STYCZNIOWE STARANIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywsk wiesiołka nie można brać w ciąży bo działa naskurczowo tylko do szczytu tempki ale siemię lniane spokojnie można wsuwać, no właśnie costagnusa nie bierze się w ciąży dlatego jak się dowiesz ze jesteś to odstawiasz po prostu...
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysamira wrote:wsk wiesiołka nie można brać w ciąży bo działa naskurczowo tylko do szczytu tempki ale siemię lniane spokojnie można wsuwać, no właśnie costagnusa nie bierze się w ciąży dlatego jak się dowiesz ze jesteś to odstawiasz po prostu...
Wiem wiem że wiesiołka nie wolno i castagnusa też. Słyszałam też wieleeee opinii,że po odstawieniu Castagnusa w ciąży często w którymś tyg są poronienia. przez nagłe skoki prolaktyny. jako farmaceuta nie wiem dlaczego się tak dzieje, przecież właśnie w ciąży jest ona obecna i niezbędna, a ponadto wyższa, dlaczego więc się traci...? Są to opinie z różnych forum, nie wiem czy prawdziwe.Spróbuję, chwytam się wszystkiego, a wczoraj byłam u gin (tej mojej durnej) i właśnie ona mi SAMA napomknęła o Castagnusiesamira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyann2224 wrote:samira vivien ja mam zamiar testowac dopiero po 18 żeby nie zapeszac mam nadzieje że ta cyclo-progynova pomogła:)
ja tez parę dni po ,a ja mam nadzieję ze mi CLO ( Clostilbegyt )pomoże i pęcherzyki urosły i pękł chociaż jeden duży.. -
nick nieaktualny
-
samira wrote:wsk wiesiołka nie można brać w ciąży bo działa naskurczowo tylko do szczytu tempki ale siemię lniane spokojnie można wsuwać, no właśnie costagnusa nie bierze się w ciąży dlatego jak się dowiesz ze jesteś to odstawiasz po prostu...
dokładnie. wiesiołek tylko do owulacji. Podobne działanie (skurcze macicy), ma tymianek. -
Wsk wrote:samira wrote:wsk wiesiołka nie można brać w ciąży bo działa naskurczowo tylko do szczytu tempki ale siemię lniane spokojnie można wsuwać, no właśnie costagnusa nie bierze się w ciąży dlatego jak się dowiesz ze jesteś to odstawiasz po prostu...
Wiem wiem że wiesiołka nie wolno i castagnusa też. Słyszałam też wieleeee opinii,że po odstawieniu Castagnusa w ciąży często w którymś tyg są poronienia. przez nagłe skoki prolaktyny. jako farmaceuta nie wiem dlaczego się tak dzieje, przecież właśnie w ciąży jest ona obecna i niezbędna, a ponadto wyższa, dlaczego więc się traci...? Są to opinie z różnych forum, nie wiem czy prawdziwe.Spróbuję, chwytam się wszystkiego, a wczoraj byłam u gin (tej mojej durnej) i właśnie ona mi SAMA napomknęła o Castagnusie
mam pytanie dotyczące bromergonu. Endo mi go przepisała na zbicie prolaktyny, ale w ewentualnej ciąży kazała odstawić. Czytałam niestety na forach, że odstawienie bromergonu powoduje poronienia...dlatego nie powinno się go odstawiać. Wiecie coś na ten temat? Macie jakieś doświadczenia?
Nie biorę tego bromergonu, czekam na konsultację z ginekologiem, bo nie wiem co robić, nie będę brała czegoś, żeby tylko zajść w ciążę, a potem odstawić i stracić znowu ciążę. Nie przeżyłabym tego.... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWsk wrote:samira wrote:a mnie coś trochę ciągnie podbrzusze i plecy na dole
Oj mnie kłuje brzuchol, coś mi tak jakby się wbijało, szpilka jakaś czy coś no i w czasie plamienia kłuje najmocniej
oj coś czuję ze będę ci niedługo gratulowała groszka -
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:Wsk wrote:samira wrote:wsk wiesiołka nie można brać w ciąży bo działa naskurczowo tylko do szczytu tempki ale siemię lniane spokojnie można wsuwać, no właśnie costagnusa nie bierze się w ciąży dlatego jak się dowiesz ze jesteś to odstawiasz po prostu...
Wiem wiem że wiesiołka nie wolno i castagnusa też. Słyszałam też wieleeee opinii,że po odstawieniu Castagnusa w ciąży często w którymś tyg są poronienia. przez nagłe skoki prolaktyny. jako farmaceuta nie wiem dlaczego się tak dzieje, przecież właśnie w ciąży jest ona obecna i niezbędna, a ponadto wyższa, dlaczego więc się traci...? Są to opinie z różnych forum, nie wiem czy prawdziwe.Spróbuję, chwytam się wszystkiego, a wczoraj byłam u gin (tej mojej durnej) i właśnie ona mi SAMA napomknęła o Castagnusie
mam pytanie dotyczące bromergonu. Endo mi go przepisała na zbicie prolaktyny, ale w ewentualnej ciąży kazała odstawić. Czytałam niestety na forach, że odstawienie bromergonu powoduje poronienia...dlatego nie powinno się go odstawiać. Wiecie coś na ten temat? Macie jakieś doświadczenia?
Nie biorę tego bromergonu, czekam na konsultację z ginekologiem, bo nie wiem co robić, nie będę brała czegoś, żeby tylko zajść w ciążę, a potem odstawić i stracić znowu ciążę. Nie przeżyłabym tego....
kurcze ale on ma skutków ubocznych i jest bardzo silny z tego co przeczytałam na necie... -
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:Wsk wrote:samira wrote:wsk wiesiołka nie można brać w ciąży bo działa naskurczowo tylko do szczytu tempki ale siemię lniane spokojnie można wsuwać, no właśnie costagnusa nie bierze się w ciąży dlatego jak się dowiesz ze jesteś to odstawiasz po prostu...
Nie biorę tego bromergonu, czekam na konsultację z ginekologiem, bo nie wiem co robić, nie będę brała czegoś, żeby tylko zajść w ciążę, a potem odstawić i stracić znowu ciążę. Nie przeżyłabym tego....
Kochanie,bromergon wspomaga produkcję progesteronu potrzebnego w ciąży. Hormon ten umożliwia implantację zapłodnionego jaja w błonie śluzowej macicy i utrzymanie ciąży .W przypadku zajścia w ciążę progesteron jest wydzielany na początku przez ciałko żółte, a po 10-11 tygodniu ciąży zaczyna być wytwarzany także przez ŁOŻYSKO i jego produkcja jest na tyle duża, że ciałko żółte nie jest niezbędne do dalszego utrzymania ciąży. W związku z tym,że łożysko zaczyna w pełni pokrywac zapotrzebowanie na progesteron od 11 a niektórzy nawet twierdzą że od 9 tygodnia ciąży, można wtedy odstawić Bromergon, i niektórzy lekarze tak właśnie zalecają. Odstawienie przed tym czasem powoduje często poronienia. Moim zdaniem brać do 11 tyg jeśli się już bierze. i trzymam mocno kciuki!!!! -
nick nieaktualnysamira wrote:Wsk wrote:samira wrote:a mnie coś trochę ciągnie podbrzusze i plecy na dole
Oj mnie kłuje brzuchol, coś mi tak jakby się wbijało, szpilka jakaś czy coś no i w czasie plamienia kłuje najmocniej
oj coś czuję ze będę ci niedługo gratulowała groszka
Oj nie chcę nawet myśleć... Wiesz test pokazał negatywa, owulacyjny pozytywny, plamienie jest więc skąd woje przeczucia Rybko?samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWsk wrote:samira wrote:Wsk wrote:samira wrote:a mnie coś trochę ciągnie podbrzusze i plecy na dole
oj coś czuję ze będę ci niedługo gratulowała groszka
Oj nie chcę nawet myśleć... Wiesz test pokazał negatywa, owulacyjny pozytywny, plamienie jest więc skąd woje przeczucia Rybko?
może za wcześnie zrobiony i dziwne te plamienia przez tyle dni a nie normalna @ i kłucia i śluz jaki masz i tyle serduszkowań ze mogło się udać :*