STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sobie to tak tłumaczę, że może teraz Twój Oskarek będzie miał swojego Anioła Stróża w niebie...
Dzisiaj nowy program na tvp2 Moje 600gram szczęścia. Patrzę na te maluszki i sobie wyobrażam, że taki jest teraz mój Marcyś, już zapewne dobił do 600 gram..Bezbronne maleństwa -
ZakręconaOna wrote:Kochana nawet jak powiesz dzień przed końcem umowy to na zwolnienie ze tak powiem idziesz i do porodu nie maja prawa cie zwolnić z pracy . masz tak jakby umowę przedłużona do dnia porodu
Oo to mnie uspokoilyscie. To ze po porodzie będę zwolniona czy tam po macierzynskim to wiem, niestety tak u nas jest... Ale macierzynski będę normalnie miec? I to nieważne ze będę w pierwszym miesiącu np.?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
tygrys73 wrote:Mnie pomaga tylko siemię lniane- gotuję sobie z odrobiną kisielku, dwie łyżki siemienia na szklankę wody, gotuję tak z 8 minut i jem wszystko. A dodam, że zaparcie potrafię mieć ponad tydzień jesli nie jem siemienia.
kurcze, tutaj ciężko ze siemieniem jest, a zapomniałam z Polski zabrać ale pochodzę po sklepach to może gdzieś znajdę.. -
Ona na pewno znajdziesz . Ja siemię pije na żołądek w ciąży bo mam ogólnie chory z lekka ale na zaparcia nic mi nie pomaga , nic a nic . Probowalam wszystkiego i moja dupa jest ze stali dosłownie a tez potrafię po parę dni nie zawitac na 2 .
Tygrysku wiem wiem właśnie , ze będzie ten program . Czekam na niego ale jak wczoraj zapowiedź widziałam to aż łzy krecily się w oku. -
Girl25 wrote:Oo to mnie uspokoilyscie. To ze po porodzie będę zwolniona czy tam po macierzynskim to wiem, niestety tak u nas jest... Ale macierzynski będę normalnie miec? I to nieważne ze będę w pierwszym miesiącu np.?
-
ZakręconaOna wrote:Oj wiesz co , co do macierzynskiego Ci nie powiem bo pojęcia nie mam .[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
No tak tylko kwestia jest taka , ze jak nie będzie umowy bo będzie do dnia porodu to czy będzie macierzyński właśnie bo on jest zalatwiany po porodzie do 14 dni ... Hm wiesz co musisz dopytac się.
Tygrysku tez pewnie będę płakać bo to aż serce się kraja -
Żeby zakleilo Ci jelita musialabys pić chyba po piec szklanek dziennie , sprobuj jedna jak Ci pomoże to luzik to dziennie jedna nie zaszkodzi. ja nie pijalam dużo wody przy siemiu i nic a nic mi nie było . Zawsze zamiast glutka możesz wypić wodę z siemia , ziarna samej wrzątkiem i parę minut pod przykryciem i pijesz