X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Ewelinaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie tempka poleciała w dół, objawy na @. Może powtórzę test dla świętego spokoju, ale raczej nie mam na co liczyć. Trzymam za Was kciuki :)

3jgx43r8qbfa8f9b.png
  • Destiny80 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piękne.Ja w tym cyklu rozpoczęłam donga .Brałam go do 14 dc a teraz jestem w 17 dc.Dawkę rozpoczęłam od 1x2 .Przestałam, bo moja temperatura skakała.I teraz czekam.Szyjka była otwarta i dużo śluzu, ale temperatura nie wskazywała na wystąpienie owulacji.Dlatego tez odstawiłam.Bo wczoraj już szyjka była zamknięta.Wcześniej kilka miesięcy z przerwą piłam zioła O.Sroki, ale przeterminowały się i chyba przez to w zeszłym miesiącu owulacja była 20dc.Ale cykl był szczęśliwy, no ale szybko doszło do straty..znowu:(Jednak zioła super u mnie zadziałały na owulacje.
    Moje pytanie do Was czy wy próbowałyście tego suplementu?

Konktretne starania od 2015
    2 wczesne straty
    2017 In Vitro -niestety bez skutku
    AMH -1
    2018 In Vitro KD klapa:(
    2019 Badanie gdzie leży problem..
    Kir AA totalny brak kirów implantacyjnych
    Komórki nk
    Mąż Hla C C1
  • Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zatestuje, mam kupione 3 testy, zobaczymy. Mam podobne objawy jak przy ierwszej ciąży, więc zobaczymy.

Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

• SMag Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaaaa wrote:
    Cześć dziewczyny. U mnie tempka poleciała w dół, objawy na @. Może powtórzę test dla świętego spokoju, ale raczej nie mam na co liczyć. Trzymam za Was kciuki :)
    Tulę :* wiem co czujesz, też miałam nadzieję do ostatniej chwili :*
    Luty nasz :*

Ewelinaaaa lubi tę wiadomość

LISTA STARACZEK

• Misiola84 Znajoma

Wysłany: 11 stycznia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Robiłam dziś test owulacyjny. Niby mam 2 kreski, ale sama już nie wiem jak to interpretować

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Chciałabym ;) a jak się czujesz?
    Dzisiaj kiepsko:( już było fajnie 2 tyg a tu mdłości wróciły z podwójna siła, dziękuje ze pytasz.Nie narzekam bo każda z was tutaj bardzo by chciała takie mdłości wiec zaciskam zeby i jutro musi być lepiej :)

SMag, pumka1990 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa wrote:
    Moja ginekolog powiedziała, że jak tylko dowiem sie, że jestem w ciąży to powinnam odstawić i zacząć brać kwas foliowy albo witaminy dla kobiet w ciąży

masakra, ze są tacy lekarze :( witaminy i kwas foliowy powinno się zacząć brać pare miesięcy PRZED zajściem w ciążę, nie po dwóch kreskach.

Oglądam Jane the Virgin. Amerykanie są jednak inni... dziecko miało problemy ze snem i wygrała metoda.. wypłakiwania :/ horror!

Mam pytanie do tych z Was, które są na "wspomagaczach". Czy dostałyście je na konkretne problemy, czy po prostu po jakimś czasie bez owocnych starań?

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl wrote:
    A ja dzisiaj bylam u gin. Zobaczyla wyniki mojego TSH, powiedziala, ze to niedoczynność i kazała brać Eutyrox (czy coś podobnego :D). Pytanie za sto punktów: czy któraś schudła przy braniu go? :)

Nawet mi nie zajrzała w podwozie, chyba uznała, że nie ma sensu przy takich wynikach.

:-D

Biorę kilka lat.
    Waga +15kg......

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    masakra, ze są tacy lekarze :( witaminy i kwas foliowy powinno się zacząć brać pare miesięcy PRZED zajściem w ciążę, nie po dwóch kreskach.

Oglądam Jane the Virgin. Amerykanie są jednak inni... dziecko miało problemy ze snem i wygrała metoda.. wypłakiwania :/ horror!

Mam pytanie do tych z Was, które są na "wspomagaczach". Czy dostałyście je na konkretne problemy, czy po prostu po jakimś czasie bez owocnych starań?

Teraz biorę ovarin, w którym jest kwas foliowy i witaminy, ale też kwas izolinowy (mam nadzieję że dobrze napisałam) ;) ginekolog kazała mi go brać z uwagi na długie cykle około 50 dyniowe i odkad go biorę to cykle skróciły się do około 35 dni ;)

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • ams Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, testowalam dzisiaj i nadal nic... takze czekam na @ - moze sie laskawie pojawi, a luty bedzie moj ! musi :)

milego dnia :)

Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim ;-) ja też testowałam ale negatyw a test 10 :-( dziś 10dpo. A śniły mi się takie piękne dwie kreseczki :-( odezwę się później bo lecę do pracy :-*

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisaveta_ wrote:
    Ja jutro zatestuje, mam kupione 3 testy, zobaczymy. Mam podobne objawy jak przy ierwszej ciąży, więc zobaczymy.

Daj znać jak u Ciebie;-) powodzenia !!

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Szimi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, luty nasz:) Ale u Was jeszcze jest nadzieja! Póki @ nie ma ;)

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa wrote:
    Teraz biorę ovarin, w którym jest kwas foliowy i witaminy, ale też kwas izolinowy (mam nadzieję że dobrze napisałam) ;) ginekolog kazała mi go brać z uwagi na długie cykle około 50 dyniowe i odkad go biorę to cykle skróciły się do około 35 dni ;)

Ja mam długie o nieregularne cykle, 38-28dni i jak powiedziałam teraz ginowi, że biorę sobie Ovarin, to kazał mi go odstawić, bo to jest podobno niesprawdzony i nieprzebadany środek, bo jest suplementem, a nie lekiem i na takie nieregularne cykle, po zrobieniu badań przepisuje się leki. Nie powiem, trafiło to do mnie. Już nic sama
    mke biorę! :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • SMag Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia może za wcześnie :*
    Dziewczyny ma któraś z Was tak że pierwszy dzień @ umiera z bólu, drugi w sumie tez albo jest ciut lepiej, w trzecim już mało boli a w czwartym znów taki wielki ból jak w pierwszym dniu ? Ja mam tak w kazdym cyklu, 3 dzień już spoko, da się znieść bez tabletek a w czwartym masakra...

LISTA STARACZEK

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Karolcia może za wcześnie :*
    Dziewczyny ma któraś z Was tak że pierwszy dzień @ umiera z bólu, drugi w sumie tez albo jest ciut lepiej, w trzecim już mało boli a w czwartym znów taki wielki ból jak w pierwszym dniu ? Ja mam tak w kazdym cyklu, 3 dzień już spoko, da się znieść bez tabletek a w czwartym masakra...

Ja mam najgorszy drugi dzień ... I czasem noc, ból masakryczny, biorę stos tabletek, mdli mnie, jest mi słabo itd. Chyba raz tak miałam jak ty mówisz, że w 4 dniu znowu mnie tak brzuch bolał :-(

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie bym się go pozbyła na 9 miesięcy :-(

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Minmin Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Chciałam i ja przeczytać z ciekawości ten post z Twojego linku, ale nie ma już tego artykułu...

Edit: wpisałam tytuł tego artykułu w wyszukiwarkę i znalazło ;) http://progesteronnaukowo.blogspot.com/2013/07/owuluje-czy-nie-owuluje-oto-jest-pytanie.html
    Chyba mi zeżarło w podpisie część linku, dobrze że znalazlyscie,już poprawiłam link do artykułu. No ja po tym artykule trochę inaczej podeszłam do starań, warto czasem pogrzebać w necie :)

ams lubi tę wiadomość

16udvfxml8zdpf2e.png
    zrz63e5e9vi4fvwc.png

• Madame_butterly Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

U mnie już 11 dc, odebrałam w końcu paczkę z testami ovu. Z ciekawości wczoraj siknęłam, wyszły 2 krechy, z tym, że ta druga była jaśniejsza niż testowa. Wg instrukcji negatyw. Kiedy mam powtórzyć? Dzisiaj czy lepiej jutro? Zostały mi 4 testy :D

28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Daj znać jak u Ciebie;-) powodzenia !!
    Zrobiłam test i jedna kreska, ale do terminu jeszcze jest czas, więc poczekam. Bo przy pierwszej ciąży w dniu @terminu była blada że ledwo ją widziałam. Tak więc jeszcze się nie załamuje i czekam. Zatestuje we wtorek.

Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ