STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda - mbc wrote:Wrocław07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
happywife wrote:Właśnie trochę się martwię, ze dwa dni ponterminie @ i taka blada i to po 3 minutach..
Bedzie dobrze. U mnie w 1 ciazy nawet kilka dni po @ wychodzily slabe kreski. A testow robilam mnostwo bo nie moglam uwierzyc i chcialam co chwile widziec ta 2 kreske. Trzymam kciuki18.03.2020 Pozytywny test
02.2020 Invimed Poznan
01.2019 brak akcji serca
24.12.2018 pozytywny test
11+2 [*] Aniołek, puste jajo
8cs o 2 maluszka UDANY !!!
06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
02.2017 zdrowa córka -
nick nieaktualnyMakowa bardzo mocno trzymam kciuki żeby tym razem się udało!!! Bierzesz już clexan?
Hania ja uwierzę w Twój okres jak go zobaczę!!! Tzn jak napiszesz ze dostałaś. Zdjęć nie wymagamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 10:40
_Hania lubi tę wiadomość
-
serena1989 wrote:Ineczka no właśnie nie mam żadnego innego wyniku progesteronu bo nigdy w życiu go jeszcze nie badałam! Lekarze nigdy nie zlecali, no ale teraz sama chciałam wiedzieć na czym stoję. Dupka biorę dwa razy dziennie tak czy inaczej.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Sung pierwszy zastrzyk zrobię wieczorem, bo taż zawsze brałam. A tak to cały czas biorę acard. Powiem Ci, że żona mojego kuzyna ma taką samą mutację jak ja i lekarz kazał jej brać tylko acard w ciąży. Ciąża donoszona a mały ma już 10 miesięcy.
-
Jaszmurka wrote:Dzięki Ineczka i 1000. Biorę Duphaston od potwierdzonego ciałka żółtego. Owu najprawdopodobniej była z sb na ndz tydzień temu i pomyślałam, żeby może w pn sprawdzić proga. Będzie dobrze 8 dni po?
Jaszmurka lubi tę wiadomość
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Wow super dziewczyny jakie wiadomości z rana Gratulacje czekamy na piękne bety )
Gratulacje dziewczyny:-* super wiadomość trzymam mocne kciuki i życzę dużo zdrówka i nudnej, książkowej ciąży u mnie dziś 11dpo tempka 37.14, w tamtym cyklu już spadała jak na @, więc zobaczymy, jutro powinnam dostać, wczoraj negatyw, jak @ nie przyjdzie to we wtorek zrobie test. Chociaz głowa mnie boli a wlasnie też tak mam przed @. Ale gorszy problem mam z tym okiem, wczoraj mama u mnie była, mówi że wygląda zle, a od dzisiaj rana wydzwania żebym jechała do szpitala tyle że do miasta ok. 100km od mojego bo u nas nie ma okulistyki. Chociaż byłam w czwartek u okulisty to nastraszyła mnie i chyba faktycznie może pojadę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 11:03
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Ja zrobiłam mężowi koktajl na płodność woda, trochę mleka, orzechy nerkowca, maca,pestki dyni, suszone śliwki i banan
Dobry wyszedł !Magda - mbc, Almond lubią tę wiadomość
-
Pati88 wrote:a jak sie nazywa? ja byłam u dr Hodery we Wrocku teraz pierwszy raz . Niby super opinie ale wiadomo nie znalazłam tego idealnego:/
Krzysztof Fabijański, baardzo polecam! Przyjmuje w Ginemedica w Justin Center koło DominikańskiejPati88 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Może któreś z Was się przyda :
6. Zadbaj o odpowiedni poziom cynku w Twojej diecie. Cynk jest niezbędny do prawidłowej pracy jajników, odgrywa ważną rolę w utrzymaniu regularnych cykli miesiączkowych, w produkcji komórek jajowych, a w przypadku zajścia w ciążę w prawidłowym podziale komórek jajowych. Potrzebny cynk znajdziesz w nasionach roślin strączkowych (100 g fasoli dostarcza 50% dziennego zapotrzebowania), owocach morza, pestkach dyni (100 g dostarcza prawie 100% dziennego zapotrzebowania!), pestkach słonecznika oraz produktach pełnoziarnistych. Absorbcję cynku mogą hamować alkohol, kawa, herbata, duże ilości błonnika oraz suplementacja żelazem.
8. Aby zapewnić prawidłową implantację zapłodnionej komórki jajowej w macicy, zadbaj o odpowiedni poziom witaminy E. Witamina E łączona z cynkiem i selenem sprzyja prawidłowej budowie endometrium. Źródła witaminy E to soja, tofu, kiełki zbóż, migdały, pestki słonecznika. Lekarze i dietetycy przestrzegają przed suplementowaniem witaminy E na własną rękę, nadmiary mogą działać pronowotworowo. Z tej samej przyczyny zanim zaczniesz suplementować cynk lub selen – sprawdź ich stężenia we krwi.
9. Zwiększ w swojej diecie ilość nasion roślin strączkowych (tj. fasola, soczewica) - pozytywnie wpływają na płodność. Możesz dodawać je do sałatek, przygotowywać pasty do kanapek (np. mus z fasoli, humus) lub zupy krem._Hania lubi tę wiadomość
-
Ale się pięknie zaczął dzień Gratulacje dziewczyny!
Powtórzyłam test ovu wczoraj, ale krecha była jaśniejsza niż dzień wcześniej. Dzisiaj znów zobaczę, to 12dc, więc wg apki wkraczam w płodne A wczoraj dał o sobie znać lewy jajnik - zakuł na kilka sekund, jestem dobrej myśli.
Póki co co dwa dni.
PS. Żel conceive daje genialny poślizg, wczoraj testowaliśmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 11:59
Magda - mbc lubi tę wiadomość
28 lat
6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
Grudzień 2017 - cytologia (ok)
Luty 2018 - USG (ok)
"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach" -
Sung wrote:Makowa bardzo mocno trzymam kciuki żeby tym razem się udało!!! Bierzesz już clexan?
Hania ja uwierzę w Twój okres jak go zobaczę!!! Tzn jak napiszesz ze dostałaś. Zdjęć nie wymagam
Właśnie Hania, ja też nie wierzę w Twój okres i trzymam kciuki za ciążę!
Makowa i happywife, gratuluję Wam!!
Makowa, prześlij mi dużo wirusków, w końcu miałyśmy testować razem, to może mi coś kapnie
Jak już pisałam, ja chyba już poczekam do wt. Dziś zrobiłam test - czułość 10, ale wyszedł nieważny :DD_Hania lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Karolcia27 wrote:Gratulacje dziewczyny:-* super wiadomość trzymam mocne kciuki i życzę dużo zdrówka i nudnej, książkowej ciąży u mnie dziś 11dpo tempka 37.14, w tamtym cyklu już spadała jak na @, więc zobaczymy, jutro powinnam dostać, wczoraj negatyw, jak @ nie przyjdzie to we wtorek zrobie test. Chociaz głowa mnie boli a wlasnie też tak mam przed @. Ale gorszy problem mam z tym okiem, wczoraj mama u mnie była, mówi że wygląda zle, a od dzisiaj rana wydzwania żebym jechała do szpitala tyle że do miasta ok. 100km od mojego bo u nas nie ma okulistyki. Chociaż byłam w czwartek u okulisty to nastraszyła mnie i chyba faktycznie może pojadę.💙11.06.2019
💙 05.08.2021