X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testerki 2017
Odpowiedz

Styczniowe testerki 2017

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz 52-53, przed ciaza 51, wiec ok. W ciaxy +13 chyba, ale ja na koncu mega napuchlam i po tygodniu od porodyu juz -11 bylo. Takze to tez geny, jadlam normalnie, ale tez staralam sie nie obzerac no i malo slonego bo zaraz kostki jak balony :/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja niestety jestem z tych co pewnie przytyja dużo, ale będę robić wszystko co z mojej mocy, żeby tak nie było. Ja nie jestem najchudsza, bo rozmiar L-XL noszę więc zależy mi na tym, żeby wzrost wagi był jak najmniejszy. Na szczeście podobno najwięcej kilogramów tyja chudsze panie. Te grubsze mają mniejszy limit.
    no daj Boże;p

Ja spodziewam się dużego tycia, moja Mama, która przed ciążami ważyła około 50 kg, w każdej z obu ciąż przytyła po 30 kg. Mówiła, że tyło jej wszystko - ręce, twarz etc. U mnie może być podobnie. Trochę mnie to martwi, no ale cóż, nie na wszystko mamy wpływ, część rzeczy jest zapisana w genach.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 14:28

spioch lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziewczyny wlasnie tak ostatni miesiac to masakra bo napuchly rece, twarz, stopy. Buty ciasne, pieracionek trzeba bylo sciagnac itd ;) 3 dni po porodzie wszystko jak reka odjal ;) straszne to :p

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja niestety jestem z tych co pewnie przytyja dużo, ale będę robić wszystko co z mojej mocy, żeby tak nie było. Ja nie jestem najchudsza, bo rozmiar L-XL noszę więc zależy mi na tym, żeby wzrost wagi był jak najmniejszy. Na szczeście podobno najwięcej kilogramów tyja chudsze panie. Te grubsze mają mniejszy limit.
    no daj Boże;p

Ja też z tych co XL :)

Witaj w Kubie dobuska. Ja tez z tych okraglejszych. Niestety Hashimoto popsulo moja figurę i ciężko wrócić do stanu sprzed... Niestety czasem waga to nie jest do końca nasz wybór. Mam nadzieje również ze nie zrobię sie klockiem i ciąża mnie trochę oszczędzi ;-)

U mnie też Hashimoto duuużo zadziałało ale szczerze to już trochę przestałam z tym walczyć bo nic to nie dawało :(

A co do ciąż to w 1 przytyłam...uwaga...30kg!!! Potem to zrzuciłam, a nawet więcej... W drugiej już przybyło mniej bo 15kg i też wróciłam do wagi sprzed (choć modelką to ja nigdy nie byłam ;) ) Ale potem zaczęło się Hashimoto i zaczęło się... Teraz jak by się udało zobaczyć dwie kreseczki to wypadało by nic nie przytyć ;)

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    no daj Boże;p

Witam się w klubie :)
    Ja nie stety po ciąży się zaniedbałam z lenistwa ( wstyd, ale taka prawda ) i w sumie waże jakieś 5/6 kg mniej niż w dniu porodu :/

• dobuska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka koleżanki z pracy jest bardzo szczupła. W pierwszej ciązy przytyła tyle, że nikt nie wierzył, że zaraz rodzi. W drugiej ciazy odżywia sie jescze lepiej, a przytyła duuuuuuużo więcej.

• Existenz Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    no daj Boże;p
    O się nie zgadzam nawet na własnym przykładzie ale mam nadzieje ze po kolejnej ciąży choć 5 kg na plusie zostanie. Jak widzę po koleżanka to te chude i po drugiej nada są chude. Osobiście wyrażam ze trudniej wrócić do wagi bardziej obfitym kobietom niż chuderakom

JednazWielu, baassiia, kania85 lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam 15 kg i stracilam wszystko w pol roku. Ale tylko tyle przytylam, bo urodzilam 3 tyg przed terminem, a w koncowce waga szla jak burza, bo i sie nie ruszalam i jadlam wiecej z tej zgryzoty, ze nie mozna specjalnie sie gdzies ruszyc. Jeszcze to byl listopad :/

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

JednazWielu, Annie1981 lubią tę wiadomość

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze to zeby sie dobrze czuc i nie miec nadcisnienia ani cukrzycy. Kilogramy zawsze mozna zgubić :)

Spotkalam koleżankę u gina i zaczęła mi gratulowac... k***a

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Ja spodziewam się dużego tycia, moja Mama, która przed ciążami ważyła około 50 kg, w każdej z obu ciąż przytyła po 30 kg. Mówiła, że tyło jej wszystko - ręce, twarz etc. U mnie może być podobnie. Trochę mnie to martwi, no ale cóż, nie na wszystko mamy wpływ, część rzeczy jest zapisana w genach.
    I tu Cię może zaskocze, moja mama podobnie jak Twoja, przed ciąża ważyła około 50 kg i w jednej i drugiej ciąży przytyła też około 30kg, a ja w pierwszej ciąży przytyłam 7kg, a w drugiej 5kg. Także nie zawsze gen mają znaczenie

dobuska lubi tę wiadomość

p19ucsqvnm5skatr.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam najwięcej przytyłam w drugim trymestrze w 1 jego miesiącu (bywało, że 1kg na tydzień albo i więcej tyłam). Skończyłam 2 trymestr +9kg na plusie (albo i więcej, już dokładnie nie pamiętam).

Puchnąć zaczęłam również w drugim trymestrze, ni stąd ni zowąd pierścionek L mi ściągał na siłę, bo nagle spuchłam. Chodzenie po gorącu to był koszmar, wszystko bolało i każdy krok to była mordęga, taka byłam napuchnięta. Także lato przesiedziałam (poza wyjątkami typu robota) nagolasa w zacienionym mieszkaniu pod wiatrakami, a i tak kilka razy było mi tak słabo i miałam takie palpitacje, że myślałam, że mi serce wyskoczy. Ale ja miałam ciężką ciążę, chyba wszystkie możliwe dolegliwości. Źle bardzo ją wspominam

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• zakocona Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, zawsze mnie zastanawia jak można przytyć tak mało. 5kg? To ile twoje dziecko ważyło? Cycki ci nie urosły? Mi to same cyce chyba po kg na plus skoczyły :P Ja co prawda miałam klocka (ponad 4kg i 1,5kg łożysko), ale no do tego dochodzą wody płodowe itd itp. Aż nie dowierzam, jak ktoś mówi, że 5kg przytył..

mi_lejdi, ja mam OGROMNĄ nadzieję, że kolejna ciąża nie będzie taka ciężka jak poprzednia (ofc najważniejsze, żeby była zdrowa i dzidzi się rozwijało prawidłowo), ale serio mam nadzieję, że to nie będzie powtórka z "rozrywki".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 14:54

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wszamanka, Klaudiia87, Gosia1989, Annie1981 lubią tę wiadomość

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mama tak samo jak mówicie 30 kg w trzeciej ciąży, ale mowi ze samym karmieniem piersią jej zeszły kg, mam nadzieję ze u mnie tez łatwo pójdzie ! Teraz noszę 38-40 lepiej mi w 38 niz 40, najlepiej36 ale to duzo mnie wysilku kosztuje zeby utrzymać taka figurę nobi za bardzo lubię słodkie choć przy tarczycy nie powinnam wcale :-(

dobuska lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzić to i ja mogę, bo dla mnie poród to cudowna chwila, ciążę mogłabym sobie odpuścić :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasami męża ostrzegam, ze moge stac sie wielorybem. A on na to, że to miłe zwierzątko ;)
    nawet juz mu sie spodobało, czasem mnie nazywa wielorybkiem wsrod roznych przezwisk ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 14:58

dobuska, wszamanka, AiCha4811, Gosia1989 lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Ja tez czasami męża ostrzegam, ze moge stac sie wielorybem. A on na to, że to miłe zwierzątko ;)
    nawet juz mu sie spodobało, czasem mnie nazywa wielorybkiem wsrod roznych przezwisk ;)
    to fajnie jest miec takie wsparcie. Bardzo bym się stresowała, gdyby mój maż oczekiwał ode mnie jedynie piłeczki zamiast brzucha:(

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ