STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda - mbc wrote:Wrocław07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
happywife wrote:Właśnie trochę się martwię, ze dwa dni ponterminie @ i taka blada i to po 3 minutach..
Bedzie dobrze. U mnie w 1 ciazy nawet kilka dni po @ wychodzily slabe kreski. A testow robilam mnostwo bo nie moglam uwierzyc i chcialam co chwile widziec ta 2 kreske. Trzymam kciuki18.03.2020 Pozytywny test
02.2020 Invimed Poznan
01.2019 brak akcji serca
24.12.2018 pozytywny test
11+2 [*] Aniołek, puste jajo
8cs o 2 maluszka UDANY !!!
06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
02.2017 zdrowa córka -
nick nieaktualnyMakowa bardzo mocno trzymam kciuki żeby tym razem się udało!!! Bierzesz już clexan?
Hania ja uwierzę w Twój okres jak go zobaczę!!! Tzn jak napiszesz ze dostałaś. Zdjęć nie wymagamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 10:40
_Hania lubi tę wiadomość
-
serena1989 wrote:Ineczka no właśnie nie mam żadnego innego wyniku progesteronu bo nigdy w życiu go jeszcze nie badałam! Lekarze nigdy nie zlecali, no ale teraz sama chciałam wiedzieć na czym stoję. Dupka biorę dwa razy dziennie tak czy inaczej.
Ja miałam 11 i wszystko oki
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Sung pierwszy zastrzyk zrobię wieczorem, bo taż zawsze brałam. A tak to cały czas biorę acard. Powiem Ci, że żona mojego kuzyna ma taką samą mutację jak ja i lekarz kazał jej brać tylko acard w ciąży. Ciąża donoszona a mały ma już 10 miesięcy.
-
Jaszmurka wrote:Dzięki Ineczka i 1000. Biorę Duphaston od potwierdzonego ciałka żółtego. Owu najprawdopodobniej była z sb na ndz tydzień temu i pomyślałam, żeby może w pn sprawdzić proga. Będzie dobrze 8 dni po?
Powyżej 10 dni prog może powoli spadać 8 będzie oki:)
Jaszmurka lubi tę wiadomość
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Wow super dziewczyny jakie wiadomości z rana
Gratulacje czekamy na piękne bety
)
Gratulacje dziewczyny:-* super wiadomość
trzymam mocne kciuki i życzę dużo zdrówka i nudnej, książkowej ciąży
u mnie dziś 11dpo tempka 37.14, w tamtym cyklu już spadała jak na @, więc zobaczymy, jutro powinnam dostać, wczoraj negatyw, jak @ nie przyjdzie to we wtorek zrobie test. Chociaz głowa mnie boli a wlasnie też tak mam przed @. Ale gorszy problem mam z tym okiem, wczoraj mama u mnie była, mówi że wygląda zle, a od dzisiaj rana wydzwania żebym jechała do szpitala tyle że do miasta ok. 100km od mojego bo u nas nie ma okulistyki. Chociaż byłam w czwartek u okulisty to nastraszyła mnie i chyba faktycznie może pojadę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 11:03
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Ja zrobiłam mężowi koktajl na płodność
woda, trochę mleka, orzechy nerkowca, maca,pestki dyni, suszone śliwki i banan
Dobry wyszedł !Magda - mbc, Almond lubią tę wiadomość
-
Pati88 wrote:a jak sie nazywa? ja byłam u dr Hodery we Wrocku teraz pierwszy raz . Niby super opinie ale wiadomo nie znalazłam tego idealnego:/
Krzysztof Fabijański, baardzo polecam! Przyjmuje w Ginemedica w Justin Center koło DominikańskiejPati88 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Może któreś z Was się przyda
:
6. Zadbaj o odpowiedni poziom cynku w Twojej diecie. Cynk jest niezbędny do prawidłowej pracy jajników, odgrywa ważną rolę w utrzymaniu regularnych cykli miesiączkowych, w produkcji komórek jajowych, a w przypadku zajścia w ciążę w prawidłowym podziale komórek jajowych. Potrzebny cynk znajdziesz w nasionach roślin strączkowych (100 g fasoli dostarcza 50% dziennego zapotrzebowania), owocach morza, pestkach dyni (100 g dostarcza prawie 100% dziennego zapotrzebowania!), pestkach słonecznika oraz produktach pełnoziarnistych. Absorbcję cynku mogą hamować alkohol, kawa, herbata, duże ilości błonnika oraz suplementacja żelazem.
8. Aby zapewnić prawidłową implantację zapłodnionej komórki jajowej w macicy, zadbaj o odpowiedni poziom witaminy E. Witamina E łączona z cynkiem i selenem sprzyja prawidłowej budowie endometrium. Źródła witaminy E to soja, tofu, kiełki zbóż, migdały, pestki słonecznika. Lekarze i dietetycy przestrzegają przed suplementowaniem witaminy E na własną rękę, nadmiary mogą działać pronowotworowo. Z tej samej przyczyny zanim zaczniesz suplementować cynk lub selen – sprawdź ich stężenia we krwi.
9. Zwiększ w swojej diecie ilość nasion roślin strączkowych (tj. fasola, soczewica) - pozytywnie wpływają na płodność. Możesz dodawać je do sałatek, przygotowywać pasty do kanapek (np. mus z fasoli, humus) lub zupy krem._Hania lubi tę wiadomość
-
Ale się pięknie zaczął dzień
Gratulacje dziewczyny!
Powtórzyłam test ovu wczoraj, ale krecha była jaśniejsza niż dzień wcześniej. Dzisiaj znów zobaczę, to 12dc, więc wg apki wkraczam w płodneA wczoraj dał o sobie znać lewy jajnik - zakuł na kilka sekund, jestem dobrej myśli.
Póki coco dwa dni.
PS. Żel conceive daje genialny poślizg, wczoraj testowaliśmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 11:59
Magda - mbc lubi tę wiadomość
28 lat
6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
Grudzień 2017 - cytologia (ok)
Luty 2018 - USG (ok)
"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach" -
Sung wrote:Makowa bardzo mocno trzymam kciuki żeby tym razem się udało!!! Bierzesz już clexan?
Hania ja uwierzę w Twój okres jak go zobaczę!!! Tzn jak napiszesz ze dostałaś. Zdjęć nie wymagam
Właśnie Hania, ja też nie wierzę w Twój okres i trzymam kciuki za ciążę!
Makowa i happywife, gratuluję Wam!!
Makowa, prześlij mi dużo wirusków, w końcu miałyśmy testować razem, to może mi coś kapnie
Jak już pisałam, ja chyba już poczekam do wt. Dziś zrobiłam test - czułość 10, ale wyszedł nieważny :DD_Hania lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Karolcia27 wrote:Gratulacje dziewczyny:-* super wiadomość
trzymam mocne kciuki i życzę dużo zdrówka i nudnej, książkowej ciąży
u mnie dziś 11dpo tempka 37.14, w tamtym cyklu już spadała jak na @, więc zobaczymy, jutro powinnam dostać, wczoraj negatyw, jak @ nie przyjdzie to we wtorek zrobie test. Chociaz głowa mnie boli a wlasnie też tak mam przed @. Ale gorszy problem mam z tym okiem, wczoraj mama u mnie była, mówi że wygląda zle, a od dzisiaj rana wydzwania żebym jechała do szpitala tyle że do miasta ok. 100km od mojego bo u nas nie ma okulistyki. Chociaż byłam w czwartek u okulisty to nastraszyła mnie i chyba faktycznie może pojadę.
💙11.06.2019
💙 05.08.2021