X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARANIA
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARANIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    sylwiunia dziekuję za informację. A wiecie coś na temat Bromocornu?
    W aptece nie mieli 2 opak.Bromergonu, bo nie było w hurtowni i dostałam bromergon i bromocon...niby to samo

Racja, oba leki mają tą samą dawką bromokryptyny 2,5 mg :) bierz spokojnie :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tematem Witam :) zaspałam dziś konkretnie :) Mąż pozwolił leniuchować a mnie od kilku dni taka senność nachodzi że dziś aż do 14:12 spałam :D wstyd mi..

иιєиσямαℓиα, Meginka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zapisałam się do Was staraczek styczniowych ale już wiem i czuje że nic z tego cyklu nie będzie. Boli mnie brzuch, jajniki szaleją i zaczęło się plamienie jak na tę chwilę tylko na papierze ale pewnie potem się rozkręci.Pozdrawiam :(

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsk wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    sylwiunia dziekuję za informację. A wiecie coś na temat Bromocornu?
    W aptece nie mieli 2 opak.Bromergonu, bo nie było w hurtowni i dostałam bromergon i bromocon...niby to samo

Racja, oba leki mają tą samą dawką bromokryptyny 2,5 mg :) bierz spokojnie :)

dziękuję za informację

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dołączam się do Was, dziś przyszła @, to będzie mój drugi cykl z Clomid

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi wrote:
    dziewczyny dołączam się do Was, dziś przyszła @, to będzie mój drugi cykl z Clomid

trzymamy kciuki za owocny cykl !
    Dlaczego stosujesz ten lek?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ivi wrote:

clomid przepisał mi lekarz

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ivi wrote:

clomid przepisał mi lekarz

a na co on jest?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clomid to odpowiednik polskiego Clostibegyt (nie jestem pewna czy dobrze przeliterowałam). Ja mieszkam i leczę się w Anglii

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi wrote:
    Clomid to odpowiednik polskiego Clostibegyt (nie jestem pewna czy dobrze przeliterowałam). Ja mieszkam i leczę się w Anglii

aha :) rozumiem,teraz wszystko jasne. Właśnie coś nie kojarzyłam tego leku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2013, 16:17

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsk wrote:
    A poza tematem Witam :) zaspałam dziś konkretnie :) Mąż pozwolił leniuchować a mnie od kilku dni taka senność nachodzi że dziś aż do 14:12 spałam :D wstyd mi..

o mówię ze ty podejrzana jesteś jak dla mnie a na test może być po prostu za wcześnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia84 wrote:
    Hej dziewczyny zapisałam się do Was staraczek styczniowych ale już wiem i czuje że nic z tego cyklu nie będzie. Boli mnie brzuch, jajniki szaleją i zaczęło się plamienie jak na tę chwilę tylko na papierze ale pewnie potem się rozkręci.Pozdrawiam :(

ale styczeń nadal trwa,nowy cykl nowa nadzieja,a może skończy się na plamieniu i jednak będzie fasolka a jak nie to znów przyjemności serduszkowe :P głowa do góry ,pierś do przodu ,w końcu się uda :D

Meginka lubi tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie głowa do góry, na pewno się uda:) Jak nie tym razem to następnym:) Właśnie była u mnie przyjaciółka i tak mnie pozytywnie nastawiła, że mam nadzieję, że wszystkie Was tym optymizmem zarażę:):):) Niebawem ujrzymy te 2 krechy:) Na pewno:)

samira, Nina, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    No właśnie głowa do góry, na pewno się uda:) Jak nie tym razem to następnym:) Właśnie była u mnie przyjaciółka i tak mnie pozytywnie nastawiła, że mam nadzieję, że wszystkie Was tym optymizmem zarażę:):):) Niebawem ujrzymy te 2 krechy:) Na pewno:)

Mginka a ty od ilu cykli się starasz i o pierwsza fasolkę ? bo ja mam już prawie dorosłego syna a teraz staramy się z G 17cykl

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi wrote:

witaj ivi :)

• Meginka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No o pierwsze dzieciątko się staramy:) Juz 8 cykli... Jednak to nie jest takie hop-siup jak myslelismy. Za tydzień mam termin @, ale oczywiście cały czas mam nadzieje że się nie zjawi:) Oby:)

samira lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    No o pierwsze dzieciątko się staramy:) Juz 8 cykli... Jednak to nie jest takie hop-siup jak myslelismy. Za tydzień mam termin @, ale oczywiście cały czas mam nadzieje że się nie zjawi:) Oby:)

jak my wszystkie :) przeważnie w ciążę szybko zachodzą te kobitki albo dziewczynki które nie chcą...a człowiek pragnący dzidzie ma z tym problemy,to często sprawa psychiki,bo tak bardzo tego chcemy (no i pisze to i mam łzy w oczach :(... aaa czas się wziąć w garść :D

Meginka, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sobie powtarzam że trzeba troche wyluzowac:) Nie jestem jakoś bardzo spanikowana czy coś, ale gdy zbliża się termin @ to zawsze mam nadzieję i modlę się żeby nie przyszła, to jest silniejsze ode mnie i chyba nie da sie o tym nie myslec, zwłaszcza jak się już stara dłuższy czas bezskutecznie. Ale staram się też nie nakręcac za bardzo bo potem można się zawieśc. Także bądźmy pełne optymizmu i nadziei :):):)

samira, иιєиσямαℓиα, Beata lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    ja tez sobie powtarzam że trzeba troche wyluzowac:) Nie jestem jakoś bardzo spanikowana czy coś, ale gdy zbliża się termin @ to zawsze mam nadzieję i modlę się żeby nie przyszła, to jest silniejsze ode mnie i chyba nie da sie o tym nie myslec, zwłaszcza jak się już stara dłuższy czas bezskutecznie. Ale staram się też nie nakręcac za bardzo bo potem można się zawieśc. Także bądźmy pełne optymizmu i nadziei :):):)

i tak trzymać :D

Meginka lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Meginka wrote:

Mginka a ty od ilu cykli się starasz i o pierwsza fasolkę ? bo ja mam już prawie dorosłego syna a teraz staramy się z G 17cykl

ile lat ma twój syn?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ