X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARANIA
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARANIA

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsk wrote:
    Dziewczyny, myślicie,że moje plamienia można uznać za @? Wchodzę sobie tu w prognozy cykli a tam OWU na 6,01. Czyli wczoraj. A wykres na wczoraj zaznaczył przewidywaną @? Czemu taka rozbieżność? Poza tym @ u mnie brak, temp normalna, objawy też....Dodam że przez pół tego wykresu chorowałam i to ostro (grypa, angina itp...) więc może i mi się pogmatwało, może i mam drugą owu a plamienie było @. Wiem-wiem,ze czasowo nie pasuje ale kto wie?

juz ci mówie dlaczego tak jest.
    ja tez tak mam
    tam w prognozach jest srednia ze wszystkich cykli które dodałas nawet te ręcznie dopisane a nie prowadzone tutaj

natomiast na biezącym wykresie pokazuje Ci wg ostatniego np. (przynajmniej mi tak pokazuje)
    zaraz zerknę na Twój wykres..

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Witam :)
    @ przyszła z dzidzi nici...
    odkąd mierzę temp. jestem cała zestresowana, bo to spadek - aaa! owulacja, potem stres aaa! czy spadnie czy się utrzyma, ciąża czy nie ciąża... coraz częściej myślę aby rzucić tym temp. o ścianę i dać sobie spokój ;) jedyny plus to dzięki mierzeniu wiem, kiedy @ będzie, więcej plusów niestety nie widzę :/ przynajmniej na razie.

Miłego poniedziałku!

Moni,

grunt to zdanie sobie sprawy z tego, że pojedyncze/niewielkie spadki NIC nie oznaczają. A tym bardziej po owulacji. Temperatura ciążowa tuż po zapłodnieniu może czynić niezłe wygibasy! I w przeciwną stronę: jeśli do zapłodnienia nie dojdzie, temperatura i tak może pójść superładnie do góry i tam się trzymać aż do @. Praktycznie NIC NIE WIADOMO aż do dnia spodziewanej @, albo i później.

Najlepiej przejrzyj sobie (tu lub na Fertility Friend) galerię testów ciążowych i nieciążowych i zobacz sobie sama, że w tej temperaturze nie chodzi o szczególiki. Jeśli, z perspektywy czasu, można wizualnie na wykresie z łatwością zauważyć, że w drugiej połowie cyklu temperatury były w zdecydowanej większości wyższe niż w pierwszej połowie, z dużym prawdopodobieństwiem można stwierdzić, że była owulacja.

Ale temperatura NIE MÓWI NIC o ewentualnej ciąży.

Najlepiej mierzyć, ale ze świadomością, że nadinterpretacja temperatur nic nie da, a wręcz zestresuje.

Stres włączaj dopiero w dniu spodziewanej @ ;)

Beata, Libra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moin kochana dasz radę nie poddawaj sie
    ja miałam taki kryzys w tamtym cyklu
    miałam wszystkie objawy ciążeowe dosłownie wszystkie byłam już pewna i co i nic... zestresowałam się niesamowicie....i miałam to wszystko rzucić
    ale teraz po czasie podchodze bardziej z dystansem i prowadzę bardziej wykresy dla poznania własnego organizmu staram sie nie mysleć i nie rozczulac nad tymi objawami

tym bardziej ze detektor przyznaje pkt za takie rzeczy że smiać się chce...hehe np BÓL OKRESOWY...

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    samira wrote:
    ja jeszcze piszę na innym tez forum to tam na jednym z wątków mamy już ponad 9ooo str.;) ale tu za to jest kalendarz do prowadzenia choć płatny ale jest taki przejrzysty ...

kalendarz? jaki? :)
    kalendarz jest płatny? a prowadzenie wykresu też?

o chodzi mi o ten który i ty prowadzisz tutaj ,tak po miesiącu jest płatny tz. niektóre jego warianty...

• Beata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ Wsk
    ale o co chodzi....?? ty masz plamienia przez tyle dni? a moze można to uznać jako @ jak bardzo obfite były te plamienia?
    albo jestes w ciąży i dlatego tak dlugie plamienie w okresie około spodziewanej @ tsak podobno często bywa? :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira nie
    samo prowadzenie wykresu czyli wprowadzanie temp. i wyznaczanie owu pozosatnie ci nadal nie musisz za to płacić !
    tak jak już napisałam wyżej będziesz miała tylko czarnibiały wykres i nie będzie liczyło dni fl

samira lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Samira nie
    samo prowadzenie wykresu czyli wprowadzanie temp. i wyznaczanie owu pozosatnie ci nadal nie musisz za to płacić !
    tak jak już napisałam wyżej będziesz miała tylko czarnibiały wykres i nie będzie liczyło dni fl

acha to ja coś pokręciłam sorki,dzięki za info ,w tej chwil mam wykupiony ten na 3miechy ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    HEJ Wsk
    ale o co chodzi....?? ty masz plamienia przez tyle dni? a moze można to uznać jako @ jak bardzo obfite były te plamienia?
    albo jestes w ciąży i dlatego tak dlugie plamienie w okresie około spodziewanej @ tsak podobno często bywa? :)

plamienia miałam około tygodnia, malutkie ale wkładke nosiłam żeby plam nie zrobić.Ponadto miałam uczucie szpilek w podbrzuszu, kłuło, gryzło, a na @ to ledwo z łóżka z bólami wstaję, nigdy nie miałam w zyciu takiej sytuacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsk wrote:
    Beata wrote:
    HEJ Wsk

plamienia miałam około tygodnia, malutkie ale wkładke nosiłam żeby plam nie zrobić.Ponadto miałam uczucie szpilek w podbrzuszu, kłuło, gryzło, a na @ to ledwo z łóżka z bólami wstaję, nigdy nie miałam w zyciu takiej sytuacji.

musi coś w tym być ze czujesz się inaczej niż zawsze przy @ ,mówię ci idź na betę za 2-3 dni jak @ ta prawdziwa nie przylezie ,jesteś po chorobie i testy ciążowe domowe może dlatego wychodzą negatywne !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stres też robi swoje a tego u mnie pod dostatkiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsk wrote:
    Stres też robi swoje a tego u mnie pod dostatkiem...

a jak tam z teściową teraz żyjesz,ok czy średnio na jeża ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z teściową (odpukać) ok, a nawet bardzo-zero rozmów o wnukach, zero wpieprzania się, telefony z uprzedzającymi pytaniami-czy mozna gdzieś, cos załatwić, podjechać...nie ta osoba.awantury i fochy pomogły. D się też poprawił, zrozumiał co nieco i postanowił niektóre rzeczy zmienić, wie już kto teraz powinien stać na 1. miejscu, a ja zrozumiałam że on jest jedynakiem i cieżko mu sie tak odseparować od rodziców.kompromisy kompromisy kochana....:) gorzej z pracą... :)

• Beata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Beata wrote:
    Samira nie

acha to ja coś pokręciłam sorki,dzięki za info ,w tej chwil mam wykupiony ten na 3miechy ...

heh ja tez i chciałabym bardzo aby w tym okresie sie udało...
    zresztą daje sobie czas do wakcji... jak nie to odpuszczam ..

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsk to w takim razie to strasznie dziwne moim zdaniem @ normalnej napewno nie dostaniesz,
    skora tak sie sprawa ma to albo była to już @ ale skapa spowodowana stresem, tak czy siak uważam że powinnaś iśc na betę jak najszybciej dla uswpokojenia sumienia, bo jesli jestes...

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A JAK DŁUGIE ZWYKLE MASZ CYKLE?
    a co się u Ciebie działo m. 18-21 jakis wyjazd że żadnych obserwacji nie miałaś?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Wsk to w takim razie to strasznie dziwne moim zdaniem @ normalnej napewno nie dostaniesz,
    skora tak sie sprawa ma to albo była to już @ ale skapa spowodowana stresem, tak czy siak uważam że powinnaś iśc na betę jak najszybciej dla uswpokojenia sumienia, bo jesli jestes...

bo jeśli jestem.....to.....?

A powiedz mi Beatka jak u Ciebie się pojawiły te czerwone linie na wykresie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    samira wrote:
    Beata wrote:
    Samira nie

heh ja tez i chciałabym bardzo aby w tym okresie sie udało...
    zresztą daje sobie czas do wakcji... jak nie to odpuszczam ..

a ja więcej czasu daje sobie a mój G bardzo czeka na ten cud bo to będzie jego pierwsze (ja mam syna z małżeństwa jak pisałam wcześniej)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsk wrote:
    Z teściową (odpukać) ok, a nawet bardzo-zero rozmów o wnukach, zero wpieprzania się, telefony z uprzedzającymi pytaniami-czy mozna gdzieś, cos załatwić, podjechać...nie ta osoba.awantury i fochy pomogły. D się też poprawił, zrozumiał co nieco i postanowił niektóre rzeczy zmienić, wie już kto teraz powinien stać na 1. miejscu, a ja zrozumiałam że on jest jedynakiem i cieżko mu sie tak odseparować od rodziców.kompromisy kompromisy kochana....:) gorzej z pracą... :)

uff no to super ,oby tak dalej :) z pracą większość ludzi ma problem teraz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    A JAK DŁUGIE ZWYKLE MASZ CYKLE?
    a co się u Ciebie działo m. 18-21 jakis wyjazd że żadnych obserwacji nie miałaś?

zwykle? ok.29-30 dni. nie, nie wiem czemu nie wpisałam... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Wsk wrote:

uff no to super ,oby tak dalej :) z pracą większość ludzi ma problem teraz...

wiesz, boje się że zajdę w ciążę i zostane bez pracy, teraz jest tylu farmaceutów,że patrzą badziej na wygląd niż doświadczenie i wiedzę... D pracuje na czarno, owszem, cos z firmą planują ale mimo wszystko jeszcze nie jest na legalu. We wtorek jadę na rozmowę 30 km ode mnie, d również...teraz to mi najbardziej spokoju nie daje, póki co ciągne chorobowe z poprzedniej apteki...

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ