X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • rah Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No właśnie , dlatego pisze , ze jeszcze 2 miesiące są wiec wszystko może się zdarzyć ale oby nie !!! :D

Mordeczko pokrzywke ?
    Na szczescie powoli lato sie kończy, a te upały po 40 stopni tez sprzyjają puchnieciu:/

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Rah !
    No wiem wiem , ze sprzyjają , u mnie po 36/37 stopni w cieniu w Anglii jest nawet ale jakoś nie puchlam stad mam przeogromna nadzieje ze i ominie mnie to w pl , jak mię to trudno , herbatka z pokrzywy , nogi wysoko , w wodzie i jakoś sobie poradze:)
    Pchnięcie przecież to dość normalna dolegliwość ciążowy lecz nie każdemu znana:)
    Jak się czujesz

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochana!
    Jakos żyje, jest całkiem dobrze wiecznie narzekam :)
    Chociaz po tym 31 tc doszło wiele objawów. Oprocz nóg jak balerony i okropnego w nich bólu (stopy) , doszedł mocny bol bioder (?) cos na wysokosci połowy pośladka z tylu + boki i kość łonowa. W nocy budzi mnie to po 20 razy bo sie obrócić nie moge. Mysle ze to zostanie juz na stałe, zatem sie przyzwyczajam ;) zaczelam byc tez lekko nerwowa, wiele rzeczy mnie wkurza az mnie "boli" w srodku ze złości ;p Ale poza tym zawsze myslalam, ze bedzie gorzej. ;)

A na stopy nie pomaga nic, ziółka, woda, sól, masaże, czy trzymanie u góry.

A u Ciebie widze tez niezle upały! Nic tylko w lodowće siedziec :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Hej kochana!
    Jakos żyje, jest całkiem dobrze wiecznie narzekam :)
    Chociaz po tym 31 tc doszło wiele objawów. Oprocz nóg jak balerony i okropnego w nich bólu (stopy) , doszedł mocny bol bioder (?) cos na wysokosci połowy pośladka z tylu + boki i kość łonowa. W nocy budzi mnie to po 20 razy bo sie obrócić nie moge. Mysle ze to zostanie juz na stałe, zatem sie przyzwyczajam ;) zaczelam byc tez lekko nerwowa, wiele rzeczy mnie wkurza az mnie "boli" w srodku ze złości ;p Ale poza tym zawsze myslalam, ze bedzie gorzej. ;)

A na stopy nie pomaga nic, ziółka, woda, sól, masaże, czy trzymanie u góry.

A u Ciebie widze tez niezle upały! Nic tylko w lodowće siedziec :)
    Rybcia a probowalas ta pokrzywke ? Serio pomaga , nawet wiele pazdziernikowych Ci może powiedzieć ze stosuje i jest super ! :)
    To jak Cie boli to co opisujesz to to samo co mnie ! To jest nerw RWY kulszowej , ja z tym byłam u lekarza bo ani się przekrecic ani nic a bolalo raz na jakiś czas i pobadali zrobili USG wszystko , okazało się ze to dziecko juz duże jak jest uciska nerw RWY kulszowej i po porodzie chwile to znika:) wiec spokojnie
    Mnie tez bol codziennie w sumie juz towarzyszy .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :) Ja już od 3:30 na nogach byłam z mężem na rybach :) trochę mamy do octu ;) teraz przygotowałam surówkę wstawiłam ziemniaczki i zaraz robię kotleciki ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmm mordeczko a jaka suroweczke robisz ? Bo Ja dziś mam tez kotleciki , ziemniaczki i szukam inspiracji na suroweczke właśnie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z czerwonej kapusty. :) kapusta zielony ogórek pomidor trochę pietruszki koperku sól pieprz trochę cukry i gotowe :) ja mam też sos do zrobienia knorra to robię z tym sosem :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Ja mam z czerwonej kapusty. :) kapusta zielony ogórek pomidor trochę pietruszki koperku sól pieprz trochę cukry i gotowe :) ja mam też sos do zrobienia knorra to robię z tym sosem :)
    Aha:) nie to Ja nad inna pomyśle bo my nie jemu sosów robionych z skads , mój D bo kulturysta a Ja bo żołądek: (
    Ale smacznego kochana:)
    Ogólnie zjadlabym z czerwonej kapuchy suroweczke ale szczerze ? Nigdy nie robilam

Chyba zrobię z pekińskiej , ogórek kiszony , pomidorek , koperek i własną winegret ( nawet nie wiem jak się to pisze ) hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale padniesz dzisiaj kochana jak od 3:30 na nogach . UUUU SMACZYSTY SEN BEDZIE: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lubię z pekińskiej. ;) albo porową mmm ;) chyba jutro zrobię. :)
    Też mam taką nadzieję że będę miała cudoowny sen :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooo ! Porowa ! Juz dzięki Tobie wiem co zrobię ! Kocham pora w każdej postaci

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mogę jeść na okrągło. ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Rah fajnie że sie odezwałas. Ty tez już pewnie w pogotowiu. Eh masakra dziewczyny cały dzień robiłam bratu tort na 18stke. Mama chciała kupić ale ja sie uparlam i tetaz nogi mi wlaża w dupe. Wkleję wam jutro fotke

rah lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Tygrysku , ok:)
    Teraz weź kąpiel i odpocznij

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobry pomysł :D ale u nas super burza jeszcze takich błyskawic nie widziałam.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Bardzo dobry pomysł :D ale u nas super burza jeszcze takich błyskawic nie widziałam.
    Właśnie znajoma z Łodzi mi pisała z taka radością , ze w Łodzi taka burza i deszcze ze nareszcie lekkie ochłodzenie ! :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My akurat teraz w Wlkp ale to widocznie całe centrum ma szczęście :D

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo:) to sie odzywam jeszcze raz skoro fajnie ;) hehehe ;p

U nas w Toruniu wieje, błyska gdzies z zachodu, ale dopiero sie okaże czy popada czy znowu ściema :) juz 2 razy grzmiali nad głowami pol nocy i ani kropli deszczu :(

Ja powoli w pogotowiu, odmawiam resztę wyprawki ;) szybko poszło, zabrałam sie pozno zeby nie zapeszać ale nie było zle. W sumie tez dlatego ze sąsiadka okazała sie tak miła,,ze dała mi 3 torby ciuchów, body, śpiochy, koszulki, spodenki, jeansy, 2 grube jesienno- zimowe kombinezony, ręczniki, czapeczki, skarpetki, matę edukacyjna, karuzele i bujaczek. Karuzela i bujaczek do oddania ale kasy wydawać nie trzeba;p
    Wczoraj dokupiłam kilka rzeczy z rossmanna, zamowilam mydełko dla bobo i zostały moje koszule, staniki, łóżeczko i wózek. Ale to wszystko juz wybrane takze pójdzie szybko ;)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Hejo:) to sie odzywam jeszcze raz skoro fajnie ;) hehehe ;p

U nas w Toruniu wieje, błyska gdzies z zachodu, ale dopiero sie okaże czy popada czy znowu ściema :) juz 2 razy grzmiali nad głowami pol nocy i ani kropli deszczu :(

Ja powoli w pogotowiu, odmawiam resztę wyprawki ;) szybko poszło, zabrałam sie pozno zeby nie zapeszać ale nie było zle. W sumie tez dlatego ze sąsiadka okazała sie tak miła,,ze dała mi 3 torby ciuchów, body, śpiochy, koszulki, spodenki, jeansy, 2 grube jesienno- zimowe kombinezony, ręczniki, czapeczki, skarpetki, matę edukacyjna, karuzele i bujaczek. Karuzela i bujaczek do oddania ale kasy wydawać nie trzeba;p
    Wczoraj dokupiłam kilka rzeczy z rossmanna, zamowilam mydełko dla bobo i zostały moje koszule, staniki, łóżeczko i wózek. Ale to wszystko juz wybrane takze pójdzie szybko ;)
    Kochana to prawie juz gotowa jesteś ! :D czemu do nas na pazdziernikowe nie zagladasz ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam sie za duzo dzieje ;) nawet czasem czytam co piszecie, ale nie nadazylabym na wszystko odpisac ;p Rano pracuje, potem zazwyczaj nie siedze przy kompie a Wy produkuje ie jakbyście wszystkie miały ovu na telefonie, albo pisały smsy. Na okrągło ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ