STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia27 wrote:Hej wszystkim ja też testowałam ale negatyw a test 10 dziś 10dpo. A śniły mi się takie piękne dwie kreseczki odezwę się później bo lecę do pracy :-*Księżniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t
-
SMag wrote:Karolcia może za wcześnie :*
Dziewczyny ma któraś z Was tak że pierwszy dzień @ umiera z bólu, drugi w sumie tez albo jest ciut lepiej, w trzecim już mało boli a w czwartym znów taki wielki ból jak w pierwszym dniu ? Ja mam tak w kazdym cyklu, 3 dzień już spoko, da się znieść bez tabletek a w czwartym masakra...Księżniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t
-
Madame_butterly wrote:Hej!
U mnie już 11 dc, odebrałam w końcu paczkę z testami ovu. Z ciekawości wczoraj siknęłam, wyszły 2 krechy, z tym, że ta druga była jaśniejsza niż testowa. Wg instrukcji negatyw. Kiedy mam powtórzyć? Dzisiaj czy lepiej jutro? Zostały mi 4 testyMadame_butterly lubi tę wiadomość
-
Sung ja dostałam lamette na pobudzenie owulacji w prawym jajniku, bo ta ktora jest teraz, to tylko co drugi miesiac i to z lewego co zmniejsza dosc mocno nasze szanse ! Mam brac 3 miesiace
Co do ovarinu, to moj gin powiedzial, ze daje mi wlasnie suplement diety zeby nie zaczynac od razu od faszerowania lekami i prawde mowoac w dwa miesiace cykle mi sie wyregulowaly wiec ja tam jestem zadowolona z Ovarinu:)
Chyba zamowie znowu zel
7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje
1cs z Lametta - cb 02.2018
2 cs z Lametta - Chyba się udało
-
Dzień Dobry dziewczyny.
Tempka lekko podskoczyła, więc dziś jestem już dobrej myśli. O 14.30 mam wizytę u internistki i powtarzam betę. Słuchajcie, czy prosić ją jeszcze o jakieś skierowanie? Badać progesteron, TSH? Tak żeby mieć pojęcie na czym stoję i komplet wyników jak już pójdę do gina?
Jeśli chodzi o wczorajsze plamienie to na tym co wam pisałam ustało - małe na wkładce, brązowe - nic się nie rozkręciło
Które dzisiaj testują?Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
serena1989 wrote:Dzień Dobry dziewczyny.
Tempka lekko podskoczyła, więc dziś jestem już dobrej myśli. O 14.30 mam wizytę u internistki i powtarzam betę. Słuchajcie, czy prosić ją jeszcze o jakieś skierowanie? Badać progesteron, TSH? Tak żeby mieć pojęcie na czym stoję i komplet wyników jak już pójdę do gina?
Jeśli chodzi o wczorajsze plamienie to na tym co wam pisałam ustało - małe na wkładce, brązowe - nic się nie rozkręciło
Które dzisiaj testują?
Ja bym zrobiła TSH, na progesteronie się nie znam, to się nie wypowiem💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja robiłam z progesteronem betę i tak radziła mi moja gin. Progesteron powinien też rosnąć w ciąży, a jego spadek jest bardzo niebezpieczny dla utrzymania fasolki. Ja dla świętego spokoju, jak przyjdzie mi robić jeszcze kiedyś betę to też zrobię z progesteronem i pewnie TSH, chociaż nie wiem czemu się robi TSH, czy dla wczesnej ciąży to też niebezpieczne mieć podwyższone TSH?
A mnie brzuch już boli bardzo, ale szyjka wysoko i temp ok.
Myśle, że jutro zawita @!! Ale po przyjściu @ będę mogła zobaczyć, czy ovu dobrze mi wyznaczyłosyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
KAL wrote:Serena mi endo mówiła, ze TSH zbadać po pozytywnym teście ale ja jestem niedoczynnościowcem
KAL a czy jak ja zawsze mam TSH poniżej 1,5, a ostatnio 1,1, to powinnam po pozytywnym teście robić, czy to zalecenia dla osób, które mają problemy z TSH?
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Dziewczyny nie pisałam się na styczniowe testowanie, bo nie wiedziałam kiedy zatestuje i czy w ogóle. Czytałam was jak szalona i cieszyła się z waszych powodzenia i smucilam z niepowodzeń. Dziś w dniu spodziewanej @ temp w górze, więc testowałam i są dwie krechy!!
https://naforum.zapodaj.net/360ed5ffca75.jpg.htmlKAL, OlinkowA, _Hania, ams lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:Ja mam długie o nieregularne cykle, 38-28dni i jak powiedziałam teraz ginowi, że biorę sobie Ovarin, to kazał mi go odstawić, bo to jest podobno niesprawdzony i nieprzebadany środek, bo jest suplementem, a nie lekiem i na takie nieregularne cykle, po zrobieniu badań przepisuje się leki. Nie powiem, trafiło to do mnie. Już nic sama
mke biorę!
Magda ja zawsze miałam długie nieregularne cykle, sięgające do ponad 40 dni i zaden lekarz mi tych cyklow nie regulowal i tak bez żadnych problemow zaszlam dwa eazy w ciążę. Dziwne rzeczy mówił ten twój lekarz wez to skonsultuj z kimś jeszcze innym. W Ovarinie z tego co widze jest tylko pare witamin i inozytol to co tam może byc nie sprawdzone? Takie leki hormonalne na regulowanie są także szkodliwe, tak samo jak wszystkie stymulujące i do in vitro, mają związek z nowotworami. Także ja bym za takie leki sie nie brała skoro nie ma takiej potrzeby ale to moje zdanie -
Eve25 wrote:Dziewczyny nie pisałam się na styczniowe testowanie, bo nie wiedziałam kiedy zatestuje i czy w ogóle. Czytałam was jak szalona i cieszyła się z waszych powodzenia i smucilam z niepowodzeń. Dziś w dniu spodziewanej @ temp w górze, więc testowałam i są dwie krechy!!
https://naforum.zapodaj.net/360ed5ffca75.jpg.html
GRATULACJEAkceptacja! -
_Hania wrote:KAL a czy jak ja zawsze mam TSH poniżej 1,5, a ostatnio 1,1, to powinnam po pozytywnym teście robić, czy to zalecenia dla osób, które mają problemy z TSH?
TSH w ciąży trzeba zbadać. Ja bym zbadała to koszt 20 zł a spokój nieocenionyAkceptacja! -
Eve25 wrote:Dziewczyny nie pisałam się na styczniowe testowanie, bo nie wiedziałam kiedy zatestuje i czy w ogóle. Czytałam was jak szalona i cieszyła się z waszych powodzenia i smucilam z niepowodzeń. Dziś w dniu spodziewanej @ temp w górze, więc testowałam i są dwie krechy!!
https://naforum.zapodaj.net/360ed5ffca75.jpg.html
BRAWO!💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Hej!
TSH w ciąży też chyba rośnie i dlatego warto zbadać. Zbyt wysokie może prowadzić do poronienia. Mi gin po pozytywnym teście ciążowym zawsze zwiększała dawkę euthyroxu z 25 na 37,5.
Progesteron tez warto zbadać. Jego poziom też jest ważny w utrzymaniu ciąży i jeśli będzie za niski to trzeba brać albo luteinę albo duphaston.
A ja jest w kropce. Od poniedziałku do środy miałam delikatne plamienie, ale takie, że na wkładce nie było śladu. Od wczoraj czysto. Dziś strasznie mnie mdliło ran, a temperatura 36.89. Teoretycznie dziś powinna zjawić się @. Mam mętlik w głowie. Ostatnio spóźniła się równy tydzień to może i tym razem się po prostu wszystko poprzesuwało? -
Lavendova wrote:Magda ja zawsze miałam długie nieregularne cykle, sięgające do ponad 40 dni i zaden lekarz mi tych cyklow nie regulowal i tak bez żadnych problemow zaszlam dwa eazy w ciążę. Dziwne rzeczy mówił ten twój lekarz wez to skonsultuj z kimś jeszcze innym. W Ovarinie z tego co widze jest tylko pare witamin i inozytol to co tam może byc nie sprawdzone? Takie leki hormonalne na regulowanie są także szkodliwe, tak samo jak wszystkie stymulujące i do in vitro, mają związek z nowotworami. Także ja bym za takie leki sie nie brała skoro nie ma takiej potrzeby ale to moje zdanie
Lavendova, niesądzę, żeby mówił dziwne rzeczy, bo jest naprawdę uznanym specjalistą z wieloma międzynarodowymi stażami. Ja nie twierdzę, że teraz wszystkie mamy rzucać Ovarin, bo tak powiedział mój lekarz, bo on stawiał diagnozę mnie, w oparciu o moje wyniki badań i moje usg jajników itp.
Co do konsultacji z innymi lekarzami, to ja nie z tych, które latają po 4 ginach na raz. Nie po to od lipca szukałam (w mojej opinii) super gina, żeby teraz lecieć do innego.💙11.06.2019
💙 05.08.2021