X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testerki 2017
Odpowiedz

Styczniowe testerki 2017

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz 52-53, przed ciaza 51, wiec ok. W ciaxy +13 chyba, ale ja na koncu mega napuchlam i po tygodniu od porodyu juz -11 bylo. Takze to tez geny, jadlam normalnie, ale tez staralam sie nie obzerac no i malo slonego bo zaraz kostki jak balony :/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja niestety jestem z tych co pewnie przytyja dużo, ale będę robić wszystko co z mojej mocy, żeby tak nie było. Ja nie jestem najchudsza, bo rozmiar L-XL noszę więc zależy mi na tym, żeby wzrost wagi był jak najmniejszy. Na szczeście podobno najwięcej kilogramów tyja chudsze panie. Te grubsze mają mniejszy limit.
    no daj Boże;p

Ja spodziewam się dużego tycia, moja Mama, która przed ciążami ważyła około 50 kg, w każdej z obu ciąż przytyła po 30 kg. Mówiła, że tyło jej wszystko - ręce, twarz etc. U mnie może być podobnie. Trochę mnie to martwi, no ale cóż, nie na wszystko mamy wpływ, część rzeczy jest zapisana w genach.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 14:28

spioch lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziewczyny wlasnie tak ostatni miesiac to masakra bo napuchly rece, twarz, stopy. Buty ciasne, pieracionek trzeba bylo sciagnac itd ;) 3 dni po porodzie wszystko jak reka odjal ;) straszne to :p

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja niestety jestem z tych co pewnie przytyja dużo, ale będę robić wszystko co z mojej mocy, żeby tak nie było. Ja nie jestem najchudsza, bo rozmiar L-XL noszę więc zależy mi na tym, żeby wzrost wagi był jak najmniejszy. Na szczeście podobno najwięcej kilogramów tyja chudsze panie. Te grubsze mają mniejszy limit.
    no daj Boże;p

Ja też z tych co XL :)

Witaj w Kubie dobuska. Ja tez z tych okraglejszych. Niestety Hashimoto popsulo moja figurę i ciężko wrócić do stanu sprzed... Niestety czasem waga to nie jest do końca nasz wybór. Mam nadzieje również ze nie zrobię sie klockiem i ciąża mnie trochę oszczędzi ;-)

U mnie też Hashimoto duuużo zadziałało ale szczerze to już trochę przestałam z tym walczyć bo nic to nie dawało :(

A co do ciąż to w 1 przytyłam...uwaga...30kg!!! Potem to zrzuciłam, a nawet więcej... W drugiej już przybyło mniej bo 15kg i też wróciłam do wagi sprzed (choć modelką to ja nigdy nie byłam ;) ) Ale potem zaczęło się Hashimoto i zaczęło się... Teraz jak by się udało zobaczyć dwie kreseczki to wypadało by nic nie przytyć ;)

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    no daj Boże;p

Witam się w klubie :)
    Ja nie stety po ciąży się zaniedbałam z lenistwa ( wstyd, ale taka prawda ) i w sumie waże jakieś 5/6 kg mniej niż w dniu porodu :/

• dobuska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka koleżanki z pracy jest bardzo szczupła. W pierwszej ciązy przytyła tyle, że nikt nie wierzył, że zaraz rodzi. W drugiej ciazy odżywia sie jescze lepiej, a przytyła duuuuuuużo więcej.

• Existenz Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    no daj Boże;p
    O się nie zgadzam nawet na własnym przykładzie ale mam nadzieje ze po kolejnej ciąży choć 5 kg na plusie zostanie. Jak widzę po koleżanka to te chude i po drugiej nada są chude. Osobiście wyrażam ze trudniej wrócić do wagi bardziej obfitym kobietom niż chuderakom

JednazWielu, baassiia, kania85 lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam 15 kg i stracilam wszystko w pol roku. Ale tylko tyle przytylam, bo urodzilam 3 tyg przed terminem, a w koncowce waga szla jak burza, bo i sie nie ruszalam i jadlam wiecej z tej zgryzoty, ze nie mozna specjalnie sie gdzies ruszyc. Jeszcze to byl listopad :/

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

JednazWielu, Annie1981 lubią tę wiadomość

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze to zeby sie dobrze czuc i nie miec nadcisnienia ani cukrzycy. Kilogramy zawsze mozna zgubić :)

Spotkalam koleżankę u gina i zaczęła mi gratulowac... k***a

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Ja spodziewam się dużego tycia, moja Mama, która przed ciążami ważyła około 50 kg, w każdej z obu ciąż przytyła po 30 kg. Mówiła, że tyło jej wszystko - ręce, twarz etc. U mnie może być podobnie. Trochę mnie to martwi, no ale cóż, nie na wszystko mamy wpływ, część rzeczy jest zapisana w genach.
    I tu Cię może zaskocze, moja mama podobnie jak Twoja, przed ciąża ważyła około 50 kg i w jednej i drugiej ciąży przytyła też około 30kg, a ja w pierwszej ciąży przytyłam 7kg, a w drugiej 5kg. Także nie zawsze gen mają znaczenie

dobuska lubi tę wiadomość

p19ucsqvnm5skatr.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam najwięcej przytyłam w drugim trymestrze w 1 jego miesiącu (bywało, że 1kg na tydzień albo i więcej tyłam). Skończyłam 2 trymestr +9kg na plusie (albo i więcej, już dokładnie nie pamiętam).

Puchnąć zaczęłam również w drugim trymestrze, ni stąd ni zowąd pierścionek L mi ściągał na siłę, bo nagle spuchłam. Chodzenie po gorącu to był koszmar, wszystko bolało i każdy krok to była mordęga, taka byłam napuchnięta. Także lato przesiedziałam (poza wyjątkami typu robota) nagolasa w zacienionym mieszkaniu pod wiatrakami, a i tak kilka razy było mi tak słabo i miałam takie palpitacje, że myślałam, że mi serce wyskoczy. Ale ja miałam ciężką ciążę, chyba wszystkie możliwe dolegliwości. Źle bardzo ją wspominam

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• zakocona Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, zawsze mnie zastanawia jak można przytyć tak mało. 5kg? To ile twoje dziecko ważyło? Cycki ci nie urosły? Mi to same cyce chyba po kg na plus skoczyły :P Ja co prawda miałam klocka (ponad 4kg i 1,5kg łożysko), ale no do tego dochodzą wody płodowe itd itp. Aż nie dowierzam, jak ktoś mówi, że 5kg przytył..

mi_lejdi, ja mam OGROMNĄ nadzieję, że kolejna ciąża nie będzie taka ciężka jak poprzednia (ofc najważniejsze, żeby była zdrowa i dzidzi się rozwijało prawidłowo), ale serio mam nadzieję, że to nie będzie powtórka z "rozrywki".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 14:54

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wszamanka, Klaudiia87, Gosia1989, Annie1981 lubią tę wiadomość

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mama tak samo jak mówicie 30 kg w trzeciej ciąży, ale mowi ze samym karmieniem piersią jej zeszły kg, mam nadzieję ze u mnie tez łatwo pójdzie ! Teraz noszę 38-40 lepiej mi w 38 niz 40, najlepiej36 ale to duzo mnie wysilku kosztuje zeby utrzymać taka figurę nobi za bardzo lubię słodkie choć przy tarczycy nie powinnam wcale :-(

dobuska lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzić to i ja mogę, bo dla mnie poród to cudowna chwila, ciążę mogłabym sobie odpuścić :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasami męża ostrzegam, ze moge stac sie wielorybem. A on na to, że to miłe zwierzątko ;)
    nawet juz mu sie spodobało, czasem mnie nazywa wielorybkiem wsrod roznych przezwisk ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 14:58

dobuska, wszamanka, AiCha4811, Gosia1989 lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Ja tez czasami męża ostrzegam, ze moge stac sie wielorybem. A on na to, że to miłe zwierzątko ;)
    nawet juz mu sie spodobało, czasem mnie nazywa wielorybkiem wsrod roznych przezwisk ;)
    to fajnie jest miec takie wsparcie. Bardzo bym się stresowała, gdyby mój maż oczekiwał ode mnie jedynie piłeczki zamiast brzucha:(

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ