Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet
    Postów: 1437 996

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Serena, piona, jesteśmy w tym samym tyg i dniu ciąży :D Trzymam kciuki :*

    pumka1990, happywife lubią tę wiadomość

    klz9df9hvltz8vcc.png
  • karolkaa22 Koleżanka
    Postów: 54 16

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena świetny wynik bety :-) co do progesteronu to najlepiej swojego lekarza spytaj, wydaje mi się jednak, że może być troszkę za niski, ale mogę się mylić

  • JennyXS Autorytet
    Postów: 436 333

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 23:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla tych w ciąży :)

    200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • karolkaa22 Koleżanka
    Postów: 54 16

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 01:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie zaczął się 32 DC. Czuję się dziwnie. Śluz od kilku dni przezroczysty i bardzo skąpy, dzisiaj był wodnisty, zawsze miałam bialy lepki przed okresem. Dziś cały dzień męczyły mnie mdłości, zwłaszcza rano. Staram się nie nakręcać, bo to o niczym nie świadczy jeszcze... Testuję dopiero w poniedziałek, trzymajcie kciuki, żeby @ nie nadeszła...

    pumka1990 lubi tę wiadomość

  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 01:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Karolina, nie wiem czy jest sens badać, też o tym myślałam ale najprawdopodobniej mamy wysoką. I nic z tym nie zrobimy, bo jedyny sposób to odstawić od piersi. Ale nawet mimo podwyższonej prolaktyny może być owu. Ile raz dziennie karmisz? Jak długie masz przerwy?

    Dokładnie, nie ma sensu badać. Prolaktyna jest hormonem odpowiadającym za laktację, dzięki niej kobiety karmią piersią, dlatego mają też one wyższy/podwyższony jej poziom. Dobrze mówi Sanka przy podwyższonej prolaktynie może zajść owulacja. Zależy to od tolerancji Twojego organizmu na podwyższony poziom tego hormonu. Niektóre kobiety już przy przerwach 3 godzinnych pomiędzy karmieniami mają normalne cykle owulacyjne, u innych nawet karmienie raz na dobę powoduje hamowanie owulacji lub cykle bez owu i dopiero całkowite odstawienie dziecka od piersi spowoduje powrót normalnych cykli. Są jeszcze takie, które mają owulację przy podwyższonej prolaktynie ale mają zbyt krótką fazę lutealną przez niski progesteron i nie mogą zajść w ciążę.
    Tak więc wszystko zależy od naszych organizmów.

    Sanka lubi tę wiadomość

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 02:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Dziewczyny, mam wyniki hormonów, 4dc:

    Prolaktyna - 5,4 ng/ml (4,8 - 23,3)
    FSH - 4,8 mlU/ml (3,5 - 12,5 faza folikularna)
    Estradiol - 42,83 pg/ml (12,5 - 166 faza folikularna)
    LH - 5,2 mlU/ml (2,4 - 12,6 faza folikularna)

    Chyba ok co ?

    Wyniki ekstra! Prolaktyna marzenie ;)

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 02:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Hej dziewczyny, to i ja wrzucam swoje dzisiejsze wyniki (resztę mam zrobić w 21-23 dc) z prośba o rzucenie na nie okiem - wydaje mi się ze jest ok ale wy się lepiej znacie a wizyta u ginekologa dopiero w środę ;) trochę się zastanawiam czy te LH nie za wysokie?
    FSH 5,98 mlU/ml (norma 3,5-12,5)
    LH 8,55 mlU/ml (norma 2,4- 12,6)
    Estradiol 27,70 pg/ml (norma 12,4- 233)
    Progesteron 0,20 ng/ml (norma 0,057- 0,893)

    Z góry dzieki za opinie :)

    Bardzo dobre wyniki :) jedynie troche wyższy stosunek LH do FSH bo wynosi 1,43 co może wskazywać na pcos ale spokojnie ja mam LH/FSH wyższe bo 2,03 a pcos nie mam. Lekarz stwierdził, że taki mój urok ;) tak więc jeżeli miałaś robione usg nie raz, a lekarz nie stwierdził wielopęcherzykowatości, żadnych mikrotorbieli na jajnikach ani innych nieprawidłowości to nie masz się czym martwić :)

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 07:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Dziewczyny, wracam z dzisiejszymi wynikami. Beta bardzo ładna - 35,04. 2 dni temu była 14,21 więc podwoiła się. :) Jeśli chodzi o pozostałe:
    Tsh - 2,08 (norma 0,35-4,94)
    FT3- 2,35 (1,88-3,18)
    FT4- 0,95 (0,7-0,48)
    Progesteron - 14,37 - nie ma podanej normy. Ile powinnam mieć?
    Zależy jakie masz jednostki, ale chyba takie jak ja wiec od 11w górę :) Ja miałam 13 potem z druga beta poleciał mi trochę na dół wystraszyłam się bo z proga już przed ciąża nie miałam wysokiego dostałam dupka i luteinę, ale ty masz powyżej 14 powinno być oki :). Nie masz proga z pierwszej bety, żeby zobaczyć czy rośnie czy nie ?

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91 ja miałam stosunek LH do FSH 1,8 i obraz, który wskazaywal na PCO a po czasie okazało się, ze hormony nie doszły jeszcze do siebie po tabletkach anty a pecherzyki rosną pękają wiec taki mój urok inne badania zaprzeczyły teorii PCO.A masz owulacje ? Warto zrobić proga po owulacji bo jest w dolnej granicy wiadomo przed owu bedxie niski,ale lepiej sprawdzić czy rośnie po owulacji najlepiej 7dpo :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Jaszmurka Autorytet
    Postów: 722 423

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy robienie proga po owu ma sens jesli owu potwierdzona jest monitoringiem?Tak sie zastanawiam czy w takiej sytuacji wynik proga moze cos wiecej powiedziec?

    thgfugpjfonf59xe.png
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Dziewczyny czy robienie proga po owu ma sens jesli owu potwierdzona jest monitoringiem?Tak sie zastanawiam czy w takiej sytuacji wynik proga moze cos wiecej powiedziec?
    Ma sens jeżeli chcesz sprawdzić jego wartość czasami jest tak, ze nie jest wysoki tak jak u mnie w dolnej granicy a jest potrzeby, żeby ciąża się rozwijala przy niskim progu może dojść do poronienia

    Jaszmurka lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • serena1989 Autorytet
    Postów: 497 531

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka no właśnie nie mam żadnego innego wyniku progesteronu bo nigdy w życiu go jeszcze nie badałam! Lekarze nigdy nie zlecali, no ale teraz sama chciałam wiedzieć na czym stoję. Dupka biorę dwa razy dziennie tak czy inaczej.

    MARIKA12 lubi tę wiadomość

    f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • serena1989 Autorytet
    Postów: 497 531

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 super, gratulacje, to będziemy ze sobą na bieżąco! :)

    f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Dziewczyny czy robienie proga po owu ma sens jesli owu potwierdzona jest monitoringiem?Tak sie zastanawiam czy w takiej sytuacji wynik proga moze cos wiecej powiedziec?

    Progesteron odpowiada za utrzymanie ciąży, wiec jak najbardziej ma sens, i to wlasnie chyba najbardziej wtedy, gdy owulacja jest potwierdzona :)

    U mnie dzis na teście biel :D do przewidzenia ;) powiem wam szczerze, ze mam takie poczucie ze ja nigdy nie zobacze tej drugiej kreski ;) chociaz bobo test jest wdzięczny do jej wypatrywania bo po zatestowaniu widac zarys kreski w miejscu gdzie powinna sie pojawić :D

    Jaszmurka, Paula_30 lubią tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Ewelka Elka Ekspertka
    Postów: 175 95

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też nie możecie dodawać danych na wykresie, te które nie mają wykupionego abonamentu premium?

    2iq53e5e3yojhi4f.png
    4c3thqvknxkcy7op.png
  • Seli Autorytet
    Postów: 12180 2027

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka Elka wrote:
    Czy Wy też nie możecie dodawać danych na wykresie, te które nie mają wykupionego abonamentu premium?

    od wczoraj wykresy są płatne dla wszystkich

    Ewelka Elka lubi tę wiadomość

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • happywife Autorytet
    Postów: 407 265

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam dziś rano test, ale dzisiaj walczyłam minutnik i czekałam te 5 min. Po ponad 3 minutach pojawiła się blada druga kreska. Tylko kurczę jestem dwa dni po planowanej @ i powinno chyba od razu wyjść dwie? No i wczoraj miałam krwawienie. Nie takie jak okres, ale musiałam założyć podpaske.. nic z tego nie rozumiem...

    KAL, pumka1990 lubią tę wiadomość

    w57vrjjg1zel16f1.png

    Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet
    Postów: 407 265

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    <a href=https://zapodaj.net/2681a97975efd.jpg.html>7AEC9D73-002D-4AD0-999F-35835FD96844.jpeg</a> Zerknijcie proszę. Wynik po 3 minutach..

    w57vrjjg1zel16f1.png

    Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet
    Postów: 407 265

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/32ddc7bf52f46.jpg.html Tamto, nie działa. Tup Iwonki być :)

    w57vrjjg1zel16f1.png

    Pozytywny test 23.02 <3
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    <a href=https://zapodaj.net/2681a97975efd.jpg.html>7AEC9D73-002D-4AD0-999F-35835FD96844.jpeg</a> Zerknijcie proszę. Wynik po 3 minutach..

    Toż to piękna krecha :) nie ma co się martwić. Gratuluję :)

    Akceptacja!
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ