana!
    Jakos żyje, jest całkiem dobrze wiecznie narzekam :)
    Chociaz po tym 31 tc doszło wiele objawów. Oprocz nóg jak balerony i okropnego w nich bólu (stopy) , doszedł mocny bol bioder (?) cos na wysokosci połowy pośladka z tylu + boki i kość łonowa. W nocy budzi mnie to po 20 razy bo sie obrócić nie moge. Mysle ze to zostanie juz na stałe, zatem sie przyzwyczajam ;) zaczelam byc tez lekko nerwowa, wiele rzeczy mnie wkurza az mnie "boli" w srodku ze złości ;p Ale poza tym zawsze myslalam, ze bedzie gorzej. ;)

A na stopy nie pomaga nic, ziółka, woda, sól, masaże, czy trzymanie u góry.

A u Ciebie widze tez niezle upały! Nic tylko w lodowće siedziec :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Hej kochana!
    Jakos żyje, jest całkiem dobrze wiecznie narzekam :)
    Chociaz po tym 31 tc doszło wiele objawów. Oprocz nóg jak balerony i okropnego w nich bólu (stopy) , doszedł mocny bol bioder (?) cos na wysokosci połowy pośladka z tylu + boki i kość łonowa. W nocy budzi mnie to po 20 razy bo sie obrócić nie moge. Mysle ze to zostanie juz na stałe, zatem sie przyzwyczajam ;) zaczelam byc tez lekko nerwowa, wiele rzeczy mnie wkurza az mnie "boli" w srodku ze złości ;p Ale poza tym zawsze myslalam, ze bedzie gorzej. ;)

A na stopy nie pomaga nic, ziółka, woda, sól, masaże, czy trzymanie u góry.

A u Ciebie widze tez niezle upały! Nic tylko w lodowće siedziec :)
    Rybcia a probowalas ta pokrzywke ? Serio pomaga , nawet wiele pazdziernikowych Ci może powiedzieć ze stosuje i jest super ! :)
    To jak Cie boli to co opisujesz to to samo co mnie ! To jest nerw RWY kulszowej , ja z tym byłam u lekarza bo ani się przekrecic ani nic a bolalo raz na jakiś czas i pobadali zrobili USG wszystko , okazało się ze to dziecko juz duże jak jest uciska nerw RWY kulszowej i po porodzie chwile to znika:) wiec spokojnie
    Mnie tez bol codziennie w sumie juz towarzyszy .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :) Ja już od 3:30 na nogach byłam z mężem na rybach :) trochę mamy do octu ;) teraz przygotowałam surówkę wstawiłam ziemniaczki i zaraz robię kotleciki ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmm mordeczko a jaka suroweczke robisz ? Bo Ja dziś mam tez kotleciki , ziemniaczki i szukam inspiracji na suroweczke właśnie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z czerwonej kapusty. :) kapusta zielony ogórek pomidor trochę pietruszki koperku sól pieprz trochę cukry i gotowe :) ja mam też sos do zrobienia knorra to robię z tym sosem :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Ja mam z czerwonej kapusty. :) kapusta zielony ogórek pomidor trochę pietruszki koperku sól pieprz trochę cukry i gotowe :) ja mam też sos do zrobienia knorra to robię z tym sosem :)
    Aha:) nie to Ja nad inna pomyśle bo my nie jemu sosów robionych z skads , mój D bo kulturysta a Ja bo żołądek: (
    Ale smacznego kochana:)
    Ogólnie zjadlabym z czerwonej kapuchy suroweczke ale szczerze ? Nigdy nie robilam

Chyba zrobię z pekińskiej , ogórek kiszony , pomidorek , koperek i własną winegret ( nawet nie wiem jak się to pisze ) hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale padniesz dzisiaj kochana jak od 3:30 na nogach . UUUU SMACZYSTY SEN BEDZIE: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lubię z pekińskiej. ;) albo porową mmm ;) chyba jutro zrobię. :)
    Też mam taką nadzieję że będę miała cudoowny sen :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooo ! Porowa ! Juz dzięki Tobie wiem co zrobię ! Kocham pora w każdej postaci

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mogę jeść na okrągło. ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Rah fajnie że sie odezwałas. Ty tez już pewnie w pogotowiu. Eh masakra dziewczyny cały dzień robiłam bratu tort na 18stke. Mama chciała kupić ale ja sie uparlam i tetaz nogi mi wlaża w dupe. Wkleję wam jutro fotke

rah lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Tygrysku , ok:)
    Teraz weź kąpiel i odpocznij

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobry pomysł :D ale u nas super burza jeszcze takich błyskawic nie widziałam.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Bardzo dobry pomysł :D ale u nas super burza jeszcze takich błyskawic nie widziałam.
    Właśnie znajoma z Łodzi mi pisała z taka radością , ze w Łodzi taka burza i deszcze ze nareszcie lekkie ochłodzenie ! :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My akurat teraz w Wlkp ale to widocznie całe centrum ma szczęście :D

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo:) to sie odzywam jeszcze raz skoro fajnie ;) hehehe ;p

U nas w Toruniu wieje, błyska gdzies z zachodu, ale dopiero sie okaże czy popada czy znowu ściema :) juz 2 razy grzmiali nad głowami pol nocy i ani kropli deszczu :(

Ja powoli w pogotowiu, odmawiam resztę wyprawki ;) szybko poszło, zabrałam sie pozno zeby nie zapeszać ale nie było zle. W sumie tez dlatego ze sąsiadka okazała sie tak miła,,ze dała mi 3 torby ciuchów, body, śpiochy, koszulki, spodenki, jeansy, 2 grube jesienno- zimowe kombinezony, ręczniki, czapeczki, skarpetki, matę edukacyjna, karuzele i bujaczek. Karuzela i bujaczek do oddania ale kasy wydawać nie trzeba;p
    Wczoraj dokupiłam kilka rzeczy z rossmanna, zamowilam mydełko dla bobo i zostały moje koszule, staniki, łóżeczko i wózek. Ale to wszystko juz wybrane takze pójdzie szybko ;)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Hejo:) to sie odzywam jeszcze raz skoro fajnie ;) hehehe ;p

U nas w Toruniu wieje, błyska gdzies z zachodu, ale dopiero sie okaże czy popada czy znowu ściema :) juz 2 razy grzmiali nad głowami pol nocy i ani kropli deszczu :(

Ja powoli w pogotowiu, odmawiam resztę wyprawki ;) szybko poszło, zabrałam sie pozno zeby nie zapeszać ale nie było zle. W sumie tez dlatego ze sąsiadka okazała sie tak miła,,ze dała mi 3 torby ciuchów, body, śpiochy, koszulki, spodenki, jeansy, 2 grube jesienno- zimowe kombinezony, ręczniki, czapeczki, skarpetki, matę edukacyjna, karuzele i bujaczek. Karuzela i bujaczek do oddania ale kasy wydawać nie trzeba;p
    Wczoraj dokupiłam kilka rzeczy z rossmanna, zamowilam mydełko dla bobo i zostały moje koszule, staniki, łóżeczko i wózek. Ale to wszystko juz wybrane takze pójdzie szybko ;)
    Kochana to prawie juz gotowa jesteś ! :D czemu do nas na pazdziernikowe nie zagladasz ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam sie za duzo dzieje ;) nawet czasem czytam co piszecie, ale nie nadazylabym na wszystko odpisac ;p Rano pracuje, potem zazwyczaj nie siedze przy kompie a Wy produkuje ie jakbyście wszystkie miały ovu na telefonie, albo pisały smsy. Na okrągło ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ