Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARANIA
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARANIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    kurcze czy któraś z was potrafi mi powiedzieć jak prawidłowo rozróżniać śluz?? :)
    co to znaczy sluz "suchy", a "lepki", albo "kremowy" :)??

ja rozróżniam tak:
    suchy - gdy mam problem z wprowadzeniem przy przytulankach z m
    lepki - biały troszkę ciągnący, szybko przerywający
    kremowy - biały ala balsam do ciała

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nina . w pon. ide do gin. ostatni raz była 3 miechy temu. wtedy odstawiłam tabletki i gin. powiedział , że 3 miesiące sie staramy a jak nic nie wyjdzie to po 3 miechach mam przyjść na wizytę. jak byłam na wizycie 3 miechy temu to miałam 12 dzień cyklu *( z tego co pamiętam ) pęcherzyk 17,8 no i wtedy gin powiedział ze za 2 dni się staramy. może mi ten pęcherzyk nie pęka tego nie wiem. w przeszłości problemy z torbielkami były stąd też tabsy 3 lata brałam ( wysoki testosteron chyba PCOS) ale teraz mam hormony w normie robiłam na własną rękę żeby pójść po tych 3 miechach już z wynikami więc w ponn ide zobaczymy . będzie to mój 17 dzien cyklu i zobaczymy co tam będzie. pozdrawiam

samira lubi tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eavonne wrote:
    DZiewczyny jak rozpoznac czy owulacja juz wystapila??

ogólnie tego się nie da zrobić domowymi sposobami... jedynie monitoring u lekarza może potwierdzić...
    możesz prowadzić obserwacje szyjki i śluzu, temperatury... to pozwoli Ci wyznaczyć "płodne okno"... i trza wtedy działać:)
    możesz robić testy owulacyjne, ale one informują wyłącznie o tym, że organizm się przygotowuje do owulacji

Nina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eavonne wrote:
    Ja myslalam ze juz wystapila a wedlug mojego wykresu jest jeszcze nie wykryta?

udostępnij wykres w stopce, będzie szybciej... by coś odpowiedzieć...
    program ten wyznacza owulację z opóźnieniem 2-3 dniowym, po skoku temp...

• Meginka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Meginka wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    w ogóle mój M ostatnio cały czas wchodzi ze mną do gabinetu zarówno do immunologa jak i ginekologa (wychodzi na badanie), chociaż ostatnio zapowiedział, że jak będzie beta poztytywną to go z ginką nie wygonimy tak łatwo z gabinetu. Jak ostatnio 1.06 miałam pozytywny wynik bety i poszłam na wizytę 14.06 to był to 6 tc i widziałam zarodek miał wtedy prawie 0,5cm i słychać było czynność serca, bo ginekolog mi włączyła, więc słyszałam. To mojemu M zrobiło się strasznie przykro, że go to ominęło. A ja wtedy pamiętam jak dziś, że powiedziałam do niego" spokojnie zobaczysz , jeszcze nic straconego...". 2tygodnie później poroniłam i tym bardziej trudniej mi było pogodzić się z tym fatum, że odebrałam mojemu M takie doznania....Z jednej strony zaoszczędziłam mu cierpienia , bo ja po tym co widziałam w 6 tc strasznie przeżyłam poronienie i trudno mi było się z tym pogodzić :(. Nie wierzę , że to wydarzenie nie miało wpływu na stan moich hormonów i na to co się teraz dzieje w moim organizmie.

Agunia strasznie mi przykro z powodu Twojego aniołka, i tak jak piszesz mogło to miec wpływ na hormony i organizm, ale myślę, że najbardziej to wpłynęło na Twoją psychikę i może masz teraz jakąś blokadę psychiczna bo boisz się że za drugim razem będzie tak samo. Po prostu wmów sobie że ma byc dobrze :) Jeśli się nastawisz optymistycznie to na pewno się uda :) Rozumiem Twoje obawy ale może troszkę wrzuc na luz, co ma byc to będzie :) Kochana jesteśmy myślami z Tobą :) Nie poddawaj się :)

masz rację mam obawy i jestem tego świadoma. Tym bardziej się boję na tle wyników moich badań - jak wiadomo z nich , że coś jest nie do końca w porządku.
    Ale nie mam zamiaru się poddawać :)!!! NEVER!!!

i tak trzymaj złotko :) :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Meginka wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Meginka wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Meginka wrote:
    oooo a jeszcze mam pytanie... czy to prawda że dzień przed wizytą u gina należy się powstrzymac od starań?? Bo akurat mam wtedy dni płodne i nie wiem... Ma to w ogóle jakieś znaczenie? Bo do tej pory jak szłam do gina to nie zwracałam na to uwagi, może byliśmy bardziej spontaniczni, a teraz jak zaczęłam pilnowac tych dni płodnych to juz nie jest tak spontanicznie jak kiedyś...

ja słyszałam , że na dzień przed wizytą u ginekologa nie należy współtworzyć, ale nie wiem czy to w przypadku jeśli chce się wykonać jakieś badania np.cytologię. Jeśli ty masz iść na wizytę bardziej konsultacyjną , a poza tym świadomi staracie się o dziecko to chyba nie będzie z tym jakiegoś problemu. Równie dobrze mogłaś po prostu nie wiedzieć :)

no masz racje, jak będzie się coś czepiał to mu powiem że nie wiedziałam:)

pewnie, to ty się starasz o dziecko i co masz na to poradzić, że kobieta jest płodna przez bardzo krótki okres czasu w miesiącu i akurat zbiegło ci się to z wizytą :). Szkoda cyklu :)! Rób co masz robić i się nie przejmuj :)!

dzięki, tak właśnie zrobię :)
    a co do tych śluzów to wydaje mi się że suchy oznacza brak śluzu, wodnisty i rozciągliwy jak białko to śluzy płodne, a między kremowym a lepkim nie widzę różnicy, dla mnie to to samo :) ale mogę się mylic ...:)

no właśnie najtrudniej między lepkim a kremowym rozróżnić ;)

lepki będzie taki biały, troszeńkę rozciągający i szybko przerywający
    kremowy będzie bardziej śliski, ala luźny balsam do ciała

samira, Meginka, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    samira wrote:
    Meginka wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Meginka wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Meginka wrote:
    oooo a jeszcze mam pytanie... czy to prawda że dzień przed wizytą u gina należy się powstrzymac od starań?? Bo akurat mam wtedy dni płodne i nie wiem... Ma to w ogóle jakieś znaczenie? Bo do tej pory jak szłam do gina to nie zwracałam na to uwagi, może byliśmy bardziej spontaniczni, a teraz jak zaczęłam pilnowac tych dni płodnych to juz nie jest tak spontanicznie jak kiedyś...

ja słyszałam , że na dzień przed wizytą u ginekologa nie należy współtworzyć, ale nie wiem czy to w przypadku jeśli chce się wykonać jakieś badania np.cytologię. Jeśli ty masz iść na wizytę bardziej konsultacyjną , a poza tym świadomi staracie się o dziecko to chyba nie będzie z tym jakiegoś problemu. Równie dobrze mogłaś po prostu nie wiedzieć :)

no masz racje, jak będzie się coś czepiał to mu powiem że nie wiedziałam:)

pewnie, to ty się starasz o dziecko i co masz na to poradzić, że kobieta jest płodna przez bardzo krótki okres czasu w miesiącu i akurat zbiegło ci się to z wizytą :). Szkoda cyklu :)! Rób co masz robić i się nie przejmuj :)!

dzięki, tak właśnie zrobię :)
    a co do tych śluzów to wydaje mi się że suchy oznacza brak śluzu, wodnisty i rozciągliwy jak białko to śluzy płodne, a między kremowym a lepkim nie widzę różnicy, dla mnie to to samo :) ale mogę się mylic ...:)

no właśnie najtrudniej między lepkim a kremowym rozróżnić ;)

lepki będzie taki biały, troszeńkę rozciągający i szybko przerywający
    kremowy będzie bardziej śliski, ala luźny balsam do ciała

no właśnie bo lepki tak się odrywa między palcami a kremowy jest mazisty ,jak balsam ...

Libra, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj a ja dzisiaj jestem troche podekscytowana i niecierpliwa ;)

• Nina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira ja również prowadzę wykres itd, tylko troszkę mniej juz tak wszystkie informacje z niego biorę do siebie jako wyrocznię:) darijka to dobrze, ze idziesz do gina, posprawdzaj wszystko, zrób usg i życzę, żeby wszystko było ok z owulką itd!!!

samira, Meginka lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Samira ja również prowadzę wykres itd, tylko troszkę mniej juz tak wszystkie informacje z niego biorę do siebie jako wyrocznię:) darijka to dobrze, ze idziesz do gina, posprawdzaj wszystko, zrób usg i życzę, żeby wszystko było ok z owulką itd!!!

no właśnie nie można go tak traktować jako wyrocznie , bo wykres swoje a życie i organizm też swoje :D

Nina, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze badania mojego musimy zrobić. bo my tu się staramy a może żołnierzyki są słabe. miłego dzionka. idę robić obiadek bo niedługo mój wraca z pracy.

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:

a popo tego zniecierpliwienia ,dziś kumpela na forum gdzie pisze już od roku napisała że odeszły wody i rodzi ,miesiąc równy przed terminem i to bliźnięta łał ,a dopiero co była w szpitalu na badaniach i powiedzieli że jeszcze długo nic...:D

Meginka, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to:)na pewno daje nam on większą informację, co się dzieje w naszym organizmie, ale natura i tak robi swoje, więc żadne wyliczenia nie są 100% pewnikiem:)życzę Wam aby natura była silniejsza i obdarowała nas wszystkie szczęsliwie!!!

samira lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oficjalnie zapisuję się na styczniowe staranka... powoli wredna @ odchodzi w niepamięć:) z tytułu, iż mam krótkie cykle - staranka zaczynam od połowy przyszłego tygodnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2013, 12:21

samira, Meginka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    oficjalnie zapisuję się na styczniowe staranka... powoli wredna @ odchodzi w niepamięć:) z tytułu, iż mam krótkie cykle - staranka zaczynam od połowy przyszłego tygodnia:)

to powodzonka ,niedawno pisałam tu ze jedne bęą się starały a inne juz testowały...:D

Libra, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:

no to tak jak ja:) moja @ mam nadzieję że już jutro sobie pójdzie, najpóźniej pojutrze :) i też zaczynamy:)

Libra, samira, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    samira wrote:

a popo tego zniecierpliwienia ,dziś kumpela na forum gdzie pisze już od roku napisała że odeszły wody i rodzi ,miesiąc równy przed terminem i to bliźnięta łał ,a dopiero co była w szpitalu na badaniach i powiedzieli że jeszcze długo nic...:D

o matko, rodzi, wody odeszły a ona jeszcze miała czas i siłę na forum to napisac :) mocna jest :)

Libra, samira lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzonka dziewczynki, owocnych staranek życzę!!!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    samira wrote:
    samira wrote:

o matko, rodzi, wody odeszły a ona jeszcze miała czas i siłę na forum to napisac :) mocna jest :)

no przekazała koleżance eskiem a ona napisała hehe a ostatnio kumpela co rodziła notabene w Wigilię nad ranem ,można powiedzieć , pisała ze mna prawie do skurczy partych.hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie dziewczęta, trzymajcie się, ja mykam, bo wzięłam na weekend dwa wielkie segregatory... także czas najwyższy zabrać się do roboty:)
    pozdrowionka

samira, Meginka, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ