Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2113

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Dziewczyny, mam prawie zawał. Przyszły wyniki tarczycy i wszystko super jak na moje oko. Co jednak ciekawe - zbadałam tez progesteron z ciekawosci przy okazji. Wynik 31,15 ng/ml przy normie dla fazy lutealnej do 18,5... Powinnam sie nakręcać ze to ciaza czy niekoniecznie?

    Ja bym nie wytrzymała i od razu sikała :-P

    Kciuki!!!!

    1000, Paula_30 lubią tę wiadomość

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Dziewczyny, mam prawie zawał. Przyszły wyniki tarczycy i wszystko super jak na moje oko. Co jednak ciekawe - zbadałam tez progesteron z ciekawosci przy okazji. Wynik 31,15 ng/ml przy normie dla fazy lutealnej do 18,5... Powinnam sie nakręcać ze to ciaza czy niekoniecznie?

    A który to dzień po owulacji? A co do prolaktyny to nie jest ona mniej więcej stała przez cały miesiąc?

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    A który to dzień po owulacji?

    W moim odczuciu 9 dpo, w odczuciu OF 4 dpo :D mysle ze owulacja była jednak 14-15 dc, a nie 19, no ale reki sobie nie dam uciąć... Ten cykl był dziwny jakis ;)

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Dziewczyny, mam prawie zawał. Przyszły wyniki tarczycy i wszystko super jak na moje oko. Co jednak ciekawe - zbadałam tez progesteron z ciekawosci przy okazji. Wynik 31,15 ng/ml przy normie dla fazy lutealnej do 18,5... Powinnam sie nakręcać ze to ciaza czy niekoniecznie?
    Progesteron bada się chyba w 7dpo ? Kiedy badalas ? Nie zaszkodzi siknac jutro i np za dwa dni jakby nic nie było widać :)
    A ovarin zalecił Ci lekarz ?

    LISTA STARACZEK

  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Progesteron bada się chyba w 7dpo ? Kiedy badalas ? Nie zaszkodzi siknac jutro i np za dwa dni jakby nic nie było widać :)
    A ovarin zalecił Ci lekarz ?

    No moze byc ze zrobiłam zbyt pozno. Albo 8 albo 9 dpo. Jakos tak... pewnie sikne, chciałam w tym miesiącu czekac po prostu na @ bo negatywne testy mnie okropnie dołują, ale jak nie zrobie to z kolei zwariuje ;) a Ovarin biorę sama na własna rękę, po zapoznaniu sie z opiniami w necie i oczywiscie z treścią ulotki ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 16:27

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 890 318

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Lavendova, niesądzę, żeby mówił dziwne rzeczy, bo jest naprawdę uznanym specjalistą z wieloma międzynarodowymi stażami. Ja nie twierdzę, że teraz wszystkie mamy rzucać Ovarin, bo tak powiedział mój lekarz, bo on stawiał diagnozę mnie, w oparciu o moje wyniki badań i moje usg jajników itp.

    Co do konsultacji z innymi lekarzami, to ja nie z tych, które latają po 4 ginach na raz. Nie po to od lipca szukałam (w mojej opinii) super gina, żeby teraz lecieć do innego. :D

    Magda a skąd jesteś? gdzie przyjmuje ten gin?

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Zdenerwowali mnie z tymi zmianami na ovu, nie potrzebuje wykupowac premium chciałam tylko sobie zaznaczac co i jak a tu teraz lipa..
    Mnie tez :/ drogo strasznie.. szkoda że tak zrobili, te wykresy są przydatne i czytelne. Bardziej niż aplikacje. Trzeba szybko zajść w ciążę i niech nas całują w nos ;)

    LISTA STARACZEK

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 ladny prog, ja bym sikala :D

    1000 lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Lisaveta_ Ekspertka
    Postów: 189 105

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczynu na stronie enpr robiłam sobie wykres, podobnie wygląda jak tu.
    A ja mam mega bóle podbrzusza i jajnika lewego, latam do toalety, bo wydaje mi się że @ przyszła, do tego nie raz mam wilgotno.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 17:10

    Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 ja oczywiście życzę dwóch kreseczek, ale sama miałam proga 30 i ciąży nie było z tego :/ a się też nakręciłam trochę :/

  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak wlasnie czytam i czytam i widzę, ze to wcale nie musi nic znaczyć... oprócz tego ze owulacja była :) dlatego chyba sie jednak wstrzymam z testowaniem, zwłaszcza ze w tym miesiącu <3 było mało, wiec szanse niewielkie :)

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • jestem_M Przyjaciółka
    Postów: 88 33

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisaveta_ wrote:
    Ja dziewczynu na stronie enpr robiłam sobie wykres, podobnie wygląda jak tu.
    A ja mam mega bóle podbrzusza i jajnika lewego, latam do toalety, bo wydaje mi się że @ przyszła, do tego nie raz mam wilgotno.
    Jakbym czytała o sobie. Biegam do łazienki znacznie częściej niż zawsze, ciągle chce mi się siku. Ale okres powinien przyjść dopiero we wtorek.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 19:07

    1 ciąża - rok starań - 💔👼
    2 ciąża - Mieszko 👨‍👩‍👦
    3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
    m3sxs65gs9b8zo8s.png
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Tak, zastanawiam się. Bo zaczynam schizować, że przez karmienie nic się tam na dole nie dzieje i będziemy się starać do usrania.
    Mam dzień marudy dzisiaj ;-)

    Dzięki za odpowiedź!
    Karolina, nie wiem czy jest sens badać, też o tym myślałam ale najprawdopodobniej mamy wysoką. I nic z tym nie zrobimy, bo jedyny sposób to odstawić od piersi. Ale nawet mimo podwyższonej prolaktyny może być owu. Ile raz dziennie karmisz? Jak długie masz przerwy?

    Diamond92 lubi tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6950 5294

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    Magda a skąd jesteś? gdzie przyjmuje ten gin?
    Wrocław :)

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    No moze byc ze zrobiłam zbyt pozno. Albo 8 albo 9 dpo. Jakos tak... pewnie sikne, chciałam w tym miesiącu czekac po prostu na @ bo negatywne testy mnie okropnie dołują, ale jak nie zrobie to z kolei zwariuje ;) a Ovarin biorę sama na własna rękę, po zapoznaniu sie z opiniami w necie i oczywiscie z treścią ulotki ;)
    Im bliżej @ tym progesteron spada a nie rośnie wiec jak zrobiłaś później to wcześniej był jeszcze większy :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Mnie tez :/ drogo strasznie.. szkoda że tak zrobili, te wykresy są przydatne i czytelne. Bardziej niż aplikacje. Trzeba szybko zajść w ciążę i niech nas całują w nos ;)

    Ja też nie wykupuję, sciagnelam sobie jakąś aplikacje, bo dobrze jest mieć wszystko w jednym miejscu, poza tym ja nie pamiętam jakie objawy i tempki miałam 3 dni temu a co dopiero na początku cyklu:-P u mnie te bóle jak na @ trochę przeszły, za to ten ból piersi jest okropny:-( czy która też miała takie bóle od samej owulacji?u mnie głównie to prawa pierś jest taka bolesna, dzisiaj nie da się dotknąć :-( czasami miałam takie bóle przy @ samej już, ale też nie obserwowałam się wcześniej zbytnio więc możliwe że też były takie, chociaż nie pamiętam żeby były tak silne, długie i dokuczliwe...

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2113

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Karolina, nie wiem czy jest sens badać, też o tym myślałam ale najprawdopodobniej mamy wysoką. I nic z tym nie zrobimy, bo jedyny sposób to odstawić od piersi. Ale nawet mimo podwyższonej prolaktyny może być owu. Ile raz dziennie karmisz? Jak długie masz przerwy?

    Karmię dwa razy dziennie.
    Wieczorem to mus do spania. Z tego to jeszcze długo nie zrezygnujemy.
    A rano po przebudzeniu czasem daję, czasem nie daję. Staram się już to ograniczać i od razu śniadanie szykować.
    No i zdarza się jeszcze czasami do drzemki koło południa na chwilę, bo mi wsadza rękę pod bluzkę i sam chce sobie wyciągać.

    A jak to u Ciebie wygląda?

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dawno tu nie pisałam, ale starałam się Was czytać żeby wiedzieć co u was. Dziś u mnie 8-9 d.p.o. I chwilę temu złapał mnie nagły atak ból brzucha. Był bardzo silny, nie mogłam ani stać, ani siedzieć, ani leżeć.. Nie wiedziałam co ze sobą zrobić. Bolał cały brzuch, pachwiny, plecy. Brzuch był mocno napięty, kłuło i tak mi się wydaje że ciągnęło bardziej na prawą stronę. Nie wiem ile trwało, bo byłam w takim stanie że się aż poryczałam i nie kontrolował czasu, wydaje mi się że ok pół godz. Wzięłam apap. Boję się, że może mi się jakaś torbiel zrobiła czy coś bo nadziei już sobie nie chcę robić.

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • serena1989 Autorytet
    Postów: 497 531

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wracam z dzisiejszymi wynikami. Beta bardzo ładna - 35,04. 2 dni temu była 14,21 więc podwoiła się. :) Jeśli chodzi o pozostałe:
    Tsh - 2,08 (norma 0,35-4,94)
    FT3- 2,35 (1,88-3,18)
    FT4- 0,95 (0,7-0,48)
    Progesteron - 14,37 - nie ma podanej normy. Ile powinnam mieć?

    karolkaa22, NiecierpliwaKarolina, ams, pumka1990 lubią tę wiadomość

    f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Cukierkowa Autorytet
    Postów: 293 210

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1988 gratuluje bety! :) z progesteronem niesiety nie pomogę...

    Basia wrzesień 2018
    8p3o9jcgjn2k7381.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego